• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canım ben lucrini koldan vurmuştum umuzdan 4-5 parmak aşagıya küçük igneleri olması gerek unsilin ignesi vermişlerdi kendin rahat vurursun hiç acımıyor sana kalçadanmı vur dediler bu lucrin yumurta baskılayıcı bildigim kadarıyla naptın emriyo trasveri için hazırlıgamı başladın hadi hayırlı olsun arkadaş..

evet baskılayıcı, bana doktor kalçadan vurul demişti kalçadan diyince bende büyük enjeksiyon sandım buraya yazdıktan sonra baktım ufakmış kendim vurabilirim. saolasın.
evet ilaçlara başladım canım bekliyoruz artık, bugün cyclo a başladım 20. günde de lucrin i olucağım.

Son düzenleme:
evet baskılayıcı, bana doktor kalçadan vurul demişti kalçadan diyince bende büyük enjeksiyon sandım buraya yazdıktan sonra baktım ufakmış kendim vurabilirim. saolasın.
evet ilaçlara başladım canım bekliyoruz artık, bugün cyclo a başladım 20. günde de lucrin i olucağım.

başladın demek hayırlı olsun canım sayılı günler çabuk geçiyor bi bakmışsın oradasın

Arkadaşlar kıbrıstaki doktor iğne verdi fakat reçetesiz nerede vurdurabilirim bi fikriniz varmı? iğne lucrin kalçadan yapılıyor. eğer yaptıracak yer bulamassam kendi kendime yapabilirmiyim acaba?
Tedavin hayirli olsun cnm.Nerde hangi klinikte yapyiorsun? Nasil bir tedevai uyguladilar sana biraz bahsedermisin? Lucrini? bildigim kadariyla göbektende vuran cok oluyor.Doktoruna birebir sorabilrisin ?
Yumurta donasyonumu?
Biraz bahsedermisin tedavi protokolundan ve kligininden?

tsk ederim.Allahim hayirli sonuclar versin.Darisi diger anne adayalrinin basina..
sevgiler

sonucuna çok sevindim ama fark ettimki herkes gibi ben kutlama yazmamışım.. kendimce kutlamışım:))

yazıya döküp ebedileştireyim dedim.. devamına erdirsin.. herşey güzel olsun istediğince olsun

canım nasıl sevindim anlatamam :) Allah tamamına erdirsin, sağlıkla sıhhatle kucağına al inşallah. biliyordum pozitif sonuç alacağını zaten. yani şaşırmadım hiç. çoook mutlu oldum. bak o kadar aksilik çıktı, ertelendi ama yaradan zamanını kararlaştırmış işte :)
şimdiiii, anlat bakalım, nasıldı tedavi, merkez. detayları istiyorum :) haberi alınca eşin ne yaptı, sen nasıl hissettin kendini? çok sorum var çoook :)))

caaanııım çoook teşekkür ederim en kısa zamanda darısı başına inşallah bu yolda emek veren herkeze rabbim mutlu sonu nasip etsin evet çok sorunlar çıktı kasımdan beri ertelendi kısmet işte buzaman olucakmış demekki
eşim açtı ilk zarfı arabadaydık derin bi ohh çekti ben hemen ağlamaya başladım bi yandanda bolca şükrettim dua ettim oda inanamadı başka biyerde dahamı yaptırsak dedi yok dedim ben anneme geçtim eşimin işleri vardı akşam eve geçtik eşim test almış getirdi yap bakalım çıkıcakmı dedi yaptım hemen çıktı dahada bi emin olduk bi ertesi günü tekrarladık testi çok şükür katlanmıştı ilk öğrendiğimiz akşam okadar kasmışımki kendimi sanki kilometrelerce yol yürümüşüm gibi bacaklarım ağrıyodu
kısaca böle canım tüm kalbimle darısı senin ve olmayan arkadaşlarımın başına

sonucuna çok sevindim ama fark ettimki herkes gibi ben kutlama yazmamışım.. kendimce kutlamışım:))

yazıya döküp ebedileştireyim dedim.. devamına erdirsin.. herşey güzel olsun istediğince olsun

teşekkür ederim seninde adım atmana çok sevindim
senide tebrik edeceğimiz günler gelicek eminim
sevgiler..

