yüksek gerilim hattı...

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
merhabalar..şu aralar ev bakıyoruz satın almak için..çok beğendiğimiz iki tane ev var..fiyat vs de uygun..yalnız ikisininde yakınından yüksek gerilim hattı geçiyor..internette araştırınca hiç iç açıcı şeyler okumadım..fakat görüştüğüm elektrik mühendisleri risk teşkil etmediğini söylediler..hatta bir tanesi telefonla görüşürken şu anda telefon beyninizi çok daha fazla kavuruyor içiniz<rahat olsun dedi.fakat benim içim hala rahat değil..bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim..

Ben evimi bu gerekçe ile sattım

Telefon zararlı ama 7/24 konuşmuyorsun

Hat hep orada

Manyetik etkisi yüksek

Bir kere kafanıza takılmış alsanız da huzursuz olursunuz

Biz ben hamile iken satıp kiraya taşındık

Siz henüz almamışsınız başka ev bakın

Bir de bizim burda bazı ilçelerde belediyenin hizmeti var ölçüm yapıyor hem baz istasyonu hem yüksek gerilim vs araştırın orada da var mı diye

baktığınız evlerin fiyatı belki de gerilim hattı nedeniyle uygundur. Çok büyük bir zararı var mı bilmiyorum. Ama tercih imkanım olsa tercih etmem.

benimde korkum kızımdan dolayı zaten..inşaat firması ölçümlerin yapıldığını risk oluşturmadığını söyledi..

benimde korkum kızımdan dolayı zaten..inşaat firması ölçümlerin yapıldığını risk oluşturmadığını söyledi..
Onlar zaten öyle diyor

Baz istasyonları da sınır değerlerde ama bu zararsız demek değil

Baz istasyonu ile ilgili bir çok zararlı ve değildir kararı var mesela hepsi çelişkili henüz ispatlanmamış zararları olabilir vs

baktığınız evlerin fiyatı belki de gerilim hattı nedeniyle uygundur. Çok büyük bir zararı var mı bilmiyorum. Ama tercih imkanım olsa tercih etmem.
fiyatları uygun derken bizim belirlediğimiz aralıkta aslında yüksek gerilim hattıyla alakalı değil..yoksa piyasaya göre uygun değil normal..hattabende pek tercih etmeyeceğim galiba..

ben de uygun bir arsa bulmuştum ama 50 mt. öteden geçiyor diye bile korkmuştum.Tel kopar da çarparsa diye düşünmüştürm.Çocuk oyun oynarken ordan geçerken bir şey olursa filan diye korkmuştum

Olacağın onune gcilmz babama olurdu birşey olsaydı turp gibi 67 yasında yanı 40 yıl yaptı bu isi

Babanıza maaşallah da o 7/24 manyetik alana maruz kalmıyor ki

Uyku esnasında yapılan ısınmanın etkileri ve yine küçük çocuklarda bu etkilerin kan hücrelerine zarar verdiği konusunda araştırmalar var

Zararı yoktur diyen de ver tabii ama zararı yoktur diyenin bir çıkarı olup bu şirketlerin sponsorluğu ile araştırma yapma ihtimali varken zararı çok diyenin bir çıkarı olmaz ki o kimden para alsın karşıda güçlü lobi yok

Direkten tel kopması vs gibi olaylar genel etki yanında basit yani

Babam sabaha kadar direklerin tepesindeydi işi bu çok doğal bir hayat istiyorsan elektriksiz biryr git

Babam sabaha kadar direklerin tepesindeydi işi bu çok doğal bir hayat istiyorsan elektriksiz biryr git

Îşi bu haftada yasal olarak 45 saat hadi olsun 60 saat işe gidilir geri kalan zamanlarda o etkiye maruz kalmaz

Elektriksiz yerde yaşamak yerine bu konuda kamuoyu bilinci yaratsak ve yerleşim yerlerinde yüksek gerilim hatları olmasa

kesinlikle haklısınız.. bu konuda hiç fikrim yoktu yakın zamana kadar..araştırınca şoka uğradım..görüştüğüm elektrik mühendisleri şehir efsanesi olduğunu iddia ediyorlar..ama kafam bulandı bi kere..hadi ben almadım bu evi.. mutlaka başkası alıcak.. ve bulunduğum bölgede çok yoğun yüksek gerilim hattı.. sağlı sollu hep ev dolu etrafı..algıda seçicilik yeni farkettim çok lüks ve pahalı bir residans grubu yapılıyor yaknlara binanın üzerinden geçiyor teller..o kadar para ver üstüne gerilim tellerinin altında otur.. inanamadım görünce..ama malesef kendimde dahil bilinçsiziz bu konuda..keşke birşeyler yapılabilse ve yerleşim yerlerinden uzağa taşınsa hepsi..

Aa tam benlik konu kocam elektrik rlektronik mühendisi ve trafo dibimizde. Kızım uyuyunca yazacağım inşallah

Bu benim

Bende tercih etmezdim.yanılmıyorsam 1 km ye yakın bir uzaklıkta olması lazım diyorlardı .

Bu tür şeyler korkutuyor beni.aynı şey değil ama Kaynanamların evi baz istasyonun dibi.Bahçede ne çiçek büyüyor ne meyve sapsarı herşey.insana verdiği zararı düşünemiyorum bile zaten tuhaflar baz istasyonundan mıdır nedir iyice değiştiler

kaynananızı bilemem tabii de etkileri aynı nitelikte imiş

baz istasyonlarının manyetik etkisi ve yüksek gerilimi aynı nitelikte aletler ile ölçüyorlarmış

kaynananızı bilemem tabii de etkileri aynı nitelikte imiş

baz istasyonlarının manyetik etkisi ve yüksek gerilimi aynı nitelikte aletler ile ölçüyorlarmış
O işin espri kısmıydı.

Eğer ikiside aynı etkide ise daha kötü o zaman.yani baz istasyonları söylenenler gerilim hattı için söylenmedi çok.söylenenlerde sadece yıldırım,elektrik kaçağı veya çarpmasından dolayı korkulardan oldu.

Babam mesai yapardı gelmediği zaman olurdu ekibiyle birlikte siz rahat TV izlyin diye yağmur camurcdemezlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…