• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çizmeli kedi hoşgeldin.hayırlı uğurlu olsun tedavin...çok doğru bir yere gelmişsin diğer siteyi hiç okuma zaten,çok taraflı ve herkesi bir yere yönlendirmeye çalışıyorlar.bir doktorun dalkavukluğunu yapıyorlar sadece.. bence berk bey çok doğru söylemiş.diğerleri hemen kestirip atıyorlar,bir kere denemekten ne olurki??aklında kalacağına yaparsın olur biter.kliniklerin çoğu başarı oranı yükselsin diye hemen embriyo donasyonu yapalım garanti olsun diye düşünüyor ama işin psikolojik yönünü hiç düşünmüyorlar.çok doğru bir karar vermişsin.yaşında öyle çok değil 3-4 yumide az değil...berk bey çok insancıl tatlı bir adam.insanı rahatlatıyor, onunla tedavinin iyi gideceğini düşünüyorum.bu işte moral çok önemli.tekrar hayırlı olsun bize gelişmeleri yazarsan seviniriz:)

sevgili aysevi teşekkür ederim, yaklaşık 5-6 aydır kıbrısla ilgileniyorum hastaneleri araştırdım başarı oranları aşağı yukarı aynı gibi. hepsi bana aynı uzaklıkta olduğu için bana yakın davrananı tercih ettim diyelim. ahh aysevi hekimler biz yaş grubundaki hastaları üvey evlat gbi görüyor malesef, çünkü hastane başarı istatistiklerini düşürüyoruz belki haklılar kadın yaşı önemli faktör ve kestirip atıyorlar az yumurta kalitesiz yumurta bla bla bla. inanın istanbuldaki tüm ünlü hekimlere gittim biliyorum çoğunu hemen hemen aynı hepsi. hele ilk denememizde eşimi micro tese ye alacakları zaman benide eş zamanlı hazırladılar yani eşimde sperm bulunursa hemen benden yumo toplayıp işlemi yapacaktılar.
ama ne yaptılar, eşimi teseye almadan beni operasyona alıp yumurta topladılar bende o sıralar acemi bilmiyorum presedürü öyle olur zannediyorum mantığımızıda çalıştıramadık o anki telaş ve heyecanla. sonra bizimkini aldılar ameliyata malesef çıkmadı dediler bende o üzüntüyle aklımada gelmedi arkadaş siz benden o zaman yumurta neden topladınız demek. bu dediğim olay istanbulun bilinen bir tüp bebek merkezi ismini yazmayacağım.
bunları buraya not düşmek adına yazıyorum olur ya biri okur fikir olsun:)

hoşgeldin çizmelikedi bencede önce kendi yumilerinle dene denemekten bişey olmaz aslında kıbrıstaki merkezlerden hit direk hemşiresini ortaya koyuyor berk çok iyi böyle sakin bi adama benziyor ben berki çok istedim olsun dedim ama eşimde savaş beyi istedi ama savaş bey de oğlu ahmeti devreye sokuyor ilgililer dediğin gibi herkes aynı işi yapıyor nerde pozitif olursa orası iyi bir merkez oluyor seninde yolun açık olsun buraya bi alıştınmı müptelası oluyorsun ben öyle oldum...kendine iyi bak sevgiler..

sevgili rowina hit in hemşiresi bile doğru düzgün konuşmuyor ağzından lafı kerpetenle aldım ne dediğide malesef anlaşılmıyor, ama bu hit in doktorluğuna çamur atmak olmasın o ayrı o ayrı.
savaş beyle görüşmedim ama oğluyla mailleştim telefonlaştım çok ilgili. evet burası güzel bir yer:) iyi dileklerin için saol:)

