Yüksek gelen fatura beyaz eşya sıkıntısı

Kaçak var mı bilmiyorum nasıl kontrol ettireceğimi de bilmiyorum ama arkadaşlarıma hep 80-90 fatura geliyor. Bir tane arkadaşım ev arkadaşıyla kalıyor. Sürekli vantilatör çalışıyor evlerinde haftada 1 de ütü mutlaka 2 kişiye 300 lira gelmiş. Veya cimri arkadaşlarıma hep 50-60 geliyor. Ben kettle i bile doğru düzgün kullanamaz oldum. Bir de artık enerji sınıfları değişmiş. A dan G ye kadar. Mesela eski enerji sınıfı olarak A++ yazıyor yenisi içinse E sınıfı yazıyor farkı anlayamadım 🤦
Bu kadar sınıf olduğunu ilk kez duydum ama siz faturaniza bir bakın 3 zamanlı ise tek zamanliya geçin sizin için daha iyi olur.

Mni buzdolabı fikrİ güzel . İçi çok şey alıyor boyutuna göre .
Ama ikinci el hep sıkıntılı. Özellikle çamaşır makinesi iyi olmayınca kıyafet ,nevresim , kumaş eskitiyor . onlar da ucuz değil . Uyduruk bir Tshirt bile 100 lira bu devirde .
İyi bir çamaşır makinesi öneriyorum .

Geçen gün bende Mini buzdolabı aldım. Ama bunların A sınıfı yokmuş Mini olduğu için. Hepsi F sınıfı. Yeni aldığım için elektrik faturasına etkisi ne bilmiyorum henüz.

Bunların sınıfı olduğunu bile bilmiyordum ben aldık biz ama neye baktığımı bile hatırlamıyorum hiç :KK70: Bizde kendi evimize taşınmadan alalım dedik buzdolabı kirada ki eve sığmayınca 1 yıl satıcıda kaldı onunla birlikte baktık zam geliyor davlumbaz fırın da almıştık iyi ki almışız şimdi birinin fiyatı ateş pahası. Ama elektrikte bi sorun var sizin bence önce elektiriğe mi bildirseniz acaba belki beyaz eşyadan değildir
Ben de bılmıyordum sınıflandırmalarını 😀
Hiç de merak etmedım

Bence spotçudan almayın hele de başka şehirden. Hiçbir garantisi yok. Adam garantisi benim felan diyecek çok değişik yani. Onun yerine bazı markalar peşin fiyatına 12 taksit felan yapabiliyor. Onları araştırın derim.

Mini buzdolabı çok küçük olur. Sahibinden. Den bakın buzdolabı satanlar oluyor biz buzdolabı küçük geliyor diye yeni aldık eskisini de bu ikinci el siteye koyduk. Sağlam bir ürün vardır illaki. Yada teşhir ürünlerine bakın tabi.

Geçen gün bende Mini buzdolabı aldım. Ama bunların A sınıfı yokmuş Mini olduğu için. Hepsi F sınıfı. Yeni aldığım için elektrik faturasına etkisi ne bilmiyorum henüz.
Bu sınıfları değiştirdiler. Adan gye kadar artık. A yok türkiyede galiba. B yada C varmı bilmiyorum. D yada F, A+ yada A++ aslında. Belki sizinki A sınıfıdır.

eskinin a+ olanı F demekmiş. a++ olanı ise E demekmiş yani en azından buna yakın veya eşit gibi düşünün.

X