Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Herkese merhaba! Benim de eşimde azospermi olduğundan uzun zamandır aklımızda olan sperm donasyonunu denemeye karar verdik. Yaşım 35, tedaviye yaklaşık 12-13 gün önce reglimin 2. Günü başladık. İstanbul’daki jinekoloğum beni Dünya Tüp bebek’e yönlendirdiğinden hiçbir araştırma yapmadan kendisini dinleyerek seçimimizi yaptık. Bu pzt toplama işleminde 13 yumurta bulundu, bunlardan 5’i döllemeye değer bulundu. Salı günü aldığımız haber sadece 1 embriyo oluştuğuydu ve dün de bu embriyonun 1 ve 2. Kalite arası olduğu, bu durumda 3. Gün transfer gerçekleşeceğini ve biran önce Kıbrıs’a gelmemiz gerektiği söylendi. Bu sabah apar topar geldik, merkeze girdik ve doktor bey malesef bu embriyonun muhtemelen gece saatlerinde gelişimini durduğunu ve transfer yapılamayacağını söyledi. Önce bir şok sonra üzüntü bir kaç gözyaşı derken yapıcak bişi olmadığını umudumuzu yitirmeyip devam etmemiz gerektiğini idrak ettim. Ve araştırmalara başladım. Bu başlıkta yazanların bir çoğunu okuyorum sabahtan beri. Burada benim bu yaşadığımı yaşayıp sonra pozitif olan kişilerin nasıl başardığını nelere dikkat ettiği çok merak ediyorum. Geriye doğru birsürü mesajı da okudum ama Bi yandan sürekli kendime nerde yanlış yapmış olabileceğimi, doğru merkezde olup olmadığımı soruyorum. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.. Allah herkesi dilediği zaman sağlıkla evladına kavuştursun.
Çok üzüldüm adınıza rabbim yüzünü güldürsün inşallah
Merkez yeni denemeye yardım edicekmi?bence bunu araştırın
Birde kendi yumurtalarınızlamı denediniz?

Benim kocam da azosperm donasyon deniyorum umudunu kaybetme 13 çok güzel bir sayı umudunu yitirme o merkez hakkında bilgim yok ama araştır hangi merkez hoşuna giderse tekrar dene beslenme çok önemli
Kesin gebelik yaşamak bir tek allah isterse olur
Ama işlerini düzgün yaptıklarından eminim
Mavininumud canım kardeşim beni başkardan okusan benim bu donasyonda baya bir olumsuz tecrübelerim var

Çok üzüldüm adınıza rabbim yüzünü güldürsün inşallah
Merkez yeni denemeye yardım edicekmi?bence bunu araştırın
Birde kendi yumurtalarınızlamı denediniz?
Evet kendi yumurtalarımla denedik, yumurta konusunda bir problem olmadığını söyledi İstanbul'daki doktorum ama gelin görün ki sanırım orada da bir takım problemler yaşandı. Beslenmeme dikkat etmemiştim çok fazla, sanırım büyük önem taşıyor. Okuduklarımdan bunu anlıyorum. Bu arada buraya tecrübelerini katan, diğerlerine umut olan herkes zor durumda ne yapacağını bilmeyen biri için nasıl değerli biliyor musunuz? Büyüklüğü ölçülmez bir iyilik gerçekten. Bu arada merkezin de hakkını yiyemem, transferi yapamayız bölünmeyen embriyoyu dediler ve ücreti iade ettiler. Ben merkez ile iligli soruyu aslında son konuşmalarda daha çok bahçeci ve gynolife'ı gördüğüm, dünya tüp bebek'e rastlamadığım için sormuştum. O nedenle de sizlerin tecrübelerinizle tekrar değerlendirmek istedim.

Benim kocam da azosperm donasyon deniyorum umudunu kaybetme 13 çok güzel bir sayı umudunu yitirme o merkez hakkında bilgim yok ama araştır hangi merkez hoşuna giderse tekrar dene beslenme çok önemli
Evet malesef beslenme kısmını burada okuduklarımdan öğrendim. Bir takım kürler not ettim. Hemen başladım bile. Doktorumla görüştüm bir adet dönemi dinlenip tekrar deneyelim dedi. Siz ne durumdasınız? Şu an tedavideyseniz umarım herşey yolunda gider...

Evet kendi yumurtalarımla denedik, yumurta konusunda bir problem olmadığını söyledi İstanbul'daki doktorum ama gelin görün ki sanırım orada da bir takım problemler yaşandı. Beslenmeme dikkat etmemiştim çok fazla, sanırım büyük önem taşıyor. Okuduklarımdan bunu anlıyorum. Bu arada buraya tecrübelerini katan, diğerlerine umut olan herkes zor durumda ne yapacağını bilmeyen biri için nasıl değerli biliyor musunuz? Büyüklüğü ölçülmez bir iyilik gerçekten. Bu arada merkezin de hakkını yiyemem, transferi yapamayız bölünmeyen embriyoyu dediler ve ücreti iade ettiler. Ben merkez ile iligli soruyu aslında son konuşmalarda daha çok bahçeci ve gynolife'ı gördüğüm, dünya tüp bebek'e rastlamadığım için sormuştum. O nedenle de sizlerin tecrübelerinizle tekrar değerlendirmek istedim.
Düşündüyün iki merkezde baya tecrübeli ve başarı oranı yüksen