Hoşgeldin Çizmeli kediii

Ben bile - ki ben hep zaman ısrafından söz ederim Herkescikleri embriyo transferine yönlendiririm -- ama şu anda ben ble önce kendi yumilerin diyorum. 39 hiç geç bir yaş değil Hele ki hiç bir sorunu olmayanlar için. Ben de oğlumu iki düşük sonrası 39 yaşında doğurdum. Darısı başına diyorum. Hayırlı olsun.

sevgili papatya zaten sizin bu tavrınızı okuduktan sonra embriyo transferi içime daha çok sindi zaten:) ama 1 kere olsun kendi yumurtamla denemek istedik çünki ben sizin kadar şanslı deilim hiç denemem olmadı şuana kadar:) ama sizin olayınızı tam çözemedim kaçırmış olabilirim sizin zaten bir oğlunuz var şuanki bebiş yumi donasyonumu? 39 tam benim yaşımda doğurmuşsunuz darısı başımıza siz şuan hamilesiniz ve hamileler özel insanlardır dünyaya gelen mucizeye aracılık ediyorsunuz onun için bizede dua ediniz:) birde oğlunuzu doğalmı tüp bebek olarakmı doğurdunuz?

tek bir şey istiyoruz aslında bizler mutlu olmak ve var olmak..
bu yolda yaşadığımız çocuksuzluk sindirmesi ve çözmesi kolay olmayan bir deneyim olarak önümüzde duruyor...

bu yolda istenilene ulaşamanın getirdiği yaşantıları paylaşmaka olgunluktur. emek veriyoruz gönlümüzle yüreğimizle ve aslında hayatımızla bu yolda yürüyoruz..

paylaşmaktan daha doyurucu bir şey bilmiyorum..hele bilginin deneyimin paylaşımı .. zümer suresinde "hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" der..bilginin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Almak vermek ediminden önce ise sorun değil ama sadece almak ediminde kalırsak bu kendimizi tıkamak demektir.
forumda misafir olanları lütfen paylaşmaya davet ediyorum yani bilginin ve deneyimin zenginliğine..

davetiniz işe yaradı maşallah diyelim:) ben ilk kez sorunumuzu öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sandım, sanki dünyada bu sorun sadece bizdeymiş gibi geldi sonra kabulleniş ve çare arama devreye giriyor bunları yaşarkende malesef en azından ben kendm etrafımdaki insanlarla paylaşmak istemedim tabiri caizse yapı itibariyle kuyruğu dik tuttum hep. ama bence yazıyla paylaşmak, paylaşmasanda okuyarak empati kurmakta çok yararlı oluyor.

