Cevabınız ilginiz için teşekkürler öncelikle. Bekar olduğumdan dolayı yumurta toplama olayının nasıl olduğuyla ilgili bilgiye yoruma da ihtiyacım vardı ayrı olarak. Malesef etrafta donduran da görünmüyor başarılı sonuçlar elde edilmiş mi edilmemiş mi neler yapmış o kişihatırladığım kadarıyla sağlıklı yumurtalar toplanıp dondurulduğu takdirde 3 sene muhafaza edilebiliyor ve çözüldüğünde de sağlıklı sperm hücreleriyle birleştirilerek anne adayına döllenmiş yumurta transferi gerçekleştiriliyor sonrasında yumurtanın tutunabilmesi ardından gelişen bir süreç..
Ben de aynı şekilde düşünüyorum aslında bunu sorun edecek kimse olacaksa o kişi, olmasın daha iyi. Toplatacağım büyük ihtimalle, biraz daha dengeli sağlıklı beslenip kalan yumurtaları geliştirmek lazım. Genetik araştırma yaptırdım sonucunu bekliyorum 8-9 güne çıkacak. İnşallah olumsuz bi durum yoktur da rahatlıkla sağlıklı yumurtalarım olur. :)Yukarıda efervesan adlı arkadaşın da yazdığı gibi toplama yapılıyor ve tüp bebek merkezlerine gidip daha detaylı bilgi alabilirsin bu yöntemi kullanan birçok insan var tüp bebk tedavisinde sağlıklı yumurtalar toplanıp donduruluyor sonraki gebelikler için ya da yumurta döllenerek embriyo dondurma işlemi daha sık yapılıyor. bakire olduğun için buna pek yanaşmak istemeyebilirsin ama ilerde çocuk sahibi olamama ihtimalini düşünmek bile istemiyorum kıyaslanamaz bile.. hem ailen de biliyor sağlık durumunu, şu an ya da ilerde hayatını paylaşacağın insan bunu sorun edecekse, seni bununla yargılayacaksa hiç olmasın daha iyi. kötü bir şey yapmıyorsun, sen kendini bildiğin sürece kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. vicdanın rahat mı, gerisi umrunda olmasın. I inthehll
Doğru söylüyorsunuz, önümüzdeki durumları fırsata çevirmek bizim elimizde. Belki öğrenmeyecektim aynı şekilde devam edecektim ve hiç yumurta kalmayacaktı. Şimdi biliyorum ve yapabileceğim bir şey var, Allah'a çok şükrediyorum her şey onun elinde. Ol derse olur, olma derse de olmaz. Hayırlısı nasılsa öyle olsun hepimizin hakkında. Ama tabi temennimiz hepimizin sağlıklı hayırlı evlat sahibi olabilmesi yönünde. Allah herkese güç ve sabır versin.Senin çocuk sahibi olacak olman; insanların değer yargılarından daha önemli kesinlikle. kim ne düşünürse düşünsün bırak umrunda olmasın. seni seven insan bunları gözetmez, açık aramaz, hem de bu suç değil herkes kendi bedeninden sorumludur hiçkimsenin hatta bu eşin bile olsa seni böyle yargılamaya hakkı olamaz. umarım sağlıklı yumurtaların çoğalır, beslenme düzenine dikkat ederken psikolojini olumsuz etkileyecek her türlü etmenden uzak dur, duyma, görme gerekirse kötü olan ne varsa soyutlan ve kendini düşün, sev.. hakkında her şey güzel olsun inşallah I inthehll
Cevabınız ilginiz için teşekkürler öncelikle. Bekar olduğumdan dolayı yumurta toplama olayının nasıl olduğuyla ilgili bilgiye yoruma da ihtiyacım vardı ayrı olarak. Malesef etrafta donduran da görünmüyor başarılı sonuçlar elde edilmiş mi edilmemiş mi neler yapmış o kişi
sevgili inthehll çok geçmiş olsun.ben çok merak ettim acaba yaptırdın mı yumurta dondurma işlemini? ben de endometriozis hastayım 1 ay önce kist ameliyatı oldum ve bugün dr um yumurtalıklarımı dondurmamı önerdi bekarım ve nasıl yapıldığını merak ediyorum.internette araştırırken sen çıktın karşıma bilgi verirsen çok sevinirim.teşekkürler
Merhaba, yeni gördüm yazdğını kusra bakma :)sevgili inthehll çok geçmiş olsun.ben çok merak ettim acaba yaptırdın mı yumurta dondurma işlemini? ben de endometriozis hastayım 1 ay önce kist ameliyatı oldum ve bugün dr um yumurtalıklarımı dondurmamı önerdi bekarım ve nasıl yapıldığını merak ediyorum.internette araştırırken sen çıktın karşıma bilgi verirsen çok sevinirim.teşekkürler
Teşekkür ederim cevabın için inthehll :) yumurta dondurma işlemiymiş ben yanlış yazdım.ha bide yumurtalık dokusunu dondurma işlemi varmış bunda direkt ameliyat oluyomuş zaten.yumurta dondurma işleminde sadece anestezi uygulandığını söyledi doktor.ilk başta bende panik oldum biraz ama beklemeye karar verdim.
