• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

degerlerin ne guzel,sanıyorum tek bebek olacak...bende tek bebek dıye yola cıktım ama benım degerlerim yuksek..ne yalan diim hıc cogul bebek düşünmedim..evet bılıyorum tüp bebekte cogul gebelik durumunu fakat,herhalde bende olmaz dedım ,yaşımdan bunyemden ötürü ama bakalım kısmet artık hersey..allah hepımızınkını tamamına erdırsın..dogmus olanlara saglıklı sevgı dolu uzun bır hayat nasıp etsın..

sevgiler

teşekkür ederim kese sayısı süpriz olucak kalp atışlarını sağlıcakla duyalımda tek çift fark etmez
seninde hakkında hayırlısı olsun dediğin gibi rabbim hepimize tamamını erdirsin
sevgiler

çoook sevindik :)) herkes adına diyebilirim canım :) yahu kaç tane hamile olduk
ben
seldaselda
ördek34
selam8
rowinayıda yazmak istiyorum ;)
başka varmıydı? unuttuğum varsa affedin

teşekkür ederim kusura bakama seni atlamışım tebrik ederim ne güzel kalp atışınıda duymuşsun darısı başımıza inşallah
umarım pozitif sonuçlar çoğalır kendine iyi bak..

Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin selam8 demek sende sessiz sakin tedavini tamamladın çok sevidim cnm...

teşekkür ederim nrm34 darısı sana ve diğer arkadaşlara merkeze karar vermem baya gürültülü oldu merkeze karar verince çok şükür kolay geçti evet biraz sessiz oldu :)

teşekkür ederim nrm34 darısı sana ve diğer arkadaşlara merkeze karar vermem baya gürültülü oldu merkeze karar verince çok şükür kolay geçti evet biraz sessiz oldu :)
Cok sevindim adina,Allahim hayirli evlatalr nasip etsin.Nerde yaptirdin Selam8? Klinikten memnun kaldinmi?
Hamislerin cogalmasi diger anne adaylarina umut isigi olacaktir. tebrikler tekrar..

Son düzenleme:
bebeklerim gelin arkadaşım senin dediğini yaptım ama malesef silik milik hiçbişey çıkmadı tek çizgiydi yani negatifti idrar tahlili bilmiyorum yani şurda altı günüm kaldı ama sende yapmışsın negatif çıkmış sonraki kan tahlilinde negatif çıkmış heralde benim ki de öyle olur.......:(

rowina cnm saçmalama lütfen tabiki çıkmaz şurda 6 gün kaldı demişsin yani daha yolu yarılamışsın varsada çıkmaz cnm 10. günden sonra yap o tahlili...Üzme bebişleri annesi lütfen saçmalama...

rowina cnm saçmalama lütfen tabiki çıkmaz şurda 6 gün kaldı demişsin yani daha yolu yarılamışsın varsada çıkmaz cnm 10. günden sonra yap o tahlili...Üzme bebişleri annesi lütfen saçmalama...
ben zaten dr arayıp sordum hayır dedi kesinlikle evde yapılan tahliller 15 güne kadar belli olmuyormuş dedi neden böyle birşey yaptınız boşyere canınızı sıktınız dedi çünkü ben ağlıyordum o ara sakın moralinizi bozmayın testinizi gününde yapın dedi....ben biraz sabır etmedim gaza geldim yaptım allah sabır ve selameti üzerimizden eksik etmesin yinede baya can sıkıntısı oldu bakalım akıl parası oldu bana tam gününde yapacam ne çıkarsa bahtımıza....allah umudumuzu kırmasın...

ben zaten dr arayıp sordum hayır dedi kesinlikle evde yapılan tahliller 15 güne kadar belli olmuyormuş dedi neden böyle birşey yaptınız boşyere canınızı sıktınız dedi çünkü ben ağlıyordum o ara sakın moralinizi bozmayın testinizi gününde yapın dedi....ben biraz sabır etmedim gaza geldim yaptım allah sabır ve selameti üzerimizden eksik etmesin yinede baya can sıkıntısı oldu bakalım akıl parası oldu bana tam gününde yapacam ne çıkarsa bahtımıza....allah umudumuzu kırmasın...

canım ya nolursun hakkını helal et yeni tedaviye başlıcam kimsenin ahtını almak istemem bende en az senin kadar belki daha fazla çekmiş biriyim evleneli 20 yıl oldu hem olumsuzluklar yakamızı bırakmadı hep bir sperm peşinden koştuk her tedavilerden ümüt bagladık elde oldu hep sıfır sıfır dedigime pişman oldum test yap diye eee sende hazırmışsın ben üzelesin diye kötü bi niyetle yap demedim merak ediyorsun diye ne bilim çıksaydıda bişeyler şimdi sevinçli olurduk ama gene sevinecez inşallah sen moralini yüksek tut bu idrar testini unut yapmadın say bak papatyanında varmış idrarda çıkmamış ondan aglamaya erken inşallah hep beraber sevinçten aglıcaz sonucun pozitif çıkıcak ..

