Doktorum, uzun yıllar süren mesleki eğitim ve çalışmalarımdan dolayı 40 yaşında evlendim, eşim de 49 yaşındaydı ve tabiki hemen çocuk sahibi olmak istedik. Danıştığım jinekolog arkadaşlarım yaşımdan dolayı 'zamanla yarıştığımı' bu nedenle gecikmeden
tüp bebek uygulaması yaptırmamı önerdi. İstanbul Cerrahi Hastanesinde profesör olan bir jinekoloğa başvurdum. İlk deneme başarısız oldu, dondurulmuş embriyolardan yapılan ikinci denemede hamile kaldım ancak 6 haftalıkken düşük yaptım. Farklı bir uzmanlık alanında hekimlik yaptığım için tüp bebek konusunda hiç bir teorik bilgim yoktu. İnternetten çok fazla bilgiye ulaştım. Hekim olarak bir tedavi başarısızsa ilk yapacağımız şey nedenini araştırmak ve yeni yollar denemektir. Bu düşüncemi doktorumla paylaştım. Rahimimin bebeği taşımakta yetersiz olduğunu düşündüğümü söyleyip durdum. O da sürekli ileri yaşlarda olduğum için yumurtalarımın kalitesiz olduğunu söyledi. Ona göre sürekli denemeliydik, böylece sonunda tutturabilirdik. Halbuki her denemede vucuduma bir sürü hormon veriliyor ve bir sürü para gidiyor !.Üçüncü kez deneme yapıldı ve başarısız oldu. Sonuçta bir yıl kaybettim, çok sayıda ilaç kullandım ve maddi zarara uğradım. Bir arkadaşımın önerisiyle Brüksel Tüp Bebek Merkezine gittim ve Prof Dr Yücel Karaman'a yaşadıklarımı anlattım. İlk söylediği 'sebebini araştıralım' oldu. Bu bir hekimden duymak istediğim, bilimsel bir cevaptı. Histeroskopi önerdi. Histeroskopi sonucunda rahimimin T şeklinde olduğunu saptayıp aynı seansta düzeltme işlemi uyguladı. Bir süre hormon tedavisi aldıktan sonra 2009 Şubat ayında ilk denemeyi yaptı (IMSI metodunu da uyguladılar). Hamile kaldım. İlk 3 ay kanamam ve düşük riski oldu, Dr Hüsamettin Bey'in takibinde 50 gün progesteron iğnesi uygulandı ve istirahat ettim. Sonraki aylarda çalıştığım şehire döndüm ve kendi hastanemde takiplerim yapıldı. Altınca ayda erken doğum riski nedeniyle rahim ağzına dikiş atıldı (serklaj). Sonuçta 19 Ekim 2009'da 37 haftalık hamileyken 3 kg olarak oğlum doğdu.
Bunları özellikle yazmak istedim. Çünkü bence Dr. Yücel Bey araştırmacı ve çözümcü yaklaşımıyla defalarca denenmesine rağmen başarısız tüp bebek uygulamaları yaşamış kişilere çare olabilecek biridir. Merkezindeki tüm ekip çok ilgili ve çok insancıllar. Laparoskopik cerrahide çok başarılıdır. Hiç bir işlemi de salt para kazanmak için yapacak biri değil. Kendisine de 'İyiki Belçika'dan gelip bu merkezi kurdunuz, Türk hastaların da size ihtiyacı var' demiştim. Beni 42 yaşında, sağlıklı bir bebek sahibi yapıp, anne olmamı sağladığı için ona ne kadar çok teşekkür etsem azdır. İyiki onun gibi hekimler de bu ülkede var !