Cok sevindim adina,Allahim hayirli evlatalr nasip etsin.Nerde yaptirdin Selam8? Klinikten memnun kaldinmi?
Hamislerin cogalmasi diger anne adaylarina umut isigi olacaktir. tebrikler tekrar..

teşekkür ederim jadex rabbim isteyen herkese nasip etsin
hit te yaptırdım sonucumla hiç alakası yok hatta negatif olsa bile memnuniyetimi yazıcaktım çok memnun kaldım
inşallah sırayla hamişler artar tekrar teşekkürler.

canım bilgisayara fazla takılmak istemiyorum kuruntu bendeki işte biliyorum ama bişe olucak diye korkuyorum bugün süremi aştım tedaviye başlamamı sürecimi burdaki drumu kıbrıstaki herşeyi detayıyla anlatıcam senin için bidahaki bilgisayar başına geçtiğimde senin için yazıcam
dualarını eksik etme..

selam8 süreci nasıl geçirdin hep yattın mı yoksa rutin işlerinide yaptınmı ağır ağır zaten yazmıssın:)

Son düzenleme:
Tedavin hayirli olsun cnm.Nerde hangi klinikte yapyiorsun? Nasil bir tedevai uyguladilar sana biraz bahsedermisin? Lucrini? bildigim kadariyla göbektende vuran cok oluyor.Doktoruna birebir sorabilrisin ?
Yumurta donasyonumu?
Biraz bahsedermisin tedavi protokolundan ve kligininden?

tsk ederim.Allahim hayirli sonuclar versin.Darisi diger anne adayalrinin basina..
sevgiler

saolasın jade allah razı olsun. ben dünya da yaptırıyorum kendi yumurtalarımla istemedim embriyo donasyonu olacak benim o yüzden protokol farklı olabilir. şuan yumurtalarımı baskılıyorlar ortalama 25 gün sonra adet olduğumda 3 veya 4. gün doktora kontrole gideceğim kalınlık vs bakılacak galiba, daha sonra heralde yolculuk olacak,
doktor kalçadan vur dedi bende onun dediğine uyayım diyorum. ama kol ve batındanda olabiliyormuş. Allah hayırlısını versin cümlemize inşallah...

selam8 süreci nasıl geçirdin hep yattın mı yoksa rutin işlerinide yaptınmı ağır ağır zaten yazmıssın:)

tam çıkıyodum msjını gördüm cvplıyım dedim
önce bi güldüm yattım yürüdüm hafifi işler yaptım sakindim stres yapmadım sadece transferin 2.günü bi sıkıntı çöktü içime sonra olmazsa bidaha deneriz diye rahatlattım kendimi ben iğne kullanıyorum sabah akşam hastane gidiyorum vurunmaya 3kattan iniyorum yani merdivende inip çıktım ağır ağır :) çok şükür bişe olmadı böle canım işte şimdide bazen uzanıyorum bazen oturuyorum evde dolaşıyorum enneme gidiyorum ağır ağır tedbir benden takdir allahtan
inşallah senin haberinle daha mutlu olcaz..

Eğitim anne karnında başlıyor

Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.

Psikolog Halis Özerk, "Anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resme kendisini adayan annenin de çocuğunun resme karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor.

Özerk, hamilelik döneminde anneye verilen bu eğitimin doğumdan sonra da desteklenmesi gerektiğini dile getiriyor: "Anne, doğumdan sonra da çocuğunun kazanmak istediği yeteneği devam ettirmelidir. Örneğin, yabancı dil konuşma ve dinlemelerinin devam etmesi gerekir. Bu arada, hamilelik döneminde klâsik müzik ya da Türk sanat müziği dinleyen bir anne adayı, doğum sonrası, çocuğunun uyumasını istediği saatte aynı müziği dinleyerek uyku saatini ayarlayabiliyor."

Özerk, gelişmiş ülkelerde giderek yaygınlaşan koşullama yönteminin Türkiye'de henüz yeterince uygulanmadığını ve bu yöntemin mutlak surette uzman kontrolünde yapılması gerektiğini de ekliyor.
---------------------------------------
---------------------------------------

Kim demiş her şey genetik ne verirsen onu alırsın...

kızlar selam nasılsınız ınankı yazmaya halım yok mıde bulantılarım çok fazla o benı yorgun bırakıyor butun gun baygın yatıyorum bugun hafıf kasık agrılarımda var ama mıde bulantsı berbattt

