• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın kızlar herkes

Dry arkadaşım
Espri yapmıştım. ne bileyim yaşlanınca insan ikiz taşıyamıyor sanki. Bütün 45 üstüne bakıyorum bir embriyoyu ya kabuleniyor ya kabullenemiyor. Bir arkadaşın dediği gibi Rosa- bu tedavilerin başarı oranı % 70-80. Ammmmmaaaaa kaygılıysan korkuyorsan vs vs başarı çok düşüyor. Neyse herşey kısmet diyelim kapatalım . Yani sana geç kalmaaaaaa demek istedim.

hımm anladım çok teşekkür ederim :)

merhaba drymt, yakın zamanda sperm donasyonu denedim ben de. adetin 11.günü gittik. 12.gün yumurta toplandı. 2 gün sonra transferim oldu ve 1 gece dinlenip ertesi gün döndük. yani toplamda 5 gün kalınıyor. eğer transfer sonrası 2 gün dinlenirsen daha iyi olur.
selam8 de sperm donasyonu yaptıracak. o yumurta toplama işleminden sonra dönüp , transfer günü tekrar gidip 2 gün kalacakmış. yani sen de bunu tercih edersen, sadece 2 gün kalman yeterli olur. transferinden sonra 12. gün test yapıyorsun. ve inşallah pozitif sonucu alacaksın :)
merhaba, çok saolasın.. inşallah ben 17 nisanda hit ile ilk görüşmeye gidicem bakalım, bu ay nedense adet olamadım.. hep birkaç gün atardı ama aksi gibi bu sefer bayağı şaştı.. umarım bende bir sıkıntı yoktur.. bir de tiroitlerinize falan baktırın demişti birkaç arkadaşım, sizler baktırdınız mı.. yarın kadın doğumcu ile kontrolüm var, neleri sorayım diye kafamda toparlamaya çalışıyorum :)

selam selda nasıl gidiyor
belirtilere lütfen takılma unut transfer olduğunu daha rahat olursun tabi mümkün değil biliyorum ama rahat olmaya çalış
pronex iğne sanırım kalçadan nasıl vurunuyosun merkezdenmi aldın yaşadığın yerdenmi aldın iğneyi vurmak için reçete gerekiyoya kıbrıstan verildiği anlaşılmıyomu şimdi bu takıldı aklıma yardım edersen sevinirim

selam8 valla tık yok ıyı bırseymı kotu bır seymı bılmıyorum kımısı agrı olunca tutundugu bellı oluyo kımısı alakası yok dıyor hayırlısı bakalım bu arada recete yazdırdım kıbrısda ıst herhangı bır yerde vurduruyorum saglık ocakları bıle vuruyor

evimin hemen çaprazı sağlık ocağı 3.katta oturuyorum asansör yok hergün merdiven inip çıkmak moralimi bozar tutmaz gibi bi sıkıntı var içimde sağlık ocağında tanıdık hemşire var eve gelcek vurmaya ama reçetede kıbrıs yazıcak ya niye oraya gittiniz falan diye sorar artık istanbuldaki druma gider yazdırırım iğneyi buarada hastaneye nasıl gittiniz onlarmı aldılar eşim uğraşmayalım onlar alsın diyo çok ta para istiyolar almak için bilmiyorum napcaz ay ne zormuş bu iş allah sonucumuzu pozitif verirde inşallah bu sıkıntıları unuturuz

slm arkadaslar nasılsınız bakalım bu arada nurduru arkadasım cok saol bılgılerın ıcın[/QUOT
rica ederim canım inan ki gönlüm tabi ki bebeğinin sağlıklı bi şekilde tutunup kucağına gelmesinden yana.ben de yeniyim bu konuda ama gene de bildiiğim bişey olduğu için paylaşmak istedim.yani ümitlenmek çok güzel bi duygu fakat olumsuz olunca da ister istemez yıkılıyosun.tutunmuş gibi davran kendini fazla kaptırmadan.inşallah hepimizin önce hakkında hayırlı olması dileğiyle...

