• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorumlar mısınız lütfen fikirlerinize ihtiyacım var

Arkanda ailen varken neden hala bu adama ve ailesine katlanırsin ki?
Evet 1 tokatla darp raporu alinir, şikayetçi olunur, hem bosanma hem darp icin dava açılır tazminat ve nafaka alinir.
Sonra da oturur elin adamina ve ailesine hizmet edecegine kendi ailene edersin en azindan kimseden hakaret isitmeden, dayak yemeden, insan onuruna yakisir bir hayat sürdürürsün.

Bu arada bu konu içeriğiyle defalarca konu açılmış, lütfen aynı içerikle birden fazla konu açmamaya özen gösteriniz.

Yorum yapanlara kızıyorsunuz ama size kötü birşey demiyorlar, henüz yaşınız küçük, 20 yaş evlenmek için erken ama evlenmişsiniz, sizin seçiminizdir saygı duyarız ama sorun eşinizin ailesinde değil, direkt eşinizde.
Hayattaki hiç kimse bir insanı ailene gidemezsin diye tehdit etme hakkına sahip değildir. Kimse ailesine giderken izin almamalı, yerinizi bilsin diye anneme gidiyorum dersiniz ama hepsi o kadar, gidebilir miyim, yapabilir miyim vb izin istemeler taviz vermek demektir, ayrılırsınız ayrılmazsınız bu sizin kararınız ama siz yaşadıklarınızı bir daha bir gözden geçirin lütfen, annene gidemezsin diyen biri ne kadar eş olabilir size? Belki eşinizi seviyorsunuz o yüzden bu tehdidi veya yaptıkları gözünüze batmıyor ama yaptıkları, söyledikleri size ve ailenize hakarettir, ne demek benim evime ailemi almamak?

Merhabalar. Ben 7 aylık evliyim ve evlendiğim günden beri neredeyse sorun yaşıyorum. Eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz ve her şey birlikte yapılacak diye anlaşmıştık başlarda. Evliliğimiz 3 ayını bulduğunda ki zaten o aralar hep sorunlar oluyordu ben eşime evimde yemek içmek istiyorum dediğimde eşim bana kızıyordu babam kızar annem kızar diye yani hep onlarda yedik ve evimde kimseyi ağırlayamadım annem babam gelmek istediler gelemediler eşimin ailesi yüzünden. Eşim de bana destek olmayınca bende böyle şeylere baş edemeyince babamın evine gittim 3 hafta boyunca orda kaldım sonra yemek içmek ayrı diye geldim ama şuan yine her şey eskisi gibi sadece kahvaltımı evimde yapabiliyorum. Eşim evime kimsenin gelmesine izin vermiyor ailemden birileri gelemiyor. Gidip geldiğimden beri eşimin bana karşı tavrı değişti. Ailesiyle bir yere gitmek istemeyince falan bana kızmaya tehdit etmeye başlıyor bir kaç kere vurdu. Ve az önce annesi babası misafirliğe gidecekmiş bende eşime gizlice ben gitmek istemiyorum dedim o da gideceksin babam gidilecek diyor git hazırlan dedi bende sinirlendim çünkü geçen hafta da aynı sebeplerden dolayı bana kızdı ve beni ailemle yine tehdit etti. Gitmeyeceğim dedim ve gitmedim ama şuan bana çok sinirli kızlar sizce ne yapmalıyım evliliğim zaten hep böyle 3 gün iyi 5 gün sorunlu geçiyor ya ailesinden sorun oluyor ya kendisi. Her kadının eşine davrandığı gibi davranıyorum yani sinirlensem bile biraz konuşup sonra kendi kendime susuyorum o sinirliyken karşısında susuyorum. Ayrı olacak her şey diye geldim ama hala ailesiyle birlikte oluyor her şey. Ama eşim benden sürekli şikayetçi karşısında herkes kadar konuştuğum halde çok konuşuyorsun falan diyip bana hep kızıyor hadi bunu da anladım ama beni ailemle tehdit ediyor getirip götürmemekle. Tek başıma aileme zaten göndermiyor ailem İstanbul Anadolu yakasında oturuyor. Ailem böyle sorunlar olunca bana 7 aylıkken böyle sorunlar oluyorsa çekme kızım gel diyorlar ama bilemiyorum sizce ne yapmalıyım
Yuva yıkmak büyük iş tek sorun yemek içmek mi yani onun dışında iyi misiniz?