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

brükseldeki merkez ile yaptığım görüşme sonucu edindiğim bilgiler şöyle:
- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- takip türkiyede yapılıyor.
- fiyatı: 9000 euro (uçak ve kalış hariç)
- transferden 2 gün sonra uçuş öneriyorlar
- donöre yapılan testler: kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
- hamilelik oranı %50 (%80ler gibi bir değeri kesinlikle gerçekci bulmuyorlar)
- donör yaşı : 20-25 arası üniversite öğrencileri
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
bugün bir adım daha atıldı..

bebeklerim gelin arkadaşım senin dediğini yaptım ama malesef silik milik hiçbişey çıkmadı tek çizgiydi yani negatifti idrar tahlili bilmiyorum yani şurda altı günüm kaldı ama sende yapmışsın negatif çıkmış sonraki kan tahlilinde negatif çıkmış heralde benim ki de öyle olur.......:(

rowina idrar testi ile ugrasma derim hemde erken deılmı cok..bak ben hıc ıdrar testi yapmadım,hala dahada yapmadım..
bende dayanamadım 10.gün kanda baktırdım,sonra 12.gün(test günüm olan)kanda baktırdım..sonucuma..okadar...bak hiç ıdrar testim yok...bekle hayatım pozitif olucak insallah seninde...kanda baktır ama..

sevgiler

uzun süredir herkesin deneyimlerini burada paylaşıyoruz. Kıbrıstaki merkezlerde bir çok katılımcının deneyimlerini burada paylaştık.

- yaş sınırı 45,
- neden bu yolun tercih edildiğine dair bir dosyanın doktor tarafında doldurulması ( sonuçsuz tüp bebek denemeleri, sperm yokluğu, erken menepoz gibi)
- donörde 5 şeye uyum için bakılıyor. (göz rengi,saç rengi, ten rengi, boy, kilo)
- donöre yapılan testler: kapsamlı genetik testlerin hepsi ve ayrıca yumurta toplandığı günde kontaminasyon olup olmadığını anlamak için yapılan bir tur daha genetik testler..
- embryo sayısı: isteğe bağlı 4 adet önermiyorlar 43 yaşa bile 2 maksimum 3 diyorlar ama talep olursa 4 transfer ediyorlarmış.
- mix transfer: 2 embryo ve ikide yumurta donasyonu gibi bir talebimi kabul etmediler.
-ayrıca yeni bir teknoloji olan imci sistemi ile spermleri seçiyorlarmış. buda hareketli ve sağlıklı gözüken bir spermin bu sistemle %75e kadar sağlıksız çıkması durumunu eldeki yumurtanın boşa gitmesini engelliyormuş.

şimmdilik bu kadar ben bu merkeze gitme kararı aldım. ekim gibi yumurta donasyonu yaptıracağız.
evet çok farklılıkları var mesela kıbrıs hangisi olursa olsun yüzde yetmiş seksenlerden bahsediyor
ikincisi transferden sonra hemen dönün
üçüncüsü dört embriyoyu direk transfer hani biri olmazsa diğeri tutar gibi
belki burasıda senin umudunun yeşereceği yer olacak peşinden git adımların senin için inşallah hayırlı olur canım bence burası dahada ciddi bi yere benziyor tabi maddi yönden biraz pahalı ama herkesin bütçesi nereye yetiyorsa hadi bakalım sevindim senin adına...

Yorum Yap
Editöre e-posta
Yazıyı Gönder
Çıktı Al
Tümünü Tek Sayfada Göster
Tarkan'ın çocuğu burada
yeni haber Giriş Saati : 27.04.2012 10:28
Güncelleme : 27.04.2012 > Yıllar önce spermini bağışladığını itiraf eden Tarkan'ın; doğmamış çocuğunu Takvim buldu! Megastar, bu işlemi Yavru Vatan Kıbrıs'taki bir hastanede 2008'de yaptırdı...

