Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

evettt inşallah 6 aycığım kaldı :))))) doğru ya zaman nasıl geçiyor 2,5ayım bitti bile. aman sağlıkla şirin mi şirin bir kızım, ya da babası gibi annesine düşkün bir oğlum olsun ne farkeder. olsun da dimi.

darısı isteyen herkeslerin başına arkadaşlar aminnn!!!

ya arkadaşlar, sormayın bu hamilelik ilk zamanlarda okadar güzel geçiyordu ki keyfim dört dörtlüktü hani. ne aşerme ne mide bulantısı...

ama gelgelelim şu son 1 haftadır mide yanmasından resmen hayatım karardı. özellikle akşamları yemekten sonra başlayan mide yanması beni öldürecek sanki. yemek yiyemiyorum. aldığım ilk lokmadan sonra resmen yangın başlıyor midemde. süt içiyorum, maden suyu alıyorum gene de faydası yok. sanki 1 kg limon yemişim gibi ekşime ve yanma hissiyle boğuşuyorum. çıkarmasam yediklerimi fayda etmiyor yanii.

hani ilk 3 ayda yaşamadığım bulantı ve kusmalar bende yeni başladı sanki. napacağımı şaşırdım. siz hiç duydunuzmu böyle bişey? bu mide yanması ve bulantısına ne çare önerirsiniz ? :26:

temmuzcum ben onu 7-8.haftalarda önce bir yaşadım yaşadım. dediğin gibi midem yangın yeriydi. 9.haftadan sonra da hergün ve sürekli olmamakla beraber bulantılarım oldu. yanmam sabahları çok oluyordu. hafif hafif soğuk su beni rahatlatıyordu ama onu yaparkende midemi üşüttüm. sen sakın yapma. sütün iyi geldiği söyleniyor. bende öncesinde reflüde var ilk olduğumda çok kötü olmuştum senin gibi. sarı kantoron otu çok iyi geliyordu o zaman ama hamilelikte içilir mi bilmem!!! ben daha hiç içmedim. doktorum bana reflünün zaten 20. haftadan sonra olacağını söylemişti. mevcudumun üzerine bir daha. bence reflü de dikkat edilen şeylere dikkat et. ne bileyim baharatlı yeme, yediğin gibi yatma vs... bildiğin şeylerdir. eğer sana iyi gelen bir çözüm bulursan bana da bildir canım. aynı şeyleri yaşama ihtimalim yüksek çünkü... geçmiş olsun.

temmuzcuğum canım bu mide yanmaları çok normal.hemen hemen bütün gebelerde heleki son aylara doğru karnin iyice büyüdüğü ve mideye baskı yaptığı için olur.eğer çok rahatsız ederse doktorun talcid yada rennie gibi antiasitler verebilir ,sakın bitki çayları falan filan içme canım.normal bişey bu.az yiyeceksin sık yiyeceksin mideni fazla doldurmazsan çok sıkıntın olmaz.ağır yemekler zaten yemediğine eminim:)

8 temmuz selam,

ilk ad bence seni gerçekten mutlu ediyormu?.
çünkü eşinin bir geçmişine link kuruyor gibi..şeffaf ol derim. eğer eşin tarafındna bir emirvaki yoksa?
2. ad olarak kısa bir ad seç derim. kullanımı kolay olan daha sonra tercih edilen olur..
sadece soyadın bir isim olduğundan önüne gelen sıfat türü bir isim tercih edilirmi bilmem..beim kızlık soy adım sıfat eşiminki isim ikisi bir arada evlere şenlik.:)
yolun uzun düşün derim.
birde yurt dışı yaşamı için mutlaka ğ, ç, ş, gibi harflerden kaçınmaktada fayda var..
sevgiyle kal

kız sorma... bu siteye yaklaşık 2,5 yıl kadar önce üye olmuştum. o zamanki kullanıcı adım deryacam. sanırım düz mantıkla aldım bu nicki. çok uzun süredir de bu foruma takılmıyordum.diğer taraftaki kullanıcı adım temmuz8. geçen gün yosunun ikazıyla burada toplanıldığını görünce tekrar buluşalım dedim. başka bi kullanıcı adıyla kabul etmedi beni burası. yoksa gene temmuz8 olarak devam edecektim. sanırım eski üyelerden olduğum için. o yüzden bende başlık bölümüne diğer nickimi yazarak yolluyorum.