Senin dediğin üye aslında kötü birşey söylemedi sana sadece biraz sert konuşmuş ama bir an önce çıkıp gitmelisin demek istediği bu sadece canım
çoğu üye gayet yumuşak üslupla yazdı. işe yaradı mı, hayır. hala o evde. ve şiddet görmeye devam ediyor psikolojik olarak. fiziksel var mı, kimbilir.

İşte ne yazık ki sinirinizi yanlış tarafa yönlendiriyorsunuz.
Bu adam sizi darp eidyor mu iyip kakıyor mu?
Evet
Sizin kişiliğinizi ezmeye çalışıyor mu?
Evet
Anne babayı evladından ayırarak eziyet ediyor mu?
Evet
Tüm bunlara karşı siz naif naif yazınca üye durumunuza sinirlendi muhtemelen size değil.
Çünkü hepimiz kadınız ve biliyoruz. Bu işler tokatla başlar kemiklerin kırılmasıyla devam eder.
Şiddetin sonu yok
Saygısızlığın da
Evli olduğunuz kişinin size saygısı yok bunu kabullenin.
Yaşınız genç henüz ömür tüketmeye değmez. Haızr bebek yokken bitirin.
Sinirimi başka yere yönelttiğim Yok. Burası derdimizi sorunumuzu ya da mutluluğumuzu vs. Gibi şeyleri insanlarla paylaşıp onların fikirlerini aldığımız bir sayfa. Ben sadece derdimi paylaştım ki paylaşımlarım da benim bu olanlara karşı yaptığım şeyleri söylemedim yani o bana vuruyor ben susuyorum demedim. O kullanıcıya sinirlenme sebebim herkes belki onunla aynı şeyi düşünüyor fakat o kişi bunu çok sert bir dille uygunsuz bir şekilde söylüyor. Şahsıma hakaret edeceği bir şey göremiyorum? Bana bu şekilde konuşabileceği bir neden de Yok sonuçta tanımıyoruz. Ben buna kızıyorum. Başkasına sinirlenip burdaki insanlara çattığım da Yok. O halde bende o kullanıcıya diyorum ki sorun nedir yani hâl böyleyken benim hayatım hakkımda basıl karar verip benim kararlarımı da kafasına göre söyleyebiliyor ya da bana hakaret edebiliyor

Bırak git dönmemek üzere... Eğer sen böyle taviz vermeye devam edersen evlilik değil esaret olur o.. Kendine böyle yapma.. Gençsin.. Böyle bir adamla ve böyle bir aileyle bir ömür geçer mi?

Tamam ama diğer insanlarda aynı şeyi daha uygun bir dilde şahsıma hakaret etmeden söylüyorlar. Arada ki farkı açıkladım sanırım

Canım arada fark olabilir ama söylemek istediği şey bizimle aynı aslında bende şu yazılanları okuduğumda bir çok kelime aklımdan geçti benim annem vefat etti ben evlendikten 8 ay sonra aklıma direk annem geldi nasıl izin vermez bir eş ve bir kadın nasıl annesinin yanına gidemez diye benim de aklıma gelen bir çok kelime var kendini bu şekilde ezdirmen bütün hemcinslerini sinirlendirir burada art niyet arama bence çünkü burada kimse kimseyi tanimiyor ve burada bir çok kişi bence iyi olmamız için elestiri yapıyor

çoğu üye gayet yumuşak üslupla yazdı. işe yaradı mı, hayır. hala o evde. ve şiddet görmeye devam ediyor psikolojik olarak. fiziksel var mı, kimbilir.

