• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerim gelin arkadaşım senin dediğini yaptım ama malesef silik milik hiçbişey çıkmadı tek çizgiydi yani negatifti idrar tahlili bilmiyorum yani şurda altı günüm kaldı ama sende yapmışsın negatif çıkmış sonraki kan tahlilinde negatif çıkmış heralde benim ki de öyle olur.......:(

rowina 12. gün kan tahlilinde pozitif çıksa dahi idrarda negatif çıkabiliyor. onun için idrar tahlili 4. 5. haftayı geçtikten sonra doğru çıkar. sen canını sıkma.. gününü bekle;) ben senin için pozitif hissediyorum az kaldı biraz sabır...

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
bugün bir adım daha atıldı..

Şimdiden yolun ve bahtın açık olsun canım..

Yorum Yap
Editöre e-posta
Yazıyı Gönder
Çıktı Al
Tümünü Tek Sayfada Göster
Tarkan'ın çocuğu burada
yeni haber Giriş Saati : 27.04.2012 10:28
Güncelleme : 27.04.2012 > Yıllar önce spermini bağışladığını itiraf eden Tarkan'ın; doğmamış çocuğunu Takvim buldu! Megastar, bu işlemi Yavru Vatan Kıbrıs'taki bir hastanede 2008'de yaptırdı...

Pop Müziği'nin dev ismi Tarkan'la ilgili şok edici bir gerçeği Takvim günyüzüne çıkardı. Yıllar önce spermlerini bağışladığını itiraf eden Megastar'ın bu işlem için ABD'deki bir hastaneyi seçtiği söylendi. Ancak Takvim, ünlü sanatçının spermlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bağışladığını ortaya çıkardı.

TARKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

YETKİLİLER 'HAYIR' DEMEDİ
İşlem için Gazimağusa'daki Yaşam Hastanesi'ni seçen Tarkan, 2008'de spermlerini bağışladı. Oluşabilecek her türlü sorun için bu yöntemle önlem alan Megastar'ın spermini kullanıp kullanılmadığı ise gizemini koruyor. Hastane yetkilileri ise; konuyla ilgili suskunluklarını koruyarak, Megastar'la
ilgili haberi doğrular bir tavır sergiledi.

YASAL BİR ENGEL YOK
Tarkan'ın spermlerini bağışladığı Mağusa'daki Yaşam Hastanesi, 2003 yılından bu yana bünyesindeki Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nde sperm bağışlarını kabul ediyor. KKTC'de yasal olan bulunan bu işlem Türkiye'de yapılamıyor.

İŞLEMİN FİYATI 3 BiN 500 EURO
Siz de Megastar gibi ileride doğabilecek herhangi bir soruna karşı sperminizi dondurup saklatmak istiyorsanız; 3 bin 500 euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Birçok Türk'ün bu işlem için KKTC'ye gittiği biliniyor.

* Megastar'ın spermi, sadece kendisinin kullanması için Yaşam Hastanesi'ndeki bu odada saklanıyor. 2008'den beri saklanan spermi, Tarkan'ın kullanıp kullanmadığı ise meçhul...
Sayın hit.imiz ve ekibi bu yuzdenmi acaba en guvenilir biziz diyorlar ve havalılar okadar hahaha

çok da tın :) bunu duyan tarkan hayranları hastaneyi basıyorlarmış sperm donasyonu için :))

ördekciğim sen bu haberleri nerden buluyorsun tarkan spermlerini bağışlamış yok dondurmuş valla bence kimsenin umrunda olmaz herkes donduruyor kim yapmıyorki hatta bir mankenimiz amerikaya gidip bebek sahibi oldu geldi sperm bankasından aldı büyüdüde maşallah kadın evlenmek istemiyormuş ama anne olmak istiyormuş herkes kınadı ama kimsenin sesi bile çıkmıyor artık yani boşver senin acayibine mi gidiyor yani senin için tuhaf bi habermi allah herkesin çekeceği derdi alnına yazıyor yineki şükredelim ki dermanımız da bilim irfan sahipleri önce allah sonra onlar şimdi diyeceğim sen boşver onu bunu bebeğine konsantre ol canım....kim ne yapacak tarkanı herkes eşine benzer tip arar...

