canım eğer hatırlıyorsan ben savaş beyin kliniğine gitmiştim yumurta donasyonu yaptırmak için çünkü benim yumurtalıklarım yok aslında kulağa sempatik gelsin diye kendimce onlara overcik ismini koymuştum.27 ağustosta 2 günlük embriyoları transfer ettiler bana 4 tane embriyocuğum vardı . onlarınbir tanesi abisi gibi fazla büyümüştü 8 hücreliden daha çok muş ve 4 ünüde istediğimi söyleyip transfer ettiler . 12. gün testimi 8 eylülde yaptırdım ve bhcg değerim 48 çıktı. 16.ggün degerim ise 300 dü. 27 eylülde doktora gitim keseyi gördük ama kalp atışlarını net bir şekilde duyamadık 6 hafta 5 günlüktü . doktor istersen vajinal ultrasonla bakalım istersen dedi ama ben istemedim haftaya yeniden gidip kontrol olacağım inşallah bu sefer bebeişin kalp seslerini net bir şekilde duyarız. benden havadisler bunlar canım net bir duyum alamdığım için yazmak istemedim .bakalım hergün dua ediyorum bir sorun çıkmasın diye hayırlısı artık:))))
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek
- Konu Sahibi Editor
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?selam arkadaşlar bana diğer konuşlarda yardım ettiğiniz gibi bu konudada yardım etceğinizi düşünüyorum özellikle mimoza40 15 gün önce fi,rdevs hanım amail atmıştım kendisi bugün telefonla döndü bana ama dışarda işim vardı konuşamadım yarın görüşücem kendisiyle akşam arayabilirsiniz dedi ama misafirim var arayamıcam sizden öğrenmek istediğim özellikle mimozadan sanırım firdevs hanıma gitmişti bana tavsiye edermisiniz bizim sperm donasyonu firdevs hanım hakkında izlenimlerinizi bana yazarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
aymen evlatlık konusu da donör gibi bir sürü aşamalardan sonra kabullenebilecek bir konu ...
senin karar alma konusundaki ivediliğin takdire değer... aldığın kararı hemen uygulamaya geçirmen ise müthiş bu konuda sana hayranım... bu başvurudan sonra kendiliğinden hamile kalıp doğuran kadın örneği çok var... inşallah sen de bu örneklerden biri olur kalabalık bir aileye sahip olursun...
ben de bu konu üzerinde zamanında araştırdım fakat senin gösterdiğin cesareti gösteremedim...
bir yıl önce tamam dedim bu seferde bekleme süresi ile beraber ( bize ortala 4 yıl dendi belki istanbul olduğu içindir )4-5 yaş grubu çocuk olur dediler bunu da göze alamadım.. çünki bu yaşta çocuk artık kişilik olarak şekillenmiş oluyor...
benim son araştırdığımda çocukla yaş farkı 45 diye hatırlıyorum...
senin karar alma konusundaki ivediliğin takdire değer... aldığın kararı hemen uygulamaya geçirmen ise müthiş bu konuda sana hayranım... bu başvurudan sonra kendiliğinden hamile kalıp doğuran kadın örneği çok var... inşallah sen de bu örneklerden biri olur kalabalık bir aileye sahip olursun...
ben de bu konu üzerinde zamanında araştırdım fakat senin gösterdiğin cesareti gösteremedim...
bir yıl önce tamam dedim bu seferde bekleme süresi ile beraber ( bize ortala 4 yıl dendi belki istanbul olduğu içindir )4-5 yaş grubu çocuk olur dediler bunu da göze alamadım.. çünki bu yaşta çocuk artık kişilik olarak şekillenmiş oluyor...
benim son araştırdığımda çocukla yaş farkı 45 diye hatırlıyorum...
merhaba kızlarr,, pazartesi günü kan testim var,, bugün idrar testi yaptım morallaer sıfır,,, sizce değişirmiiii değerlerr,,,???
