• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta donasyonu 2024

Nasil böyle bir riski alıyorsunuz anlamıyorum. Yani anne karnında bebeğin sağlığı çok önemli ve bu gebeligi yaşayan kadın sigara içebilir alkol içebilir hatta hic tanımadığı bir adamla birlikte bile olabilir. Çok fazla sakat doğum olduğunu ve bunun sonucunda o bebekleri donasyon yaptıran ailelerin istemediğini duydum. Bu riske rağmen ben asla kabul edemezdim acikcasi evlat edinirdim
sevgili arkadaşım, belli ki sende anne olma savaşına yeni başlamışsın. Bu platformda bulunan bizler senin o geçmeye başladığın yolları çooook denemişler fakat eli kolu boş kalmış insanlar. Seni anlıyorum çok değil bundan 1 sene önce bende senin gibi düşünüyordum. Ta ki evlat edinme hakkım bile olmadığımı anlayana dek. Yani kurumun bize yaşınız olgun size çocuk verilmez diyene denk. Umuyorum ki sen bu yolda bizim gibi olmazsın ve çıktığın yolda başarılı olursun. Ama lütfen kişileri yargılamadan önce sende bir düşün. İnşaallah birkaç sene sonra buraya arkadaşlar hangi kliniğe gittiniz kafam çok karışık yardımcı olun demezsin. Şimdi güzel arkadaşım birbirimizi boş yere üzmeyelim ve birbirimize dua edelim. 🥰

Evet taşıyıcı annelik olduğunu zannediyordum bilgi için teşekkürler
Taşıyıcı anneligin genetiği etkisi yok zaten, genetik yumurtanin.DNAsi ve spermin DNA si ile belirlenmektedir, taşıyıcı anneye direk hazir, örneğin rahmi olmayıp mecbur taşıyıcı anne arayan kadının yumurtası ve eşinin spermi dollenip embriyo olarak verilmektedir ve tasiyicinin genetiği belirleyen DNA si kullanılmadıği icin genetik hiçbir etkisi bilimsel olarak yoktur, tasiyici annenin sadece RNA si etki eder o da epigenetik ozellikleri belirler sadece...özetle bu durum sadece yumurta ve spermin DNAsi ile belirlenir, bu konuda tereddüt olursa da zaten pgt yaptırılabilir embriyoya, yani konunun eşini aldatan kadını anlamayla falan bir ilgisi yok...

Evet taşıyıcı annelik olduğunu zannediyordum bilgi için teşekkürler
Bu durumda donasyonu düşünen bizler direk taşıyıcı konumdayiz ve bilsen her birimiz donasyon ile olusan embriyonun DNA sina etki edebilmek için neler vermezdik, fakat şu anki bilimsel çalışmalarda bu ancak sitoplazma veya mitokontri nakli ile mümkün, ne yazık ki bunun için de yeterli çalışma henüz mevcut değil, neden bu kadar uzun yazdım, bizleri anlamıyor olabilirsin fakat tuhaf benzetmeler yaparak da kırıcı olmaya gerek yok, inan biz burda çok zorluklardan geçen kadınlariz ve her birimizin hikayesi kendi içinde yeterince üzücü zaten, birde disardan ekstra alakasiz benzetmeler güzel gelmiyor insanın ruhuna, anlatabildim mi...

Benim doktorda öyle dedi tüp bebeğe engel olacak şekilde değil dedi polip gereği yok dedi ama kıbrrıstaki doktorum onu aldırmadan transfer yapmam dedi, ama iyiki aldırdım polipi, histeroskopi olurken rahime çizik atıldı ve rahimde perdeler kaldırıldı, böylelikle tüp bebek şansını arttırırmış, bakalım sonuç ne olacak
Peki söylediler mi kac cm Polik di diye? Benim burdaki doktor bana senin cok kücük alinmaz dediler🤨

Peki söylediler mi kac cm Polik di diye? Benim burdaki doktor bana senin cok kücük alinmaz dediler🤨
Yarım santimden daha küçük dediler gebeliğe engel değil dedi burdaki doktor ama kıbrıstaki doktorum aradaki bütün engel olabilecek şeyleri ufak dahi olsa kaldırmak en doğrusu dedi.. transferi yapmam yoksa dedi