ördekciğim sen bu haberleri nerden buluyorsun tarkan spermlerini bağışlamış yok dondurmuş valla bence kimsenin umrunda olmaz herkes donduruyor kim yapmıyorki hatta bir mankenimiz amerikaya gidip bebek sahibi oldu geldi sperm bankasından aldı büyüdüde maşallah kadın evlenmek istemiyormuş ama anne olmak istiyormuş herkes kınadı ama kimsenin sesi bile çıkmıyor artık yani boşver senin acayibine mi gidiyor yani senin için tuhaf bi habermi allah herkesin çekeceği derdi alnına yazıyor yineki şükredelim ki dermanımız da bilim irfan sahipleri önce allah sonra onlar şimdi diyeceğim sen boşver onu bunu bebeğine konsantre ol canım....kim ne yapacak tarkanı herkes eşine benzer tip arar...

aynennnn benim sperm donesyonu olucak ama hiç umrumda degil açıkçası sperm kimdenmiş yeterki eli ayagı saglıklı olsun benimle eşimin çocugu olucak annelik babalık duygusu yaşıcaz tarkan hayranı degilim zaten tarkan kendisi için dondurtmuş galiba ilerde olurki spermler yok mok olursa diye kimsenin naptıgı bizi ilgilendirmez ben hiç şaşırmadım bu habere yumurtasını dondurtanda vardı geçen bi programda konuşuyorlardı şimdi çocuk düşünmediği için ilerdede yumurtası kalmaz diye dondurtdugunu kimdi bilmem konuşuyorlardı ördekçim yeni hamilesin heyican stres iyi gelmez allah muhafaza haline şükür et yat kalk senin yerinde olmak isteyip olamıyan çok kadın var ve kafayı dinle ..

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
bugün bir adım daha atıldı..

Efsuneciğim

Sein adına çok sevindim arkadaşım. SEn tabii mükemmelci kişiliğinle en pahalı sence en iyi merkezi seçmişsin hayırlısı olsun bir kez daha diyorum. Güzel hazırlan moralin beynin dingin olsun Daha rahat oluyor insan donasyonda tüp bebek gib gergin olmana gerek yok. Bir de son zamanlarda hayatlarında olumsuzluklar olan pekçok kişinin hamişlik haberleri sana fener olsun moral olsun . Yolun açık olsun.

Merhaba efsune12 ;
Baslangicin hayirli olsun cnm.Brüksel Klinik derken Belcika dakimi? Sana ulassaydim baska bir klinik ismi daha verecektim .ama 100 mesajim yok msn ualasabilsen iyi olurdu diyordum.

iyi günler.hayirli tedaviler dilerim.cnm
byee

Merhaba efsune12 ;
Baslangicin hayirli olsun cnm.Brüksel Klinik derken Belcika dakimi? Sana ulassaydim baska bir klinik ismi daha verecektim .ama 100 mesajim yok msn ualasabilsen iyi olurdu diyordum.

iyi günler.hayirli tedaviler dilerim.cnm
byee

Efsune 12 ;

sana diger yerde özel mesaj gönderdim ekle cnm beni.esenkal
burda 100 mesajim yokk malesef her yazilima katilamyiorum..zaman buldukca yaziyorum ..daha 70 mesaj atmam gerekiyormus ..

zümrütcüm hoşgelmişsin ama denk gelememişiz:) saolasın... benimki öyle böyle bir gezinti olmuyor ya:( o hastane senin bu hastane senin dolanıyorum işte... dün gece babamın MR çekildi.. 22:45 di 00:55 de aldılar.. gece 2 ye geliyordu eve geldik.. bu arada annem yine fena öksürmeye başlamıştı.. sabah aile hekimine gittik.. ilaçlarla idare ettirmeye çalışınca bir uzmana göstersek falan dedim.. medipol'ü önerdi.. gittik.. film, solunum testi vs yapıldı. annemde de orta seviyede KOAH çıktı. artık hiçbirşeye şaşıramıyorum... aysevi bilir ilginç oyuncak gibi iki tane aparatlı ilaç verdi.. bayağı bir onlarla uğraştım hatta.. eskiden o bilindik astım ilacı vardı ya hani anlaşılan farmakoloji epey bir ilerlemiş :) yarın arkadaşlarımla buluşucam kısmetse artık.. yani tatil yarın başlayacak benim için...

rowinacıımm hani o taze bebişimiz varya GÜLCE bebek.. Papatya sabahtan evde idrar testi yaptı.. tek çizgi çıktı.. sonra kan verdi.. pozitifti... bilgin olsun yani...
Yosuncuğummm haklısın aynı gün ile çıkmamıştı çok üzülmüştüm. Bu arada Yosuncuğum senin aile içi hastalıklar arttı sanki. Acaba biraz kendini çekse mi ki Kendi derdinden çok onlarla uğraşıyormuşsun gibi geldi bana .Bir de suçluluk duymana yoll açmasın tedavini geciktirmesin bu rahatsızlıklar ???

