• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

Bir durumun yanlış olması,bu durumdaki insanların önce kendilerine ve sonra çevrelerine haksızşlık etmeleri,kimseye ama kimseye bu kadar ağır ithamlarla,olayı bedduaya getirecek kadar,doğmuş bir yavru için "peydahlanmak" gibi aciz bir söz söyleyecek kadar yargılama hakkı vermez.Hem de hamile olan bir anne adayıyken.
Evet durum yanlış.Evet insan kızıyor evet olmaması gerekiyor.Evet ahlaki boyutları da var.Evet toplumsal normlara uymuyor.Fakat hayatta siz yapmam dediğiniz şeye bir başkası aynı psikolojik duruşu sergilemeyebilir.Benim çocuğum yapmaz böyle yetiştirmem dediğiniz şeye bile bir başkasının çocuğunun şartları yaptırabilir.Bu hayatta herkesin imtihanı var.Kimi geçer kimi dirayet gösteremez sınıfta kalır.Can almak suçken bile hukukta nefsi müdafa şerhi varken,hiç kimseyi böyle bir dille bilmeden etmeden yargılamamak gerekir.Hayat bu,insan düşer,şaşar beşer yanılır inanır..Kimsenin ahlakını yargılamk kimsenin haddi de değildir.
Valla hanımefendi sen demeyebilirsin , ama ortada iğrenç bir olay var ve bu iğrenç deme halkına sahibim.

sen hamilesin ve ağzından ruhundan ne kötü sözler çıkıyor, ben ablamı aklamaya çalışmıyorum. pis kaka o tamam mı? oldu mu böyle berbat anne derken, içinize ruhunuza esenlik diliyorum, allah sizi ablamgil gibilerden uzak tutsun
Kusura bakma ama bunun hamile olmasıyla alakası yok. Ablan diye kıyamıyorsun anlıyorum. Ablan değil de başkası yapsa, mesela sen aldatılan taraf olsan ne kocan için ne de o kadın için iyimser düşünmezsin. Allah aşkına kendini aldatılan kadının yerine koy ve onun tarafından bak.
Hoş o da hatalı aldatan adamla evliliğe devam ediyor.
Ama farzet ki aldatılan sensin. Tek suçlu olarak kocanı ilan etmezsin herhalde? Sırf elinde tutmak için kocandan çocuk doğuran kadına 'da' kin tutarsın.
O yüzden ablanı savunurken mantıklı savun. Ki bence savunulacak yeri yok kabul et.
Tek masum o bebek. Adamı elinde tutmak için çocuk yapan sorumsuz bir kadın nasıl iyi annelik yapabilir bilemem ama inşallah o çocuk için herşey güzel olur.

Adamın eşi boşanmadı diye sizin ablanız ahlak abidesi olmuyor. Al birini vur ötekine. Ablanız da adam da aynı derecede suçlu. Evli bir erkekle yatmak ne tebrik edilecek bir durum ne de hoş görülecek, olan olmuş zaten denilecek bi durum. Aynı şekilde evli olduğu halde başkasından çocuk prydahlamak aynı oranda aynı derecede aynı ağırlıkta bir suç. Kimse cinsiyet ayrımı yapmasın. Ablanızı burada alttan alttan aklayıp paklamaya asla çalışmayın. Ablan ve o adam gibileri Allah her evden uzak tutsun. Dilerim ikisi de yaptıklarının bedelini her iki cihanda fazlasıyla çeker. Çocuğa yazık, böyle berbat anne babadan (!) dünyaya gelmesine çok üzüldüm. Umarım onlar gibi ahlaksız kişilikler arasında büyümez tertemiz bir insan olur. Burada kimse ablaya karşı acıtasyon yapmasın. Böyle bir ahlak yoksunu kadın evimize dadandığında kimse kadın hakkında güzel şeyler düşünmez. Allah böyle erkekleri de kadınları da bildiği gibi yapsın. Bu olayda ahlaksız iki kişi varsa o da ablan ve o adam. Cesaret deyip de kimse iğrenç zihniyetini ortaya dökmesin!!!

+1
ağzınıza, düşüncenize sağlık, tam da aklımdan geçenleri yazmışsınız.

Ellerine yüreğine sağlık vallahi yorumunuzdan dolayı canı gönülden tebrik ediyorum, bu kınanacak bir olay değil kimse k.bakmasın evli bir adamla beraber olup çocuk doğurmak ahlaklı bir insan davranışı değil zaten, Allah akıl vermiş neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmek için başka söze gerek yok
Valla kadını tebrik eden edene ama biz kendi düşüncemizi açıkladığımız zaman cahil cühela oluyoruz. Kendi düşüncemle cahil kalmayı tercih ederim. Ayrıca ben de sizi yorumlarınızdan dolayı alkışlıyorum

Ben kadının yaptığı doğrudur demiyorum da,normalde kürtaj karşıtı olan forum bir anda ''keşke kürtaj olsaydı'' ya dönmüş ? Neden ? Diğer çocuklar çocuk da bu çocuğunki can değil mi ?