Pop Müziği'nin dev ismi Tarkan'la ilgili şok edici bir gerçeği Takvim günyüzüne çıkardı. Yıllar önce spermlerini bağışladığını itiraf eden Megastar'ın bu işlem için ABD'deki bir hastaneyi seçtiği söylendi. Ancak Takvim, ünlü sanatçının spermlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bağışladığını ortaya çıkardı.

TARKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

YETKİLİLER 'HAYIR' DEMEDİ
İşlem için Gazimağusa'daki Yaşam Hastanesi'ni seçen Tarkan, 2008'de spermlerini bağışladı. Oluşabilecek her türlü sorun için bu yöntemle önlem alan Megastar'ın spermini kullanıp kullanılmadığı ise gizemini koruyor. Hastane yetkilileri ise; konuyla ilgili suskunluklarını koruyarak, Megastar'la
ilgili haberi doğrular bir tavır sergiledi.

YASAL BİR ENGEL YOK
Tarkan'ın spermlerini bağışladığı Mağusa'daki Yaşam Hastanesi, 2003 yılından bu yana bünyesindeki Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'nde sperm bağışlarını kabul ediyor. KKTC'de yasal olan bulunan bu işlem Türkiye'de yapılamıyor.

İŞLEMİN FİYATI 3 BiN 500 EURO
Siz de Megastar gibi ileride doğabilecek herhangi bir soruna karşı sperminizi dondurup saklatmak istiyorsanız; 3 bin 500 euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Birçok Türk'ün bu işlem için KKTC'ye gittiği biliniyor.

* Megastar'ın spermi, sadece kendisinin kullanması için Yaşam Hastanesi'ndeki bu odada saklanıyor. 2008'den beri saklanan spermi, Tarkan'ın kullanıp kullanmadığı ise meçhul...
Sayın hit.imiz ve ekibi bu yuzdenmi acaba en guvenilir biziz diyorlar ve havalılar okadar hahaha

canım ya nolursun hakkını helal et yeni tedaviye başlıcam kimsenin ahtını almak istemem bende en az senin kadar belki daha fazla çekmiş biriyim evleneli 20 yıl oldu hem olumsuzluklar yakamızı bırakmadı hep bir sperm peşinden koştuk her tedavilerden ümüt bagladık elde oldu hep sıfır sıfır dedigime pişman oldum test yap diye eee sende hazırmışsın ben üzelesin diye kötü bi niyetle yap demedim merak ediyorsun diye ne bilim çıksaydıda bişeyler şimdi sevinçli olurduk ama gene sevinecez inşallah sen moralini yüksek tut bu idrar testini unut yapmadın say bak papatyanında varmış idrarda çıkmamış ondan aglamaya erken inşallah hep beraber sevinçten aglıcaz sonucun pozitif çıkıcak ..
canım sen canını sıkma boş ver bazen bizde insanlara bişeyler söyleyip ön ayak oluyoruz burda senin suçun yok lütfen bende istedim yapmayı kendini suçlu hissetme olur bazen bizlerde hayırlısı olsun sende tdv. düşün başka bişey düşünme bi bakmışsın gidip gelmişsin benimki öyle oldu anlamadım bile hak falanda yok varsada helal olsun kapatalım bu konuyu şimdi sen genede bütün tahlilleri yap başka dr varmı burada aracı olarak....

Rowinacigim sen kafayı mı yedin:)) bu kadar erken idrar testi yapilirmi hadi yaptın diyelim gunün ortasında yapilirmi bari sabah ilk idrarla yapsaydin.tabiki negatif çıkar.ben ilk donasyonumda testten bir önceki gun sabah idrariyla bakmıştım 1 saat sonra falan bellibelirsizbir cizgi çıkmıştı.ve ertesi gun degerim 450 gibi bişey çıkmıştı.yani kandaki deger yaklaşık 300 lerde iken bile idrarda çıkmaz ki senin pozitif ise dun kandaki degerin en fazla 25 gibi bişey olması gereki ki asla idrarda çıkmaz.bos yere sinirini bozmuşsun.hatta büyük cesaret ornegi gösterip doktorunu arayıp sormussun.:)) iyi bir fırça yemediğine dua et.ya hit gibi bir doktorun olsaydı neler söylerdi sana biliyor musun??? O yüzden bu testi aklından tamamen çıkar.ayrica daha erken çıkacak olsaydı doktorlar 12. Gun kan testi demezlerdi biliyorsun.5. Gun yapın derlerdi ne olur biraz doktorlara ve bilime güvenin lutfen yaaaa...