Shanticiğimm Çok teşekkürler Ben de seni ve kızını öpüyorum İsmini unuttum kızın ??

işte şimdi çoook kızdım size :( yani bunca zahmet bunca eziyet birkaç tane sigara içecem diye puff diye uçup gitsin mi.. bu kadar mı değerli.. bebeğinden de mi değerli?
ben de günde 1 paket içiyordum ama transferden önce tamamen bıraktım. ilk birkaç gün zor oldu tabi ama herşey kafada bitiyor.
allah rızası için onlar gözle bile görülmüyorlar bir dumanın onları nasıl etkileyeceğini düşünün...
siz annesiniz ... anne olacaksınız yapmayın!!!

Rowina moonrose haklı. ben de günde yarım paket içiyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim ilk gün 7 yıl önce derhal bıraktım. aşağıda bir bebek var veya olacak yazık değil mi o hücrede ki bebişe duman zehir gönderiliyor . ciğerleri bile oluşmamış eli kolu bağlı tamamen sizin seçimlerinize mahkum sabi zehir atsanız yatıyorcek el mahkum yapmayalım bu işkenceleri bebiciklerimize ben gazoz içerken bile aşağı asit atıyorum diyordum
Aysevicim hayatım,ben hayatımda hıc fıtıl kullanmadım..mantar felanda hiiç olmadım...ben imkanı yok kullanamam yani istesemde fitili ben koyamam,yok imkanı yok..iğneci ise hergun geliyor zaten eve yapıyor..evet bana ılk basta fıtıl ve sonra iğne dönemi baslatacaklardı ben kendım iğne istedim...

iğneci bakıyor abselık durum yok olursada yada iğne yapacak yer kalmaz ise bacaktan vururuz oradanda olur diyor ama dr.gunumde soracagım bunları..masaj yapıyorum ama karnımdakı bebek düşecek olursa bu ıgne yerlerını ovmaktan dıye cokta ovmadım acıkcası ılk baslarda :)

sevgiler

Geriye dönüp okuyayım dedim de çok güldüm Ördek ne demek fitil filan koyamam oraya zaten bu güne gelincye dek minik fitilden daha büyük kütleler diyeceğim .....Neyse belki koyamazsın kendine de iğne de çekilir işkence değil arkadaşım .

merhaba arkadaşlar,
Bende aranızdayım artık..Ben 30 yaşında 8 senelik evliyim.2001 yılında yumurtalık kanserine yakalandım, ameliyat oldum bir yumurtamı ve bir tüpümü aldılar.Diğer yumurtadada bir parça aldılar. Ama gördüğüm kemoterapi onuda mahvetti..artık işe yaramıyor. 5 senedir menepozdayım. FSH, E2 hormon testlerim normal değerlerde değiller.Ama umudumu hiç kaybetmemiştim.Belki bir mucize olur diyordum.Civan pençemi ve Aslan pencesi,polen bunları karıştırıp her gün bir bardak içtim. En son yaptığım fsh ve e2 testim beni çok şaşırttı.normal değerlerdeydi. hemen doktora koştum bu değerler değişebilir düştüğü iyi olmuş ama AMH diye bir test var onu yapalım dediler AMH hormon test sonucum 0,5 çıktı..MALESEF...yani umut yok dediler..bende bugune kadar sıcak bakmadığım donosyon olayına başladım..cyclo progynova başladım ilaç bitti adet olamyı bekliyorum tahminen mayıs 20 sinde kıbrısa gideceğim.Donör bulundu oda tedaviye başladı...sadece çok merak ettiğim birşeyler var....yüzde 70 şans vermelerine rağmen deneyipde başarısız olanlar varmış bu formda okudum başarısızlıkların sebebleri nelerdir..doktorlar izah ettilermi...
Tabi bide başarılı olanlar var Allah bebeklerinize bol bol sağlık sihat versin Sizleri onlarsız bırakmasın..amin...Peki silerin başarı sırları ne lütfen paylaşın...

