Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Merhabalar yaklaşık 2 aydır takip ediyorum...31 mayısta benimde yumurta donasyonum gerçekleşti 5.gün embriyo.yuksek ihtimal dediler ama tabii herşey Allahtan.. dualarınızı bekliyorumm..
Merhaba canım hayırlı ugurlu olsun inşallah sende kc embrio oluştu kaç tane transfer edildi ve kaç tane donduruldu dereceleri bilio musn endometrium kaç mm ile transfere girdin

iyi aksamlar hanimlar belliki herkesin kafasi cok karismis Allah yardiciniz olsun ben yurtdisina sperm donasyonu yaptiriyorum almanya ve avusturyadaki uygulamayi anlatayim sizlere buradaki sigortamiz %70 karsiliyor benim cebimden cikan para 1200 euro sadece klinik icin donörü kendiniz seciyorsunuz doktorla birlikte bilgisayarin basina oturduk bu size kalmis birsey boyu kilosu ne iş yaptigi bazilarinda foto bile var ama bebeklik resimleri nekadar cok detay okadar cok para benim sectigimde foto yoktu 450 euro odedim gelmesi 4 gun suruyo dedi danimarkadan geliyor sadece 1 tup istedim gercekten kibris cok kafa karistiriyor

Arkadaşlar merhaba bende bugün tedaviye başladım. Sizin doktorlar kaç kere kontrole çağırdı. Adet olduktan kaç gün sonra transfere gittiniz?
Mrhb,yumurta donasyonumu???Ben adetin 3.günü ilaçlara başladım,bana 13.14.gün Kıbrıs'ta olursunuz dedilee
Arkadaslar benim yumurtalar toplandiktan sonra doktor Odama gelip kac tane toplandi soylemek icin geldiginde arkasinda bi hemsire vardi. Doktor 45 e yakin deyince bende hepsini dollemeye gerek yok dedim doktor olsun bisey olmaz gibi biseyler dedi. Asil isin garip olan kısmi ise arkadaslar Arkasinda ki hemsire; doktor bana bunlari soylerken kaşını kaldirdi sanki hepsini dolletme der gibiydi. Birde ben yumurta toplama islemine girdigimde doktor once ultrasonla bakti sonra da bi donör kelimesi duydum ama yanindaki hemsire yabanciydi sanirsam, agzinin icinde biseyler konustu. Tam anlayamadim ama icime bi kurt dusmedi degil tabii ki. Arkadaslar kimse nin fikrini degistirmek yada bi yerleri kötulemek niyetim degil ben yasadiklarimi anlattim. Ama sorsaniz merkezi degistirdin mi hayir cunku islem olmustu zaten o yuzden degistirmedim ki zaten hangisine guvenebiliriz ki. Tek dilegim InsaAllah en kisa zamanda hepimiz saglikli evlatlara sahip oluruz. ..
Bilmiyorum nerde yaptırdınız ama yumurtalarınız başka birilerinede verildiğini ima ediyorsanız,bunu yapacak klinik ve doktor bence sayıyı net söylemezdi..Peki sonucunuz nedir kaç yumurta döllendi kaçı donduruldu

Arkadaslar Kibris'in diger ulkelerden daha ucuz ve avantajli gibi gorunmesi tamamen bir ticari oyun. Simdi iyi okursaniz aciklayacagim size. Bu forumda amerika ve avrupa'da ki tum donor yumurta acentalarina kayit olup(resim gorebilmek icin) ve bu acenta da ki koordinatorlerle tek tek gorusen sanirim bir ben varim. Simdi tum bildiklerimi size aktaricam bir daha da yazmiycam. Sizinde bundan sonr kafaniz karismayacak, seciminizi ona gore yapacaksiniz. Yani aslinda Kibris'in acik acik soyleyemedigini soyleyecegim.
oncelikle neden DONOR diyoruz, donasyon diyoruz? cunku Yasa geregi oldugu icin. bunu bircogumuz burda zaten biliyor. Cunku vucudunuzdan bir parca satmaniz yasaktir, tum dunyada boyledir. organ, yumurta satmak organ satisina girer ki tamamiyle yasak. Ama, organlarinizi bagislayablirsiniz bu yasal.
Simdi kagit ustunde, sitelerde, konusmalarda hersey "bagis" diye geciyor ama tabii herkes biliyorki yumurta satisidir. Para da "donorun ihtiyaclarini karsilamasi icin bir tesekkur harcligi"seklinde alinir verilir donore.
Donor 3 sekilde yumurtasini bagislar,satar, birincisi direk yumurta alanla anlasir, yuzyuze.
ikincisi acenta araciligiyla, acentalar bu donorlerden olusan bir portfoy olusturur,bu donorleri internet sitelerinde tanitir, isleri budur, donor ugrasmaz kime satacagim diye, bir klinik veya atiyorum ayse hanim bu acentanin sitesinden donoru begenip, direk acentayla temasa gecer, acenta ve siz hangi klinikte yapilacagina karar verirsiniz. Bu acentalari kliniklerde arayip, donoru direk kendi siparis edebilir sizi yormadan.
son olarakta donor yumurtasini direk klinige bagislar, siz bu klinikten alirsiniz yumurtayi. iste bu Kibris in tercih ettigi,kullandigi yontemdir. Klinigin en cok kar yaptigi yontem bu olmasina karsilik, cok para veremeyen hastalar icin ekonomik paketler sunar. yani her iki tarafta bir nevi kazancli olur. Nasil kazanclidir soyle ki

