Nihayet mihayet utandırma şimdiNe demeyeyimRica ederim canım
Oooo bir harika sunum daha görüyorum.Eki Görüntüle 3007904
Merhaba CanLaR
Bugün sizlere Geleneksel Türk mutfağının Adana yöresine ait olan leziz aynı zamanda içindeki malzemelerden dolayı doyurucu bir çorba olan Yüksük çorbasını yaptım.
İsmini mantıların minik minik hazırlanması için,hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmek için kullanılan yüksükten alan bu çorba,bazı yörelerde ise mantı çorbası olarakta bilinir.Yüksük çorbası salçalı olduğu gibi yoğurtluda yapılır.
Veeeee geçelim tarifimize
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3007908
Mantı İçin
Eki Görüntüle 3007912
4 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Malzemelerimizin hepsini unu kontrollü ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
Ve 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Mantı iç harcı için:
Eki Görüntüle 3007905
1 kase kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Tuz
Pulbiber
Yapılışı: Malzemelerimizi bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Mantımızın Yapılışı:
Eki Görüntüle 3007906
Dinlenen hamurlarımızı üç bezeye ayırıyoruz ve bezelerimizi oklava ve merdane yardımı ile açıyoruz.Açtığımız yufkayı kenar uzunluğu 2,3 santim olan kareler elde edecek şekilde bıçakla kesiyoruz.
Ardından hazırlamış olduğumuz kıyma harcımızı kare kestigimiz yufkamızın ortalarına koyup fotoğraftaki gibi kapatıyoruz.(Kayseri Mantısı)
Çorba için:
1 su bardağı nohut
2 litre su
2 yemek kaşığı ve salçası
Tuz
Tereyağı ve sıvıyağ
1 çay kaşığı Nane
1 çay kaşığı pulbiber
Ve yapmış olduğumuz mantı
Yapılışı:
Eki Görüntüle 3007911
Eki Görüntüle 3007910
Öncelikle nohutlarımızı haşlıyoruz.Pişen nohutlarımızın içerisine tuzumuzu ve mantılarımızı ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz ki birbirine yapışmasın.
Mantıları suyun yüzüne çıkana kadar pişiriyoruz.
Bu arada bir tavada yağımızı, salça ve baharatlarımızı kavuruyoruz ve kaynayan mantı ve nohutlarımızın içine sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.Biraz daha pişmeye bırakıyoruz ve çorbamız hazır
Veee buyrunnn
Eki Görüntüle 3007914 Eki Görüntüle 3007916 Eki Görüntüle 3007917 Eki Görüntüle 3007918 Eki Görüntüle 3007919 Eki Görüntüle 3007920 Eki Görüntüle 3007921 Eki Görüntüle 3007923 Eki Görüntüle 3007924 Eki Görüntüle 3007926 Eki Görüntüle 3007929 Eki Görüntüle 3007930 Eki Görüntüle 3007934 Eki Görüntüle 3007937 Eki Görüntüle 3007940 Eki Görüntüle 3007943 Eki Görüntüle 3007948 Eki Görüntüle 3007951 Eki Görüntüle 3007956
Sevdikleriniz ve özlediklerinizle bir tas sıcak çorbada buluşmanız dileği ile...
Canım beniiiim çok teşekkür ederimOooo bir harika sunum daha görüyorum.Gözlerim yine bayram etti. Ellerine sağlık. Bol şans diliyorum. Hanımlar ben oy verirken kararsız kalacağım galiba . O kadar güzellerki hepsine oy veremezsem beğenmediğim için değil , oy sınırı az olduğu içindir. Hepsi harika sunumlar. Tebrikler tüm hanımlara.
Rica ederim bebişim. BaşarılarCanoyaaasorma ödüm koptu zaten
Teşekkür ederim fistigim
Yetişti yetişti
Teşekkür ederim canım beniiim
Ablacımmm çok teşekkür ederimPericim harika olmuş ellerine sağlık olsun sunumda süper başarılar dilerim yarışmada bir tabak isterd,m kaldıysa.
Mantı açma konusunda süper olduğum için hazır alıp bu çorbayı denemiştim cidden harika birçorba,içine nane dışında reyhanda katmıştım çok güzel bir lezzet veriyor oda.
Ooo yine döktürmüş benim perişimmuhteşem gözüküyor, sen ne hamarat bir hatunsun kuzum benim senin sunumunu sevsinler canım perişkom, çok güzel olmuş ellerine sağlık başarılar dilerim canım benim
Rca ederim ne demek peric,m harika olmuş ellerine sağlık olsun.Ablacımmm çok teşekkür ederim,bu ikinci yapışıM benim çorbayı reyhan hiç kullanmadim ben hayatımda desem ama duyuyorum bir çok şeye yakıştığını.
AynenCanım beniiiim çok teşekkür ederim
Sorma kime vermez isem haksızlık etmişim gibi hissedeceğimhepsi şahane çünkü
Rica ederimCanım beniiiim çok teşekkür ederim
Sorma kime vermez isem haksızlık etmişim gibi hissedeceğimhepsi şahane çünkü
Teşekkür ederim tekrar ablacımRca ederim ne demek peric,m harika olmuş ellerine sağlık olsun.
Dene derim yeşil mercimek yaparız ya ondaa harika oluyor,naneyle beraber valideden gördm reyhanı bende bilmezdim hiç mis gibi kokuyor oda.
Rica ederim pericim ne demek,dene mutlaka yeşil merşimektede çok güzel oluyor hatta valide bulgur köfteside yapar misket gibi yuvarlar bir adı var onunda tan bilmiyorum ondada güzel oluyor.Teşekkür ederim tekrar ablacım
Deniyeyim inşallah abla
Teşekkür ederim canım benimEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor bu bakırlardan aldıracak bu kk bana
Çok Teşekkür ederim tatlımmmMaşallah canm Peri harika olmus sunum
Minik mantilarda kusursuz duruyor ellerine sağlık başarılar dilerim
Yeşil mercimek varda valla onuda kullanmadım ablaRica ederim pericim ne demek,dene mutlaka yeşil merşimektede çok güzel oluyor hatta valide bulgur köfteside yapar misket gibi yuvarlar bir adı var onunda tan bilmiyorum ondada güzel oluyor.
Bir daha yapmazsınNihayet mihayet utandırma şimdi