merhaba arkadaşlar,
Bende aranızdayım artık..Ben 30 yaşında 8 senelik evliyim.2001 yılında yumurtalık kanserine yakalandım, ameliyat oldum bir yumurtamı ve bir tüpümü aldılar.Diğer yumurtadada bir parça aldılar. Ama gördüğüm kemoterapi onuda mahvetti..artık işe yaramıyor. 5 senedir menepozdayım. FSH, E2 hormon testlerim normal değerlerde değiller.Ama umudumu hiç kaybetmemiştim.Belki bir mucize olur diyordum.Civan pençemi ve Aslan pencesi,polen bunları karıştırıp her gün bir bardak içtim. En son yaptığım fsh ve e2 testim beni çok şaşırttı.normal değerlerdeydi. hemen doktora koştum bu değerler değişebilir düştüğü iyi olmuş ama AMH diye bir test var onu yapalım dediler AMH hormon test sonucum 0,5 çıktı..MALESEF...yani umut yok dediler..bende bugune kadar sıcak bakmadığım donosyon olayına başladım..cyclo progynova başladım ilaç bitti adet olamyı bekliyorum tahminen mayıs 20 sinde kıbrısa gideceğim.Donör bulundu oda tedaviye başladı...sadece çok merak ettiğim birşeyler var....yüzde 70 şans vermelerine rağmen deneyipde başarısız olanlar varmış bu formda okudum başarısızlıkların sebebleri nelerdir..doktorlar izah ettilermi...
Tabi bide başarılı olanlar var Allah bebeklerinize bol bol sağlık sihat versin Sizleri onlarsız bırakmasın..amin...Peki silerin başarı sırları ne lütfen paylaşın...
hoşgeldin bende aynen 30 yaşında 8 senelik evliyim geçmiş olsun diyorum ve tedavin hayırlı olsun canım başarılı olacağına inanırsın ama sonuç negatifi getirir başarısız dersin bi mucize olur kalırsın yani aslında doktorlar ve sen elinden geleni yapıyorsun gerisi yaradana kalıyor bende yumurta dnsyonu yaptım işim allaha kaldı test günümü bekliyorum dr kim hangi merkez? daha ilk denemem canım...

Merhaba arkadaslar
Esim azospermi sperm yok yani menide
2 hafta sonra tup bebek icin iğnelere başlıcam
1 ay sonrada esim amlyt Olcak sperm çıkarsa benim icin o tarih düğün tarihim dogum tarihim kdr önemli bı gün Olcak...
Hiç donasyon nedir bilmezdim..
2 gün once annemlerdeydim
Komşusunun görümcesi Kıbrıs'ta sperm bankasından tup bebek yaptırmış 4 gün olmuş yatıyormuş
Cok garip geldi ilk duyduğumdan belkide..

Hatta annem kızdı ağır konuştu..
Annem bilmiyor bizim tup bebek yaptiracagimizi o sanıyorki biz henüz istemiyoruz..
Neyse annem ağır konusunca dedim öyle deme günahtır ..
Kim istemez karısından yada kocasından bebeğinin olmasını...
Suanda donasyon bana cok uzak..
Esime sordum böle bsy var ne düşünürsün
Boşanalım daha mantıklı git başkasıyla evlen aynı şey deilmi dedi..
Bende üstüne gitmedim çünkü daha ogreneli bu durumumuzu 2 Ay bile olmadı...
Bundan 5-10 sene sonra bu konuyla ilgili ne düşünürüm bilmiyorum ama suanda ruh halim bu durumu kaldıramaz
Rabbim hepimize yardımcı olsun...
Herseyden önemlisi siz istiyorsanız kimsenin dedikleri önemli deil..
Ama benden size tavsiye insan oğlu çığ sut emış eğer donasyon yaptiriyorsanizda sadece esınız ve siz bilin..
Çünkü ileride evladınızın kafasını karıştırabilir dengesiz insanlar..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar
Esim azospermi sperm yok yani menide
2 hafta sonra tup bebek icin iğnelere başlıcam
1 ay sonrada esim amlyt Olcak sperm çıkarsa benim icin o tarih düğün tarihim dogum tarihim kdr önemli bı gün Olcak...
Hiç donasyon nedir bilmezdim..
2 gün once annemlerdeydim
Komşusunun görümcesi Kıbrıs'ta sperm bankasından tup bebek yaptırmış 4 gün olmuş yatıyormuş
Cok garip geldi ilk duyduğumdan belkide..