merhaba arkadaşım öncelikle herkese bol şans ve bu yolda sabırlar diliyorum.öncelikle kendimi tanıtayım ben 25 yaşındayım 6 yıldır evliyim ve hiç hamile kalmadım.çocuk istemeye ve tedaviye gerçek anlamda başlayalı 2 yıl oluyo.ve sorunumuzu çözümümüzü aramaya başlayalı bir yıl oldu.benim eşimde azospermi görüldü ve ameliyatla sperm alınarak tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olabilirsiniz dendi.ilk duydugumda dünya başıma yıkıldı duymayı istecegim en son şey buydu.sonra iş güç derken ev aldık evi taşıma tadilat vs.derken bu kışa kadar geldik.sonra güvenilir bi tüp bebek merkezi aradık ve buldukta.gittik bi takım genetik testler istendi yaptırdık ve azospermini sebebini ögrendik ki buda duymak isteyecegim son şeydi o anda.eşimde 47 xxy yani klinefelter sendromu görüldü yani sperm bulma ihtimali daha da düştü bizim için.ve sperm bulunsa bile tüp bebekte hamilelik gerçekleşse bile çocukta oluşabilecek anomaliler söz konusu.yinede ameliyatı yaptırma kararı aldık herşeye ragmen bu şansımızı degerlendirmek istiyoruz.ama tüm bu olumsuzluklar insanı başka alternatifler bulmaya itiyo.inanın kendimle çok savaştım bu konuda bu ihtimal olamaz dedim yapmamalıyım dedim ama ameliyatta sperm bulunamazsa tek şansımız buydu diye nekadar yıkılacagımı düşündüm.kendime kabullendirdim bunu ve karar verdim ameliyatla sperm bulunamazsa tek şansım bu degl kıbrısa gidicem ve sperm donasyonu yaptırıcam diye hazırladım kendimi.sonra sıra eşime bunu izah etmeye kaldı.çok zor oldu konuyu açmam ve fikirlerimi söylemem ama sonunda yapmamız gerektigini anlattım her ayrıntıyı araştırdım ve ona anlattım ilk başta kesinlikle olmaz dedi ama pes etmedim benim içinde kolay olmadıgını anlattım ama ondan da vazgeçemicegimi anlattım.yine o bizim bebegimiz dedim evlatlık almak bana daha uzak geliyo dedim.ve sanırım artık onuda bu konuda ikna ettim.ama ilk önce burdaki ameliyatı ve tedaviyi deneyelim dedi sperm bulunmazsa düşünürüz dedi.ve şimdi beklemedeyim bir hafta içinde adet olacagım ve tüp bebek tedavisi için startı vericez allahın izniyle.inşallah sperm bulunurda oralara gitmeye ugraşmayız ama artık bulunmasada eskiden düşündügüm gibi çok fazla yıkılmıcaz.çünkü bir ihtimal daha oldugunu bildigimiz için.yazılanları sürekli okuyorum ama yazacak bişeyim olmadıgı için sizler gibi o konuyla ilgili bi deneyimim olmadıgı için yazmadım şimdiye kadar.ama şunu biliyorum ki bizi bizden başka anlamıyo o yüzden ben artık kimseye anlatmaya ugraşmıyorum bile sıkıldım çünkü.rabbim herkesin hakkında hayırlısı neyse onu önüne çıkartsın inşallah.herkese kolaylık diliyorum.allaha emanet olun:16:
sevgili melek, öncelikle çok gençsin hiç umutsuzluğa kapılma. inşallah çıkar benim eşimde azo sizde nedeni bulunmuş bizde hiç bir neden bulunamadı yani görünüşte herşey normal tüm tahliller normal ama gel görki sperm yok olmayınca olmuyor yani. biz 12 yıl evvel öğrendik tedavisi yok dediler microtese de çıktı çıktı çıkmadı yapılacak birşey yok dendi. işin aslı o sırada doktorlar işte umudunuzu yitirmeyin yeni tedavi şekilleri çıkıyor tüp bebek konusu çok hızlı gelişiyor illaki birşeyler olur dendi. ama yok işte bu zamana geldik yok. tek çaresi kök hücre deniyor onuda benim bekleyecek yaşım yok:) bekleye bekleye zaten yumolarda bitti:) sen çok genç olduğun için şuan acele kararlar verme derim ben nacizane sevgiyle kal.

slm herkese bugun haftanın ılk gunu sanırım herkes yogun kımsecıkler yokkk

selam selda sanırım öyle:)
ben bugün doktora gittim ilaçlara başladım allah yolumuzu açık etsin, yaş ve azalan rezerv yüzünden yüksek dozda kısa protokolle göbekten Men....r başlattılar cuma günü kontrole gideceğim,
duruma göre azaltma çoğaltma yapılacak. bu arada berk beye de doktorum arayıp bilgi vermiş berk bey de saolsun aradı sordu. eğer cuma günü yumurtalarda bir gelişme görülmesse belki tedaviye son verip direk embriyoya başlayacağım kendimi her türlü olaya hazırladım kısmet.
daha evvelki ertelenen tedavide hap türü ilaç kullanmıştım sanırım değişik tedavi türleri var. benim cepheden şuan haberler bunlar:)

