- 26 Temmuz 2013
- 477
- 626
- 48
merhaba canlar
bir ara yazdım yazdım sonra sildsim opudan sonra. son durumda yazayım diye erteledim
neden sonucu beklemişim içimedoğmuş tabi;
keza herşey çok değişken sevinirken üzülüyoz ya da ikisi birden olabiliyor
benim fsh amh gibi sorunum yoktu hatırlarsınız ama 40 yaşımdayım ve bir şekilde artık rezerv azalıyor
mesela opu dan önceki son kontrole kadar 4 yumurta göründü doktora
sonra yüksek doz yiye yiye yumişlerim depar attılar ve opu günü bize ve doktora şaşkınlık geçirterek 12 sayısına ulaştılar
ve hatta şaşırtıcı olan 10unun dolu ve olgun olmasıydı
bence bunda kesilikle 1 senedir sigarayı bırakmanın, sebze ağırlıklı , düşük karbonhidratlı(keza prediyabet var şekerlilerden paket gıdalardan ve beyaz undan uzak duruyorum 9-10 aydır) ve düzenli sporun(bazen ağır kardiyolar,ağırlıklar bazen yürüyüşler ama düzenli) etkisi oldu
ama ağır ilaç dozajı nedeniyle hafif düzey OHSS oldum; karnım şiş ağrılar içindeydim 3 gün
yine buradan öğrendim bol proteinle indirdim şişliği
2. gün 7 embriyo elde edildi
şimdi de işin değişmeyen yaş kısmı bence: 7 embriyonun ancak 2 tanesi 2. kalite olarak 5. güne kalabildi
yani 2. kaliteler ve az sayıdalar, dondurulcak embriyo kalmadı
dun de minişleri transfer edildiler
umarım yerlerini severler
ama işin değiştirebildiğimiz ve değiştiremediğimiz kısımları var hakikaten ve gerisi tevekkül kısmet arkadaşlarım
bir de projestron iğneleri Verdi 4 tane 2 tane de kan iğnesi
ne beter şeylermiş .tedavinin hiç bir iğnesine benzemiyor:))
bi de benim mthfr677 heterezigot PAI homozigot 4G/4G gibi bişey çıktı daha önceki düşükte.aynı durumda kan sulandırıcı iğne verildi hep takip ettiğim kadarıyla
ama bana coraspin ve folbiol yeter dedi
kafam çok karışık
acaba başka bir doktora daha mı çıksam?
bir ara yazdım yazdım sonra sildsim opudan sonra. son durumda yazayım diye erteledim
neden sonucu beklemişim içimedoğmuş tabi;
keza herşey çok değişken sevinirken üzülüyoz ya da ikisi birden olabiliyor
benim fsh amh gibi sorunum yoktu hatırlarsınız ama 40 yaşımdayım ve bir şekilde artık rezerv azalıyor
mesela opu dan önceki son kontrole kadar 4 yumurta göründü doktora
sonra yüksek doz yiye yiye yumişlerim depar attılar ve opu günü bize ve doktora şaşkınlık geçirterek 12 sayısına ulaştılar
ve hatta şaşırtıcı olan 10unun dolu ve olgun olmasıydı
bence bunda kesilikle 1 senedir sigarayı bırakmanın, sebze ağırlıklı , düşük karbonhidratlı(keza prediyabet var şekerlilerden paket gıdalardan ve beyaz undan uzak duruyorum 9-10 aydır) ve düzenli sporun(bazen ağır kardiyolar,ağırlıklar bazen yürüyüşler ama düzenli) etkisi oldu
ama ağır ilaç dozajı nedeniyle hafif düzey OHSS oldum; karnım şiş ağrılar içindeydim 3 gün
yine buradan öğrendim bol proteinle indirdim şişliği
2. gün 7 embriyo elde edildi
şimdi de işin değişmeyen yaş kısmı bence: 7 embriyonun ancak 2 tanesi 2. kalite olarak 5. güne kalabildi
yani 2. kaliteler ve az sayıdalar, dondurulcak embriyo kalmadı
dun de minişleri transfer edildiler
umarım yerlerini severler
ama işin değiştirebildiğimiz ve değiştiremediğimiz kısımları var hakikaten ve gerisi tevekkül kısmet arkadaşlarım
bir de projestron iğneleri Verdi 4 tane 2 tane de kan iğnesi
ne beter şeylermiş .tedavinin hiç bir iğnesine benzemiyor:))
bi de benim mthfr677 heterezigot PAI homozigot 4G/4G gibi bişey çıktı daha önceki düşükte.aynı durumda kan sulandırıcı iğne verildi hep takip ettiğim kadarıyla
ama bana coraspin ve folbiol yeter dedi
kafam çok karışık
acaba başka bir doktora daha mı çıksam?