Klinik donore bir siklus icin odedigi para bellidir, egitim ve saglik durumuna gore en az 4000- 5000 bin dolar/euro alir. hicbir donor asla bu paradan asagi bu ise girmez. Bu miktar, gurcistan, ukrayna, gibi ulkeler icin gecerli. Avrupa ve amerika da donor tek basina 8 bin dolar alir. bu miktardan asagisi genelde ailesinde genetik hastalik olan, dusuk yapmis donorlerdir.

Simdi Kibrisin donore verdigi para belli bir miktar, dedigim gibi 4000 bin euro civari. Bu donorden en fazla yumurtayi alabilmek icin overstimule dedigimiz aslinda yasak ve riskli olan normalden fazla miktarda yumurta urettirir ki genc bir donor bu durumda en az 20- en fazla 30 yumurta uretir. Simdi kibris ve tum dunya da boyle, exclusive yani ben donor un tum yumurtalarini istiyorum demedikce veya direk acentadan almadiginiz surece, klinikler bu yumurtayi 2 ye veya 3 paylastirir. Zaten 12 yumurta garantisi verir, zaten 12 yumurta hali hazirda mevcuttur. bunlardan ancak 3-4 u kalir, ve cok nadiren dondurmak icin artan kalir.
Peki siz bu durumda nasil kazanclisiniz, siz de en fazla 5000 uero odersiniz. E peki, donor 4000 euro aliyorsa, klinik tum kadroyla bu isi 1000 euro ya hayrina mi yapiyor? hayir dimi. ama yumurtalari 2 ye boldugunde hem donore hem de kendine para kazanirken sizde cok daha az oduyorsunuz. Iste bunu kibris acik acik anlatmiyor, ben anlattim sizin icin.
Bu arada iste gurcistan da 400 dolara yumurta bagislayanlar varmis vs bunlar tamamiyle gercekten uzak. Bu donorler dag basinda hicbirseyden habersiz yasamiyor arkadaslar, onalarinda kendi aralarinda boyle forumlari var. Ve onlar da dunya da ne kadar para isteniyorsa o kadar istiyorlar, donor ne isterse klinikler ve bizler mecburuz. yani isin en onemli kismi onlar ve bunun farkindalar.
Gurcistan'da yasayan donor icin donor agentasiyla gorustum. sadece donore verecegim para 4000 euro ve icinde donore verecegim yol, doktor, ilac masraflari dahil degil ve arti acentaya da 1500 dolar odemem gerekti, daha icinde klinige transfer parasini saymiyorum toplam : 12 bin dolar.
Simdi bakin ispanya veya amerika'da kliniklerin internet sitelerine.
2 secenek sunarlar size:
birincisi ekonomik pakettir, paylastirir, siz az odersiniz, onlarda paylasimdan para kazanir. asagi yukari 5000 eurodur.
ikincisi, exclusive pakettir, donorun tum yumurtalari size verilir. yani neredeyse 20-27 ye yakin yumurtadir bunun icin de en az 9 bin euro odersiniz.
Simdi o yuzden her seferinde nasil oluyor, hic donmus ymurta kalmiyor, 16 yumurtadan nasil 2 yumurta kaliyor gibi tartismalara bir aciklik getirmisimdir umarim, daha baska bilgiler biliyorsaniz da paylasin lutfen.
Ağzına emeğine sağlık canım.
Sadece kıbrısın donörden sağladığı daha fazla çünki donöre her yumurtalarını toplama başına 5000 euro degil.Türk parası karşılığı 5000 tl veriyo. Yani euro ve tl farki çok.