Merhaba. Banada 7 sene önce erken menopoz dendi.2 tüp bebek denemem var, sonrasında erken menopoz başlangıcı olduğu için tutmaz dendi. Yani burda öyle böyle konuşuyor herkes ama menopoz olduktan sonra tup bebek olmaz arkadaşlar, olursa mucize, rabbim nasip edecekse o zaman tüp bebeksizde olur. ben birsuru dr a gittim hepsi olmaz dedi. En son içimde kalmasın diye bir sürü muayene parası verip bahçeci ye gittim ve orda bir sürü Dr olmasına rağmen özellikle Mustafa bahçeci ye gittim. Çok iyi bir Dr ve çok ilgilendi. Bana net olarak şöyle dedi. Eğer adet gormuyorsan olmaz, denemeye deneriz ama boşuna para vermiş olursun. Eğer adet görüyor olsaydın tek yumurtayla bile denenirdi, ama adet gormuyorsan olmaz dedi. Sonra ben evlat edinmeyi arastirdim bayağı bi, hatta kesin kafaya koydum evlat edinecektim. Sonuçta anne olmak emektir, bazıları doğurduğunu çöpe atiyorken bazıları dogurmadigini başının üstünde taşır. Herneyse evlat edinmek için kuruma başvurdum, herşey okeydi benim için kabulümdü. Ama kurumdan bana söyledikleri tek birşeye takıldım ve vazgeçtim. Buradaki çocukların aileleri yarın olurda çocuğu geri almak için mahkeme açarsa mahkemeyi kazanıp geride alabilirler sizden dedi. Bu 2 sene sonrada olabilir, 5 sene sonrada olabilir.mahkemeyi kazanamayadabilirler ama kazanadabilirler dedi.bunun için sizden kesin alamazlar diyemem bunları bilmeniz lazım en baştan dedi. Ve ben bunu kaldıramam, ben ondan ayrılamam. O yüzden bu işe hiç girmedim ve donasyon düşünmeye karar verdim. Ama aynı sizin gibi olumsuz sonuclanirsa diye çok korkuyorum.o yüzden senelerdir sadece araştırma aşamasındayım. Şu aralar içim en çok bakü ye ısındı , bakalım Kıbrıs ve bakü arasında karar verme aşamasındayım. Sizin içinde hayırlısı ne ise o olsun inş 🤲🏻
Merhaba yorumunuzda bahçeciye gittim ve çok ilgilendirdiler. Adet gormuyorsaniz boşuna denemeyin çok para verirsiniz demiş dontornuz. Bahçeci klinik hakkında fikir alabilirmiyim hangi doktoru tavsiye edersiniz ve gerçekten ilgililermi. Cok yorumlar okudum bahceci hakkında iyi olanda var çoğu hiç ilgilenmiyor para için olmadık testler yalıyorlar diye duydum. Bahçeci kliniği seçerken fiyatini bilipte kabul ediyorsunuz ama birde o kadar gidipte ilgisiz olurlarmi diye korkundan vazgeçecek gibi oluyorum. O yüzden tecrübenizi paylaşırmısiniz bu klinik hakkında?

Öncelikle menopozu netleştirin bence. Erken menopoz yaşıyorum ben de 34 yaşındayım. Minik bir kızım var. Doktorum kızım 6 aylık olduğu gibi korunmayı bırakmamı ve 6 ay kadar olmazsa derhal tüp bebek denememi söyledi.
Burada süreyle ilgili şöyle bir nüans var çünkü bir yumurta hücresinin döllenmek üzere gelişimsel süreci 3 ay. Yani bugün takviye kullanmaya başlasınız spor yapsanız sağlıklı beslenseniz onun yansımasını minimum 3 ay sonra alacaksınız.
Bu nedenle tüp bebek merkezlerindeki 15-20 güne sığan tedaviler bana para tuzağı gibi geliypr. Tabiiki müthiş bir gelişme yani Allah eksikliğini göstermesin ama genelde de para tuzağı biliyorsunuz.
Daha evvel donasyon düşünmüştüm. Mental olarak çok zor bence. Nihayetinde bir hücre kanı canı sizden ancak yine de psikolojinizi sağlam olması gerekir. Üstelik bir evladınız da var.
Burada dediğiniz yurtdışımı neresi?

