uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.
Brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz
tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: Kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: Isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. Buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.
şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. Ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
Bugün bir adım daha atıldı..