Merhaba,
Ben 40 yaşındayım ve geçirdiğim, Yumurtalık kanseri neticesinde gördüğüm tedavi sonucu Çocuk sahibi normal yollar ile olamadım ve senin gibi son çare olarak bu işlemi yaptırmak istedim ve sonuçlar gelişim aşağıdaki şekilde devam etti.
Karar verme aşamasından sonra eşim kıbrıs a giderek merkezleri dolaştı ve yakın çevremizden doktor ve tanıdıklar vesilesi ile 1 hastane için karar verdik. 2023 eylül ayında denemeye karar verdik ve 3 yumurta nakil ettirdik maalesef ilk denememiz gebeliğin 6. haftasında düşükle sonuçlandı. burada hastanenin hatası yoktu, bizce bizim az bilgimiz ve yaptığımız yanlışlar sonucu ve hiç bu yönde deneyimimizin olmaması sorun yaşattı.
Bu durum sonucunda tekrar denemeye karar verdik bize göre en büyük hatalarımızdan biri olan türkiye de bu konu ile ilgili doktorumuz yoktu, öncelikle doktorumuza durumu anlatıp yaşadıklarımızı söyleyip bu sürece bizi hazırlamasını istedik.
yaklaşık 1 sene turkiye deki doktorumuz ile süreçleri izledik, hem yumurta kanseri tedavisi hem de menopoza girmem neticesinde, rahmimi bu sürece doktorumuzla hazırladık. rahim duvarı ve içini kontrol altında tutularak nakile uygun hale getirmek için hormon ve
prp tedavileri gördüm.
Ve ekim ayında nakili gerçekleştirdik şu an yaklaşık 8 haftalık hamileyim ve kalp atışlarını duyalı bir hafta oldu. nakil süreçleri kısaca başlık başlık aşağıdaki gibi.
1 - öncelikle transfer merkezi ile karar verdikten sonra, sana ve eşine yaptırılması istediği testleri gönderiyor, bu testleri yaptırdıktan sonra ilaç ile adet olmanı isteniyor ve adet dönemi ile belli başlı ilaçlar kullanandırılarak nakil için seni davet ediyorlar. ( bu aşamada senin ve eşinin fotoğraflarını alıp fiziksel özelliklerine göre doner ayarlıyorlar. donörün kim olduğunu bilmiyorsun)
2 - ilk kıbrısa gidince rahim duvarı ve rahim kontrol ediliyor, eşinden sperm örneği alınarak donörden alınan yumurtalar dölleniyor ve yaklaşık 5 günlük gelişim sürecine bırakıyorlar. bu süreçte sana gerek horon gerek progestan gerek kan sulandırıcı ilaçlar ile takviye yapıyorlar.
3 - nakil günü kontroller yapılıp nakil gerçekleştirip biraz hadtanede tutup yaklaşık yarım gün oteline gönderiyorlar bizim gittiğimiz merkez Firdevs UĞUZ çalıştığı hastane emriyo uzmanımızda Tonguz Bey ama hastane ismini söylemek istemiyorum biz güvendik mutluyuz, biz iyi sonuç aldık sorun yaşamadık fakat bu tarz durumlar hastalık ve biyolojik durumlara değişebilir.
Din konusuna gelecek olursak kimseye söylemedik. bu duyguyu yaşamak istiyorduk ve yaşamak için bir umut bu vardı. günahı sevabı bizim.
inşallah yazdıklarım detaylıdır.