• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar,
Bende aranızdayım artık..Ben 30 yaşında 8 senelik evliyim.2001 yılında yumurtalık kanserine yakalandım, ameliyat oldum bir yumurtamı ve bir tüpümü aldılar.Diğer yumurtadada bir parça aldılar. Ama gördüğüm kemoterapi onuda mahvetti..artık işe yaramıyor. 5 senedir menepozdayım. FSH, E2 hormon testlerim normal değerlerde değiller.Ama umudumu hiç kaybetmemiştim.Belki bir mucize olur diyordum.Civan pençemi ve Aslan pencesi,polen bunları karıştırıp her gün bir bardak içtim. En son yaptığım fsh ve e2 testim beni çok şaşırttı.normal değerlerdeydi. hemen doktora koştum bu değerler değişebilir düştüğü iyi olmuş ama AMH diye bir test var onu yapalım dediler AMH hormon test sonucum 0,5 çıktı..MALESEF...yani umut yok dediler..bende bugune kadar sıcak bakmadığım donosyon olayına başladım..cyclo progynova başladım ilaç bitti adet olamyı bekliyorum tahminen mayıs 20 sinde kıbrısa gideceğim.Donör bulundu oda tedaviye başladı...sadece çok merak ettiğim birşeyler var....yüzde 70 şans vermelerine rağmen deneyipde başarısız olanlar varmış bu formda okudum başarısızlıkların sebebleri nelerdir..doktorlar izah ettilermi...
Tabi bide başarılı olanlar var Allah bebeklerinize bol bol sağlık sihat versin Sizleri onlarsız bırakmasın..amin...Peki silerin başarı sırları ne lütfen paylaşın...
Selam
Aramıza hoş geldin, hastalığını yenmiş olman mükemmel çok sevindim, hayatinda yeni bir sayfaya yonelmissin, doğru yerdesin.

Embryo rahime bırakıldıktan sonra 5 gün dolanıyor icinde. Duvara tutunmak için çıkıntıları var ve rahim de 100 tane ye yakin tutunması için salgı salgiliyormus bunlarla ilgili tip daha ilerlemedi. Yani tip daha bu konuda yetersiz. Neden tutmadığını tam acikliyamiyorlar, hersey tam yapılmış olsada..
Kıbrıs %70 ama Belçika %50 diyor bu arada..
Yolun açık bahtın bol olsun, tedavinde hayırlı olsun:)))))

Selam, hosgeldin,
Yasını merak ettim. Rümüzün nedeniyle :))
Benim eşimde yumurta donasyonuna kesin olmaz diyordu ama şimdi benden heyecanlı.
Ayrıca sana katılıyorum eslerin dısında kimse bilmemeli.
Cocuk için,,,
Bu arada aslında aileler evliliğin dısında kalması zaten psikolojik acıdan daha sağlıklı....
Tüp bebek denemeni nered yapacaksın?
efsunecim bende şunu merak ettim genelde eşler yumurta dnsyonuna ses çıkartmazlar ama konu sperm donasyonu olunca teke gibi inatçı oluyorlar neden eşin kabul etmedi yumurta dnsynunu huzursuzluk yada benimsememe içgüdüsümü....

Rowina selam, farkindaysan su erken test yapmana hiç değinmedim, analizde yapmıyorum, önemli bir donemde kendini neden üzdüğünü anlamlandırama dim,
Ben senin test gunünde yurtdışında olacağım yollarda online olsam bile yazamayabiliim,
Senin için hayırlısını ve en güzelini diliyorum.
Bahtın bol olsun sonuc ne olursa olsun ne çok sevin ne çok üzül, Allahin gücüne gitmesin, hersey bizim için unutma,
Sevgilerim,

Selam, hosgeldin,
Yasını merak ettim. Rümüzün nedeniyle :))
Benim eşimde yumurta donasyonuna kesin olmaz diyordu ama şimdi benden heyecanlı.
Ayrıca sana katılıyorum eslerin dısında kimse bilmemeli.
Cocuk için,,,
Bu arada aslında aileler evliliğin dısında kalması zaten psikolojik acıdan daha sağlıklı....
Tüp bebek denemeni nered yapacaksın?