Tek embriyon tutunmuşsa henüz idrarda çıkmayabilir gayet normal sabırlı olmaya çalış stres yapma inşallah pozitif sonuç alırsın henüz erken idrar için zaten.......
inşallah canımm yaaa rabbim dualarımızı kabul etsinn inşallahhh,,,nurdan burda idrar testinde çıkmayıp kan testinde pozitif alan arkadaşlar var... kesinlile kan testinin sonucunu bekle ve moralini yüksek tut.. inşallah güzel haberlerini alırız
inşallahh öledir,, bide transferden sonra o akşam az bi kanamam olduu pembemsi acaba düşürdümmü diyorumm,, kliniğe sordum normaldir dedii,, ayy bTek embriyon tutunmuşsa henüz idrarda çıkmayabilir gayet normal sabırlı olmaya çalış stres yapma inşallah pozitif sonuç alırsın henüz erken idrar için zaten.......
lmiyorum kızlar işteeee dua edinn,,,
Aymencim çook çook sevindim. Tebrik ederim seni. Biz de Pazar günü negatif sonuçtan sonra bu kararı verdik. Evlat edinsek de sonra da denemelerimize
devam ederiz dedik. o nedenle kafanın artık çok daha rahat olacağına inanıyorum.
Yalnız yaş konusu bizi fena etkiledi. 40 yaş sınır sinir bozdu. en fazla 40 olmalı diyor, ama şimdi Bahardalı 45 deyince bir umut olduk. Eşim 42 yaşında.
3 sene sonra olsa bu iş 5 yaşında çocuk olacak. O da işimize hiç gelmedi. Ne yapılabilir konularını düşünüyoruz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bahardalı 45 sınırını nereden buldun, kanunda yazan mı değişmiş, ve Aymencim sadece çocuk esirgeme kurumu mu oluyor.
Mesela bakımevi falan oluyor mu, ya da atıyorum ben bu çocuğa bakamam diyen bir aileden alınabiliyormu süreç hızlandırmak adına. Sonra bu aile hak iddia
edebiliyor mu?
bir soru da İstanbul'dayım, başka şehirde başvuru yapamıyor muyum?
Herkesi öptüm
Bu arada ben siteye zaten her seferinde google'dan giriyordum, favorilere atmaya üşendiğimden :)
Bilmeden rating artırıyormuşum.
devam ederiz dedik. o nedenle kafanın artık çok daha rahat olacağına inanıyorum.
Yalnız yaş konusu bizi fena etkiledi. 40 yaş sınır sinir bozdu. en fazla 40 olmalı diyor, ama şimdi Bahardalı 45 deyince bir umut olduk. Eşim 42 yaşında.
3 sene sonra olsa bu iş 5 yaşında çocuk olacak. O da işimize hiç gelmedi. Ne yapılabilir konularını düşünüyoruz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bahardalı 45 sınırını nereden buldun, kanunda yazan mı değişmiş, ve Aymencim sadece çocuk esirgeme kurumu mu oluyor.
Mesela bakımevi falan oluyor mu, ya da atıyorum ben bu çocuğa bakamam diyen bir aileden alınabiliyormu süreç hızlandırmak adına. Sonra bu aile hak iddia
edebiliyor mu?
Herkesi öptüm
Bu arada ben siteye zaten her seferinde google'dan giriyordum, favorilere atmaya üşendiğimden :)
Nurdan idrar testinde mimoza'nın ne yaşadığını hatırlıyorum. Bi ton değer aldığı kan testinin gününde idrar testi negatif çıkmıştı. Moralini sakın bozma.
Olumlu ol lütfen. Bu arada sen umutluyum musun?
Venividivici kalp atımı için taa 6. haftayı veriyor doktorlar. Daha erken çok net alabilmek için.
Olumlu ol lütfen. Bu arada sen umutluyum musun?
