Yorumsuz...

Şu savunanlar sanırım yastalar. Pek sesleri çıkmıyor.
yastamıyız kim demişş beklenen bir tabloydu ve oldu akp birinci parti mhp ile ortak olmiyacaksa erken seçimm.. varmı başka yolu.. siz bence bunu düşünün mhp ile ak parti ortak olursa chp ve hdp ye sence ne olur...ben düşündümde ..

Kesinlikle. Bu seçimde barış ve insanlık kazandı,Kılıçdaroğlu' nun fedakarlığını da kimse unutmamalı
fedakarlıkmı pöhhhhsatmanın adı ne zamandır fedakarlık olduu .. nasıl bir pencereden bir bakış bu sattınız oylarınızı sonrada gelip ağlamayın burda chp niye bir arpa boy alamıyor diye hep asalak gibi yapışıp yaşamak zorunda

Akp'ye tepkili İç anadolu, Karadeniz ve İç Egeden de Mhp'ye kaymalar yaşandı yani Mhp'ye sadece kendi seçmeni oy vermedi. Akp 81 ilin 81'inde de oylarını düşürdüyse dönüp ben nerede hata yaptım da arkamda cumhurbaşkanı ve devlet desteği de olmasına rağmen istediğimi alamadım, tek başına iktidarı nasıl kaybettim diye bir öz eleştiri yapmalı ona buna suç atacağına.

2011 Genel Seçimleri :
Adalet ve Kalkınma Partisi
21.399.082 oy % 49,83
327 MV

Cumhuriyet Halk Partisi
11.155.972 oy % 25,98
135 MV

Milliyetçi Hareket Partisi
5.585.513 oy % 13,01
53 MV

2015 Genel Seçimleri :
Adalet ve Kalkınma Partisi
18.720.223 oy % 40,8
258 MV

Cumhuriyet Halk Partisi
11.468.792 oy % 25
132 MV

Milliyetçi Hareket Partisi
7.490.635 oy % 16,3
81 MV

Halkların Demokratik Partisi
5.992.802 oy %13,1
79 MV

Yorumsuz demiştim ya...

Satmak mı ? :) bir akp'li seçmenden bu kelimeyi duymak da ayrı bir ironi :) öyle bir pencereden bakıyorum ki çok yüksek bir barış penceresi boyu yetişemeyen göremez de bakamaz da.

bu durumda, davasını satmayan tek mhp görünüyor, akp kürt seçmeni hdpye kaymış, chp yerinde sayıyor, akp %9luk rakamı neden kaybettiğini sorgularken, chpnin neden yerinde saydığını sorgulaması şart bence.

hdp meclise girdi tabiki oylar düşecek ve istediğim bir durumdu ama ne olursa olsun 3 partiye karşı lider parti hala haa tek başına iktidar olamamış kii beklenen bir durumdu ben yadırgamadım ya mhp ile ortak.. yaa seçimm başka yolu yok

Devletimize, milletimize hayirli ve ugurlu olsun.

Satmak mı ? :) bir akp'li seçmenden bu kelimeyi duymak da ayrı bir ironi :) öyle bir pencereden bakıyorum ki çok yüksek bir barış penceresi boyu yetişemeyen göremez de bakamaz da.
yahuu 2011 den beri çıta fazla yükseltemmemiş bir partisiniz başkanınız 35 lere çekerim diyordu çekmessem istifa ederim diyordu sıkıştı sonra 30 lara çekti çıtayı şu an 25 leri bile zor gördünüzz.gittiniz sırf akp tek parti olmasın diye terörist dediğiniz hdpyi beslediniz şimdide çıkmış burda savunma yapıyorsunuzz ..yetmedi terörist dediğiniz parti ile sırf iktidar olmak için ortaklığı bile kabul ediyorsunuz.. teeee... şimdi kusacamm..

Yahu bir karar verin ama. Chp Hdp'yi destekledi diyorsunuz -ki özellikle batıda destekledi doğru- sonra da Chp yerinde saydı diyorsunuz. Hdp'yi desteklemiş haliyle Chp hala aynı oy oranını koruyorsa aslında yerinde saymamış? Yerinde saysaydı Hdp'ye emaneten giden oylarla birlikte düşmesi gerekirdi. Matematik mi bilmiyorsunuz anlamadım ki?

Davuoğlu da tek başına iktidar olamazsam istifa edeceğim 8 Haziran'da diyordu. Edecek mi hadi bakalım :)

Hdp 'nin meclise girmesini beklediklerinden mi ağlayıp duruyorlar.Herkesin surat 5 karış.Mhp 'nin şartlarını akp yerine getirebilecek mi bakalım ? Seçim tekrar olursa çokta farklı bir tablo çıkmayacak ortaya.

AKP'nin 2.678.859 seçmen, %9 oranında düşüş ve 69 sandalye kaybı 2015 seçimlerinde 1. parti olarak çıkmasını asla başarı olarak gösteremez. Bu tam bir yenilgidir.

CHP'nin 312.810 seçmen kazanmasına rağmen %1 lik düşüş ve bu düşüşe bağlı 3 sandalye kaybı istikrar olarak mı görülmeli ?

MHP ve HDP'de sonuç zaten ortada, yorum dahi götürmez.

Saygılar hürmetler...

Bu soruyu bakalım kim bilecek ?
Önceki seçimlere göre chp ve mhp oylarını arttırmış durumda.Hdp de barajı geçtiğine göre bu oylar hdp ye nerden geldi ?
Süre sınırı yoktur.

Hdp 'nin meclise girmesini beklediklerinden mi ağlayıp duruyorlar.Herkesin surat 5 karış.Mhp 'nin şartlarını akp yerine getirebilecek mi bakalım ? Seçim tekrar olursa çokta farklı bir tablo çıkmayacak ortaya.
tabiki surat beş karış olacak ne bekliyordunkii benim takıntım suratların beş karış olması değill.. o zamanla geçerr.. ama bir düşün evet hdp mecliste ki ben istiyordum girmesini bir akp seçmeni olarak... akp mhp ile ortak olursa chp ve hdp kenarda köşede yem atılmayı bekliyen sıkı muhalefet olacaklarr.. zaman var bekleyip göreceğizz..

Yahu sen benim chpli olduğumu nereden çıkardın ? Birinin yaptığını takdir etmek için illa onun partisinden mi olmak gerekiyor. Benimki adil bir gözlemdi. Sen bu kavramlara alışık değilsen ben ne yapayım ? İstifa demişken Davutoğlu' ndan hiç bahsetmiyorsun bir Bülent arınç vardı bugün Ankara' nın nasıl parsel parsel paralellere satıldığını anlatacak olan ona ne oldu ?

Mhp ile akpnin ortak olması demek mhp nin bitişidir.
Muhalefet kötü birşey değildir.Birilerinin hükümeti denetlemesi gerek.Amaç ülke çıkarları ise chp ile hdp 'nin birlikte çalışması beni hiç rahatsız etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…