bu aralar form baya canlanmış yeni arkadaşlarda gelmiş hoş gelmişler yosunn ne haber nasılsın pek uğramıyorsun artık okuyup çıkıyorsun galiba

evimin hemen çaprazı sağlık ocağı 3.katta oturuyorum asansör yok hergün merdiven inip çıkmak moralimi bozar tutmaz gibi bi sıkıntı var içimde sağlık ocağında tanıdık hemşire var eve gelcek vurmaya ama reçetede kıbrıs yazıcak ya niye oraya gittiniz falan diye sorar artık istanbuldaki druma gider yazdırırım iğneyi buarada hastaneye nasıl gittiniz onlarmı aldılar eşim uğraşmayalım onlar alsın diyo çok ta para istiyolar almak için bilmiyorum napcaz ay ne zormuş bu iş allah sonucumuzu pozitif verirde inşallah bu sıkıntıları unuturuz

selam8 mrhb tdvye başladınmı seninki ne zaman allah kolaylık versin benim eşimde aynı biz uğraşmayalım onlar alsın diyorlar zaten ulaşım hariç 4500euro bide ulaşımı koydularmı baya tutuyor bizde gidince belki konaklamyı kendimiz ayarlarız bilmiyorum zaten savaş beyin oğlu ilgilendiği için misafirhanemiz var diyor orda da kalabilirsiniz dedi ama eğer ayarlayabilirsek merkeze yakın otel buluruz arkadaşım rosalyn bi otel ismi vermişti oda beş yıldızlıydı belki biz yıldızı az bi otel buluruz:) zaten merkez lefkoşada olduğu için havaalanı ercan var en yakın o şimdilik....amannn ne uğraşmalı bi iş ya bitmiyor da bitmiyor...

arkadaşım inşallah transferin hayırlı uğurlu olur bi sorun çıkmadan alır gelirsin bebişlerini allah yardımcın olsun.....

canım bız kıbhas dıye hemen alanda otobusler dırek hastanenın onunde bırakıyo kısı bası 11 tl bu arada ordan taksıler 100tl gıdıyor bence hıc gerek yok hastanede 110 euro ıstıyor dırek ınternetten kıbhasların sıtesıne bak kıbhaslarla gıdın hemen hastanenın onunde ındırıyor

merhaba, çok saolasın.. inşallah ben 17 nisanda hit ile ilk görüşmeye gidicem bakalım, bu ay nedense adet olamadım.. hep birkaç gün atardı ama aksi gibi bu sefer bayağı şaştı.. umarım bende bir sıkıntı yoktur.. bir de tiroitlerinize falan baktırın demişti birkaç arkadaşım, sizler baktırdınız mı.. yarın kadın doğumcu ile kontrolüm var, neleri sorayım diye kafamda toparlamaya çalışıyorum :)

rica ederim ne demek. gerginlikten ve mevsim değişikliğinden değişmiş olabilir adet günün. ya da inşallah hamilesindir.
açıkçası bende tiroide bakıldı mı bilmiyorum. adetimin 2.günü birsürü tahlil yapıldı ama onların içinde tiroid tahlili var mıydı bilemiyorum canım. ben çok kurcalamadım ne testi diye. doktora bıraktım herşeyi. alanında uzmanlar sonuçta. neye bakılması gerekirse bakarlar diye düşünüyorum. doktorun tedaviye başlayacağını biliyorsa, zaten gerekli olan şeylere bakacaktır. kafan rahat olsun.

arkadaşlar,

konaklama, ulaşım vs bunlar zor işler değil. gözünüzde büyütmeyin nolur. hallolur hepsi. böyle bir şansımız, umudumuz var ki koşturuyoruz, uğraşıyoruz. güzel uğraşlar bunlar :) umudumuzun peşinden gidiyoruz daha ne olsun :))

herkese selam,deneyecek olan ve sonuç bekleyenler için..:)))

duygularımızın sınırsız, isteklerimizin sonsuz olduğunu fark ettiğimizde herşeye ulaşma şansımıızında mümkün olmadığını hatta olanaksız olduğu aşikardır. gerçekte eşitlik yoktur.. bu yaratılış kuralı.. buda hayatımız boyunca belirli sınırlarla kuşatılmış olduğumuzu fark ettiirir.. bizim konumumuzda yumurta azlığı, sperm yokluğu.. rahim problemleri gibi..

işte burada kader işin içine giriyor.. kaderimizi belirleyen mutlak güce sahip değiliz..bizler ancak birtakım seçimler yapabiliriz.. bazı kararlar alabilrizi.. (örneğin kıbrısta donasyon deneyeceğim gibi)
işte ondan ötesi kader ve kaza gerçeğine razı olmaktır.. o bilince ulaşırsak huzuru ve rahatı yakalarız.. yoksa ömür boyu mutsuz bir birey olmaya da aday oluruz..

kader, herhangi birşeyin meydana gelmesi için allahın ezelden dilemiş olduğudur. kaza ise kaderin zamanı gelince oratay çıkmasını sağlayandır.
ama yinede diliyor ve biliyoruzki allah dilerse o işi o insanın dileğine göre yaratır..

ama bu durum irade ve sorumluluklarımızı yerine getrimenin önüne geçmez hatta destekler. yani iyi bir merkez araştırmak gibi.. gereken testleri yaptırmak gereken parayı kazanmak gibi..

aklımızla mantığımzıla kavrayamasakta hayatta herşeyin elimizde olmadığını kabullenmek İRADE VE SEÇME ŞANSIMIZIN BİR YERE KADAR İŞLEDİĞİNİ BİLMELİYİZ..