Venividivici kalp atımı için taa 6. haftayı veriyor doktorlar. Daha erken çok net alabilmek için.
turbice selam,
hoşgeldin, ne güzel yaaa
kızlar toplandık bir yerde..:) ne alemdesin?
merhaba canım. artık ben de sadece buradayım. birkaç gündür girememiştim sayfaları okuyayım dedim. bende kayda değer bir gelişme olmadığından yazmıyorum. agörmedima çok yakında olacak inşallah. kurban bayramından hemen sonra kıbrıs yolcusuyum:))
bu arada diğer forumdan e-posta gelmiş yaa belki konuştunuz burada ama görmedim. nasıl bir e-posta o öyle?? nasıl bir savunma?? neymiş efendim türkiyede yasak olan bir tedavi hakkında propaganda yapılamazmış.... wallahi komik bunlar..
neyse önemli olan biz ve müstakbel bebişlerimizse gerisi vız gelir de tırs gitmez mi??
Aymoşummmmmm
Forumlararası bir bomba buuu. Çokkkkk çokkk sevindim. Olayın bir çok yönü var. Bir kere sosyal sorumluluk olarak bakarsak bir sokakta kalacak evladımıza yuva açmış oluyorsun.( yurtlara sokak demek istemiyorum ama her bebeğe bir anne düşmediğinden eminim Sevgi açı olarak büyüyorlar o anlamda söyledim.)İkincisi dini yönü Zaten dinen donasyonun yasaklanmasının nedeni (soy sop karışımı dışında) isteyenlerin böyle ailesiz kalmış bebeleri sahiplenmesi. Bence sen bu bebişi evlat edindikten sonra ikizin olacak. Zaten meyillisin kalabalık aileye ben de öyle çok severim seve seve bakarım. Diğer forumda sanıyorum bekliyorum un başına böyle bir olay gelmişti gerçi o ilk çocuğun duymasını istemiyor bu konuyu da açmak istemiyordu ama donasyonu da başarılı olmuştu. Dediğim gibi ya o kediciklerin yüzü suyuna ya da işte bu bebeişin ya da hepsi birden seneye üçüz annesi olacaksın iyi kalpli arkadaşım benim.
Eylül yaaaa daha ne kadar erteleyeceksin bak evlatlık sürecinde de gecikiyorsun demek istemiyorum ama diyeceğim vallahi. Aymen 40 dediyse 40 dır arkadaşım Sanıyorum bu yaş sınırı bebekler için Büyük almak isteyenlere sizin sınır .
Nurdancığım benim test de beyaz çıkmış dünyam başıma yıkılmıştı hem de aynı gün içinde. Üstelik değerim 450 iken sıkma canını canım. Herşey olacağına varır rahat ol.
Selam arkadaşım Firdevs hanımdan gayet memnun kaldım. İyi niyetli bir hanım Verda da öyle karar senin Nasıl olsa her yol kısmet.
Venividivici - ben sanıyorum o kargaşada seni kaybetmişim Hiç fena bir değer değil ayrıca 6 haftalık olmuş zaten görürsün kalp atışını İyi ki alttan baktırmamışsın.Tebrik ediyorum tekrar.
Akucular Aytenciler Hayat ve Eylül ben de çok sevdim Ayten hanımı evet çalışma ortamı gayet avam ama ne yapalım o da bunu seçmiş amme hizmeti yapacağım demiş. O yüzden çok kalbalık Evet bana da rahimden batırdıkları acıtıyordu bana da işte bakın ince olduğu için derdi. O iğne sanki beni delip yarı belime dek girerdi rahime batırırdı. o transferde kalınlık gayet iyi demişlerdii Yumurta da ( biri) birinci kalite olmuştu ilk defa . Yalnız ben de 40 dan sonra kendi yumilerle boşa kürek çekmeyin diyen vahşi gruptanım korkarım. Ben 43 diye daha iyiniyetli söylüyordum ama eylül daha haklı 40 demekle.
Bu arada nasıl özelden mesaj atılıyor Rosaya bir mesaj atayım bakayım ?
