• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorumlar mısınız lütfen fikirlerinize ihtiyacım var

Ben sizin demek istediğiniz şeylere tepki göstermedim hanımefendi. Beni suçlarmış gibi kaba bir dille yorumlar yazdınız ben bunlara tepkimi gösterdim.
evet suçlusun.
çünkü hala o evdesin ve insanlıktan uzak yaratıklara sana kötü davranma fırsatı vermeye devam ediyorsun.

seni durduran ailen değil sensin.
ana babamı istemeyen, beni döven kocayla işim olmaz, boşanmakta kararlıyım deyip çıkıp gitsen, eve almayacak mıydı ailen seni?

Bir şeyi merak ediyorum.
Eşinizin ve ailesinin maddi durumu nasıl?

Anlamlandırmaya çalışıyorum başlangıçta her şeyi birlikte yapmayı kabul etmenizi?
Bir sebebi olmalı.

Bu arada bence de şiddet kabul edilemez.

Umudum tabikide var niye olm

Konuyu tekrar açma sebebimi söyledim. Telefonum da bir sorun olacak sanırım çünkü açtığım hiçbir şeyi göremiyorum bir süre sonra açılmıyor gidiyor bu yüzden açtım. Ayrıca yorumculara kızmadım zaten
hala umudum var diyor ya.

aman banane.

ben sıcacık yuvamda çekirdek ailemle şiddet görmeden mutlu mesut yaşıyorum.

banane dayak yiyen, hor görülen, kendi kıymetini bilmeyen, manyak kocası için ailesinden bile vazgeçen kadınlardan banane.

çekirdeğimi çitler, okur geçerim.

dayak yiyen düşünsün, kocası bir tekmeyle bacağını kaç yerden kırar diye.

evet suçlusun.
çünkü hala o evdesin ve insanlıktan uzak yaratıklara sana kötü davranma fırsatı vermeye devam ediyorsun.

seni durduran ailen değil sensin.
ana babamı istemeyen, beni döven kocayla işim olmaz, boşanmakta kararlıyım deyip çıkıp gitsen, eve almayacak mıydı ailen seni?

Hayır diyorum ya ben geçen hafta son kez aradım geliyorum dedim onlarda gel tabi başımızın üstünde yerin var fakat kızım bir süre daha sabret daha çok yenisin belki bundan oluyordur bir süre daha sabret dediler bende annem öyle deyince bir şey diyemedim. Ama bu soruda da yazdım ya bugün de aynı tarz şeyler yaşadım şimdi hemen onları aramak yerine buraya sormak istedim yani lütfen yanlış şeyler yazmayın onlar akışını bilip bilmeden yazılanlara tepkim. Ben gördüm bu evliliğin devam etmeyeceğine zaten yani burda her şeyi anlatıp cevapları aldıkça daha çok emin oluyorum ama böyle suçlamalar görünce haliyle bende sinirleniyorum. Sizin desteğinize veya fikirlerinize lafım Yok sadece beni bu kadar ağır suçlamayın mağdur olan benim ve dediğim gibi yaşım genç kafama göre bir delilik yapmamak için burada yaşamış görmüş insanların fikirlerini almak istiyorum ama böyle tepkiler lütfen vermeyin

Ya başta her şeye evet dedik ama ailem anlaşırken kızım daha küçük özlediğinde görmek istediğinde getirir misiniz gelir miyiz diye eşime sormuşlar o da tabiki evet falan demiş ama şuan öyle bir şey Yok anca yalvarmam gerekiyor annemlere gidebilmek için. Gelebilirler mi diye sorduğumda zaten direk hayır cevabını alıyorum
Canım böyle izin almaya gerek var mıydı sence
Yani gelinir gidilir .Ailen şimdide gelsin gitsin eşini aliştirsınlar.
Sen boşanmak istemiyorsan ailene söyle ara ara gelsinler seni görsünler. Kayinvalidenlerle dostluk kursunlar yoksa böyle sıkıntılar yasarsinız

Eşimin babası annesi onay vermeden olmuyormuş çünkü

Bu ne demek ya :KK62: zirf bunun icin ben ortaligi birbirine katarim :KK20:

Öyle susmakla sabretmekle olmuyor onlarin ekmegine yag sürüyorsün !

