Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Canım etki için en az 3 ay kullanılması gerekiyormuş bu ilacın... 1 ay kullan bırak mı demişti doktor?
Bana bu surecte asilamalardan da once histereskopi sonrasi verdi doktor. 1 kutu verdi. Gunde 3 tane ictim sanirim. Bir daha da veren bir doktor olmadi.
 
Haklısın çok zordur kısa sürede 3 kayıp ama önemli olan sağlıkla sıhhatle bir bebeğe sahip olmak o yüzden geçmişi hiç düşünme inşallah bundan sonra güzel olacak..
 
Haklısın çok zordur kısa sürede 3 kayıp ama önemli olan sağlıkla sıhhatle bir bebeğe sahip olmak o yüzden geçmişi hiç düşünme inşallah bundan sonra güzel olacak..
Öyle canim aynen üzülmedimn çok zaten.. ama bunyemi yordu bu durum. Kızlar bilir hep burada birlikte yasadik tüm sureci. Sağlıklı olsunlar da öyle gelsinler.. benim miyom vardı iç duvarda,tutunmasina o engel oldu sanirim
 
Öyle canim aynen üzülmedimn çok zaten.. ama bunyemi yordu bu durum. Kızlar bilir hep burada birlikte yasadik tüm sureci. Sağlıklı olsunlar da öyle gelsinler.. benim miyom vardı iç duvarda,tutunmasina o engel oldu sanirim
Canım tekrar tekrar geçmiş olsun şimdi miyom yok artık dimi?

Bitince devam edeyim mi diye sordum,etme dedi. Evet ben de 3 ay duydum ama ilaci kullandiktan cok sonra:)
Canım doktor gerek görmedi demek ki devam etmene :)
 
Huhuuuuuu günaydın guzellerrrr, hadi bu ay güzel haberler alacağımız bir ay olsun inşallah :KK66: yumiler bollll, spermler hareketliiii, ovulasyonlar yakalanmissss, reglden 9 ay kurtulacagimiz güzel mi guzel bir ay!!!!... hayali bile bi degisik haaa :p
 
İnsallah cnm. Sanada gunaydin. Bende sabah sabah rahim filmi cektirmek icin dustum yollara. Hayirlisi insallah iyi gelir bu film ve guzel haberi alirim :anneadayı::emir_bebek:
kolay gelsin tatlımmm, hemen hemen hepimiz çektirdik, inşallah güzel sonuçlar alırsın, tüpler açık rahim tertemizdir :KK66: 5 dakikalık iş, hemen bitecek..sonrasında hamile kalan çook var....
 
bülen tıraş'tan alıntı.....

Yumurta kalitesini artırmak için Antioksidanlar önemlidir
Eğer yumurta sağlığını desteklemek istiyorsanız özellikle her erkek ve kadının antioksidanlara odaklanması gerekiyor. Sağlıklı doğurganlığa sahip olmanın en önemli bileşenlerinden biri olan antioksidanlar serbest radikallerin hasarlarına karşı yumurta ve spermin korunmasına yardımcı olur. Serbest radikaller hücre sağlığı ve hücrenin DNAsına hem zarar verebilirler bu hamilenin sağlıklı bir gebelik geçirme yerine olası doğum kusurlarını tetiklemeye etkisi olabilir.
Bu nedenle günde iki kez bir kapsül alabilirsiniz. Antioksidan Karışımları hem erkekler hem de kadınlar için özellikle yumurta sağlık için herkesin sağlık programının bir parçası olmalıdır.

Antioksidan takviyesi karışımı almaya ek olarak, çalışmalar CoQ10 Ubiquino takviyesinin de alınması gerektiğini göstermiştir. Türkiye de Koenzim Q10 olarak satılmaktadır Özellikle 35 yaş üstü kadınlarda yumurta sağlığı ve doğurganlık oranlarını geliştirir. 35 yaşın üzerindeki kadınlar için, bir antioksidan karışımı ile birlikte CoQ10 Ubiquinol takviyesi, büyük ölçüde birkaç ay zaman içinde yumurta sağlığını geliştirmek için yardımcı olabilir.
 
hepsini biliyoruz lakin bi hatırlatma olsun istedimmm:

İstistikler her 10 kadından birinin üreme zorluğu yaşadığını gösteriyor. Her ne kadar nedenleri tamamen anlaşılamamış olsa da, araştırmalar üreme zorluklarında beslenme, çevresel nedenler ve stresin önemli rol oynadığını gösteriyor. Bütün tıbbi testleri yaptırıp da hamile kalamamanızın sebebi anlaşılamamışsa, vücutta hormonal dengeyi sağlamak; toksinler, kötü beslenme ve strestarafından harekete geçirilen biyokimyasal problemlerden kurtulmak üreme fonksiyonlarını artıracaktır.