Forumlararası bir bomba buuu. Çokkkkk çokkk sevindim. Olayın bir çok yönü var. Bir kere sosyal sorumluluk olarak bakarsak bir sokakta kalacak evladımıza yuva açmış oluyorsun.( yurtlara sokak demek istemiyorum ama her bebeğe bir anne düşmediğinden eminim Sevgi açı olarak büyüyorlar o anlamda söyledim.)İkincisi dini yönü Zaten dinen donasyonun yasaklanmasının nedeni (soy sop karışımı dışında) isteyenlerin böyle ailesiz kalmış bebeleri sahiplenmesi. Bence sen bu bebişi evlat edindikten sonra ikizin olacak. Zaten meyillisin kalabalık aileye ben de öyle çok severim seve seve bakarım. Diğer forumda sanıyorum bekliyorum un başına böyle bir olay gelmişti gerçi o ilk çocuğun duymasını istemiyor bu konuyu da açmak istemiyordu ama donasyonu da başarılı olmuştu. Dediğim gibi ya o kediciklerin yüzü suyuna ya da işte bu bebeişin ya da hepsi birden seneye üçüz annesi olacaksın iyi kalpli arkadaşım benim.
Eylül yaaaa daha ne kadar erteleyeceksin bak evlatlık sürecinde de gecikiyorsun demek istemiyorum ama diyeceğim vallahi. Aymen 40 dediyse 40 dır arkadaşım Sanıyorum bu yaş sınırı bebekler için Büyük almak isteyenlere sizin sınır .
Nurdancığım benim test de beyaz çıkmış dünyam başıma yıkılmıştı hem de aynı gün içinde. Üstelik değerim 450 iken sıkma canını canım. Herşey olacağına varır rahat ol.
Selam arkadaşım Firdevs hanımdan gayet memnun kaldım. İyi niyetli bir hanım Verda da öyle karar senin Nasıl olsa her yol kısmet.
Venividivici - ben sanıyorum o kargaşada seni kaybetmişim Hiç fena bir değer değil ayrıca 6 haftalık olmuş zaten görürsün kalp atışını İyi ki alttan baktırmamışsın.Tebrik ediyorum tekrar.
Akucular Aytenciler Hayat ve Eylül ben de çok sevdim Ayten hanımı evet çalışma ortamı gayet avam ama ne yapalım o da bunu seçmiş amme hizmeti yapacağım demiş. O yüzden çok kalbalık Evet bana da rahimden batırdıkları acıtıyordu bana da işte bakın ince olduğu için derdi. O iğne sanki beni delip yarı belime dek girerdi rahime batırırdı. o transferde kalınlık gayet iyi demişlerdii Yumurta da ( biri) birinci kalite olmuştu ilk defa . Yalnız ben de 40 dan sonra kendi yumilerle boşa kürek çekmeyin diyen vahşi gruptanım korkarım. Ben 43 diye daha iyiniyetli söylüyordum ama eylül daha haklı 40 demekle.
Bu arada nasıl özelden mesaj atılıyor Rosaya bir mesaj atayım bakayım ?
ah aymenim benim. güzel yürekli arkadaşım. inan okadar süprizlerle dolusun ki. 2 gün önceden güzel haberlerim var deyipde devamını getirmeyince; ne yalan söyleyeyim içimden, bu kız hamilemi yoksa diye geçirmiştim.
hamile haberin kadar olmasa da inan senin adına çok sevindim. Allah bi ağlayan gözü senin vesilenle kurutacaksa bütün dilek kapıları senin için sonuna kadar açılır inşallah. inşallah 2 kere de kendinden hamile kalır ve ikizlerin olur herseferinde.
şen kahkahaların atıldığı kocaman bir yuvan olsun canım dostum.
bu arada çocuk esirgeme kurumu senin gebe olma durumunda yaş kriterlerinin değişeceği gibi bişey dedimi? çünkü benim bildiğim kadarıyla 1 yaş civarında kendi çocuğu olan aileye yeni doğan çocuk verilmiyor diye hatırlıyorum. umarım öyle bişey olmaz .