Niye evlendinki sen madem aile olamicaktiniz?
Yanlis anlama seni ezmek gibi bi niyetim yok sadece ileriyide gör bu hep böyle devam edicek. Sen herseye boyun eymek zorunda kalicaksin.

hala umudum var diyor ya.

aman banane.

ben sıcacık yuvamda çekirdek ailemle şiddet görmeden mutlu mesut yaşıyorum.

banane dayak yiyen, hor görülen, kendi kıymetini bilmeyen, manyak kocası için ailesinden bile vazgeçen kadınlardan banane.

çekirdeğimi çitler, okur geçerim.

dayak yiyen düşünsün, kocası bir tekmeyle bacağını kaç yerden kırar diye.
Orası hala umudum var olmayacaktı tamamlamamışım o cümleyi yanlış anlaşılmasın orası

Konu sahibesi kızıyor ama konusunda herkes tecrübesine göre yorum yapmış görünüyor, bende kendi kızımın yerine koyup yorum yaptım, kızım gelse eşinin yaptıklarını anlatsa, hele de şiddet gördüğünü söylese bir daha asla o eve göndermem, onların evinde ağlayacağına baba evinde ağlasın, günahtır bu kızlarda ana baba evladı, bunu fark edemiyorlar, aslında insanların kızdığı nokta da bu.

Kesinlikle haklısın benim annem vefat etti şuan kardeşim 12 yaşında aynı şeyleri yaşasa çeker alırım kardeşimi dedgin gbi otursun el kapısında aglayacagina yanımda ağlasın

Mutsuzsun, boşan. Hayat çok kısa. Mutlu olmaya bak.

Sen daha cicim ayını bile yaşayamadan diğer aşamaya geçmişsin... Tamam ailenin dediği gibi yenisiniz, alışma evresi var ama alışma evresi böyle yaşanmaz. Çünkü bu alışma değil tehditle, şiddetle, zorlamayla benimsetme. Üstelik benimsemek zorunda bırakıldığınız şey eşiniz bile değil, ailesi!!

Aynen öyle zaten annesi sürekli benim yanımda canım oğlum bilmem be diyip sinirlerimi bozuyor :KK43: ailesi öyle bir davranıyor ki sanki beni bi anne doğurmamış bi babam yokmuşgibi :KK43: kendi kızlarına gelince sürekli yanlarında olsun damatları hep getirsin istiyorlar ama ben annemlere gidip gelmek isteyince yeni evli kız gidermiymiş diyorlar ama kendi kızının bi tanesi de daha 1 yıllık evli ve sürekli burda
Maalesef bu modeller degismiyor canim. Yol yakinken dön ve kurtul kesinlikle

Ayol ailende belli ki seni barındırmıyor
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin derler
Maddi manevi boşanmaya hazır mısın sonra ailen kabul etmezse arkana baka baka dönersin adamda daha çok azıtır
Huylarına gideceksin ne var uy biraz kaynananlara...misafirliğe git beraber yiyin için ne olmuş dünyanın sonu mu
Böyle uyumsuz olursan yürütemezsin
Ailenin karekteri bu demekki
Allah yardımcın olsun

Ya başta her şeye evet dedik ama ailem anlaşırken kızım daha küçük özlediğinde görmek istediğinde getirir misiniz gelir miyiz diye eşime sormuşlar o da tabiki evet falan demiş ama şuan öyle bir şey Yok anca yalvarmam gerekiyor annemlere gidebilmek için. Gelebilirler mi diye sorduğumda zaten direk hayır cevabını alıyorum

Dayağın olduğu yerde evlilik yoktur
Ama sen level atlamışsın, üç kuruşluk insanlara aileni de pas pas etmişsin, ne için??

Aynen öyle zaten annesi sürekli benim yanımda canım oğlum bilmem be diyip sinirlerimi bozuyor :KK43: ailesi öyle bir davranıyor ki sanki beni bi anne doğurmamış bi babam yokmuşgibi :KK43: kendi kızlarına gelince sürekli yanlarında olsun damatları hep getirsin istiyorlar ama ben annemlere gidip gelmek isteyince yeni evli kız gidermiymiş diyorlar ama kendi kızının bi tanesi de daha 1 yıllık evli ve sürekli burda

Bu ifadeniz içimi acıtti.

Herkes annesinin bitanesi..Aileniz sizi köle olasiniz diye büyütmedi.
Nasıl bir cüret nasıl bir kendini bilmezliktir?Aileniz nasıl gelemez,nasıl sizi göndermez aklim almıyor.

