- 27 Kasım 2017
- 701
- 2.379
- 33
Olan ablanıza ve çocuğa oldu ne demek, diğer kadının sucu ne k.bakmayın ama adamın evli olduğunu bile bile ablası kendini ateşe atmış, Evlenmeden çocuk doğurması normal olduğu için ablası haklı demi
Miras nafaka degil derdi gercekten, babama aciklandiktan sonra ya memlekete gelirler ya sehir degistirirler ayni sehirde yasamanin ni geregi yok. Babalik yapsin da degil derdi. Kim bu cocugun babasi ileride ugrasilacagina ilk 1 yilda aciliyormus zaten babalik davasi mahkemede de red etmez sanirim. Bana kalsa bunlara da gerekNormalin dışına çıktığımızda doğru/yanlış karışıyor.
Evet çocuk babasını bilmeli, de baba istemiyor.
Bunu dava yoluyla çözmek, adamı zorla baba yapmaz.
Eğer miras, nafaka vs beklentileri varsa davadan, bu durumda da ablanız kendisi ile çelişmiş, çünkü bu çocuğu bile isteye tek başına sorumlu olacağını bilerek dünyaya getirmiş...
Beklenti olmasını garipsemiyorum yada yanlış bulmuyorum, ablanız tek başına yapmadı o çocuğu sonuçta.
Ablanız zaten yaptığı ile gurur duymuyordur, ama madem her şeyi göze alarak evli bir adamdan dünyaya çocuk getirdi, babalık da beklemesin.
Bu da baska bi bakis acisi en ufak bi imada cani sikilacagina. Istedigi yerde yasamasi n guzeli bu konuda israrci olmicam artikadam bebeği istemiyor, babalık davası açsa ayda 250 lira nafaka alıp onunla mı yetinecek. o çocuk babasız nihayetinde. üzücü bi durum. kendisi nerde istiyorsa orda baksın bence. yanınıza getirip de kendi ailenize yük etmeyin.
Bu da baska bi bakis acisi
Bu da baska bi bakis acisi en ufak bi imada cani sikilacagina. Istedigi yerde yasamasi n guzeli bu konuda israrci olmicam artik
Miras nafaka degil derdi gercekten, babama aciklandiktan sonra ya memlekete gelirler ya sehir degistirirler ayni sehirde yasamanin ni geregi yok. Babalik yapsin da degil derdi. Kim bu cocugun babasi ileride ugrasilacagina ilk 1 yilda aciliyormus zaten babalik davasi mahkemede de red etmez sanirim. Bana kalsa bunlara da gerek
Tabi ki diger bayan da manevi muhakkak bir cöküntü yasamizdir. Oda magdur. Ama konu sahibinin dedigine göre bebegi bildigi halde beraberlikleri sürüyor.konu sahibinin ablasina ve cocuguna ne damgalar vurulabilecegini gelin siz sayin. Ben ablasi hakli demedim. Ama onu ve cocugu zor zamanlar da bekliyor. Türk toplumu bilmiyormus gibi yazmayin lütfen.
Birde ekliyim: Benim kuzenimin kandirdigi kiza evli oldugunu söylememisti. Bosanacagini ve davayi beklediklerini söyledi. Halbuki esinin bir haberi bile yoktu. Kizda simdi suc o davanin sonucunu beklememesi bana göre
Merhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.
asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.
ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.
kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
Suana kadar ozel de dogum dahil adamdan maddiyat istemmedi. 2 gune kadar sık sık gelip gormus sevmis, esi ogrendikten sonra istememis yuvami yikamam diye. Esi iliskiyi de bilip susmus bebege de susuyoranne babanız için de yük olur zaten. kendisi bebeği doğurmak konusunda madem bu kadar kararlıydı, sorumluluğu da kendi almalı.
birincisi yuva yıkılmadı devam ediyor, ikincisi evli olduğunu adam saklıyor başta sonrasında öğreniyor tabii,Ben ablanızdan çok diğer kadına üzüldüm. Yuva yıkanın yuvası olmaz ne bekliyordunu, acaba??
Suana kadar ozel de dogum dahil adamdan maddiyat istemmedi. 2 gune kadar sık sık gelip gormus sevmis, esi ogrendikten sonra istememis yuvami yikamam diye. Esi iliskiyi de bilip susmus bebege de susuyor
birincisi yuva yıkılmadı devam ediyor, ikincisi evli olduğunu adam saklıyor başta sonrasında öğreniyor tabii,
Neden, yaparken iyi miydi? Neden bebeginin imkanlarini o adama biraksin. 9 ay boyunca bosancam demiş, belki kadin o kadar umutlu olmasaydi bu bebegi dogurmayacakti, belki adam sebep oldu dogurmasina? Neden hakkini almasin? Ne olacak biliyor musunuz babanin hicbir hakki gecmeyecek, sonra cocugu kiymete binip babacim babacim diye ortalarda gezecek bes kurus faydasi olmamasina ragmen. Gurur yapilacak bir konu degil ortada bi kedi yavrusu degil bebek var.Normalin dışına çıktığımızda doğru/yanlış karışıyor.
