• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

papatyacığım daha dün gibi kıbrısta koşuşturmanı anlatıyordun 10-14 nisan ikinci kez anneliği yaşayacaksın
inşallah... inan gözlerim doldu belki adım adım her anını bildiğimizden çok yakın dostuma hissettiğim duygular içindeyim...

Baharcığım Sana da 10 kere dedik ama dinlemedin bizi. Gelseydin belki şimdilerde beraber doğururduk :) Neyse kısmet hazır olmadan da olmuyor işte Efsunenin dediği gibi. He valla oralarda koskoca laptopu sırf sizin için taşıdım da yazdım Gerçi yazarken de destek alıyordum yani sanki benimleydiniz sağolun kızlar iy ki varsınız. İşte en son İstanbulda Efsune ile buluşmuştum O gün de İst da son günümüzdü ve beinm fazlalık eşyaları Harbiyeden Taksim postanesine taşımam gerekiyordu 12 kg kadarcıkkkk! Yürüyerek taşımadım da kaldığım yerin önüne taksi gelmez taksiye dek sonra da taksiden inip de ptt ye dek ittirmiştim çuvalı. Vallahi Allah yine bana acıdı diyeceğim . Benim ox kocamında o gün başka yerde kalacağı tuttuydu. Aman neyse bu kız çaçaron dedim ya ila geleceğim dedi.Şimdilerde de hergün okulda nete giriyorum zavallı radyasyona maruz kalıyor. Bu arada çirkin bir kız söyleyeyim prensesim prensesimiz diye şımartıyorsunuz ama külkedisi değil kardeşlerine benziyor :) Duymasın tabii ki o benim kanım canım
çocukcağız.

Aymoşum bu tartışmalara takma kafanı. Bunlar hep ilişkide tutku olduğunu gösteriyor. Güzel bir şey Baharcığım olsun iki kişilik ailelerde tartışma olması da sağlıklı çünkü çocuklu ama iletişimsiz bir aileyi ne yapacak insan ? Aymoşum bak sizde de herşey var aşk , tutku, ihtiras, kıskançlık,kin, nefret, kan ..:) Sonuncu olmasın aman aman da ben artık kavga etmekten yoruldum bizimki ile. Kavga başlayınca diyorum ki canım bak nasılsa barışacağız gel birbirimizi üzmeyelim hadi canım hadi. Ben de Rowina gibi cicim hayatım vs diyemem yetiştirmeden sanıyorum ama burada diyorum :) Sen de aynı yolu dene komik oluyor hem de yatıştırıcı.
Yosuncuğummm biz kadınlar illa derdimizi anlatıp paylaşacak hatta böylece yükümüüzü de başkasına atacak birini arıyoruz.Erkekler öyle değil. Aslında çokkkk iyi birşey insanın yakınında bir kankası olması ancak bazen de olaydan hemen sonra bizi onaylayan arkadaş ile ayna tutamıyoruz kendimize. Ben artık olaydan sonra tek başşına düşünüyorum muhasebesini yapıyorum ben de şurada hatalı mıydım acaba diyorum işin içinden çıkamazsam arkadaşları arıyorum. Bir ara onlar da bıkmılardı artık nasılsa bunlar barışır deyip otomatiğe bağlamışlardı hıhı hıhı deyip geçiştiriyorlardı. Ama bence dost dediğin seni hikaye gibi dinlememeli olaya kendi sorunu gibi sahiplenmeli Öyle bir arkadaş edin en kısa zamanda derim uzakta da olsa :51:

rowinacığım aman yahu neden, kimden utanıyorsun.valla benim aklıma bile gelmez.saçmalama. zaten bu tedaviler olduğundan beri göstermediğimiz kimse kalmadı.hiçte utanmadım.utanırsan kendini kasarsın ve muayenede canın daha çok acır.heleki tedavin başlayınca iyice rahat olmalısın.transerde kasılmaman gerekiyor canım hadi bakalım görelim seni cesur ol biraz:))

mimoşum aynen dediğin gibi bizde herşey var.kan dahil:))yani anlatmışımdır zamanında suratına tokat atıp gözlüğünü kırmışlığım bile var:))öyle bir kavga yani...normalde canım cicimizdir öyle isimlerle hitap etmeyiz ama kavga zamanlarında ben çok sinirli olurum onun başının etini yerim.genelde o susar evden gitse bile mesajlarımla onu taciz etmeye devam ederim.hırsımı alamam...bu sefer ama 3 gündür mesaj bile yazmıyorum çünkü ben yazdıkça onun hoşuna gidiyor.cevap yetiştiriyor bana..

