• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canım şimdi bunla şans artması diye bişey yok.sadece en kaliteli ve genetik olarak normal embriyo bulunduğu için şans artıyor.yoksa 3 embriyon varsa şansın ne artacak sadece boşuna transfer yapılmasın diye hepsi incelenecek.boşuna düşük yapmayasın,zaten embriyo kötüyse hiç transfer yapılmasın diye bu yöntemler var.yoksa emryoya hokuspokus bişey yapılmıyor:)embriyo aynı embriyo,sadece kötüyse transfer hiç yapılmasın,yada 15 tanedir embriyon o zaman içlerinde en iyisini bulup onu transfer ediyorlar.ama tabiki bu yöntemler iyi ellerde uygulanması gerekiyor.yoksa dondurup çözerken bazısı zayi olabiliyor.içlerinden 1 tek hücrenin alınması embriyo kalitesini düşürmüyor.

sanırım şimdi daha iyi anladım teşekürler :40:

veeee işte kızlarrrr süprizimmmm:)

evlatlık almak için başvurdum ve başvurum kabul edildi.gerekli bütün evraklarımı hazırlayıp verdim,görüşmeler yapıldı uzmanlar hakkımızda raporlarını yazdı ve sıraya konduk:)şimdi inşallah en geç 2 sene sonra bir kız bebek sahibi olacağımmm.çooookkkkkk mutluyummmmmmmm:)

şimid bana diyeceksinizki nerden çıktı bu.ama beni biliyorsunuz aynı mimozanın dediği gibi süprizlerle doluyum.eşimin bile haberi yoktu sadece araştırdım.sonra onunla paylaştım sağolsun o da benim gibi bir çılgın olduğu için anında uygulamaya koyduk.hemende herşeyi hallediverdim.becerikli bir kadınım ne de olsa:) o zaten hiçbir şey yapmadı.sadece bana sonuna kadar destek oldu....:)bu arada bu konudada çok fazla bilgim oldu.kim ne zaman isterse yardımcı olmaya hazırım kızlar.bu arada benim tedaviler devam edecek tabikide.ama yaş konusunda hakkımı kaybetmek istemediğim için elimi çabuk tuttum.çünkü biliyorsunuz 40 tan sonra mümkün değil.bebekle aranızda en fazla 40 yaş olabiliyor yani bekleme süresinide hesaplayacak olursak ben 37 yaşımla tam da başvurunun son yaşlarına yetiştim.inşallah bir aksilik olmaz..yani bazen bu süre uzayabiliyormuş. ozaman tabiki hakkımı kaybederim ama uzmanımız olumlu konuştı sizin yaşınız yetişir dedi bakalım kısmet artık.bende artık bir angelina joli olma yolunda bir adım atmış oldum kızlar:)

bu bekleme süresinde benim kendi bebeğim olursa da yine vazgeçmeyeceğim.ancak ikizim falan olursa belki vazgeçmeyi düşünebilirim ama eşime göre asla vazgeçmek yok.bende hep diyorum ya 5 çocuğum olsa hepsine bakabilrim diye:)veeee şu anda artık daha rahat bir tedavi süreci, beni bekliyor.çünkü içim rahat olacak gereksiz stres yapmayacağım.işte böyle kızlarrrrrrrr yorumları duymak istiyorumm:)

evlatlık almak için başvurdum ve başvurum kabul edildi.gerekli bütün evraklarımı hazırlayıp verdim,görüşmeler yapıldı uzmanlar hakkımızda raporlarını yazdı ve sıraya konduk:)şimdi inşallah en geç 2 sene sonra bir kız bebek sahibi olacağımmm.çooookkkkkk mutluyummmmmmmm:)