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ:

1. Temiz bir diyet uygulayın

Hamile kalmaya çalışan kadınların vücutta iltihabı arttıracak her türlü besinden uzak durması gerekiyor. Bu maddelerin başında da şeker geliyor. Harvard Üniversitesi profesörlerinden, Jorge Chavarro, yaptığı araştırmada glukoz hassaslığı üzerinde etkisi olan bütün besin maddelerinin aynı zamanda üreme kapasitesini de etkilediğini keşfetti. Nişasta ihtiva eden bütün besin maddeleri (patates, sarımsak, fasulye türleri, beyaz ve esmer buğday ve pirinç, mısır, yulaf, fındık fıstık, ekmek ürünleri, pizza, kek, börek ve çörekler) bu gruba dahil. Alkolün, şekere dönüşmesi nedeniyle tüketilmemesi gerekenler listesinde olduğunu bilmekte de fayda var. Uzmanlar, hamile kalmaya çalışan kadınlara bol sebze meyve ve kompleks karbonhidrat ve protein tüketimini öneriyor.

2. Yağsız veya az yağlı süt ürünlerinden uzak durun

Harvard’lı doktor Chavarro’nun bir başka tespiti de süt ürünleriyle alakalı. Araştırmalar tam yağlısüt ürünleri yerine yağsız veya az yağlı tüketen kadınların üreme zorluğu gösterdiğine işaret ediyor. Bunun birkaç nedeni var: Her şeyden önce yağsız süt yağdan arıtılırken hayvanın dişilik hormonlarından da arınıyor. Sütün yağ tabakasına yapışan dişilik hormonlarının gitmesiyle sütte geri kalan hormonlar erkeklik ve nötr hormonlar oluyor. Bu durum yağsız süt ürünlerini tüketen kadınlarda hormon dengesizliğine ve dolayısıyla ovülasyon problemlerine neden olabiliyor. Ayrıca, yağın sütten ayrılması laktoz (süt şekeri) oranının artmasına neden oluyor. Artan şeker miktarı otomatik olarak glisemik reaksiyonu da arttırıyor. Bu arada süt şekerinin dünya popülasyonununyüzde 70’inde alerjik reaksiyonlara neden olan madde olduğunu unutmamak gerekiyor. “Eğer hamile kalmayı düşünüyorsanız tedbir olarak süt ürünleri alerji testini yaptırmanızda fayda var. Alerjik bir durumunuz yoksa tam organik tam yağlı bir büyük bardak süt için” diyor Dr. Chavarro.

3. Bağırsak sağlığı ve temizliği çok önemli

Gastrointestinal sistem üremede büyük önem taşıyor. Alerjik besinleri elemek ve bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakterileri diyet ve destek haplarıyla çoğaltmak gerekiyor. Buna ek olarak, üreme için vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin maksimumda vücut tarafından emilebilmesi için, hamile kalmaya çalışan kadının sindirim sisteminin de maksimumda çalışması gerekiyor. Üreme dönemlerinde vücudun hormon üretim oranlarını maksimumda tutabilmek için besin maddelerinde bulunan kimyasallar ve toksik maddelerin olabildiğince elenmesi gerekiyor. “Fakat bunu detoks yaparak değil organik, çok çeşitli ve sağlıklı beslenerek yapın” diyor uzmanlar. Detoks üreme için vücudun ihtiyacı olan besin maddelerini de eleyeceği için hamile kalmaya çalışan kadınların detoks programlarından kesinlikle uzak durması gerekiyor. “Alerjik olabileceğiniz maddeleri test yoluyla tespit edin ve bu maddelerden uzak durun; detoksu unutun” diyor uzmanlar. Hamile kalmaya çalışırken oruç tutmak veya rejim yapmak kilo kaybına neden olabileceği için tavsiye edilmiyor. Vücudumuzdaki yağlar aynı zamanda toksin depolarımız. Bu yağlar vücuttan atılmaya başlandığında toksinler de harekete geçiyor ve vücuda dağılmaya başlıyor. Yağ hücreleri bütün toksinleri hormon moleküllerinden uzak tutarak hormon salgılanışını koruyor.

4. Vajinal salgılar

Her ne kadar yumurtlamada 14. gün kuralı kullanılsa da kadınların hatırlaması gereken, bu kuralın aslında kişiden kişiye göre değiştiği. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleşeceğini anlamak için vajinal salgıların değişimini takip etmek gerekiyor. Tam yumurtlama öncesinde vajina salgısı çiğ yumurtanın beyazı görünümüne geliyor. İşte bu yumurtlamanın gerçekleşmek üzere olduğunun en büyük işareti.