HERŞEYİN BİR SINIRI VARDIR VE BAZAN GELİŞMELER ELİMİZDE DEĞİLDİR.

gerekeni yapmış olmanın rahatlığıyla kaderi kucaklayabilecek cesareti diliyorum hepimize....

türk toplumuna ithafen bir kişilk bozukluğu...

kendini başkaları için heder ve kurban eden kişi.
yani saçını süpürge etmiş anne modeli. yememiş yedirmiştir. giymemiş giydirmiştir..
hayatı boyunca kendisi için hiçbirşey yapmamıştır..
kendisi yaşamasın ama çocuğu yaşasın. kendi görmesin ama çocuğu görsün.. bir başkası için sonsuz verici ama kendisini asla VAR edememiş bir yapı..eee çocukta anneyi içselleştirdiği için aynı şekilde kendini var edememe sorunu ile karşı karşıyadır..

başkalarının üzerinden kendini yaşar . çocuk üniversiteye gider sanki diplomayı o almıştır..

böyle bir annenin çocuğunda BİR TAKIM YETİLER GELİŞMEZ. çünkü anne onun ihtiyaçlarını önceden karşılar. böyle çocuklarda saf bir kimlik örüntüsü olmaz.. genellikle miks bir yapıda olurlar. biraz narsisizm, biraz obsesyon, borderline biraz pasif agresif.. hangisi baskınsa o örüntünün sorunları hayatını çetrefilleşitirir..

Son düzenleme:
SEldacigim hayırlı olsun transferin sanırım test gunün yakın.cok heyecanlı olduğunu tahmin etmek zor değil.belirti denilen seyler bizlerin uydurması:)) doktorlara söylesen cok kızarlar.belirti olsaydı testi onceden yapardık vsvsv derler.yani sen icini rahat tutmaya çalış.

Bu arada arkadaslar progesteronu hapı fitil olarak kullandiriyorlardi.hit oyle yapıyordu neden acaba sizlere iğne vermişler?? İğneyi yaptırmak daha zor.ignenin adı da progynex .bazilari adini yanlis yazmislar onun icin yaziyorum.buradaki doktorunuza yazdırırsanız ki yazarlar,Kıbrıs falan dememiş olursunuz.zaten bunu vuran hemsire anlar bu ilaç Sadece tup bebek sonrası veriliyor,yada gebelik varsa dusuk riskinde kullanılıyor.eger anlamasınlar istiyorsanız doktorunuza gidin ve tup bebek yaptırdım deyin reçete isteyin.

Bu arada ruzgarselinin söylediği gibi ulaşımı gözünüzde büyütmeyin.en kolay kısmı orası.hite gidecekler kibhasa binsin klinik onunda insin. Daha önceki yazılarımda ayrıntılı yazmıştım.saatlerin oldugu link bile. Var eski sayfaları okuyun lutfen..

Son düzenleme:
merhb. günaydın aysevi nasılsın çoktandır yoksun yada ben denk gelmiyorum estrofem miğde bulantısı ve baş ağrısı yapıyor bende ama kullanmak zorundayım ayrıca dr günde iki tane al pzrtsi den itibaren üçe çıkart dedi neden söylemiş olabilir transfer yakın olduğu içinmi çünkü cuma günü ölçüm yapılacak birde folibol ile eleviti beraber alma dedi zararı varmı sence önce eleviti vermişti sonraki gittiğimde ise folic asit tabi şimdi ecz.folibol var şimdiden teşekkür ederim...

merhb. günaydın aysevi nasılsın çoktandır yoksun yada ben denk gelmiyorum estrofem miğde bulantısı ve baş ağrısı yapıyor bende ama kullanmak zorundayım ayrıca dr günde iki tane al pzrtsi den itibaren üçe çıkart dedi neden söylemiş olabilir transfer yakın olduğu içinmi çünkü cuma günü ölçüm yapılacak birde folibol ile eleviti beraber alma dedi zararı varmı sence önce eleviti vermişti sonraki gittiğimde ise folic asit tabi şimdi ecz.folibol var şimdiden teşekkür ederim...

meraba canım bende folik asit kullanıyorum onu doktor vermişti beraberinde elevitte alıyorum folik asitle beraber zararlımıki eleviti kendim kafama göre almıştım yumurtalar kaliteleşsin gibisinden yada ikisinide gece yatmadan yutuyorum yanlışmıki birini sabah birini yatarkenmi içsek sonuçta ikiside vitamin bişey olmaz gibi gelmişti bana ne bileyim .