şimid bana diyeceksinizki nerden çıktı bu.ama beni biliyorsunuz aynı mimozanın dediği gibi süprizlerle doluyum.eşimin bile haberi yoktu sadece araştırdım.sonra onunla paylaştım sağolsun o da benim gibi bir çılgın olduğu için anında uygulamaya koyduk.hemende herşeyi hallediverdim.becerikli bir kadınım ne de olsa:) o zaten hiçbir şey yapmadı.sadece bana sonuna kadar destek oldu....:)bu arada bu konudada çok fazla bilgim oldu.kim ne zaman isterse yardımcı olmaya hazırım kızlar.bu arada benim tedaviler devam edecek tabikide.ama yaş konusunda hakkımı kaybetmek istemediğim için elimi çabuk tuttum.çünkü biliyorsunuz 40 tan sonra mümkün değil.bebekle aranızda en fazla 40 yaş olabiliyor yani bekleme süresinide hesaplayacak olursak ben 37 yaşımla tam da başvurunun son yaşlarına yetiştim.inşallah bir aksilik olmaz..yani bazen bu süre uzayabiliyormuş. ozaman tabiki hakkımı kaybederim ama uzmanımız olumlu konuştı sizin yaşınız yetişir dedi bakalım kısmet artık.bende artık bir angelina joli olma yolunda bir adım atmış oldum kızlar:)

bu bekleme süresinde benim kendi bebeğim olursa da yine vazgeçmeyeceğim.ancak ikizim falan olursa belki vazgeçmeyi düşünebilirim ama eşime göre asla vazgeçmek yok.bende hep diyorum ya 5 çocuğum olsa hepsine bakabilrim diye:)veeee şu anda artık daha rahat bir tedavi süreci, beni bekliyor.çünkü içim rahat olacak gereksiz stres yapmayacağım.işte böyle kızlarrrrrrrr yorumları duymak istiyorumm:)

Tebrikederim harika bir haber çok çok güzel bir haber eşine katılıyorum bencede pozitif sonuç alsanda vazgeçme bebeklerine abla olur ne güzel k.kda bir grup var bilgin vardır mutlaka onlarla konuşabilirsin bende uzunca bir zaman sessizce onları okudum görünmeden aslında bende çok isterim ama büyük cesaret gerçekten verecekleri çocuk yada bebek kaç yaşlarında olacak bilgi verdilermi???

Aysevi, ne muthis bir kadinsin,cok cesaretlisin. Bence tum stresin bitecek, ins kendi yumilerinle de bebisin olur, evin bebis dolar. Bir yavruyu alip yetistirmek ona hayat vermek ne kadar guzel bisey olsa gerek. Cok sevindim senin adina, hayirli olsun.

Tebrikederim harika bir haber çok çok güzel bir haber eşine katılıyorum bencede pozitif sonuç alsanda vazgeçme bebeklerine abla olur ne güzel k.kda bir grup var bilgin vardır mutlaka onlarla konuşabilirsin bende uzunca bir zaman sessizce onları okudum görünmeden aslında bende çok isterim ama büyük cesaret gerçekten verecekleri çocuk yada bebek kaç yaşlarında olacak bilgi verdilermi???

canım 0-1 yaş arası olacak daha çok yeni doğmuş birkaç günlük terk bebekler oluyormuş.bazısıda kendi rızasıyla bırakıyormuş ama onlarınki 6 haftalık tan küçük olmuyomuş çünkü rızayla devlete verilen bebekler için 6 haftalık şartı var.daha sonra aile mahkemeye gidip rıza ile veriyormuş ama ben daha çok terk bebek isitiyorum.ailesi hakkında bilgi sahibi olunamaması içimi daha rahatlatır.zaten rıza ile veren daha az mış.zaten evlatlık verecekleri bebek 1 yaşından büyük olmuyor.bu bebek inşalahh gelirse tamamen bize ait oluyormuş ve ilerde ailesi bile çıksa devlet senden alıp ailesine vermiyormuş.

işte böyle kızlarrrrrrrr yorumları duymak istiyorumm:)

seni ve eşini candan tebrik ederim. zamanında başvurmakla iyi etmişsin. ben de düşünmüştüm bir zamanlar, ama yaş konusundaki sınırlamaları bilmiyordum, öğrendiğimde zaten çok geç olmuştu.

bence de kendi bebeklerin olsa da vazgeçme, güzel ve kalabalık bir ailen olur.

canım 0-1 yaş arası olacak daha çok yeni doğmuş birkaç günlük terk bebekler oluyormuş.bazısıda kendi rızasıyla bırakıyormuş ama onlarınki 6 haftalık tan küçük olmuyomuş çünkü rızayla devlete verilen bebekler için 6 haftalık şartı var.daha sonra aile mahkemeye gidip rıza ile veriyormuş ama ben daha çok terk bebek isitiyorum.ailesi hakkında bilgi sahibi olunamaması içimi daha rahatlatır.zaten rıza ile veren daha az mış.zaten evlatlık verecekleri bebek 1 yaşından büyük olmuyor.bu bebek inşalahh gelirse tamamen bize ait oluyormuş ve ilerde ailesi bile çıksa devlet senden alıp ailesine vermiyormuş.

