Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Teşekkür ederim 15 Toplandı 12 Döllendi 5Embriyo kaldı 2 tane transfer oldu 3 donduruldu birinci kalite diye söylendi

Günaydın kızlar..bugün transferin 11.günü..canı tezlik yapıp durmadan idrar tahlili yapmasam 8.gün kanda negatifi görüp altı saat ağlayıp bayılmasam bu sabah ne mutlu kalkacaktım..:KK43: lütfen transferden sonra gününüzü bekleyin kızlar lütfen..bir tane gebelik testi kalmış evde öylesine yaptım silik de olsa çıktı..doktorum çok düşük onbinde bir ihtimal dedi merkez donmuşların ne zaman transfer olacağı ile ilgili doktor sizi arayacak dedi yanı herkes negatifi nerdeyse kabul etti ama biraz umutlandım ne yalan söyliyeyim..8.gün 0.34 10. Gün 4.79 11. Gün yükselmese idrarda çıkmaz mıydı acaba? Mucize olur mu ki? :KK43: belki de vardır mucize diye bişey..

Ağzına emeğine sağlık canım.
Sadece kıbrısın donörden sağladığı daha fazla çünki donöre her yumurtalarını toplama başına 5000 euro degil.Türk parası karşılığı 5000 tl veriyo. Yani euro ve tl farki çok.
Aslında bende küçük bir hesap yaptım türkiyedeki kliniklerden yola çıkarak.. Turkiyede en baba kliniğe gidilse klinik ücreti 7000 , ve 1000 gibi ilaçlar olsa 8000 tl ye bir tupbebek işlemini yaptırabilirsiniz..Bunun euro karsiligi 1900 euro..yani turkiyede 1900 rusiya rahatlıkla embriyoloji asrafi ve klinik kari icinde olarak normal bir tüp bebek işlemi yapilabiliyorsa bence kibristada yapilir..
Bu durumda donor işlem 5000 euro olsa 3000 euro kalıyor..Fena değil.. Kıbrısta genellikle öğrencilerden yumurta alındığını düşürürsek 3000 euro fena degil, ogrenci kabul edilebilir..O yuzden rakamlar bana olabilir sınırlar içinde geliyor..Yurt dışını bilmiyorum tabi belki orda maliyetler yine burdaki gibi olsada belki donörler daha yüksek istiyor yada klinikler daha fazla kar ediyor..Aslinda ülkeler arası iş gücü gibi farkı gibi...Turkiyede bir işçinin aldığı maaş ile avrupada ki çok farklı ...Ayni mantık olabilirmi:)

Günaydın kızlar..bugün transferin 11.günü..canı tezlik yapıp durmadan idrar tahlili yapmasam 8.gün kanda negatifi görüp altı saat ağlayıp bayılmasam bu sabah ne mutlu kalkacaktım..:KK43: lütfen transferden sonra gününüzü bekleyin kızlar lütfen..bir tane gebelik testi kalmış evde öylesine yaptım silik de olsa çıktı..doktorum çok düşük onbinde bir ihtimal dedi merkez donmuşların ne zaman transfer olacağı ile ilgili doktor sizi arayacak dedi yanı herkes negatifi nerdeyse kabul etti ama biraz umutlandım ne yalan söyliyeyim..8.gün 0.34 10. Gün 4.79 11. Gün yükselmese idrarda çıkmaz mıydı acaba? Mucize olur mu ki? :KK43: belki de vardır mucize diye bişey..

Embriyon gec tutunmuş kuzum
Artık gerisi Allaha tevekkül ya artacak ve bir müdet sonra pes edecek sevgi arkadaşımızdakı gibi,yada inşallah tüm kalbimle bunu istiyorum artarak sağlıklı bir bebiş olsunnnn
İnşallah

Embriyon gec tutunmuş kuzum
Artık gerisi Allaha tevekkül ya artacak ve bir müdet sonra pes edecek sevgi arkadaşımızdakı gibi,yada inşallah tüm kalbimle bunu istiyorum artarak sağlıklı bir bebiş olsunnnn
İnşallah
ben baştan tuttum yasımı..allahın verdiği de kabulüm vermediği de..vardır bir hayır..ama bırakmaycağım..bir kez daha mutlaka yapacağım..sanki bir işaret oldu bana bu..umut hep var..dilerim senin de bu sefer kucağında bebekle biter transferin sonu canım..