Bir an önce kurtulun,bu evlilik değil.Esaret

Kesinlikle haklısın benim annem vefat etti şuan kardeşim 12 yaşında aynı şeyleri yaşasa çeker alırım kardeşimi dedgin gbi otursun el kapısında aglayacagina yanımda ağlasın
Allah rahmet eylesin anneciğinize, sizlere sabırlar dilerim.
Aynen öyle, her evlilikte ufak tefek anlaşmazlıklar olur, fındık kabuğunu doldurmayan tartışmalarda baba evine dönülmesin veya aileler yüz göz edilmesin ama ortada şiddet varsa, psikolojik baskı, sürekli taviz hali, tehdit vb o zaman kimse evladını sokakta bulmadı, evlenince anne babamızı hayatımızda yokmuş gibi sayamayız, eş eşliğini bilmeli, evlendik artık ailenle görüşemezsin deme hakkını kimseye vermiyorum, herkes yerini de haddini de bilecek.

Allah rahmet eylesin anneciğinize, sizlere sabırlar dilerim.
Aynen öyle, her evlilikte ufak tefek anlaşmazlıklar olur, fındık kabuğunu doldurmayan tartışmalarda baba evine dönülmesin veya aileler yüz göz edilmesin ama ortada şiddet varsa, psikolojik baskı, sürekli taviz hali, tehdit vb o zaman kimse evladını sokakta bulmadı, evlenince anne babamızı hayatımızda yokmuş gibi sayamayız, eş eşliğini bilmeli, evlendik artık ailenle görüşemezsin deme hakkını kimseye vermiyorum, herkes yerini de haddini de bilecek.

Kesinlikle öyle ya evlenince birilerini silmek bana hiç doğru gelmiyor

Merhabalar. Ben 7 aylık evliyim ve evlendiğim günden beri neredeyse sorun yaşıyorum. Eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz ve her şey birlikte yapılacak diye anlaşmıştık başlarda. Evliliğimiz 3 ayını bulduğunda ki zaten o aralar hep sorunlar oluyordu ben eşime evimde yemek içmek istiyorum dediğimde eşim bana kızıyordu babam kızar annem kızar diye yani hep onlarda yedik ve evimde kimseyi ağırlayamadım annem babam gelmek istediler gelemediler eşimin ailesi yüzünden. Eşim de bana destek olmayınca bende böyle şeylere baş edemeyince babamın evine gittim 3 hafta boyunca orda kaldım sonra yemek içmek ayrı diye geldim ama şuan yine her şey eskisi gibi sadece kahvaltımı evimde yapabiliyorum. Eşim evime kimsenin gelmesine izin vermiyor ailemden birileri gelemiyor. Gidip geldiğimden beri eşimin bana karşı tavrı değişti. Ailesiyle bir yere gitmek istemeyince falan bana kızmaya tehdit etmeye başlıyor bir kaç kere vurdu. Ve az önce annesi babası misafirliğe gidecekmiş bende eşime gizlice ben gitmek istemiyorum dedim o da gideceksin babam gidilecek diyor git hazırlan dedi bende sinirlendim çünkü geçen hafta da aynı sebeplerden dolayı bana kızdı ve beni ailemle yine tehdit etti. Gitmeyeceğim dedim ve gitmedim ama şuan bana çok sinirli kızlar sizce ne yapmalıyım evliliğim zaten hep böyle 3 gün iyi 5 gün sorunlu geçiyor ya ailesinden sorun oluyor ya kendisi. Her kadının eşine davrandığı gibi davranıyorum yani sinirlensem bile biraz konuşup sonra kendi kendime susuyorum o sinirliyken karşısında susuyorum. Ayrı olacak her şey diye geldim ama hala ailesiyle birlikte oluyor her şey. Ama eşim benden sürekli şikayetçi karşısında herkes kadar konuştuğum halde çok konuşuyorsun falan diyip bana hep kızıyor hadi bunu da anladım ama beni ailemle tehdit ediyor getirip götürmemekle. Tek başıma aileme zaten göndermiyor ailem İstanbul Anadolu yakasında oturuyor. Ailem böyle sorunlar olunca bana 7 aylıkken böyle sorunlar oluyorsa çekme kızım gel diyorlar ama bilemiyorum sizce ne yapmalıyım

Eşine de ki sen artık evlisin evin ayrı yolun ayrı bu ne böyle bir olur iki olur ama insan sürekli de kalmak istemez ki evlenmeseymiş keşke otursaymış annesigille.
Annen baban da arkandayken bir çaresine bak canım

Back