Evet malesef beslenme kısmını burada okuduklarımdan öğrendim. Bir takım kürler not ettim. Hemen başladım bile. Doktorumla görüştüm bir adet dönemi dinlenip tekrar deneyelim dedi. Siz ne durumdasınız? Şu an tedavideyseniz umarım herşey yolunda gider...
Siz bu konuda morkanatlarım arkadaşımıza güvenerek bilgi ala bilirsiniz
Yumurta kalitesini artırmak için baya takviye kullandı ve ilave spor diyet

Yumurta kalitesini artıran takviyeler
Co q 10-koenzim q10
Biosteron
Melatonin
Arı sütü
Resveratrol
B komplex
Omega 3
Bol yürüyüş ve diyet
Ben geçmiş yazışmalarda bazılarını not etmiştim ama liste halinde olması çok iyi oldu... Çokk çok çok teşekkür ederim

Ben aşılama oluyorum canım inşallah güzel sonuçlar alırız tedavilerimizde her kürü de aynı anda denemek zarar verebilir benim biraz fsh yükseltti rahmimi inceltti mesela

Ben aşılama oluyorum canım inşallah güzel sonuçlar alırız tedavilerimizde her kürü de aynı anda denemek zarar verebilir benim biraz fsh yükseltti rahmimi inceltti mesela
Canım sen hepmi aşılama denedin?
acaba direk tüp bebek yaptırsan şansını dahada artırsan

Doğru söylüyorsun, işallah güzel olur sonucun. Bir tanıdığım da bana yumurtalıkları hazırlama ile ilgili Murat Berksoy ile görüştüğünü ve çok faydası gördüğünü söyledi. Salı gününe rdv aldım. Bakalım o neler önerecek. Sizlere haber veririm mutlaka

KIZLAR KUZULAR az önce bahçeciden Damla hanımla görüştüm veeeeee tüm kadınlar klübünden arayan kızoşlarımıza %15 indirim merkez bunu kabul etti
yani 5500 euro yerine 4675 düştüler
bu yumurta donasyonu için
başka işlemlerİN fiyatlarını bilmiyorum kuzular onlarıda arayın sorun
ne tatlı insansın sen..herkese yetişiyorsun..sağolcanım benim herkes adına teşekkür ediyorum..benim donmuşlar için allah korusun terslik olursa bahçeciyi düşünüyorum..tek sebebi de sensin...sağol arkadaşım dilerim bizim dualarla ilk fırsatta anne olursun..

Bir sürelik sessizlikten sonra yeniden merhaba..haziran ayında ilk yumurta donasyonum oldu,gynolifeda..öncden hsg istemediler benden sağlıklı doğumum ve hamileliklerim var diye..oysa hidroselpinks varmış..yani tüpte sıvı birikmesi..negatif sonuç üstüne ameliyatla tüpleri bağlatma rahmin kendini toplaması derken bugüne geldik..regl oldum dün ve yeniden tedavi başladı..şu an endimetrium 4mm..estrofem2*1 coraspirin ve folbiol başlandı..ekim ayında transfer...3 tane 3.gün emriyom var en iyi kalite..rahim de hazır..temiz çok dedi doktor hazır estrofemle kalınlaşacak transefere kadar dedi..sormak istediğim şu..tavsiyeniz var mı..artık hiçbirşeyi atlamak istemiyorum..maddi manevi çok sıkıntı yaşadık..rabbim bilir tabii ama olumlu sonuç olmasını çok istiyorum..tek korkum embriyoların çözülürken bozulması ve 3.gün olduğu için başarısız olunması..keşke blast olsaydı ama doktorum bekletmeyeceğiz üçüncü gün embriyuosu olaraj transfer olacak diyor..tecrubeli arkadaşlardan fikir rica ediyorum..bir de dua tabii herkesten

Doğru söylüyorsun, işallah güzel olur sonucun. Bir tanıdığım da bana yumurtalıkları hazırlama ile ilgili Murat Berksoy ile görüştüğünü ve çok faydası gördüğünü söyledi. Salı gününe rdv aldım. Bakalım o neler önerecek. Sizlere haber veririm mutlaka
Ben murat berksoyun önerisi ile yumurtalarımı canlandırdım.
Ve bu reçeteyi dün Zaza arkadaşımıź, paylaştı burada.
Onu uygulayabilirsin drek.Ona ilaveten L_carnatin ve amerikadan gelen IVF herbal isimli bi takviyede var ancak o türkiyede satılmıyo Akdeniz diyeti beslenmesini uygulamak gerekiyo.Muayeneye gitsende önerisi bu olacak.

Inşallah canım hangi ildeymiş o doktor

Canım sen hepmi aşılama denedin?
acaba direk tüp bebek yaptırsan şansını dahada artırsan
Ben tüp bebek denedim firdevs te 2 defa ama resmen aşılama oldum tuttu ama kimyasal oldu 2. Yi oldum sonuç bekliyorum ben 22 yaşındayım ve rahimde de sıkıntı yok onun için ne kadar normale yakın gebelik olursa okadar iyi olur benim için

Son düzenleyen: Moderatör:
X