Cnm hadi hayırlı olsun şimdiden tedaviniz;)Yasım minik deil cnm 28 yaşındayım sadece cok minyonum herkes 22-23 Dio :)
Biz malatya dogu fertilde yaptırcaz ins...
Bende yumurta olmasa alırdım Heralde ama sorun erkekte olunca daha zor oluyor sanırım
Bide biz bayanlar yoldan gecen cocuğu ciğerimize basıp sevesiniz gelirbiizm yapımızda anaclik var ama erkeklerde bu yok onlar belki kendi cocuğu diye benimsemeyebilirler tabi esim suanda yeni öğrendi diyorum ya bundan 5-10 sene sonra ne söyler bilmiyorum:)
Ama gercekten kimseye söylemeyin en sevdiğiniz dost dediğini kisiye bile .. Hem o sizin bebeğiniz kanınızdan canınızdan :)

Son düzenleme:
efsunecim bende şunu merak ettim genelde eşler yumurta dnsyonuna ses çıkartmazlar ama konu sperm donasyonu olunca teke gibi inatçı oluyorlar neden eşin kabul etmedi yumurta dnsynunu huzursuzluk yada benimsememe içgüdüsümü....

Hayır canım, asıl sorun ondaya,,, azospermi,,,ben normal kanayan yumurtlayan bir kadın olarak sadece tüp bebeğe uygun değilim..

Bak cuma gunü Yücel Karaman a muayene oldum ne rahim filmi ne de histereskopi tekrarı istedi hormonlarda normal..

Esimin sorunu dolayısıyla ben bedel oduyorum o da bana borçlu hissetmek istemediğinden bunu kabul etmediğini fark edince ben,, is çözüldü, şiddetli narsist,,canım,:)))

Selam
Aramıza hoş geldin, hastalığını yenmiş olman mükemmel çok sevindim, hayatinda yeni bir sayfaya yonelmissin, doğru yerdesin.

Embryo rahime bırakıldıktan sonra 5 gün dolanıyor icinde. Duvara tutunmak için çıkıntıları var ve rahim de 100 tane ye yakin tutunması için salgı salgiliyormus bunlarla ilgili tip daha ilerlemedi. Yani tip daha bu konuda yetersiz. Neden tutmadığını tam acikliyamiyorlar, hersey tam yapılmış olsada..
Kıbrıs %70 ama Belçika %50 diyor bu arada..
Yolun açık bahtın bol olsun, tedavinde hayırlı olsun:)))))
aslında şöyle bi durum varki embriyo rahim içine 9 gün içinde varıyormuş ben söylemiyorum savaş bey yazdığı bi kitabıda armağan etmişti onda yazıyor okumuştum tabi bu bizim için aynı mı bilmiyorum....tüp yapanlar için..

Hayır canım, asıl sorun ondaya,,, azospermi,,,ben normal kanayan yumurtlayan bir kadın olarak sadece tüp bebeğe uygun değilim..

Bak cuma gunü Yücel Karaman a muayene oldum ne rahim filmi ne de histereskopi tekrarı istedi hormonlarda normal..

Esimin sorunu dolayısıyla ben bedel oduyorum o da bana borçlu hissetmek istemediğinden bunu kabul etmediğini fark edince ben,, is çözüldü, şiddetli narsist,,canım,:)))

bak bu dr çok iyi herşeyi okudum izledim videoları 43 42 yaşlarda insanlar ikiz gebelik falan vardı aslında durumlar biraz daha iyi olsa en iyisine gitmek dahada iyi olur çok sevindim...allah allah bak ya şu işe herşey normal ama olmuyor neyse boşver dene inşallah seninde burda pozitif haberlerini alıcaz....güle güle git gel canım fazlada özletme kendini:)

ne güzel haberler var maşallah öncelikle papatya tebrikler rabbim hayırlı uzun ömürler versin
selda ördek34 tebrik ederim allah tamamını erdirsin papatya gibi kollarınızada almayı nasip etsin
benim transferim 12 nisanda oldu 24 nisan test günümdü çok şükür pozitif değerim 320
bugün 14.gün değerim 685 drum güzel dedi ilaçlara aynen devam 2hafta sonra ilk kontrol bakalım rabbim kalpatışlarını duymayı nasip eder inşallah dualarınızı eksik etmeyin
rabbim herkeze nasip etsin inşallah...

canım nasıl sevindim anlatamam :) Allah tamamına erdirsin, sağlıkla sıhhatle kucağına al inşallah. biliyordum pozitif sonuç alacağını zaten. yani şaşırmadım hiç. çoook mutlu oldum. bak o kadar aksilik çıktı, ertelendi ama yaradan zamanını kararlaştırmış işte :)
şimdiiii, anlat bakalım, nasıldı tedavi, merkez. detayları istiyorum :) haberi alınca eşin ne yaptı, sen nasıl hissettin kendini? çok sorum var çoook :)))

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
bugün bir adım daha atıldı..