ben bugün doktora gittim ilaçlara başladım allah yolumuzu açık etsin, yaş ve azalan rezerv yüzünden yüksek dozda kısa protokolle göbekten Men....r başlattılar cuma günü kontrole gideceğim,
duruma göre azaltma çoğaltma yapılacak. bu arada berk beye de doktorum arayıp bilgi vermiş berk bey de saolsun aradı sordu. eğer cuma günü yumurtalarda bir gelişme görülmesse belki tedaviye son verip direk embriyoya başlayacağım kendimi her türlü olaya hazırladım kısmet.
daha evvelki ertelenen tedavide hap türü ilaç kullanmıştım sanırım değişik tedavi türleri var. benim cepheden şuan haberler bunlar:)

canım umarım senın için hayırlısı olsun benım yumurta yetmezlıgı vardı erken menapoz yasım 27 ama ısde kısmet yumurta donasyonu yaptırdık 14 test gunum yuregım ıkıye bolunmus şekılde bazen hemen gelsın ıstıyorum bazende hıc gelsın ıstemıyorum umarım hayırlı haberler alırız

selam çizmeli kedi..

hadi bakalım bu yumurta rezervi azlığı ile ilgili doktorlar hep farklı şeyler uyguluyorlar. bir tandık rezervi az diye az dozla başlatıldı 6 toplandı bir transfer oldu..

yüksek doz demek aslında 300 üstü.. dozunu merak ettim.. bendede yumurta rezervi azlığı var.

senin amh değerine bakılmışmıydı.. o değerde yumurta sayısı ve kalitesini çok etkiliyor..

haberlerini bekliyoruz..

canım umarım senın için hayırlısı olsun benım yumurta yetmezlıgı vardı erken menapoz yasım 27 ama ısde kısmet yumurta donasyonu yaptırdık 14 test gunum yuregım ıkıye bolunmus şekılde bazen hemen gelsın ıstıyorum bazende hıc gelsın ıstemıyorum umarım hayırlı haberler alırız

selda ha yumurta yetmezliği ha sperm yokluğu evlilikte ikisinin pek farkı olmuyor yani aynıyız hepimiz. çok gençsin bu tutar inşallah sonra tedavi şekilleri değişir senin yumurtan olur ve kendi yumurtanlada yaparsın, tüp bebekte çok gelişme oluyor diyor doktorlar. hamileymişsin gibi davran ve vucudun ona göre tepki versin. şunuda unutma herşey olacağına varır ve herşeye karşın hayattan keyif almalıyız bak yaz geldi herşey yeniden şekilleniyor hayatta:) ve hayatın bize verdiği başka güzel şeylere şükredelim allah kaldıramayacağımız yük yüklemez biz kullarına. herşey güzel olacak hiç merak etme, sevgiler:)

selam çizmeli kedi..

hadi bakalım bu yumurta rezervi azlığı ile ilgili doktorlar hep farklı şeyler uyguluyorlar. bir tandık rezervi az diye az dozla başlatıldı 6 toplandı bir transfer oldu..

yüksek doz demek aslında 300 üstü.. dozunu merak ettim.. bendede yumurta rezervi azlığı var.

senin amh değerine bakılmışmıydı.. o değerde yumurta sayısı ve kalitesini çok etkiliyor..

haberlerini bekliyoruz..