reglim 32 gündür gelmeyince kendime konduramasamda bir umut:)))) belki mi? acep mi? derken bir test yapayım dedim. tabiiki garfield gibi pencere yapıştık. negatif..
akabinde bir kaç daml ada kan geldi .. üzüldü mü???
evetttttttttttt!!!!!

ama kabullenmem için sistem bir kaç karanlık köşemi aydınlatsın diye yaşattı herhalde bu olayı .. bu olay gösterdiki hala bu çocuksuzluğu geviş getirir gibi çiğniyorum.
bugün acayip bir şey oldu ve ben sanki aydınlandım ve 9 yıllık lokmayı yuttum...
başka çarem yok kabullenmekten başka... ve ben narsistik kırlmamın canımı nasıl yaktığını iliklerime kadar hissettim..
kadın olarak eksik ve kusurlu olsam ne olacak???.. çünkü doğurgan olmamak bilinçaltından bu mesajı (sen eksik ve kusurlusun mesajını) veriyor ..üstelik bunu annende , kayınvalidende toplumda veriyor.. yoksunlukla başetmek en zor şey..
bunu fark ettiğimde sanki paytak bacaklı penguen gibi yoluma devam etmekten başka çıkar yol olmadığını nefsim idrak ediyor.
ve bugün bir tevekkül içindeyim. bu benim için çok önemliydi kızlar...
sizlerle paylaşmak istedim...
içime bir aydınlık düştü hayra delalet bence..

bahardalı sakın benim gibi anestezisis yaptırmaya kalkma, ben dayanamadım zaten.. aysevideki bilgiler hem aktuel hemde daha userfrendly:)
brüksel tüp bebek merkezinde bu iş iyi yapılıyormuş.. fiyat bilmiyorum..

yosun, beğen düğmesine bende çok mutlu oldum.. ohhh beeeee:)))

aysevi, yosunn
yansıtma diye bir savunma sistemi var. içimizde kaynayan kötü duyguları karşıya yansıtırız.. yada kötü olayları ( bebeksizlik, denemeler, eşinin spremindede sorun olması, kürtaj, kanamalar) bunca kısa sürede yaşananlarla nasıl baş etsin sistem.. bak eşinde ne çıktı... bu kötü duyguları taşımakat sistem zorlandığında yansıtma uygular..

küsmek ise sevgi nesnesini sevgisiz bırakmak demektir. bu annelerin bebekken bize uyguladığı dize getirme metodu dur.. bir bebek sevgisi kesilince yakıtsız soluksuz kalır kaldıramaz ve kendinden vaz geçer . kendilik aktivasyonunu bırakır annesinin eteğine döner. .. bu ilişki şekli aileden içselleştiririz.. agresörle özdeşim denir buna..aynı ilişki şekli olanıda bilinçaltı gider koca olarak seçer.. bu bir döngüdür.. yakınlaşınca boğuluruz uzaklaşınca sevgi nesnesini kaybettme korkusuyla geri döneriz...

0-6 yaşın tekrarıdır zaten şu hayatımız. ergenlikte 2. şans değişim ve sağlık için çalar ama o da genelde kaçar...

mimoza,
sen doğracaksın diye sevinçliyim ama forumda bir dönem sensiz olacak.. umutla senden güzle haberlerini bekleyecek ve umudumuza canlı örnek olduğun için sana müteşekkir olduğumu bir daha vurgulamak istiyorumm...

rowina,
hayal dünyan çok güçlü.. senden iyi öykücü olabilir.. utanç ve suçluluk duygularına kılıf bulup onlara yansıtmışsın:)

turbice,
en sevdiğim yerde yazlık fikriniz. en güzeli sizin olsun. adına çok sevindim..

iyiki varsınız...