Bakın. Hala burada durma sebebimi de size söylemedim ama siz onda bile beni suçlayarak konuştunuz. Ben aileme geçen hafta geleceğim dediğim de hepsi bana evet gel ama istersen bir süre daha bekle dedikleri için burdayım bu süreyi uzatmadan bekle dediler tabikide. Kalmışım veya gitmişim beni bu şekilde suçlamaya hakkınız yok bunu söylemeye çalışıyorum size sadece

Sinirimi başka yere yönelttiğim Yok. Burası derdimizi sorunumuzu ya da mutluluğumuzu vs. Gibi şeyleri insanlarla paylaşıp onların fikirlerini aldığımız bir sayfa. Ben sadece derdimi paylaştım ki paylaşımlarım da benim bu olanlara karşı yaptığım şeyleri söylemedim yani o bana vuruyor ben susuyorum demedim. O kullanıcıya sinirlenme sebebim herkes belki onunla aynı şeyi düşünüyor fakat o kişi bunu çok sert bir dille uygunsuz bir şekilde söylüyor. Şahsıma hakaret edeceği bir şey göremiyorum? Bana bu şekilde konuşabileceği bir neden de Yok sonuçta tanımıyoruz. Ben buna kızıyorum. Başkasına sinirlenip burdaki insanlara çattığım da Yok. O halde bende o kullanıcıya diyorum ki sorun nedir yani hâl böyleyken benim hayatım hakkımda basıl karar verip benim kararlarımı da kafasına göre söyleyebiliyor ya da bana hakaret edebiliyor

O üyeyi tanımam etmem onun tarzı öyledir değildir bilmem.
Sinirinizi yöneltmek derken şu kendini savunan halinizi evinizde de gösterin o adam sizi ezemesin demrk istemiştim.
Her neyse sonuç olarak son fikrim bence sürmemesi gerekn bir evlilik bu. Allah kolaylık verisn.

Bakın. Hala burada durma sebebimi de size söylemedim ama siz onda bile beni suçlayarak konuştunuz. Ben aileme geçen hafta geleceğim dediğim de hepsi bana evet gel ama istersen bir süre daha bekle dedikleri için burdayım bu süreyi uzatmadan bekle dediler tabikide. Kalmışım veya gitmişim beni bu şekilde suçlamaya hakkınız yok bunu söylemeye çalışıyorum size sadece
Ailenin şiddet gördüğünden haberi var mı ?

Ne kadar merakli insanlar var gelinle icli disli olmaya :duduk: bi rahat verseler kocan sana böyle davranmaz :KK12:

Ailen arkandaymis bu herkese nasip olmuyor sakin cocuk yapma daha cok bogarlar seni !!

Ayril veya ayrilma diyemem ama eksisiyle artisiyla bi düsün :işsiz: böyle ömür gecermi?

Bunlar vocuguna isim koymaya dahi karisisir eminim.

Ailende mantikli insanlarmis onlari göz ardi etme.
Allah yardimcin olsun .

sana hakaret etmedim.
olanlar basit şeyler değil ve ben de naif biri değilim.

mesela bana vuracak adamı anasından doğduğuna pişman eder, kapıya koyarım.

ah canım her evlilikte ufak tefek şiddet olur, evlendin sen artık, yeni ailene uyum sağla mı demeliyim?

sen kocamdır döver de sever de dersen, birgün çok severken kemiklerini kırıverir derim.

Bu arada bu konu içeriğiyle defalarca konu açılmış, lütfen aynı içerikle birden fazla konu açmamaya özen gösteriniz.

Yorum yapanlara kızıyorsunuz ama size kötü birşey demiyorlar, henüz yaşınız küçük, 20 yaş evlenmek için erken ama evlenmişsiniz, sizin seçiminizdir saygı duyarız ama sorun eşinizin ailesinde değil, direkt eşinizde.
Hayattaki hiç kimse bir insanı ailene gidemezsin diye tehdit etme hakkına sahip değildir. Kimse ailesine giderken izin almamalı, yerinizi bilsin diye anneme gidiyorum dersiniz ama hepsi o kadar, gidebilir miyim, yapabilir miyim vb izin istemeler taviz vermek demektir, ayrılırsınız ayrılmazsınız bu sizin kararınız ama siz yaşadıklarınızı bir daha bir gözden geçirin lütfen, annene gidemezsin diyen biri ne kadar eş olabilir size? Belki eşinizi seviyorsunuz o yüzden bu tehdidi veya yaptıkları gözünüze batmıyor ama yaptıkları, söyledikleri size ve ailenize hakarettir, ne demek benim evime ailemi almamak?