Seldaselda

aman masallah bulantı kötüdür ama iyi iyi bak ne güzel....ben basından beri dıyorum bende tık yok dıye..sadece gebelik pozıtıf cıktı okadar baska bır sey yok...kimbilir..belikide kese ,mese,bebek felan hiç olmayacak..allah bilir...:(

Hayırlısı olsun artık hıc stres yapmıyorum ,ancaak cok üzülürüm,hemde coook...ama ne yapalım onada sabredecegız artık...

sevgiler.

bende son iki gündür bi baskılama mevcut anlamadım belimde ağrıyor aslında belimde bel fıtığı olduğu için ağrım var sanki rahimden bişeyler fırlayacak gibi ah bi anlasam ne oluyor korkuyorumda kasıkta iğne batması var perşembe öğreneceğim bilmiyorum yani....sanki bişeyler düştü düşecek nedir bu....:(

Bozma moralini lütfen...belirtilerinin olması ne guzel işte...dıkkat et kendıne...cok yatma,cokda dolanma..ben dolanıyorum valla:) alısverısede gıdıyorum,bıraz işde yapıyorum...ne yapayım..

arkadaşlar,
bugün bir arakadaşım aradı. histereskopi olacakmış. amerikan hastanesi 7500 tl istemiş..
nasıl fiyat ama..
geçen yıl ataşehir meorial benden 3500 tl istemişti..
ama ankaradaki bir yer yarı fiyatınada yapıyordu..
ya göl maya tutarsa misali:)))

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

Brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: Kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: Isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. Buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. Ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
Bugün bir adım daha atıldı..
efsune senın adına cok sevındım hayırlı olur ınsallahhhhhhhhhhhhhhhhh........:nazar:
Ama kendı adıma cok uzuldummmmmm:50:cunku yas sınırı 45 denıyormussssssss ben 46 bıttı 47 ye gırdım ya ne olacak sımdıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı........ama ben embroya transferı dusunuyorum belkı sorun olmaz gercı 1 tanede kendı yumurtam olsun da cok ıstıyorum bakalım neler olacak neler yasanacak su an ıcın bır sey yok beklemedeyım............BIR DE COK PAHALI DEGILMI?:nazar:

Son düzenleme:
çizmeli kedi
ilk denemede sağlık merkezinde popodan yapılıyordu. yer yoktu delik deşikti ve ağlaya ağlaay oluyordum..
sonra deri altı işi çıktı ohh beee..
ben iğnelerimi derin bir nefes alıp göbeğe kendim yapıyordum. benm katlanabildiğim bu..

sürecini adım adım takip ediyor olacağız.. gönlümüz senle:)))

özgürozer neredesin???
uzun süredir seni görmemiştim.
nasılsın? ne yapıyorsun?
forumda çok hareket ve bereket var..
kıbrıs dışındaki klinlerden de denemeler olacak.
sevgiyle kal..

efsune senın adına cok sevındım hayırlı olur ınsallahhhhhhhhhhhhhhhhh........:nazar:
Ama kendı adıma cok uzuldummmmmm:50:cunku yas sınırı 45 denıyormussssssss ben 46 bıttı 47 ye gırdım ya ne olacak sımdıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı........ama ben embroya transferı dusunuyorum belkı sorun olmaz gercı 1 tanede kendı yumurtam olsun da cok ıstıyorum bakalım neler olacak neler yasanacak su an ıcın bır sey yok beklemedeyım............BIR DE COK PAHALI DEGILMI?:nazar:

leylak baby, o zaman sen hiç beklemeden kıbrısa yada yunanistandaki kliniklere git. artık düşünmeyi bırak harekete geç..
neden embryo transferi.. sorun sende zannediyordum ama eşinde galiba..

yakında forumda değişik deneyimlerde olacak.. karar vermende etkili olur umarım..
kararını ver ve yola çık derim..

özgürozer neredesin???
uzun süredir seni görmemiştim.
nasılsın? ne yapıyorsun?
forumda çok hareket ve bereket var..
kıbrıs dışındaki klinlerden de denemeler olacak.
sevgiyle kal..

Canım gördüm,cok sevindim senin adına ...Berket maşallah darısı başına:)Burdan seni yosunun dansözleri ile kutlayacağımıza eminim.Ben de İspanya da yaptırmaya karar verdim.Hazırlanıyorum.Ama bazı iş problemlerim var.Verim ,sunum stres diz boyu...Biraz rahatlamayı düşünüyorumŞimdi yaptırsam dikseler embriyoyu durmaz:))
Sevgiler..

Back