efsune duruma ve kişiye göre tedavi uyguluyorlar sanırım, bana pek umut vermedi %20 %25 dedi.
doktor bana çok olması birşey ifade etmez o kadarda dedi bazen 25-30 topluyoruz hiçbiri döllenmiyor dedi bazen 3 topluyoruz döllenme oluyor bu işler komplike şeyler net yorum yapamayız dedi.
banada 300 üstü yapıldı benim yaşımdan dolayı rezerv azlığı var, amh ve fsh benim gittiğim doktorlar ki bu doktorlar istanbulun bilinen iyi denilen doktorları istemediler biz zaten görüyoruz dediler onlara takılmayın dedi hepside. bazı hastalar gidip kendileri merak edip yaptırıyormuş bu hastaya takıntılı bir hal veriyor dedi doktor. biz gerek görürsek isteriz dedi bende diretmedim.
bence rezerve bakılması elinizi çabuk tutun anlamında gerekli olabilir. azlığı tabiki foliküllerin ufalması azlığı ve kalitesizliği anlamına geliyor banada az dedi çünkü. ama bu yüzde yüz demek deilmiş tüp te oluyor spontan gebelikte oluyor.
işte beklemedeyim bende duruma göre bakacaz valla az olursa vazgeçebilirim yumolardan birde kıbrısa gidip orda toplama işlemindede boş çıkabilirler. allah hayırlısını versin demekten başka yapacak birşey yok. hayatımıda dramatik bir hale getirmeyedi düşünmüyorum üzülürüm ama şükredecek çok şeyde var:)

Kızlar kizlarrrrr hepinize benden guzel bir haber....

Sitemizin canı ciğeri herseyimiz mimosumuz papatyamiz bugün güzeller güzeli kızını dünyaya getirdi:)) dun gece akıntısı olunca hastaneye gitmiş ve Sabah'ta doguma almışlar.epidural sezeryanla dogum yapmış veeee maşallah 3 kilo 300 minnos kızı doğmuş.cok cok sevindim.kendisiyle konuştuk kızı da kendisine gayet iyiymis.yarin hastaneden çıkacakmış.hepinize Selami var bizlere dua etmiş:)))

Guzel minnos kızımız hayırlı uğurlu olsun,bahtı şansı açık olsun.anali babali büyüsün inşallah...hepimizde şans getirir umarım.ailesine vatanına hayırlı bir evlat olmasını dilerim:))

ay çok duygulandım allah analı babalı büyütsün :49::49: kızımız hayırlı uğurlu olur inş.bizede şans getirir :7::7:kutluyorum seni papatyacım ikinci kez anne oldun kendine iyi bak hem gözün aydın hem geçmiş olsun canımmmm:109::109::109::109::109::109::109:ne kadar sevindim anlatamam akşam akşam güzel bi haber verdin aysevi...

Sevgili papatya gözün aydın mutlu sona ulaştığın için, Rabbim analı babalı büyütsün sağlıklı, hayırlı, mutlu, çok güzel bir hayatınız olsun inşallah.
bebeğine bakacak bol bol enerjin sütün olsun inşallah:)
darısıda bizlerin başına inşallah:)

inşallah böyle güzel haberlerin ardı arkası kesilmez bizlerde bu sevinçlere ortak oluruz....

ördek arkadaşım nerelerdesin geldin mi ne yaptın canım umarım herşey yolundadır gelişmeler falan nasıl oldu...

öyle mutluyumki bende,
transferden sonra buluşmuştuk ve acaba onca yükü taşımak zorunda kaldığı için etki edermi diye biraz huzursuzlanmış ama yinede umudumuzdan hiç vaz geçmemiştik.

ve bugün minik kızımız dünyaya geldi.. adını meraktayım.. inanaılmaz bir şey.. çok mutluyum. bu hepimize en iyi örnek.. herşeye rağmen tüm plansız gelişen olaylara rağmen kızımız burada..

şimdi biraz dikiş ağrıları varmış.. geçer inşallah...
forum içinde anlamlı bir gün.. adım adım nasıl amaca ulaşılıyorun en canlısı burada yaşandı...

:46::52::36::21::emir_bebek::nazar::2::6:

Sevgili Papatya 40
Bebeğin dünyaya gelmiş, kilosuda süper...
Allah analı babalı büyütsün...Hayırlı evlat olsun....

Allah olmayan herkese versin.....

Sevgili papatya çok çok geçmiş olsun miniğin analı babalı büyür inşallah cnm, Allah yavrularınla saglıklı, huzurlu, bir ömür versin...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back