Hatta annem kızdı ağır konuştu..
Annem bilmiyor bizim tup bebek yaptiracagimizi o sanıyorki biz henüz istemiyoruz..
Neyse annem ağır konusunca dedim öyle deme günahtır ..
Kim istemez karısından yada kocasından bebeğinin olmasını...
Suanda donasyon bana cok uzak..
Esime sordum böle bsy var ne düşünürsün
Boşanalım daha mantıklı git başkasıyla evlen aynı şey deilmi dedi..
Bende üstüne gitmedim çünkü daha ogreneli bu durumumuzu 2 Ay bile olmadı...
Bundan 5-10 sene sonra bu konuyla ilgili ne düşünürüm bilmiyorum ama suanda ruh halim bu durumu kaldıramaz
Rabbim hepimize yardımcı olsun...
Herseyden önemlisi siz istiyorsanız kimsenin dedikleri önemli deil..
Ama benden size tavsiye insan oğlu çığ sut emış eğer donasyon yaptiriyorsanizda sadece esınız ve siz bilin..
Çünkü ileride evladınızın kafasını karıştırabilir dengesiz insanlar..
bak burdaki arkadaşlar kimisi yumurta kimisi sperm dnsyn başarılı olanda var çok ta mutlular başarısız ne yapalım kaderimiz böyle kimse istemez böyle bi durumla karşılaşmak ama olmayınca olmuyor umarım eşinde bi problem çıkmaz da kendinin ki olur daha yenisiniz biraz daha zaman geçerse içinize kor gibi oturur evlat hasreti kesinlikle sana bişey demiyorum eşin için diyorum şuna inanki bi zaman sonra eğerki eşinde sperm çıkmazsa herşey kendiliğinden oluverir sevgiler geçmiş olsun umarım başarılı bir operasyon olur...

Son düzenleme:
bak burdaki arkadaşlar kimisi yumurta kimisi sperm dnsyn başarılı olanda var çok ta mutlular başarısız ne yapalım kaderimiz böyle kimse istemez böyle bi durumla karşılaşmak ama olmayınca olmuyor umarım eşinde bi problem çıkmaz da kendinin ki olur daha yenisiniz biraz daha zaman geçerse içinize kor gibi oturur evlat hasreti kesinlikle sana bişey demiyorum eşin için diyorum şuna inanki bi zaman sonra eğerki eşinde sperm çıkmazsa herşey kendiliğinden oluverir sevgiler geçmiş olsun umarım başarılı bir operasyon olur...

Allah razı olsun cnm bnm ins sperm çıkar
Ama İnan ilk duyduğumda değişik gelsede araştırdım mantıklı gibi hın kesin hayir yada kesin evt diyemem suanda muallaktayim yani:)
Esim ve ben bebek delisiyiz İnan biz bı cocuk görsek kucagimzdan indirmeyiz..
Bakalım Rabbim ins amlyt sonucu yüzümüzü güldürür ama olmazsa 5 sene sonra falan belki isterim..ama diorum eğer yaptıracak olursam kesinlikle esim ve benden başka kimse bilmeyecek...allahım. Hepimizin yardımcısı olsun

Allah razı olsun cnm bnm ins sperm çıkar
Ama İnan ilk duyduğumda değişik gelsede araştırdım mantıklı gibi hın kesin hayir yada kesin evt diyemem suanda muallaktayim yani:)
Esim ve ben bebek delisiyiz İnan biz bı cocuk görsek kucagimzdan indirmeyiz..
Bakalım Rabbim ins amlyt sonucu yüzümüzü güldürür ama olmazsa 5 sene sonra falan belki isterim..ama diorum eğer yaptıracak olursam kesinlikle esim ve benden başka kimse bilmeyecek...allahım. Hepimizin yardımcısı olsun

Selam, hosgeldin,
Yasını merak ettim. Rümüzün nedeniyle :))
Benim eşimde yumurta donasyonuna kesin olmaz diyordu ama şimdi benden heyecanlı.
Ayrıca sana katılıyorum eslerin dısında kimse bilmemeli.
Cocuk için,,,
Bu arada aslında aileler evliliğin dısında kalması zaten psikolojik acıdan daha sağlıklı....
Tüp bebek denemeni nered yapacaksın?

Back