iyi aksamlar hanimlar belliki herkesin kafasi cok karismis Allah yardiciniz olsun ben yurtdisina sperm donasyonu yaptiriyorum almanya ve avusturyadaki uygulamayi anlatayim sizlere buradaki sigortamiz %70 karsiliyor benim cebimden cikan para 1200 euro sadece klinik icin donörü kendiniz seciyorsunuz doktorla birlikte bilgisayarin basina oturduk bu size kalmis birsey boyu kilosu ne iş yaptigi bazilarinda foto bile var ama bebeklik resimleri nekadar cok detay okadar cok para benim sectigimde foto yoktu 450 euro odedim gelmesi 4 gun suruyo dedi danimarkadan geliyor sadece 1 tup istedim gercekten kibris cok kafa karistiriyor
Almanya ve Avusturya'da Benim bildiğim donasyon yasık,hastalar genellikle Çek Cumhuriyeti ve İspanya'ya yönlendiriliyor

Mrhb,yumurta donasyonumu???Ben adetin 3.günü ilaçlara başladım,bana 13.14.gün Kıbrıs'ta olursunuz dedilee

Bilmiyorum nerde yaptırdınız ama yumurtalarınız başka birilerinede verildiğini ima ediyorsanız,bunu yapacak klinik ve doktor bence sayıyı net söylemezdi..Peki sonucunuz nedir kaç yumurta döllendi kaçı donduruldu
Artik hepsi döllendi heralde 5.gun bana soylenen 8 tanesi gelmis 5.gune onlar donduruldu su anda

Birde benim doktora soyledigim bana hepsi lazim degil 5-6 tane lazim dedim Hani 2 embriyo koyulup birisinin tutmamasini hesabi katarak dr da hepsini dolleyelim dedi. Burada da bu kadar cok sey konusulurken insanin aklina hersey geliyo acikcasi.

Belki benimde oyle olmustur sadece aklima takilmisti o zaman dan beri ama verdilerse de birisine yapacak bisey yok hayirli evlat olsunlar ne diim
Yok yok kalbini ferah tut canım ,öyle bi niyetleri
Olsa sana çok düşük bi rakam söylenirdi,bilmiyorum bugün Kıbrıs'a çok yüklendik ama hamile arkadaşlarda sitede çok,onlarda keşke katılıp olumlu gözlem ve düşüncelereni paylaşsalar..Benim Türkiye'dede çok kötü deneyimlerim oldu yurt dışında olduğumuz için bana 1 haftalık puregon iğnesini 1000 Euro'ya verip kazıklayan ünlü Türk doktoruna unutmayacam,Ankara'da bi klinikte yumurta toplama işlemi sonrası narkozun etkisi geçtiğinde ,başımda mahalle kavgası yapan hasta bakıcılarada slm olsun..Anlatsam roman olur,onun için Kıbrısada hiç şaşırmıyorum

Yeni yasamı bu Almanya pgt işlemine bile izin vermiyor donasyon kesinlikle yasak doktorumuz bizi çek cumhuriyet ve İspanya'ya yönlendirdi ,şaşırdım gerçekten Yenimi bu haber acaba
Canim sen almanyadamisin ben kadin dogum doktorumdan duydum yasak olmadigini o beni yònlendirdi tek şart evli olmak

Canim sen almanyadamisin ben kadin dogum doktorumdan duydum yasak olmadigini o beni yònlendirdi tek şart evli olmak
Evet bende Almanya'dayım ama doktorun beni çek ve İspanya'ya yönlendirdi yasak denildi bize,genelde Almanya'daki hastalar Çek cumhuriyetine gidiyor,benimki yumurta donasyonu onuda belirtiyim canım

Gercekten şaşirdim ilginc geldi istersen burada bi dene
Yok ben Kıbrıs'ta yapacam canım inşallah bayramda transferim olacak,ama Almanya kesinlikle yasak denildi bize ,dediğim gibi pgt uygulamasını bile yapmıyor çoğu klinik,sen neresindensin Almanya'nın,çok özel değilse canım

Yok yok kalbini ferah tut canım ,öyle bi niyetleri
Olsa sana çok düşük bi rakam söylenirdi,bilmiyorum bugün Kıbrıs'a çok yüklendik ama hamile arkadaşlarda sitede çok,onlarda keşke katılıp olumlu gözlem ve düşüncelereni paylaşsalar..Benim Türkiye'dede çok kötü deneyimlerim oldu yurt dışında olduğumuz için bana 1 haftalık puregon iğnesini 1000 Euro'ya verip kazıklayan ünlü Türk doktoruna unutmayacam,Ankara'da bi klinikte yumurta toplama işlemi sonrası narkozun etkisi geçtiğinde ,başımda mahalle kavgası yapan hasta bakıcılarada slm olsun..Anlatsam roman olur,onun için Kıbrısada hiç şaşırmıyorum
Evet cnm ne kadar lafta soylesek onlara mecburuz. Senin yasadiklarinda ilgincmis sahiden

X