Son düzenleme:
reglim 32 gündür gelmeyince kendime konduramasamda bir umut:)))) belki mi? acep mi? derken bir test yapayım dedim. tabiiki garfield gibi pencere yapıştık. negatif..
evetttttttttttt!!!!!

ama kabullenmem için sistem bir kaç karanlık köşemi aydınlatsın diye yaşattı herhalde bu olayı .. bu olay gösterdiki hala bu çocuksuzluğu geviş getirir gibi çiğniyorum.
bugün acayip bir şey oldu ve ben sanki aydınlandım ve 9 yıllık lokmayı yuttum...
başka çarem yok kabullenmekten başka... ve ben narsistik kırlmamın canımı nasıl yaktığını iliklerime kadar hissettim..
kadın olarak eksik ve kusurlu olsam ne olacak???.. çünkü doğurgan olmamak bilinçaltından bu mesajı (sen eksik ve kusurlusun mesajını) veriyor ..üstelik bunu annende , kayınvalidende toplumda veriyor.. yoksunlukla başetmek en zor şey..
bunu fark ettiğimde sanki paytak bacaklı penguen gibi yoluma devam etmekten başka çıkar yol olmadığını nefsim idrak ediyor.
ve bugün bir tevekkül içindeyim. bu benim için çok önemliydi kızlar...
sizlerle paylaşmak istedim...
içime bir aydınlık düştü hayra delalet bence..

hadi hayırlısı diyelim o zaman. belki de seni bir an önce harekete geçirecek aktivasyon enerjisi budur:nazar:

2011 yılının başlarında 3 ay adetim gelmemişti. doktor doktor gezdikten sonra erken menopoz dediler, bir daha adet olmazsın dediler ve hormon replesyonu başlattılar. ben de evde ne kadar kondom, tampon, ped varsa hepsini ablama verdim:))

2 ay sonra adetim gene başladı. hem de normal seviyelerde ve düzenli olarak, şu ana kadar devam etmekte. tabi bu durum beni ümitlendirmedi değil açıkcası. doktorlarımı da tabi. tüp denemeleri yaptım. başlangıçta görünen folijküller iğneden korkup yok oldular:))

daha sonra donasyon için savaş beyin oğluyla yazıştım, önceki bebeğimin(doğal yolla olan) genetik sorundan dolayı termine edildiğinden ve donasyon ile birlikte pgd gerekir mi diye danıştım. onun verdiği cevap dönüm noktam oldu diyebilirim. öncelikle onların bu işe ticari yaklaşmadıklarını düşündüm ki öyle olsa bence gayet masraflı ve zahmetli olan bu işe beni yönlendirirdi diye düşünüyorum.

bana dediği şuydu: sizde erken yumurta yetmezliği sandığınızdan önce başlamış ve ilk bebeği o hale getiren çok yüksek ihtimalle yumurtanın kalitesizliğiydi dedi. efsune daha iyi anlayacaktır, sonuçta tahliye kararına ebeveynler olarak imza attık onayladık ve sonrası vicdan azabı da yaşadık, bir sürü karışık duygular ve belamızı bulduk gibisinden depresif haller....

hal böyle olunca kabullenmek çok da kolay oldu. şu an içimde donasyon konusunda hiçbir şüphe yok. biliyorsunuz işimden ayrıldım ve şuan yaptığım yoğun bir şekilde temmuz ayındaki kpss sınavına hazırlanıyorum. sınav sonrası inşallah kıbrıstayım. bebişlerimi alıp gelcem:))

ama garanti olsun diye gitmeden eşimin spermlerine kromozom analizi yaptıracağız. tabi zaten daha semen de yapılmadı. çıkarsa bir sorun embriyo donasyonu artık kısmet. donör konusunda ufacık ve tek korkum sonuçta yerli yabancı donörler kullanıyorlar, ne bileyim bir çekik göz ya da zenci olur da genlerinde olur da benim bebişte baskın gelirse yandık:))

turbiceciğim,

yaşananların hepsinin büyük resimde bir anlamı var.. kendini suçlamak bir işe yaradımı? daha çok enerjini almıştır. bu hayat senin ve tercihlerinin sonucu elind eolanda bu kabullenmek en iyisi.. suçlamak aslında olan olaya öyle agresyonun ve isyanın varki.. ama terbiyeli kadınsın dışarı değilde kendine yöneltiyorsun... ols aolsa turbice hata yapmıştır onda geldi bunlar başımıza..
bu düşünce şekli katil düşünce şeklidir ve anne babadan gelir.. bir düşün acaba ailedede bir takım şeyler için suçlandın mı???