ne kadar hızlı gitmişsiniz arkadaşlar okuyana kadar baştaki okuduklarımı unuttum...

mimozam dün akşam national geographic te bebeğin cinsiyetinin tahmini ile ilgili bir konu vardı bir çok yöntemden bahsetti karnın şekli, iple karnın üzerinde yüzük testi gibi. birse eğitimli annelerin bebeklerinin cinsiyetini daha çok doğru tahmin ettiklerini söylüyordu. bu durumda kahve tepsilerinde kehve keyifi süreceğin günler seni bekliyor darısı hepimizin başına.

nilyacım geçmiş olsun aymenin dediğinin yanında bir de böbrek ağrısı olabilir diye geldi aklıma görümcemde böyle bir sorun yaşamıştı her ağrıda hastaneye koşuyordu bebeğime bir şey olacak diye sonrasında ağrının böbrek ağrısı olduğu ortaya çıktı...

8 temmuz geçmiş olsun. bir şeyler yediğinde mide daha fazla asit salgılıyor bebişten dolayı mide kapasiten küçüldüğü için asit dışarı kaçabiliyor. önceden reflün varsa şikayetin daha fazla olabilir. yemek aralarında bir kaç tane leblebi veya kraker atıştırabilirsin. bayat ekmek yemek ve su tüketmekte iyi gelir.

merhaba pınar, zor zamanlar yaşamışsın hemen hepimizin bir hiyayesi var yaşadıklarımız sayesinde yollarımız bir şekilde kesişiyor. yaşın çok genç ve sağlıklı yumurtaların var sanırım. bu durumda ben olsam embriyo almayı düşünmezdim. dr.un veya sen uygun bir dille eşine donasyon olayını anlatırsa o da zamanla anlayış gösterecektir. sperm donasyonu yaptıran bir çok kişi var. kendi yumurtalarını kullanmak neden eşine haksızlık olsun, diğer tür kendine haksızlık etmiş olmuyor musun??

biraz dediğinin aksi yönde olacak, ama yazmadan duramadım. itiraf edeyim, ben kendimi ne ilk denemede, ne de sonrakinde anne olarak hayal etmedim. hele altını değiştirmek, emzirmek, mama vs hiç aklıma gelmedi. neden acaba? belki de çevremde fazla bebek olmadığından, yada ben çocuklu arkadaşlardan akrabalardan uzalk durduğumdan, hiç bir bebeği kucağıma alıp sevmediğimden, yada anneliği kendime çok uzak bulduğumdan, bilmiyorum.

hamileyken uyuyamadığım zamanlarda, bir doğursam da rahat rahat uyusam diyordum, salaklığa bakar mısın? yani doğurunca sıkıntılarım bitecek, ben mışıl mışıl uyuyabileceğim :) hani bunun gece emzirmesi, gazı, ağlaması, bez değiştirmesi? aklıma bile gelmemiş. doğumdan sonra kendimi iş hayatından sonra çok farklı ve komik buldum, kızımın altını değiştirirken :) bir zaman alışamadım, zaten ilk haftalar eşim ve annem değiştirdiler, giydirdiler. Insan bazen hayal edemeyebiliyor.