:KK9::KK9::KK9:

Sanki bir kaç kez şiddet var demişti konu sahibi :işsiz:

Canım arada fark olabilir ama söylemek istediği şey bizimle aynı aslında bende şu yazılanları okuduğumda bir çok kelime aklımdan geçti benim annem vefat etti ben evlendikten 8 ay sonra aklıma direk annem geldi nasıl izin vermez bir eş ve bir kadın nasıl annesinin yanına gidemez diye benim de aklıma gelen bir çok kelime var kendini bu şekilde ezdirmen bütün hemcinslerini sinirlendirir burada art niyet arama bence çünkü burada kimse kimseyi tanimiyor ve burada bir çok kişi bence iyi olmamız için elestiri yapıyor
Hayır bakın sizin uyarı şekliniz farklı o kullanıcının farklı. Ben geçen hafta çıkıp gidecektim ailem hep gel diyordu bir iki gün geçti ben arayıp geleceğim anne dediğim de kızım evet gel başımın üstünde yerin var fakat istersen biraz daha sabret dedi. Ben bunu az önce o kullanıcıya da söyledim fakat ne dese beğenirsiniz. Sen kalıcam dediysen ailen ne yapsın. Bi de çocuk yap tam olsun gibi saçma cümleler kurdu. Hayır ordan onu nasıl çıkarıyor ve kendi kendine kafasında bir şey kurguluyor ona gülüyorum :)

çünkü senin kararsızlığın onları durduran.
eğer kararlı olsaydın geçen hafta çıkıp gitmiştin. hala umudun var kocandan yana.

sana hakaret etmedim.
olanlar basit şeyler değil ve ben de naif biri değilim.

mesela bana vuracak adamı anasından doğduğuna pişman eder, kapıya koyarım.

ah canım her evlilikte ufak tefek şiddet olur, evlendin sen artık, yeni ailene uyum sağla mı demeliyim?

sen kocamdır döver de sever de dersen, birgün çok severken kemiklerini kırıverir derim.
Ben sizin demek istediğiniz şeylere tepki göstermedim hanımefendi. Beni suçlarmış gibi kaba bir dille yorumlar yazdınız ben bunlara tepkimi gösterdim.

:KK9::KK9::KK9:

Sanki bir kaç kez şiddet var demişti konu sahibi :işsiz:
Konu sahibesi kızıyor ama konusunda herkes tecrübesine göre yorum yapmış görünüyor, bende kendi kızımın yerine koyup yorum yaptım, kızım gelse eşinin yaptıklarını anlatsa, hele de şiddet gördüğünü söylese bir daha asla o eve göndermem, onların evinde ağlayacağına baba evinde ağlasın, günahtır bu kızlarda ana baba evladı, bunu fark edemiyorlar, aslında insanların kızdığı nokta da bu.

Ben sizin demek istediğiniz şeylere tepki göstermedim hanımefendi. Beni suçlarmış gibi kaba bir dille yorumlar yazdınız ben bunlara tepkimi gösterdim.

Sizi suçlamadı aslında sadece ileride olacabilecekleri yazdı daha fazla taviz verme demek istedi şuan alıngan olduğun için uyuye takmış durumdasın gerek yok belki biraz sert çıkmış olabilir ama gerçekten bir yerde baktığında bazı insanlar bu şekilde konuşma tarzından etkilenip yolunu çiziyorlar

çünkü senin kararsızlığın onları durduran.
eğer kararlı olsaydın geçen hafta çıkıp gitmiştin. hala umudun var kocandan yana.
Umudum tabikide var niye olm

Konuyu tekrar açma sebebimi söyledim. Telefonum da bir sorun olacak sanırım çünkü açtığım hiçbir şeyi göremiyorum bir süre sonra açılmıyor gidiyor bu yüzden açtım. Ayrıca yorumculara kızmadım zaten

Back