- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
yastamıyız kim demişş beklenen bir tabloydu ve oldu akp birinci parti mhp ile ortak olmiyacaksa erken seçimm.. varmı başka yolu.. siz bence bunu düşünün mhp ile ak parti ortak olursa chp ve hdp ye sence ne olur...ben düşündümde ..Şu savunanlar sanırım yastalar. Pek sesleri çıkmıyor.
fedakarlıkmı pöhhhhKesinlikle. Bu seçimde barış ve insanlık kazandı,Kılıçdaroğlu' nun fedakarlığını da kimse unutmamalı
ne diyeceğim yavru düşeceği belliydi zatenn hdp gümbür gümbür geliyordu.. akp nin içindeki kürtler hdp ye verdi ve chp li seçmenler hdp ye verdi.. mhp li olanlar kendi partilerine verdii.. eee işte sonuç ortada ..
Satmak mı ? :) bir akp'li seçmenden bu kelimeyi duymak da ayrı bir ironi :) öyle bir pencereden bakıyorum ki çok yüksek bir barış penceresi boyu yetişemeyen göremez de bakamaz da.fedakarlıkmı pöhhhhsatmanın adı ne zamandır fedakarlık olduu .. nasıl bir pencereden bir bakış bu sattınız oylarınızı sonrada gelip ağlamayın burda chp niye bir arpa boy alamıyor diye hep asalak gibi yapışıp yaşamak zorunda
bu durumda, davasını satmayan tek mhp görünüyor, akp kürt seçmeni hdpye kaymış, chp yerinde sayıyor, akp %9luk rakamı neden kaybettiğini sorgularken, chpnin neden yerinde saydığını sorgulaması şart bence.2011 Genel Seçimleri :
Adalet ve Kalkınma Partisi 21.399.082 oy % 49,83 327 MV
Cumhuriyet Halk Partisi 11.155.972 oy % 25,98 135 MV
Milliyetçi Hareket Partisi 5.585.513 oy % 13,01 53 MV
2015 Genel Seçimleri :
Adalet ve Kalkınma Partisi 18.720.223 oy % 40,8 258 MV
Cumhuriyet Halk Partisi 11.468.792 oy % 25 132 MV
Milliyetçi Hareket Partisi 7.490.635 oy % 16,3 81 MV
Halkların Demokratik Partisi 5.992.802 oy %13,1 79 MV
Yorumsuz demiştim ya...
hdp meclise girdi tabiki oylar düşecek ve istediğim bir durumdu ama ne olursa olsun 3 partiye karşı lider parti hala haa tek başına iktidar olamamış kii beklenen bir durumdu ben yadırgamadım ya mhp ile ortak.. yaa seçimm başka yolu yokAkp'ye tepkili İç anadolu, Karadeniz ve İç Egeden de Mhp'ye kaymalar yaşandı yani Mhp'ye sadece kendi seçmeni oy vermedi. Akp 81 ilin 81'inde de oylarını düşürdüyse dönüp ben nerede hata yaptım da arkamda cumhurbaşkanı ve devlet desteği de olmasına rağmen istediğimi alamadım, tek başına iktidarı nasıl kaybettim diye bir öz eleştiri yapmalı ona buna suç atacağına.
yahuu 2011 den beri çıta fazla yükseltemmemiş bir partisiniz başkanınız 35 lere çekerim diyordu çekmessem istifa ederim diyordu sıkıştı sonra 30 lara çekti çıtayı şu an 25 leri bile zor gördünüzz.gittiniz sırf akp tek parti olmasın diye terörist dediğiniz hdpyi beslediniz şimdide çıkmış burda savunma yapıyorsunuzz ..yetmedi terörist dediğiniz parti ile sırf iktidar olmak için ortaklığı bile kabul ediyorsunuz.. teeee... şimdi kusacamm..Satmak mı ? :) bir akp'li seçmenden bu kelimeyi duymak da ayrı bir ironi :) öyle bir pencereden bakıyorum ki çok yüksek bir barış penceresi boyu yetişemeyen göremez de bakamaz da.
yahuu 2011 den beri çıta fazla yükseltemmemiş bir partisiniz başkanınız 35 lere çekerim diyordu çekmessem istifa ederim diyordu sıkıştı sonra 30 lara çekti çıtayı şu an 25 leri bile zor gördünüzz.gittiniz sırf akp tek parti olmasın diye terörist dediğiniz hdpyi beslediniz şimdide çıkmış burda savunma yapıyorsunuzz ..yetmedi terörist dediğiniz parti ile sırf iktidar olmak için ortaklığı bile kabul ediyorsunuz.. teeee... şimdi kusacamm..
yastamıyız kim demişş beklenen bir tabloydu ve oldu akp birinci parti mhp ile ortak olmiyacaksa erken seçimm.. varmı başka yolu.. siz bence bunu düşünün mhp ile ak parti ortak olursa chp ve hdp ye sence ne olur...ben düşündümde ..
ben duymadım demişse etsin yavruu.. sıkıntı yokk..Davuoğlu da tek başına iktidar olamazsam istifa edeceğim 8 Haziran'da diyordu. Edecek mi hadi bakalım :)
tabiki surat beş karış olacak ne bekliyordunkii benim takıntım suratların beş karış olması değill.. o zamanla geçerr.. ama bir düşün evet hdp mecliste ki ben istiyordum girmesini bir akp seçmeni olarak... akp mhp ile ortak olursa chp ve hdp kenarda köşede yem atılmayı bekliyen sıkı muhalefet olacaklarr.. zaman var bekleyip göreceğizz..Hdp 'nin meclise girmesini beklediklerinden mi ağlayıp duruyorlar.Herkesin surat 5 karış.Mhp 'nin şartlarını akp yerine getirebilecek mi bakalım ? Seçim tekrar olursa çokta farklı bir tablo çıkmayacak ortaya.
Yahu sen benim chpli olduğumu nereden çıkardın ? Birinin yaptığını takdir etmek için illa onun partisinden mi olmak gerekiyor. Benimki adil bir gözlemdi. Sen bu kavramlara alışık değilsen ben ne yapayım ? İstifa demişken Davutoğlu' ndan hiç bahsetmiyorsun bir Bülent arınç vardı bugün Ankara' nın nasıl parsel parsel paralellere satıldığını anlatacak olan ona ne oldu ?yahuu 2011 den beri çıta fazla yükseltemmemiş bir partisiniz başkanınız 35 lere çekerim diyordu çekmessem istifa ederim diyordu sıkıştı sonra 30 lara çekti çıtayı şu an 25 leri bile zor gördünüzz.gittiniz sırf akp tek parti olmasın diye terörist dediğiniz hdpyi beslediniz şimdide çıkmış burda savunma yapıyorsunuzz ..yetmedi terörist dediğiniz parti ile sırf iktidar olmak için ortaklığı bile kabul ediyorsunuz.. teeee... şimdi kusacamm..
akp :))Bu soruyu bakalım kim bilecek ?
Önceki seçimlere göre chp ve mhp oylarını arttırmış durumda.Hdp de barajı geçtiğine göre bu oylar hdp ye nerden geldi ?
Süre sınırı yoktur.
tabiki surat beş karış olacak ne bekliyordunkii benim takıntım suratların beş karış olması değill.. o zamanla geçerr.. ama bir düşün evet hdp mecliste ki ben istiyordum girmesini bir akp seçmeni olarak... akp mhp ile ortak olursa chp ve hdp kenarda köşede yem atılmayı bekliyen sıkı muhalefet olacaklarr.. zaman var bekleyip göreceğizz..