kocamaan bir adım. hayırlara vesile olsun. senin adına gerçekten çok sevindim efsunecim. inşallah pozitif sonuçla döneceksin ve biz kasımda zil takıp oynayacağız dansöz eşliğinde.
bir merhale kaldı diyordun. tamam mıdır şimdi? tarih belli olunca nasıl hissettin kendini?
farklı bir merkezde deneyecek olman çok güzel. forumun ufku açılsın biraz :) kıbrıs a takıldık kaldık :)

bu arada %50 demeleri de daha gerçekçi bence. hani bi ara burada da konu olmuştu.
%70-80 pek inandırıcı değil. bana neredeyse kesin demedikleri kalmıştı.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar
Esim azospermi sperm yok yani menide
2 hafta sonra tup bebek icin iğnelere başlıcam
1 ay sonrada esim amlyt Olcak sperm çıkarsa benim icin o tarih düğün tarihim dogum tarihim kdr önemli bı gün Olcak...
Hiç donasyon nedir bilmezdim..
2 gün once annemlerdeydim
Komşusunun görümcesi Kıbrıs'ta sperm bankasından tup bebek yaptırmış 4 gün olmuş yatıyormuş
Cok garip geldi ilk duyduğumdan belkide..

Hatta annem kızdı ağır konuştu..
Annem bilmiyor bizim tup bebek yaptiracagimizi o sanıyorki biz henüz istemiyoruz..
Neyse annem ağır konusunca dedim öyle deme günahtır ..
Kim istemez karısından yada kocasından bebeğinin olmasını...
Suanda donasyon bana cok uzak..
Esime sordum böle bsy var ne düşünürsün
Boşanalım daha mantıklı git başkasıyla evlen aynı şey deilmi dedi..
Bende üstüne gitmedim çünkü daha ogreneli bu durumumuzu 2 Ay bile olmadı...
Bundan 5-10 sene sonra bu konuyla ilgili ne düşünürüm bilmiyorum ama suanda ruh halim bu durumu kaldıramaz
Rabbim hepimize yardımcı olsun...
Herseyden önemlisi siz istiyorsanız kimsenin dedikleri önemli deil..
Ama benden size tavsiye insan oğlu çığ sut emış eğer donasyon yaptiriyorsanizda sadece esınız ve siz bilin..
Çünkü ileride evladınızın kafasını karıştırabilir dengesiz insanlar..
canım daha yolun çok başındasınız eşinde daha bu konuda çok yeni inşallah bulunur spermleriniz egerki bulunmadıgı taktirde ve her umutla başlanan tedaviler umutsuz bittikçe onunda bu konuda düşüncesi degişecek bi 10 yıl önce benimkide karşıydı şimdi benden hevesli yıllar yaşanan şeyler insanın düşüncesini degiştiriyor annenin komşunun görümcesi hakkında söyledigini hiç tasvip etmiyorum tuzu kuru olanların kolay kolay hamile kalmış kişilerden zaten bizi anlamaları beklenemez hayatta kimseyi kınamak büyük konuşmak iyi degildir aynısını yaşamadan kiimse ölmez annen şimdi öyle söylüyor gitmiş kıbrıztan ha sperm almış ha başkasınla zina yapmış terbiyesizler filan demesinde büyük hata kendi damadıda azosperm ne belli belki ilerde torunuda bu yolla olucak herşey biz insanlar için kimin nolacagını allah bilir he ben kesinlikle ha zina yapılmış ha böyle olmuş lafına katılmıyorum zina farklı bizim yaptıgımız türlü çocuk sahibi olmak farklı arada daglar kadar fark var ama bunu cahil insanlara anlatmak çok zor helede tuzu kurulara tok açın halinden anlamaz o komşunun görümcesinin sadece tek suçu bunu herkezle paylaşıp açıga vermesi valla ben ailem dahil kimseye söylemeye düşünmüyorum bizi ailem dahil herkez başka yere gittigimizi ve eşimden olarak bilicek bunu tek eşimle ben bilicez çünkü aynı tepkilerle karşılaşacagımızı biliyoruz ve ilerde çocugunda kafasını karıştırmaya çalışanlar olur insanlarımız densiz ve meraklı o yüzden kimsenin bilmemesi daha hayırlı bu konuda daha fazla yorum yapma düşünmüyorsan eger kimsenin kafasını karıştırmana gerek yok herkezin kendi görüşü kendine azosperm topigindede bununla ilgili çok yorumun var konuştukların çok etik rütük degil anlamsız azosperm eşi olaraktan hiç hoş degilsin..