inşallah en kısa sürede kavuşursun bebegine sonrasındada kardeşleride kendi yumilerinle yada donasyonla olursa süper olur bir anda kalabalık bir aile olacaksınız:52::52:

Son düzenleme:
kızlarrrrr hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimmm.allahım umarım hepimize o mutlu günleri gösterir.kalabalık gürültülü bir ev bol bol çocuk:)
dün gece heyecandan uyuyamadım valla daha o kadar zaman var ama şimdiden heyecan sardı beni:)uzmanımız kimine 6 ay sonra bile gelebiliyor hiç belli olmaz dedi.bazende dediğim gibi uzayabiliyor ama ortalama 2 yıl süre verdi.

kızlarrrrr hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimmm.allahım umarım hepimize o mutlu günleri gösterir.kalabalık gürültülü bir ev bol bol çocuk:)
dün gece heyecandan uyuyamadım valla daha o kadar zaman var ama şimdiden heyecan sardı beni:)uzmanımız kimine 6 ay sonra bile gelebiliyor hiç belli olmaz dedi.bazende dediğim gibi uzayabiliyor ama ortalama 2 yıl süre verdi.

çocuk yuvasında gönüllü annelik yapan arkadaşlarım var, bebeklerin nasıl geldiği, nasıl evlatlık verildiği konusunda bazen konuşuyoruz. inan bana, yaptığınız alkışlanacak bir şey.

Bir gun kapi calacak, ufacik bir sut kuzusu gelecek, kimsesi yok, saracaksin onu, koklayacaksin, annesi olacaksin, yavrum diyeceksiin, ne muthis bir sey, kucuk bedenine masaj yapacaksin, buyuteceksin onu, anne diyecek, yarim yarim, gozlerim yasardi valla, cok istiyorum anne kelimesini duymayii, tekrardan tebrikler aysevi

çocuk yuvasında gönüllü annelik yapan arkadaşlarım var, bebeklerin nasıl geldiği, nasıl evlatlık verildiği konusunda bazen konuşuyoruz. inan bana, yaptığınız alkışlanacak bir şey.

shanticiğim çok teşekkür ederim.inan bana aklımda hiçbir soru işareti yok.çok rahatım her nasıl olursa olsun bir bebek kabulumdur dedim.normalde 3 çocuk gösteriyorlamış ama ben ilk gördüğüm bebeği alacağım o benim kısmetim dedim.zaten gösterseler şeçememki...hepsini almak isterim ben,o yüzden sadece 1 tanesini görmek istiyorum:)

mrb. aymencim.. çok güzel bir karar vermişsin,, cesaretine diyecek yok gerçekten.... browo valla... hayırlı uğurlu olsun....
kimbilir belkide evlatlıktan önce kendi bebişlerin bile olacak......olsun ne güzel evin dolu dolu olacak........
sevgiler...

Bir gun kapi calacak, ufacik bir sut kuzusu gelecek, kimsesi yok, saracaksin onu, koklayacaksin, annesi olacaksin, yavrum diyeceksiin, ne muthis bir sey, kucuk bedenine masaj yapacaksin, buyuteceksin onu, anne diyecek, yarim yarim, gozlerim yasardi valla, cok istiyorum anne kelimesini duymayii, tekrardan tebrikler aysevi

canımmmm benimde gözlerimi yaşarttın valla.ama ben de seninde birgün anne kelimesini duyacağından eminim güzel yürekli arkadaşım benim :)

selam aysevi,
çok güzel bir gelişme. adına çok sevindim. bu mümkün olduğu sürece ne ala..

psikoterapik olarak 0-6 yaş arasında ne temel atarsan o oluyor çocuk. 2-3 yaşında zaten bir çok çekirdeği ve korteksi oluşmuş oluyor onun için bebekken almak en iyisi..4-5 yaş ödipal ve elktra dönemi. bunlar sağlıklı oluştuımu allah yürü kulum diyor. birde ergenlikteki 2-3 yıl oradada özgür dinamik temel güvem duygusu gelişmiş bir ergenlik yaşarsa .. artık hiçbir şey yapmana gerek yok..

bende 38 felandım evlatlık istediğimde eşim istemedi. onun rızası olmadan da ben yola çıkmadım.
şimdi o istiyor ama artık yaş farkı muhabbeti nedeniyle de ben istemiyorum.

evlatlık alınca artık bu konu hayatından sorun olarak algıdan çıkacak ve rahatlama tüp bebek denemelerinin başarısınıda artıracaktır.

yolun ve bahtın açık olsun

"Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek"

arkadaşlar en az günde 10 kere googleden sayfamızı üstteki kelimeler ile arayıp oradan tıklayarak girelim..
böylelikle ranking sıralamamız yükselir..