- yaş sınırı 45,

hayırlı olsun kararın canım ama baya pahalıymış kıbrısın iki katı tam tamam koşullar iyi olabilir ama bu parayı herkezin bütçesi kaldırmaz para için gene çogunluk kıbrısı mecbur tercih edicek 45 yaşın üstünde yok olmasıda okadar şey degil ee kadın geç evlenmiş olsa 3-5 yıl olması için çabalarken bi bakmış 46-47 olmuş ozaman annelige elveda 46-47 dede aynı istek olucak ve o yaşta yaşından genç gösteren hatunlar var bence 48 bilemedin 50 ye kadar yolu var anne olmanın benim annemi anaannem 48 yaşında dogurmuş ...4 emriyo olayıda iyi nedenki kötü bişey olsun ben inşallah döllenir emriyo sayım iyi olursa 4-5 tane koyulmasını isticem şansım yüksek olsun diye çogul gebelik olursada onuda ozaman düşünürüz çünkü bidaha bidaha gidecek durumum yok kıbrısdada mesala sperm döneri olucagında eşimin göz rengi saç rengi boyu kilosu kan gurubuna uygun kişininki seçilecek yaa neresi olursa olsun inanmak zorundayız zatem hangi merkez olursa lsun gözümüzle gördügümüz bişey yok genede yolun açık olsun kararın hayırlı olsun sonucunda bebegini kucagına alacagın yer olsun arkadaşım..

canım sen canını sıkma boş ver bazen bizde insanlara bişeyler söyleyip ön ayak oluyoruz burda senin suçun yok lütfen bende istedim yapmayı kendini suçlu hissetme olur bazen bizlerde hayırlısı olsun sende tdv. düşün başka bişey düşünme bi bakmışsın gidip gelmişsin benimki öyle oldu anlamadım bile hak falanda yok varsada helal olsun kapatalım bu konuyu şimdi sen genede bütün tahlilleri yap başka dr varmı burada aracı olarak....

üzüldüm canım yaa dün sen aglayarak doktorla konuştum diye yazınca sanki içimden bişey koptu keşke demeseydim kadının morelini bozdum sen aklını kendine sakla filan dedim valla bende agladım suçlu hissettim kendimi ve kendimi senin yerine koydum şurda belki en geç bir ay sonra senin gibi varmı yokmu acaba diye meraklananın biride ben olucam aysevininde son gün hafiften var yok arası görülmüş senin daha erken ve evet sabah idrarı bile degildi içimden var gibi geliyor senin inşallah öylede olur ..ayyy ne bileyim ne tahlili yaptırsam şunu yaptır diyen yokki doktorda alem ben bu hafta gideyim salık ocagına olmansa hepatit egist falan filan yaptırayım olmazsa smeride yaptırmalı kendi kendimin doktoru olayım napim ..

Rowinacigim sen kafayı mı yedin:)) bu kadar erken idrar testi yapilirmi hadi yaptın diyelim gunün ortasında yapilirmi bari sabah ilk idrarla yapsaydin.tabiki negatif çıkar.ben ilk donasyonumda testten bir önceki gun sabah idrariyla bakmıştım 1 saat sonra falan bellibelirsizbir cizgi çıkmıştı.ve ertesi gun degerim 450 gibi bişey çıkmıştı.yani kandaki deger yaklaşık 300 lerde iken bile idrarda çıkmaz ki senin pozitif ise dun kandaki degerin en fazla 25 gibi bişey olması gereki ki asla idrarda çıkmaz.bos yere sinirini bozmuşsun.hatta büyük cesaret ornegi gösterip doktorunu arayıp sormussun.:)) iyi bir fırça yemediğine dua et.ya hit gibi bir doktorun olsaydı neler söylerdi sana biliyor musun??? O yüzden bu testi aklından tamamen çıkar.ayrica daha erken çıkacak olsaydı doktorlar 12. Gun kan testi demezlerdi biliyorsun.5. Gun yapın derlerdi ne olur biraz doktorlara ve bilime güvenin lutfen yaaaa...

haklısın canım ben yedim kafayı sen olmazsan ne yaparız burda sağlıkçımız var öğretim üyelerimiz var mühendislerimiz var aslında sana soracaktım ama erken davrandım kızmakta çok haklısın ben sana alınmam bilirsin sadece içimden geçti dünü hatırlamak bile istemiyorum hata yaptım ve hata büyük bir hayal kırıklığı getirdi arkasından ne bileyim boş bulundum halbuki eczacı söyledi bana aç karına sabah yapsanız daha iyi olur dedi amannn oldu bikere neyse...

Back