• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta donasyonu 2024

Nasil böyle bir riski alıyorsunuz anlamıyorum. Yani anne karnında bebeğin sağlığı çok önemli ve bu gebeligi yaşayan kadın sigara içebilir alkol içebilir hatta hic tanımadığı bir adamla birlikte bile olabilir. Çok fazla sakat doğum olduğunu ve bunun sonucunda o bebekleri donasyon yaptıran ailelerin istemediğini duydum. Bu riske rağmen ben asla kabul edemezdim acikcasi evlat edinirdim
sevgili arkadaşım, belli ki sende anne olma savaşına yeni başlamışsın. Bu platformda bulunan bizler senin o geçmeye başladığın yolları çooook denemişler fakat eli kolu boş kalmış insanlar. Seni anlıyorum çok değil bundan 1 sene önce bende senin gibi düşünüyordum. Ta ki evlat edinme hakkım bile olmadığımı anlayana dek. Yani kurumun bize yaşınız olgun size çocuk verilmez diyene denk. Umuyorum ki sen bu yolda bizim gibi olmazsın ve çıktığın yolda başarılı olursun. Ama lütfen kişileri yargılamadan önce sende bir düşün. İnşaallah birkaç sene sonra buraya arkadaşlar hangi kliniğe gittiniz kafam çok karışık yardımcı olun demezsin. Şimdi güzel arkadaşım birbirimizi boş yere üzmeyelim ve birbirimize dua edelim. 🥰

Evet taşıyıcı annelik olduğunu zannediyordum bilgi için teşekkürler
Taşıyıcı anneligin genetiği etkisi yok zaten, genetik yumurtanin.DNAsi ve spermin DNA si ile belirlenmektedir, taşıyıcı anneye direk hazir, örneğin rahmi olmayıp mecbur taşıyıcı anne arayan kadının yumurtası ve eşinin spermi dollenip embriyo olarak verilmektedir ve tasiyicinin genetiği belirleyen DNA si kullanılmadıği icin genetik hiçbir etkisi bilimsel olarak yoktur, tasiyici annenin sadece RNA si etki eder o da epigenetik ozellikleri belirler sadece...özetle bu durum sadece yumurta ve spermin DNAsi ile belirlenir, bu konuda tereddüt olursa da zaten pgt yaptırılabilir embriyoya, yani konunun eşini aldatan kadını anlamayla falan bir ilgisi yok...

Evet taşıyıcı annelik olduğunu zannediyordum bilgi için teşekkürler
Bu durumda donasyonu düşünen bizler direk taşıyıcı konumdayiz ve bilsen her birimiz donasyon ile olusan embriyonun DNA sina etki edebilmek için neler vermezdik, fakat şu anki bilimsel çalışmalarda bu ancak sitoplazma veya mitokontri nakli ile mümkün, ne yazık ki bunun için de yeterli çalışma henüz mevcut değil, neden bu kadar uzun yazdım, bizleri anlamıyor olabilirsin fakat tuhaf benzetmeler yaparak da kırıcı olmaya gerek yok, inan biz burda çok zorluklardan geçen kadınlariz ve her birimizin hikayesi kendi içinde yeterince üzücü zaten, birde disardan ekstra alakasiz benzetmeler güzel gelmiyor insanın ruhuna, anlatabildim mi...

Back