Allah mutluluğunu sürekli etsin canım dostum.
hamile haberin kadar olmasa da inan senin adına çok sevindim. Allah bi ağlayan gözü senin vesilenle kurutacaksa bütün dilek kapıları senin için sonuna kadar açılır inşallah. inşallah 2 kere de kendinden hamile kalır ve ikizlerin olur herseferinde.
şen kahkahaların atıldığı kocaman bir yuvan olsun canım dostum.
bu arada çocuk esirgeme kurumu senin gebe olma durumunda yaş kriterlerinin değişeceği gibi bişey dedimi? çünkü benim bildiğim kadarıyla 1 yaş civarında kendi çocuğu olan aileye yeni doğan çocuk verilmiyor diye hatırlıyorum. umarım öyle bişey olmaz .
Allah mutluluğunu sürekli etsin canım dostum.
günaydın canım arkadaşlarımmm
biz bu akşam istanbul,yarında newyork yolcusuyuz 1 hafta buralarda olmayacağım gitmeden size süprizimi söyleyim demiştim.hepinize teker teker teşekkür ediyorum iyiki varsınız iyiki hep yanımdasınız:)hepimiz güzel kalpli insanlarız umarım hepimizin birgün kalabalık,çok çocuklu aileleri olur...
bu arada bahardalıcığım sen nereden baktın bu 45 yaş meselesini bilmiyoum ama yanlış biliyorsun.ben bizzat yakınen bu konuyla yeni alakadar olduğum için çok iyi biliyorum.hatta sosyal hizmetlerin sitesindede yazıyor,belki senin baktığın yer eski bir bilgi veriyordur.kesinlikle 40 yaş fark aranıyor.yerleştirme sırasında bebekle aranda en az 18 en fazla 40 yaş.bekleme süreside dahil bu süreye.yani başvuruda 38 yaşında isen diyelimki 3 sene sonra sıra geldi,yaşın olur 41 ve sana 1 yaşından büyük bebek verilir.yeni doğmuş vermezler.size bunun linkinide yolluyorum.merak eden varsa en doğru bilgiler burada Evlat Edinme Hizmetleri | Shçek | SHÇEK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü
venividivici arkadaşım senden de epeyidir haber alamadık.pozitif sonucuna çok sevindim inşallah kalp atışlarınıda duyup rahat edeceksin..
nurdancığım erken yapmışsın testini arkadaşım.bir kere sabah ilk idrarla yapacaksın ki en az 5 saatlik bir idrar yoğunluğu olsun.zaten kandaki değer 50 nini üzerine çıkmadan idrardada görülmez ki bazen bu dğer çok daha yüksek olmasın arağmen mimoza örneğinde olduğu gibi negatif çıkabilir.bu da testten kaynaklanablir yada dediğim gibi herkesin vücudu farklı kimininki bir anda yükselebiliyor...
mimoşum yaaaa sağol canım dostum benim gerçekten de..ne güzel söylemişsin baktığın kedilerin yüzüsuyu hürmetine diye:)umarım öyle olur mimoşum çünkü sokakta hergün ama hergün günde 2 defa yemek verdiğim en az 20 kedim var.mahallenin delisi muamelesi görüyorum bu yüzden ama umurumda değil:)mama firmaları bana çalışıyor.her ay 15 kiloluk 5-6 paket mama alıyorum.artık bana hatırı sayılır indirimler yapıyorlar sağolsunlar..benimde deliliğim bu işte ne yapayım:)
neyse kızlar bugün işim çok malum seyahat hazırlığı. oradanda fırsat bulursam girmeye çalışırım.hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın lütfen.hepinizi çooooookkkkkk seviyorum :)
biz bu akşam istanbul,yarında newyork yolcusuyuz 1 hafta buralarda olmayacağım gitmeden size süprizimi söyleyim demiştim.hepinize teker teker teşekkür ediyorum iyiki varsınız iyiki hep yanımdasınız:)hepimiz güzel kalpli insanlarız umarım hepimizin birgün kalabalık,çok çocuklu aileleri olur...