şimdi keyfine bak.. ben işten ayrıldığımdan beri eşimle muhabbetim arttı.
terapiden sonra adamcağıza saldırmalarımda çok azaldı... aileden öğrendiğim sağlıksız iletişim şeklini bırakınca bizd eçok rahatlama oldu.. gerçekten hayat arkadaşı olduk. ve ondan sonra ailesi hayatımızdan çıktı..

güzel bir yaz geçir nasıl olsa sistem hazır hissedecek ve gideceksin.. güzellikler senin olsun.. kaderin ve bahtın bol olsun...

bu arada merak edenler 38 yasindayim 32 yasinda erken menapoz oldum 2 sene tup bebek ugrasi verdim yumurta olusmadi her seferinde tedavi iptal edildi. Esimle ortak karar alip donasyona karar verdik ilk girit te yapirdik, memorial semra karaman yonlendirmisti ama tedavi sekli ve emp. 2 adet 3 hucreli ve 1. adet 4 hucreli empriyo yerlestirmislerdi belliydi zaten tutmayacagi ve nihayetinde negatif olmustu. daha sonra kibrista denemeye karar verdik onlarda her seferinde 3 adet 8 hucreli empriyo mutlaka guzel sonuclar bekliyorz dediler ve her seferinde yine husran yine husran..

sevgili flory hoş geldin aramıza..
üzüntün üzüntümüz sevincin sevincimiz olduğunu bil..
yanlız değilsin ve doğru yerdesin.. olayın tek klinik tıp yönü yok birde psikolojik yönü var.. forumda okudukça hepşmizdeki bilinçdışı senaryoları görecek belki kendinde de bir farklı açı yakalaycak ve yoluna devam edeceksin..
geçmiş olsun yeniden..

efsune den alıntı

evetttttttttttt!!!!!
-----------------------------------------------------------

efsuneciğim yazını okumaya başladığımda ilk satır ile son kalimeni gördüm biran ve çığlık attım sevinçten sonra tamamını okuyunca hayal kırıklığı yaşadım....
senin bu yaşadıklarını ben yaklaşık 15 yıl ve her ay yaşadım...
adet döngüm hiç şaşmadığı için bir gün bile geçse umutlanırdım...
uzun süredir tüp bebek denemem yok fakat bu süreyi de kendiliğimden hamile kalırım hayaliyle geçirdim...

papatya gibi düşünüyorum şimdi ama çok geç keşke kendime bu kadar eziyet etmeseymişim...
hayal dünyasında yaşamasaymışım... şimdide bir yıldır adet görmediğimden olsa gerek rahim kalınlaşması olmuş sanırım şimdi bir süre bunun için tedavi göreceğim bu da demek oluyorki tedavi süreci başlaması yine ertelendi...
herşeyde bir hayır vardır bende tevekküle çoktan girmiştim zaten....

efsune den alıntı

evetttttttttttt!!!!!
-----------------------------------------------------------

efsuneciğim yazını okumaya başladığımda ilk satır ile son kalimeni gördüm biran ve çığlık attım sevinçten sonra tamamını okuyunca hayal kırıklığı yaşadım....
senin bu yaşadıklarını ben yaklaşık 15 yıl ve her ay yaşadım...
adet döngüm hiç şaşmadığı için bir gün bile geçse umutlanırdım...
uzun süredir tüp bebek denemem yok fakat bu süreyi de kendiliğimden hamile kalırım hayaliyle geçirdim...

papatya gibi düşünüyorum şimdi ama çok geç keşke kendime bu kadar eziyet etmeseymişim...
hayal dünyasında yaşamasaymışım... şimdide bir yıldır adet görmediğimden olsa gerek rahim kalınlaşması olmuş sanırım şimdi bir süre bunun için tedavi göreceğim bu da demek oluyorki tedavi süreci başlaması yine ertelendi...
herşeyde bir hayır vardır bende tevekküle çoktan girmiştim zaten....

Merhaba..benim okuduklarımın içinde anlayamadıgım bır sey var kimisi rahim kalınlıgı iyi deil dıyor kımısı rahim kalınlıgı olmus dıyor hangısı anlayamadım..rahım kalın olmadıgındamı ıyı,kalınlastıgındamı iyi???