Son düzenleme:
aymencim gözlerim doldu yemin ederim. yaptığının ne kadar mükemmel birşey olduğunu söylemeye gerek yok.

bende belki bir gün diyorum hep biliyor musun. eşim istemez sanıyordum eskiden. ama ilk denememizde olumsuz sonuç aldığımızda o dile getirmişti. biz çocuk doğurman için evlenmedik mutlaka bir insan yetiştirmek istediğimiz için bir bebek evlat edinebiliriz diye. o zamandan beri bir ümidim var. şimdi meleğimi sağlıkla kucağıma alırsam sonra evlatlıkta edinebilirim belki diyorum.

inşallah sende en kısa sürede hem karnında hemde kucağında meleklerine kavuşursun canım...

selam seni burada görmek ne güzel..
nasılsın bakalım..
son durumunu hatırlatırmısın lütfen?
sevgiler

Merhaba arkadaşlar,

Benim eşim azospermi. 2 tane sonucu negatif mikrotese den sonra sperm donasyonuna karar verdik. Kıbrıs ta birsürü merkez var. Acaba tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Doğru merkezi seçmek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Yardıımcı olabilir misiniz?

Kısmetse ben de bu yıl bebeğime kavuşmak istiyorum :)

:22:Aymencim uzun zamandır genelde tedavi sürecin üzerine yoğunlaşmış ve kendinde bir sorun bulup onu tedavi ettirme yolları planlıyordun ama sana gönlümden geçeni söylemek istiyorum aslında bence senin bariz bir sorunun yok bilinmeyen ama zamana bırakıldığında olacak türden bir hamileliğin olacak ve sen çooookkk iyi bir anne olacaksın. daha kapılar kapanmamışken anne olmak için her yolu deniyorsun senin tek istediğin emek vereceğin zamanını geçireceğin bir bebebişin olması.inşallah aynı anda hem karnında hemde kucağında bebeğin olur canım.
yıllar önce bir üniversiteden bir öğrencimin annesi yanıma gelip benimle konuşmuştu kendisi önceden ÇSEK dan evlet edinmek için başvuru da bulunmuş ancak uzun zaman cevap alamamışlar bu süre zarfında kadının kendiside hamile kalıyor ve 9 ay sonra hastane yoluna koyulacaklaken ev telefonlerı çalıyor ÇSEK arıyorlar bir bebek var gelin bir bakın diyorlar kadıncağız bana sadece 2 gün süre verin diyor gelip alacam onu da şimdi doğuma gidiyorum deyip hastaneye geçiyor.ve o ana kadar allahım sen beni hiç sewmiyormusun diye hayıflanan kadın diyor ki allahım meğer ben çok yanılmışım sen beni çok ama çok sewiyormuşsun .ewlat edinilen çocuk bir tatlıydıki anlatamam sana. şimdi bu 2 çocukta süper bir aile içinde yetişmiş eğitimlerini almış şahane gençler vallahi .üstelik durumlarınıda biliyorlar öz kardeş olmadıklarını ama hiç önemsemiyorlar ,
eşini de seni de çok tebrik ediyorum hayırlı olsun canım şimdiden seni anne olarak görebiliyorum:))))):nazar:

:) aymeeennn... inanki ciddi ciddii süpriz yumurta çıktın sen :) tebrik ederim... evin cıvıl cıvıl olacak inşallah...
yeni geldim eve.. oku oku bitmedi sayfalar:) çok iyi gidiyor hızımız.. eskiye döndük...

Efsunecim google da ratingi yükseltme çabanı takdir ediyorum şekercim :) bende senin dediğin gibi girmeye başladım buraya :) hemde hemen bu sayfa açılıyor:)kolaylık oluyor:)

Back
X