bu arada bahardalıcığım sen nereden baktın bu 45 yaş meselesini bilmiyoum ama yanlış biliyorsun.ben bizzat yakınen bu konuyla yeni alakadar olduğum için çok iyi biliyorum.hatta sosyal hizmetlerin sitesindede yazıyor,belki senin baktığın yer eski bir bilgi veriyordur.kesinlikle 40 yaş fark aranıyor.yerleştirme sırasında bebekle aranda en az 18 en fazla 40 yaş.bekleme süreside dahil bu süreye.yani başvuruda 38 yaşında isen diyelimki 3 sene sonra sıra geldi,yaşın olur 41 ve sana 1 yaşından büyük bebek verilir.yeni doğmuş vermezler.size bunun linkinide yolluyorum.merak eden varsa en doğru bilgiler burada Evlat Edinme Hizmetleri | Shçek | SHÇEK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü
venividivici arkadaşım senden de epeyidir haber alamadık.pozitif sonucuna çok sevindim inşallah kalp atışlarınıda duyup rahat edeceksin..
nurdancığım erken yapmışsın testini arkadaşım.bir kere sabah ilk idrarla yapacaksın ki en az 5 saatlik bir idrar yoğunluğu olsun.zaten kandaki değer 50 nini üzerine çıkmadan idrardada görülmez ki bazen bu dğer çok daha yüksek olmasın arağmen mimoza örneğinde olduğu gibi negatif çıkabilir.bu da testten kaynaklanablir yada dediğim gibi herkesin vücudu farklı kimininki bir anda yükselebiliyor...
mimoşum yaaaa sağol canım dostum benim gerçekten de..ne güzel söylemişsin baktığın kedilerin yüzüsuyu hürmetine diye:)umarım öyle olur mimoşum çünkü sokakta hergün ama hergün günde 2 defa yemek verdiğim en az 20 kedim var.mahallenin delisi muamelesi görüyorum bu yüzden ama umurumda değil:)mama firmaları bana çalışıyor.her ay 15 kiloluk 5-6 paket mama alıyorum.artık bana hatırı sayılır indirimler yapıyorlar sağolsunlar..benimde deliliğim bu işte ne yapayım:)
neyse kızlar bugün işim çok malum seyahat hazırlığı. oradanda fırsat bulursam girmeye çalışırım.hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın lütfen.hepinizi çooooookkkkkk seviyorum :)
canım senin sorularına cevap vermeyi unutmuşum;Aymencim çook çook sevindim. Tebrik ederim seni. Biz de Pazar günü negatif sonuçtan sonra bu kararı verdik. Evlat edinsek de sonra da denemelerimize
edebiliyor mu?
Herkesi öptüm
şimdi yasal olarak sadece sosyal hizmetlerden çocuk alabiliyorsun ama tabiki yasal olmayan yollardan alanlarda var.ama o zaman bebeğin ailesinin rızası olması gerekiyor mahkemeye gidip ben bu bebeği veriyorum deyince alabilirsin ama tabiki bu zor bişey ve aile seni bilir sen aileyi bilirsin ilerde mutlaka sorun çıkar.sosyal hizmetlerde ise herşey gizli.ilerde çıkıp bu çocuğu geri istiyorum dediği zaman hiçbir hak iddia edemiyor.mahkeme bebeği sana veriyor zaten rıza da olsa terk de olsa o bebek hakkındaki tüm haklarını kaybediyorlar biyolojik aile.
ayrıca sadece ikametinin olduğu ilden başvuru yapabiliyorsun asla başka yerden kabul etmiyorlar çünkü seninle sürekli görüşmeleri gerekiyor.başka yerin sırasına giremiyorsun.ama şehir dışından bebek abul edermisiniz diye soruyorlar bende kabul ettim.çünkü insanlar ırk ayrımı yapıyorlarmış mesela kürt istemem falan gibi.ama benim için hiç farkemez dedim.hepsini kabul ettim.hatta zenci bile olsa isterim deyip uzmanı güldürdüm:)