Selam kızlar,
Benim hikayem biraz uzun,ilk gebeliğimden sonra bu başlıkta 1 yıla yakın takılmıştım bazı arkadaşlar tanıyabilir belki.. Kısa kesmeye çalışarak anlatayım hemen
2015 de evlenmemin 2. ayında hamile kaldım, kalbi atmadı dediler 8. haftada kürtaj oldum
2 ay kadar sonra 17 küsür FSH , 0,89 AMH ile erken menapoz tanısı aldım ( adetlerim düzenliydi).
2016 ya kadar normal yollarla gebe kalamadım direk tüp bebek denedik 3 yumurtam toplandı ikiz gebelik oluştu.. 8 ve 9. haftalarda bebeklerin kalbi sırasıyla durdu, 10 haftada kürtaj geçirdim..
2017 nisanda 11 küsür fsh be 0,69 AMH la tekrar tüp bebek denemesi yaptık 9 yumurtam oluştu doktor hatası toplama gecikmesi nedeniyle yumurtalarım toplanamadı tedavim iptal oldu..
2017 ekimde tam tedaviye başlayacağım ayda kendiliğimden hamile olduğumu öğrendim.. kasımda kalp atışı olmaması nedeniyle kürtaj geçirdim..
Ve son olarak 2018 nisan ayında tekrar tüp denemesine girdim (15 FSH, 0,49 AMH).. 3 yumurtam alındı 2 embriyom oluştu ve kaliteleri genetik test yapmaya uygun olmadığı için transferi iptal ettik tedavi yine yarım kaldı..
Aslında bu benim son bebek isteğim sanmıştım ama yanılmışım.. Geçen hafta cuma günü birden içime gelen bi hisle yeniden bebek istediğime karar verdim ve kendim için bişeyler yapmaya başladım..
Öncelikli hedefim, son olarak Nisan başında 15 küsür çıkan FSH ı bikaç ay bitkisel kürlerle düşürmeye çalışmak ve ocak ayında tekrar doktora giderek ölçüm yaptırmak.. Çünkü doktorumun söylediğine göre FSH yüksekken elde edilen yumurtalar ve embriyolar sağlıklı olmadığı için başıma sürekli kayıplar geliyomuş.. Herneyse bu teze güvenerek çıktığım yolda, açıkçası şu an tüp bebek veya herhangi bi tedavi düşünmüyorum.. Sadece hormonları düzeltebilirsem eğer belki ilaçsız yumurta takibi yaptırabilirm.. Hepinizin hayırlı ve sağlıklı bebekleriniz olmasını dilerim