Merhaba İstanbul’da yaşıyorum burada 3 defa tüp bebek tedavisi oldum ve sonuçlar hep negatif amh çok düşük olduğu için yaşım 40 tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum buradaki doktorlar düşük oran veriyor ki yumurta sayımda azaldı 3 tane bende Kıbrıs’ta yumurta donasyonu olmaya karar verdim kafam çok karıştı iyi dediğim klinik yorumlarına denk geliyorum çok şaşırıyorum 3 klinik araştırmam sonucunda buldum ama denli iyiler bilmiyorum herkes aynı şeyi söylüyor ilk başta canımlar cicimler parayı aldıktan sonra bir anda herşey değişiyor yine burada okudum 2. Hatta 3. Negatiflerde telefon bakmamalar kötü davranmalar hastayı suçlamalar herkes demiş kişiye göre donasyon bulunuyor falan diye ama Kıbrıs küçük bu kadar sirkülasyon var orası kafamı hepten karıştırıyor şahsi fikrim 1 donasyondan 2-3 aile yararlanıyor 3 aşağı 5 yukarı benzer fiziksel özellikler ben British - Sevinç ve Hit hastanelerini buldum hitle ilgili korkunç yorumlar okudum burada güzel yorumlarda var tabi kızlar lütfen bana yardım edin daha önce gitmiş deneyimlemiş tecrübe edinmiş kişilerden yardım istiyorum bu son şansım maddi manevi çok yorulduk
Merhaba, İstanbul’daki doktorunuz yada klinikler kimdi ögrenebilirmiyim?

Sorunu tam olarak anlamadım. Bana size uygun bağışçıdan topladığımız yumurtaları kullanıyoruz dediler. Sadece genetik analize gönderilmesi halinde 5. Gün empriyolarını gönderiyorlarmış ve daha kapsamlı bir analiz yaptırıyorlarmış.Diğer klinikler 3. Gün empriyosu gönderiyorlarmış. Buda çok kapsamlı olmuyormuş öyle dediler.
5. Günle 3. Gunun farki nedir?

Yarım santimden daha küçük dediler gebeliğe engel değil dedi burdaki doktor ama kıbrıstaki doktorum aradaki bütün engel olabilecek şeyleri ufak dahi olsa kaldırmak en doğrusu dedi.. transferi yapmam yoksa dedi
Acaba her Merkez mi böyle yapiyor. Bende henüz yapmadilar . Galiba önden kibrisa ugramam lazim ama iki sefer gitt gel yapmak istiyorum maddi durumdan

Siz ne aşamadasınız
Ben hala bi girşimde bulunmadım,burda doktora çıkmak istiyorum önce kontrol etsin bir de fikir versin diye,doktor müsait oluyo ben gidemiyorum ben müsait oluyorum randevu bulamıyorum,hafta içi çalışıyorum fırsat bulamadım böyle böyle zaman geçiyo,eşimin ne istediğini de tam anlamadım,hem araştır bul gidelim tamam diyo,sonra bi gün yine konu açılıyor eminmisin artık kızımız büyüdü 10 yaşında biz belli yaşam standardına alıştık herşey sil baştan bi daha başlıcak zor olmaz mı diyo,öyle söyleyince hevesim kaçıyor daha doğrusu benim kadar istemediğini düşündüğüm için moralim bozuluyo,durum bu işte ☹️

Ben hala bi girşimde bulunmadım,burda doktora çıkmak istiyorum önce kontrol etsin bir de fikir versin diye,doktor müsait oluyo ben gidemiyorum ben müsait oluyorum randevu bulamıyorum,hafta içi çalışıyorum fırsat bulamadım böyle böyle zaman geçiyo,eşimin ne istediğini de tam anlamadım,hem araştır bul gidelim tamam diyo,sonra bi gün yine konu açılıyor eminmisin artık kızımız büyüdü 10 yaşında biz belli yaşam standardına alıştık herşey sil baştan bi daha başlıcak zor olmaz mı diyo,öyle söyleyince hevesim kaçıyor daha doğrusu benim kadar istemediğini düşündüğüm için moralim bozuluyo,durum bu işte ☹️
Erkekler böyledirler ama.. Sizin kararlı ve istekli olduğunuzu görürse oda bunu kabul eder ve zamanla sizden daha çok istekli olur. Bence siz daha içinize sindirememişsiz.

Back
X