5. Gerekli destek hapları

B vitamin kompleksi- Myo-inisitol: polikistik over sendromu olan kadınlarda yumurtlamayı güçlendiren ve üremeyi arttıran bir B vitamin türü. Folik Asit (B9) ise hamileliğin ilk 28 gününde oluşan doğum arızalarını önlemekte çok etkili. Omega 3 asitleri: Soğuk su balıklarında bulunan Omega 3 yağları endometriosis ve diğer hormonal fonksiyonları düzeltiyor. Günde bir defa multi-vitamine ek olarak iyi kalite omega 3 kapsülü almanın çok faydası var. Coenzim Q 10: Günde 600 mg’lık Co Q10 desteği üretilen yumurtanın kalitesini arttırırken aynı zamanda yaşı daha ileri olan kadınlarda döllenme oranını arttırıyor.

6. Rakamlar her şey demek değil

Folikül Stimulant (FSH) hormon düzeylerinin yüksek olduğunu öğrenen kadınlar genellikleumutsuzluğa kapılıyor çünkü genel inanış; FSH düzeyinin yüksekliği yumurta rezervinin düşük olduğunu gösterir şeklinde. Fakat günümüzün modern tıp dünyasında, FSH düzeyinin yüksekliğinin her zaman üreme sistemini bozmadığı ve bozukluğun başka bir nedenden kaynaklanıyor olabileceği biliniyor.

7. Stresi hafife almayın

Stres kronik düzeyde yaşandığı takdirde ciddi boyutlarda üreme problemlerine neden olabiliyor, çünkü kronik stres vücudumuzda kortizol denen bir hormonun salgılanışına neden oluyor. Kortizol hormonu ise sempatik sinir sistemimizin işleyişini bozuyor ve dolayısıyla hormon üretimi ve işleyişi kontrol dışına çıkıyor. Uzmanlar “Hamile kalmak isteyenler ve kalanlar stresten uzak bir hayat yaşamaya çalışmalı” diyorlar.
 
VİTAMİN EKSİKLİĞİ DEYİP GEÇMEYİN
Vitamin eksikliği konusu toplum olarak aslında hiç de üstüne düşmediğimiz bir konu ancak. Vitamin eksikliğinin pek çok ciddi hastalığa neden olduğu gibi infertiliteyi de tetiklediğini ifade eden Dr. Ülkü Görmez,” Özellikle Çinko eksikliği, Koenzim Q10, B12 ve folik asit eksikliği, Demir eksikliği, Selenyum eksikliği, C vitamini gibi vitamin eksikliklerine karşı her zaman doktor tavsiyesi ile önlem almalıyız. Tüm bu vitaminler hem spermatogenez yani sperm yapımının kalitesinde hem de oogenez yani yumurtlamanın kalitesinde rol oynamaktadır. D vitamini ile birlikte eksik olduklarında vücutta birçok bağışıklık mekanizmasında dengesizlikler ortaya çıkmaktadır. Tabii ki bu vitaminler doktor gözetiminde ve önerileriyle kişinin eksikliği testlerle tespit edilerek, en etkin dozda, kişiye özel replasmanlar yani yerine koyma tedavileri şeklinde yapılmak zorundadır. Bu eksiklikleri düzeltirken veya düzeltmeden önce hekimlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise bu eksikliklerin neden geliştiğinin tespit edilmesidir. Eğer tespit edilmeden sadece yerine koyma tedavileri uygulanacak olursa hayat boyu vitamin tedavileri kullanmak zorunda kalırız; veya hangi ilaçtan, vitaminden ne kadar miktarda, ne kadar süreyle kullanacağımız hep bir muamma olur. Örneğin en basit olarak demir eksikliğinin genç bir bayanda neden oluştuğunun tam olarak tanısının konmamış olması tedavide eksik kalınmakla sonuçlanır. Her zaman neden-sonuç ilişkisi immunoterapinin temelini teşkil eder. Hiç bir şey psikolojik değildir. Onun da altında immunolojik nedenler vardır.”dedi.
 
hala baktırmayan kaldıysa şuraya bi not düşüvereyim...bu önemli bi konuuuu

D vitamini
Ne yapar: D vitamini, yağda eriyen bir vitamindir. Seks hormonlarının düzgün üretimi için hayati önem taşımaktadır. Araştırmalar, infertil kadınlarda genellikle D vitamini seviyesinin düşük olduğu saptanmıştır. Yale Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan bir çalışmaya göre, kadınların büyük bölümünde D vitamini düşük seviyededir. D vitamini genel doğurganlığı iyileştirirken, vücuttaki iltihabı azaltır.
 
Ve bu vitaminleri ayni anda mi alicagiz. Elevit iciyorum ayriyetten onlarida tektek almam mi lazim . Kafamda deli sorular olustu simdi.
 
Ve bu vitaminleri ayni anda mi alicagiz. Elevit iciyorum ayriyetten onlarida tektek almam mi lazim . Kafamda deli sorular olustu simdi.
canım bi doktoruna görüş, aynı anda kullandırıyor benim doktor.. koenzim qh, b12,dvitamini, omega3, hatta ben suprad...kullanıyorum dedim ona da devam et dedi, melatonin hepsi aynı gün
 
X