ben baştan tuttum yasımı..allahın verdiği de kabulüm vermediği de..vardır bir hayır..ama bırakmaycağım..bir kez daha mutlaka yapacağım..sanki bir işaret oldu bana bu..umut hep var..dilerim senin de bu sefer kucağında bebekle biter transferin sonu canım..
Umut her zaman var
İnşallah senin güzel sonucun her başına gelenede umut olur

arkadaşlar yumurta donasyonu yaptıran arkadaşlar sizlere birşey soracağım eşlerinizin değerleri nasıl benim eşimin değeri o kadar iyi değil acaba diyorum döllenme sorunu mu yaşıyoruz burada yıllarca benim üzerimde duruldu maalesef türkiye de doktor yok öyle araştıralım edelim diyecek ve sonra eşimin dna hasarı baya yüksek çıktı mikroçip uygulandı embriyoya ilk defa beşinci günü gördüm fakat olmadı yarın kıbrısa gidince aynı sorun yaşarmıyım diye çok korkuyorum çünkü kıbrısta bu işi çok iplemiyor bana göre

Yumurta tek ve içi sıvı olduğuiçin dodurmada 40% zarar görüyor
Sperm içinde milyonlarca spermatazoid var ve dondurmada yarısı bile zarar görse baya yapılacak sayda kalıyor sadece dondurmaya ilave ücret olucak bunu bil
Bazı merkezler sadece dondurup 1 ay sonra transfer yapıyor.Başarı grafiğini yüksek tutmak için.Yumurta ya da embriyo dondurulup çözüldükten sonra kalite olarak çok çok az zarar gördüğünü savunup tutunma için en yüksek durumda olduğunu söylüyorlar.Tabi bunun için yumurta ya da embriyonun kaliteli olması gerek.

arkadaşlar yumurta donasyonu yaptıran arkadaşlar sizlere birşey soracağım eşlerinizin değerleri nasıl benim eşimin değeri o kadar iyi değil acaba diyorum döllenme sorunu mu yaşıyoruz burada yıllarca benim üzerimde duruldu maalesef türkiye de doktor yok öyle araştıralım edelim diyecek ve sonra eşimin dna hasarı baya yüksek çıktı mikroçip uygulandı embriyoya ilk defa beşinci günü gördüm fakat olmadı yarın kıbrısa gidince aynı sorun yaşarmıyım diye çok korkuyorum çünkü kıbrısta bu işi çok iplemiyor bana göre
Canım bu mikroçip para tuzağıdı ondansa embriyologdan imci iste
Benim eşimin problemi var morfolojı 0 ve 1 arası
Ama nedense halilde bahçecide sorun değil dedi
Ama gördüyün gibi hala evlat peşindeyim

Bazı merkezler sadece dondurup 1 ay sonra transfer yapıyor.Başarı grafiğini yüksek tutmak için.Yumurta ya da embriyo dondurulup çözüldükten sonra kalite olarak çok çok az zarar gördüğünü savunup tutunma için en yüksek durumda olduğunu söylüyorlar.Tabi bunun için yumurta ya da embriyonun kaliteli olması gerek.
Yumurta en güzel şartlarda bile dondurulsa zarar görüyor
Embriyo iyi bir koşullarda dondurulup çözülse zarar görmez

Tatlım ben cevap vereyim. Bizimki çok kötü değildi anormal morfoloji %85 lerdeydi ama doktorlar %15 doğal yolla ya bile yeter diyordu. Sayı olarakta 9.000 çıktığı oldu 12.000 çıktığı oldu 6.000 çıktığı oldu. Yani bana sorarsan doğal yolla da baba olabilirdi

Canım bu mikroçip para tuzağıdı ondansa embriyologdan imci iste
Benim eşimin problemi var morfolojı 0 ve 1 arası
Ama nedense halilde bahçecide sorun değil dedi
Ama gördüyün gibi hala evlat peşindeyim
canım istanbul bahçeci bana imsi yaptık dediler hiç abartmıyorum sonra bir arkadaş tekrar orada denedi ve ona demişler ki bu sefer ımsi yapalım o zaman bana yapılmamış tamamiyle yalan mikroçip içinde para ödedim 750 tl ve senin dediğin gibi ayrıca kaan aydos dna hasarı düşmeyince olmuyor diyor mikroçipin faydası Allahım şu zaman yüzü suyu hürmetine sana da bana da cümle isteyene de psikolojim alt üst oldu dünden bu yana yaşamayananlamaz gibi embriyo nakli mi yaptırsak kafam allak bullak

Tatlım ben cevap vereyim. Bizimki çok kötü değildi anormal morfoloji %85 lerdeydi ama doktorlar %15 doğal yolla ya bile yeter diyordu. Sayı olarakta 9.000 çıktığı oldu 12.000 çıktığı oldu 6.000 çıktığı oldu. Yani bana sorarsan doğal yolla da baba olabilirdi
bizim ki %98 ve büyük bir çoğunluğu da sperm baş anomalisi sigarayı bıraktı istanbuldaki doktorum doğuştan spermleri bozuk dedi çok moralim bozuldu Allahım bize de bir mucize gönderse

X