selam kızlar...

efsune yine aldın götürdün beni bir yerlere... özellikle "gerekeni yapmış olmanın rahatlığıyla kaderi kucaklayabilecek cesareti diliyorum hepimize...." cümlesi ile... hayırlısı olsun hepimiz için...

rowina estrofem dozu gittikçe artacak.. ben transfer gününe kadar günde 6 tane kullanıyordum transfer sonrasında 8 e çıkmıştı hatta... ve elevitin içinde de folik asit var.. ben de folbiol ve eleviti aynı anda kullanıyorum.. hatta benimde dikkatimi çekmişti, fazlası zararlımıdır diye sorduğumda suda çözünen bir vitamin olduğu için zararı yok diye bir cevap almıştım birisinden ama kimden hatırlamıyorum. bunu yine en doğru aysevi yanıtlar:) değilmi aymoşum :)

mimozaaaaa... ne kadar kaldı ıngaa sesini duymaya:)

meraba canım bende folik asit kullanıyorum onu doktor vermişti beraberinde elevitte alıyorum folik asitle beraber zararlımıki eleviti kendim kafama göre almıştım yumurtalar kaliteleşsin gibisinden yada ikisinide gece yatmadan yutuyorum yanlışmıki birini sabah birini yatarkenmi içsek sonuçta ikiside vitamin bişey olmaz gibi gelmişti bana ne bileyim .

aslında bakarsan canım bende yumurta denen bişey yok ki yumurtalar kaliteleşsin ama kadın doğumcum bana ikisini birden alma dedi şuan eleviti al sonra estrofem de var yanı sıra cuma günü gittiğimde ölçüm yapıldıktan sonrada eleviti bırak folic başla dedi uzman olan onlar biz ne bilelim değilmi sonuçta ikisini yazan kendileri ben kendi kafama göre hiç bişey kullanmıyorum çünkü korkuyorum kilo da yapıyor bunlar yemek yemesemde karnım davul gibi ortaya çıkıyor içime çekmeten nefesim kesiliyor:)

Son düzenleme:
selam kızlar...

efsune yine aldın götürdün beni bir yerlere... özellikle "gerekeni yapmış olmanın rahatlığıyla kaderi kucaklayabilecek cesareti diliyorum hepimize...." cümlesi ile... hayırlısı olsun hepimiz için...

rowina estrofem dozu gittikçe artacak.. ben transfer gününe kadar günde 6 tane kullanıyordum transfer sonrasında 8 e çıkmıştı hatta... ve elevitin içinde de folik asit var.. ben de folbiol ve eleviti aynı anda kullanıyorum.. hatta benimde dikkatimi çekmişti, fazlası zararlımıdır diye sorduğumda suda çözünen bir vitamin olduğu için zararı yok diye bir cevap almıştım birisinden ama kimden hatırlamıyorum. bunu yine en doğru aysevi yanıtlar:) değilmi aymoşum :)

mimozaaaaa... ne kadar kaldı ıngaa sesini duymaya:)

canım benim çok sağol zaten kullanma dedikten sonra bıraktım aysevi burdaydı ama baktım çıkmış yetişemedim yani

Son düzenleme:
aslında bakarsan canım bende yumurta denen bişey yok ki yumurtalar kaliteleşsin ama kadın doğumcum bana ikisini birden alma dedi şuan eleviti al sonra estrofem de var yanı sıra cuma günü gittiğimde ölçüm yapıldıktan sonrada eleviti bırak folic başla dedi uzman olan onlar biz ne bilelim değilmi sonuçta ikisini yazan kendileri ben kendi kafama göre hiç bişey kullanmıyorum çünkü korkuyorum kilo da yapıyor bunlar yemek yemesemde karnım davul gibi ortaya çıkıyor içime çekmeten nefesim kesiliyor:)

amannnn canım boş ver içine çekme göbegini varsın olsun bebişler gelsinde göbegin ne önemi var begenmiyen begenmesin bendede var kilo sıkıntısı yediklerime dikkat ediyorum 1.5 ayda üç kilo verdim yanında folbiol elevit balık yagı hapı kan şurubu kullandım onları kullanmasam daha çok verirdim bunada şükür almaktan iyidir evet doktor daha iyisini bilir aslındada ne bileyim bazı yerlerde okudum folik asitle elevitide kullananlar çok benimki sperm donesyonu olacak yumurta var elevit tutunma şansını arttıracagını filan çok okudum ne bileyim onuda aldım kullanıyorum doktoruma gidersem sorucam ama ne dicek bakalım .

Back