Araştır araştır oldu kafam kazan :) bakın şimdi bi sitede ne buldum doktora soruyorlar doktorda cvp veriyor
...................................................................................
Merhabalar doktor bey, ben şu anda 5 aylık evliyim. Yaşım 33, hiç bir sağlık sorunum yok, özellikle yumurtlalıklarımda kist bile yoktu kontrollerde. Bebek istiyoruz diye bir doktora gidelim dedik, planlı gebelik olsun diye. Doktor bana fsh ve amh testlerini yaptı. Fsh değerim 9.2 çıktı, amh değerim 0,56 çıktı ve doktor tedavi için geç kalmayalım, sonuçlarınız iyi değil dedi. Ben çok şaşırdım ve üzüldüm. Ancak o ay eşimle bir deneyelim dedik ve ilk denemizde doğal yolla hamile kaldık. Fakat 11. haftada embriyonun kalbi durdu. En azından hamilelik oluyor diye sevindik. Amh değerim yanlış ölçülmüş olabilir mi? Gebelik takibimi yapan doktor amh'ye bakmanın gereksiz olduğunu ve gereksiz yere psikolojiyi olumsuz etkilediğini söylemişti bana. Teşekkür ederim şimdiden.
Doktorun cvp ı
AMH değeri eğer uygun koşullar ve iyi bir laboratuvarda bakıldı ise, yumurtalık rezervinizin durumunu yansıtır. Tabii ki yanlış bakılma olasılığı var. Ama gebe kalabildiğiniz için, yine doğal yollardan gebelik olmasını denemeye devam etmelisiniz. Bu arada yumurtalık rezervinizi antral follikül ölçümü ve yenilenecek AMH düzeyinizle tekrar denetlemenizde yarar var.
Saygı ile.