aynennnn benim sperm donesyonu olucak ama hiç umrumda degil açıkçası sperm kimdenmiş yeterki eli ayagı saglıklı olsun benimle eşimin çocugu olucak annelik babalık duygusu yaşıcaz tarkan hayranı degilim zaten tarkan kendisi için dondurtmuş galiba ilerde olurki spermler yok mok olursa diye kimsenin naptıgı bizi ilgilendirmez ben hiç şaşırmadım bu habere yumurtasını dondurtanda vardı geçen bi programda konuşuyorlardı şimdi çocuk düşünmediği için ilerdede yumurtası kalmaz diye dondurtdugunu kimdi bilmem konuşuyorlardı ördekçim yeni hamilesin heyican stres iyi gelmez allah muhafaza haline şükür et yat kalk senin yerinde olmak isteyip olamıyan çok kadın var ve kafayı dinle ..

Ben tarkan haberını herhangı bir sey için yazmadım gazete cıkan bır haberı okudum paylasmak ıstedım...hit'in kliniği bayagı tercıh edılen klinik demekkı kıbrısta diye düşündüm hepsi bu baska bır sey yok

sevgiler..

kocamaan bir adım. hayırlara vesile olsun. senin adına gerçekten çok sevindim efsunecim. inşallah pozitif sonuçla döneceksin ve biz kasımda zil takıp oynayacağız dansöz eşliğinde.
bir merhale kaldı diyordun. tamam mıdır şimdi? tarih belli olunca nasıl hissettin kendini?
farklı bir merkezde deneyecek olman çok güzel. forumun ufku açılsın biraz :) kıbrıs a takıldık kaldık :)

Hayırlı ugurlu olsun kararın..allah utandırmasın ınsallah..hery gönlünce,ve en sağlıklı şekilde olur..mutlu git,mutlu dön insallah..

sevgiler

bak bu dr çok iyi herşeyi okudum izledim videoları 43 42 yaşlarda insanlar ikiz gebelik falan vardı aslında durumlar biraz daha iyi olsa en iyisine gitmek dahada iyi olur çok sevindim...allah allah bak ya şu işe herşey normal ama olmuyor neyse boşver dene inşallah seninde burda pozitif haberlerini alıcaz....güle güle git gel canım fazlada özletme kendini:)

rowina selam nasılsın?test gününe ne kadar kaldı?az kaldı sanırım? varmı herhangi bir seyin,bişi hissediyormusun??
bende hala bır sey yok ınanki...okadar canım sıkkınkı aslında kese olusmadı ,bebekte yok herhalde diyorum kendimce,carsamba gunu belli olacak yada yıne olmayacak bılmıyorum..allahım insallah hersey yolunda gider...

sevgiler..

rowina selam nasılsın?test gününe ne kadar kaldı?az kaldı sanırım? varmı herhangi bir seyin,bişi hissediyormusun??
bende hala bır sey yok ınanki...okadar canım sıkkınkı aslında kese olusmadı ,bebekte yok herhalde diyorum kendimce,carsamba gunu belli olacak yada yıne olmayacak bılmıyorum..allahım insallah hersey yolunda gider...

sevgiler..

bende son iki gündür bi baskılama mevcut anlamadım belimde ağrıyor aslında belimde bel fıtığı olduğu için ağrım var sanki rahimden bişeyler fırlayacak gibi ah bi anlasam ne oluyor korkuyorumda kasıkta iğne batması var perşembe öğreneceğim bilmiyorum yani....sanki bişeyler düştü düşecek nedir bu....:(

Arkadaşlar kıbrıstaki doktor iğne verdi fakat reçetesiz nerede vurdurabilirim bi fikriniz varmı? iğne lucrin kalçadan yapılıyor. eğer yaptıracak yer bulamassam kendi kendime yapabilirmiyim acaba?

Arkadaşlar kıbrıstaki doktor iğne verdi fakat reçetesiz nerede vurdurabilirim bi fikriniz varmı? iğne lucrin kalçadan yapılıyor. eğer yaptıracak yer bulamassam kendi kendime yapabilirmiyim acaba?

canım ben lucrini koldan vurmuştum umuzdan 4-5 parmak aşagıya küçük igneleri olması gerek unsilin ignesi vermişlerdi kendin rahat vurursun hiç acımıyor sana kalçadanmı vur dediler bu lucrin yumurta baskılayıcı bildigim kadarıyla naptın emriyo trasveri için hazırlıgamı başladın hadi hayırlı olsun arkadaş..

kızlar selam nasılsınız ınankı yazmaya halım yok mıde bulantılarım çok fazla o benı yorgun bırakıyor butun gun baygın yatıyorum bugun hafıf kasık agrılarımda var ama mıde bulantsı berbattt

Back