[merhaba pınar, zor zamanlar yaşamışsın hemen hepimizin bir hiyayesi var yaşadıklarımız sayesinde yollarımız bir şekilde kesişiyor. yaşın çok genç ve sağlıklı yumurtaların var sanırım. bu durumda ben olsam embriyo almayı düşünmezdim. dr.un veya sen uygun bir dille eşine donasyon olayını anlatırsa o da zamanla anlayış gösterecektir. sperm donasyonu yaptıran bir çok kişi var. kendi yumurtalarını kullanmak neden eşine haksızlık olsun, diğer tür kendine haksızlık etmiş olmuyor musun??[/QUOTE]

çok teşekkür ederim cvp için bilemiyorum haklısın belkide ben konuşurken bile onunla sperm donasyonu diyemedim neden bilemiyorum sadece üzülmesin diye sanırım evet yumurtalar sağlıklı çok şükür belkide eşit olalım o kendini kötü hissetmesin diye eksik hissetmesin diye sanırımmm öff gerçekten karışık hislerim inşallah hayırlısı ne ise o olsun tekrar teşekkür ederim..
peki hangi aşamadan sonra karar vermeliyiz sperm donasyonuna yani bzim spermimiz var ama sağlıksız böyle denemeye devam mı etmeliyiz yoksa donasyon mu düşünmeliyiz buna bizmi doktorumuz mu karar verecek yoksa doktora bizmi söylemeliyiz off çok oldum biliyorummne zaman karar veriliyor buna hiç bişey bilmiyorum
(
keşke hiç gerek kalmasa bunlara.....

benim de özellikle son 2 ay aynı şekilde mide yanmalarım olmuştu, alev yutmuşum gibi hissederdim. maden suyu iyi geliyordu. yalnız gazlı sodalı olanlardan değil, sahici maden suyu, yani kızılay, kınık, beypazarı gibi markaların maden suyu. bazı günler 3 tane içtiğim oldu. ayrıca, süt de iyi geliyordu, buzdolabından çıkardığın soğuk sütü 1-2 yudum içiyorsun, mesela yarım saat sonra tekrar 1-2 yudum. yani öyle lıkır lıkır değil.

mideni çok fazla doldurmadan, azar azar ve sık yemeye çalış. midene dokunan şeyleri bilirsin sen, onlardan uzak dur. mesela ben 1 tane tuzlu fıstık yersem, saatlerce kıvranırdım, yoğurt, yeşil salata, çiğ soğan, her türlü çiğ yiyecek (domates vs) dokunurdu. bir de, evin dışında yemek yememeye çalış, mecbursan yağına güvenebileceğin yerde ye, dışarda yediğim yemeğin yağı da çok mide yanması yapıyor.

aza kaldı, biraz daha sabır canım

Son düzenleme:
selam kızlar.. sabah fazla kalamadım burada.. yavaş yavaş sezon kapanıyor ve eşim daha çok evde artık... o yüzden sadece okuyup çıkabildim bugün :) vee yeni evimize geçmek için çalışmalara başladık:) kalan işleride halledeceğiz hızlıca:) ondan sonrada ver elini kıbrıs yapıcaz kısmetse :)

Kizlar merhaba,
Cep telefondan yazarken cok bekletiyor, gunduzleri okuyorum ama isyerinden yazamiyorum. Keyifleriniz duzelmis birazcik, bende spora gidiyorum 2 hafta oldu, siki diyet, spor ama kilom ayni hala dun dra gittim. Folikul gordu cok kucuk dedi, cmtsi cagirdi cok heyecanliyim, kalbim pir pir bakalim ne olacak, ates basmalarim var, drum insulin direnci nedeni ile glucage umarim dogru yazmisimdir dozunu arttirdi, onun yan etkilerinde de ates basmasi yapabilir yaziyor, ins oyledir, dr ostrojen eksikliginden de olur, uzulme cmtsi bakalim dedi, hemen gecsin bu hafta:))iyi bakin kendinize

efsune ne zaman geliyordun sen bu tarafa.. akşam eşimle de konuştuk:) mutlaka görüşeliim:) İstanbulda yapamadık burada olsun mutlaka:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…