taylor fazla bi bilgiye ulaşamadım ben ankaradayım dr um ankara ünv.prof ama dediğim gibi şu an beklemedeyim inthehll in dediği gibi zamanı geldiğinde inşallah bebeklerimize kavuşuruz Allah yardımcımız olsun :)
Ben de ankaradayım. Benim de doktor ankara üni'den murat sönmezer'di. Bi kere gitttim işte sonra kararımı verdim acele etmemek için. Senin doktor kim memnun musun? :)Teşekkür ederim cevabın için inthehll :) yumurta dondurma işlemiymiş ben yanlış yazdım.ha bide yumurtalık dokusunu dondurma işlemi varmış bunda direkt ameliyat oluyomuş zaten.yumurta dondurma işleminde sadece anestezi uygulandığını söyledi doktor.ilk başta bende panik oldum biraz ama beklemeye karar verdim.
taylor fazla bi bilgiye ulaşamadım ben ankaradayım dr um ankara ünv.prof ama dediğim gibi şu an beklemedeyim inthehll in dediği gibi zamanı geldiğinde inşallah bebeklerimize kavuşuruz Allah yardımcımız olsun :)
Benim doktorum da Batuhan Özmen ameliyatımı da o yaptı.tavsiye üzerine gitmiştim ilk olarak ama çok memnun kaldım :) senin doktorun nasıl peki memnun musun?Ben de ankaradayım. Benim de doktor ankara üni'den murat sönmezer'di. Bi kere gitttim işte sonra kararımı verdim acele etmemek için. Senin doktor kim memnun musun? :)
Memnundum ama bir kere görüştüm işte, o yüzden tedavi zamanında nasıldır bilemiyorum. Ben de ankarada devlet hastanesinde durumumu öğrendiğimde ordaki doktor, yumurta dondurma hakkında alanında iyi diye onu önermişti. Güler yüzlü, ilgili olduğuna inandığım bir doktor oldu. İnşallah gerek kalmaz ama bi durum olduğunda da ona gitmeyi düşünüyorum ilerde :)Benim doktorum da Batuhan Özmen ameliyatımı da o yaptı.tavsiye üzerine gitmiştim ilk olarak ama çok memnun kaldım :) senin doktorun nasıl peki memnun musun?
Merhaba arkadaşlar, siz yumurta dondurma yaptırdınız mı ?
Benim de AMH değerimde düşüş var, Acıbadem de Şahin Bey e gittim o da yumurta dondurmalısın dedi Uludağ Üniversitesine yönlendirdi randevu aldım oraya gideceğim, umarım devlet karşışıyordur ben 32 yaşındayım ve dondurmayı düşünüyorum. Bu konuları çok araştırdım ama bugüne kadar yaptıran kimseye rastlamadım forumlarda ...
Allah hepimize şifa versin, kolaylık versin...