SEVGİLİ BAHARDALI,
RAHİM DUVARI KALINLAŞMASI tam olarak nedenemek?
neyle ilgili.. erken menepozlamı yoksa normal sürede menepoza giren herkesin başına geliyormu?*
tedavini neden erteletsin rahim duvarı işi için gereken neyse yapılır 2 ay geçer istiyorsan gidersin..
değilmi?

süreçler önemli..
tüp bebek denemsi sırasında embryo transferi için rahim kalınlığı bir ön koşul.. 7-8 düşük ama küçükte olsa bir şans var..

11-12 çok iyi bir kalınlık..

bahardalının bahsettiği farklı bir süreç... o uzun süredir kanamadığı için olduğunu söyledi.. yani tüp bebek deneme sırasında değil...

süreçler önemli..
tüp bebek denemsi sırasında embryo transferi için rahim kalınlığı bir ön koşul.. 7-8 düşük ama küçükte olsa bir şans var..

11-12 çok iyi bir kalınlık..

bahardalının bahsettiği farklı bir süreç... o uzun süredir kanamadığı için olduğunu söyledi.. yani tüp bebek deneme sırasında değil...

Efsune saol bilgilendirmen için..rahim duvarı kalınlıgı ölçümü nasıl yapılıyor?acı varmı :) ben muayene oldugumda gayet iyi güzel gibi bir söylemde bulundu ama bır acıklama yapılmadı..en azından hıt yapmadı..

gerci jinekoloji muayene idi..o durumda rahim kalınlıgı anlasılıyormu onuda bılmıyorum ya..yada özel bır bakmamı gerektırıyor ayrıca yani???

efsuneciğim aynen dediğin gibi bir yıldır adet görmediğim halde vüzcut östrojen ürettiği için ve kanama olmadığı için rahim kalınlığı 10 cm olmuş... normal döngüde adetin belli bir gününde bu kalınlık oluştuğunda iyi sayılıyor fakat benim durumumda tedavi edilmesi gerekiyormuş... histereskopi sırasında alınacak örnek te tahlile gönderilecek sonuca göre iki üç ay ilaç tedavisi uygulanacak sanırım...

ördek tüp bebek tedavisinde transfer öncesi rahim kalınlığının 7 nin üzerinde olması bekleniyor... yani tedavi sırasında rahim kalınlığı niyi bir şey...

shanti canım okuyormusun bilmiyorum ama sana bu durumu sormak isterim.. sende tedavi öncesi bir yıl adet görmemiştin böyle bir durumla karşılaşmışmıydın...

cok tesekkürler cevabın için.bende 1 yıldır adt görmuyorum artık..ondan sormustum...ben dnsn ile deneyecegım için..merak ettim.ve 24 ü gibi ilaçlara baslayacagım öle dedi hemşire...hayırlısı artık...

Bir arkadasım 39 yasında olmasına ragmen ve yaklasık 1 yıl öncede bebegındekı bır durum yuzunden aldırmak zorunda kalmıstı ama sımdı yıne dogal yolla hamıle kaldı cok sevındım ancak ,benımde öle olmasını isterdım isteyen pek cok kişi gibi...evlat elbette evlattır ama,nedense arada acayıp şeylerde ınsan düşünmüyor deil...bir sıcak bakıyorum bir bakmıyorum..eşe ne kadar guven olunur bılınmezkı ...asla bılınmez...ama bunun ıcınde gec kalmak ıstemıyorum...

cok tesekkürler cevabın için.bende 1 yıldır adt görmuyorum artık..ondan sormustum...ben dnsn ile deneyecegım için..merak ettim.ve 24 ü gibi ilaçlara baslayacagım öle dedi hemşire...hayırlısı artık...

Bir arkadasım 39 yasında olmasına ragmen ve yaklasık 1 yıl öncede bebegındekı bır durum yuzunden aldırmak zorunda kalmıstı ama sımdı yıne dogal yolla hamıle kaldı cok sevındım ancak ,benımde öle olmasını isterdım isteyen pek cok kişi gibi...evlat elbette evlattır ama,nedense arada acayıp şeylerde ınsan düşünmüyor deil...bir sıcak bakıyorum bir bakmıyorum..eşe ne kadar guven olunur bılınmezkı ...asla bılınmez...ama bunun ıcınde gec kalmak ıstemıyorum...

ıyı aksamlara arkadaslar bu rahım kalınlasması nasıl olculuyo bırde adetlımıyken olculuyo lutfen bılgılendırımısınız benı..

Back