Evet çocuk babasını bilmeli, de baba istemiyor.
Bunu dava yoluyla çözmek, adamı zorla baba yapmaz.
Eğer miras, nafaka vs beklentileri varsa davadan, bu durumda da ablanız kendisi ile çelişmiş, çünkü bu çocuğu bile isteye tek başına sorumlu olacağını bilerek dünyaya getirmiş...
Beklenti olmasını garipsemiyorum yada yanlış bulmuyorum, ablanız tek başına yapmadı o çocuğu sonuçta.
Ablanız zaten yaptığı ile gurur duymuyordur, ama madem her şeyi göze alarak evli bir adamdan dünyaya çocuk getirdi, babalık da beklemesin.
yapıcı yaorumunuz için teşekkürler, dediğiniz gibi ilişki içerisinde evli olduğunu öğreniyor, bunların bi önemi yok bu süreçte gerçi, çocuğu var üstelik çocuğunu da ablama getirmiş bebeği göstermiş, eşi memlekettinde yaşıyormuş bu olaylardan kısa bi süre önce yanına almış, hep çelişkili şeyler.ablaniza hakaret edebilecek biri oldugunu sanmiyorum bu konuda. adamin evli oldugunu bilmeden muhtemelen iliskiye basladi; evli oldugunu ogrendiginde her saf kadin gibi nasilsa bitti diye kendini avuttu. bebegi oldugunda da artik zaten her sey icin cok gecti.
Babalik davasini acin. yasa ter turlu bebek ve annenin yaninda. eger ilk celsede kendiliginden kabul ederse dogrudan nufusa gidip kimligi alabilir ablaniz. yok eger cekismeliye donerse durum, dna testi istenir ve testin sonucunun ardindan yine nufusa gidip kimlmik alir ablaniz. yigeniniz bu arada evlilik akdi icinde dogan diger kardeslerinden hicbir farki olmayacaktir bu arada; eger adamin baska cocugu varsa.
Boşan da gel demek zor bir şey değil.
Evli olduğunu hiç bilmiyor olsa ben hak verirdim. Adam kendini bekar olarak tanıtmamış ki.
Çocuk dediğiniz şey de ilk ilişki de olmamıştır o kadarına dikkat etmişlerdir diye düşünüyorum.
Ortada süreç var...
Evli adamla birliktelik, üzerine evli adamdan çocuk.
Hiç birimiz hayatta sadece kendimize karşı sorumlu değiliz.
Torunları olduğunda sevinecek insanlara sunu yasatmak reva mi?
Yada karşıda adamın karısı ve çocukları var?
Ben burada kadını mağdur göremiyorum kusura bakmayın.
evet araştırdım, ilk kimlik çıkartılırken baba, tanıma senedi imzalayacaktı, sonra alıcam ben kimliğime gerek yok, sen şimdi kendi soyadını ver falan demiş
ilk babalık davası bi açılsın babanıza ilk edapta evli demeyin ablamıda kandırmış diyin sonra sonra babaya adam evliymiş dersiniz duruma göre adam kalp krizi falan geçirir Allah korusun annenler kadar babalar sağlam değil namus meselesi olur direk, adam zaten çocuğa sahip çıkmıcak kadında bence boşanmıcak siz maddi desteği alın dini nikah kıymışlar ayrılmışlar diyin olmazsa şeytana uymuşlar dersiniz adama demeyin adam kalpten gider sonra adam gelirse pişman olmuş ablama geri gelmiş dersiniz babayaMerhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.
asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.
ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.
kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
Ne kadar iki yuzlu bir milletiz, yorumlari okurken şok gecirdim. Eger ablan burda ben hamileyim ama cocugu aldirmak istiyorum diye konu acsaydi yok o cocugun sucu ne, ne bicim insansin madem yapiyosun arkasinda duracaksin diye sallar dururlardi. Hep de boyle oldu. Burada bu konuda ben kac kisiyle kavga ettim. Ben bebek olsam aldirilmayi secerim bunca zorlukla karsilasmak yerine dedim diye. Şimdi gelmişler yok ablana diyecek laf yok, o bebek neler yasayacak onun yuzunden bilmem ne. Kadina helal olsun diyeceginize, herkesi karsisina alacagini cekecegi butun zorluklari bilmesine ragmen dogurmuş cocugunu ayni sizin istediginiz gibi, noldu şimdi? Te allahim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?