Kadının bile bile doğurması konusu,bilemiyorum.Ben kürtaj karşıtı bir insan değilim,böyle bir hata yapsam da büyük konuşmak istemem ama kesinlikle kürtaj olurdum.Ama konu sahibinin ablası olmak istememiş,bunun için kadına vurulması ayrı bir komik,üstelik kürtaj yapanlara ''katil'' diyenlerin çoğunlukta olduğu bir forumda.Umarım samimiyetsizliğin siz de farkındasınızdır.

Kusura bakma ama bunun hamile olmasıyla alakası yok. Ablan diye kıyamıyorsun anlıyorum. Ablan değil de başkası yapsa, mesela sen aldatılan taraf olsan ne kocan için ne de o kadın için iyimser düşünmezsin. Allah aşkına kendini aldatılan kadının yerine koy ve onun tarafından bak.
Hoş o da hatalı aldatan adamla evliliğe devam ediyor.
Ama farzet ki aldatılan sensin. Tek suçlu olarak kocanı ilan etmezsin herhalde? Sırf elinde tutmak için kocandan çocuk doğuran kadına 'da' kin tutarsın.
O yüzden ablanı savunurken mantıklı savun. Ki bence savunulacak yeri yok kabul et.
Tek masum o bebek. Adamı elinde tutmak için çocuk yapan sorumsuz bir kadın nasıl iyi annelik yapabilir bilemem ama inşallah o çocuk için herşey güzel olur.
Herkes benim hamileliğimden dem vurmuş zaten hamile olduğum için o bebeğe bu kadar üzüldüm. Bu şekilde anne babası olduğu bu şekilde dünyaya geldiği için. Sanki bebeğe karşı kötü şeyler söylemişim gibi laflarım evrilip çevrilmiş. Tek duam Allah o bebeği iyi ve kişilikli insanlarla karşılaştırsın ömrü boyunca. Bu hikayede başka dua edilecek kimse Yok!

Incilde ' ilk taşı günhahsız olan atsın' diyor. Kınamaktab Allaha sığınırım. Ama bi şeye gerçekten çok şaşırdım. Adamın karisindaki boşvermişlik mi desem umursamazlik mi çaresizlik mi?? Her neyse ona şaşırdım. Ablan kocaman kadın esasında. Tercih ettiği hayatı yaşama hususubda özgür. Ama evet anne ve baba çok yıpranacaktır bu süreçte. Sonucta evli bi adamla olmak etik değil ve toplum olarak bunlara ekstra tepkiliyiz. Cok yanlış . Allah kimseyi evlat ile imtihan etmesin. Ve son olarak.. o adam bence bu olaydaki en suçlu karakter.. hem karisina , hem sevgilisine ve hem de dogmamis çocuğuna ihanet ettigi icin. Allah iki yakasını bir araya getirmesin.

Son düzenleme:
Adamın eşi boşanmadı diye sizin ablanız ahlak abidesi olmuyor. Al birini vur ötekine. Ablanız da adam da aynı derecede suçlu. Evli bir erkekle yatmak ne tebrik edilecek bir durum ne de hoş görülecek, olan olmuş zaten denilecek bi durum. Aynı şekilde evli olduğu halde başkasından çocuk prydahlamak aynı oranda aynı derecede aynı ağırlıkta bir suç. Kimse cinsiyet ayrımı yapmasın. Ablanızı burada alttan alttan aklayıp paklamaya asla çalışmayın. Ablan ve o adam gibileri Allah her evden uzak tutsun. Dilerim ikisi de yaptıklarının bedelini her iki cihanda fazlasıyla çeker. Çocuğa yazık, böyle berbat anne babadan (!) dünyaya gelmesine çok üzüldüm. Umarım onlar gibi ahlaksız kişilikler arasında büyümez tertemiz bir insan olur. Burada kimse ablaya karşı acıtasyon yapmasın. Böyle bir ahlak yoksunu kadın evimize dadandığında kimse kadın hakkında güzel şeyler düşünmez. Allah böyle erkekleri de kadınları da bildiği gibi yapsın. Bu olayda ahlaksız iki kişi varsa o da ablan ve o adam. Cesaret deyip de kimse iğrenç zihniyetini ortaya dökmesin!!!
:KK9::KK9:

Valla kadını tebrik eden edene ama biz kendi düşüncemizi açıkladığımız zaman cahil cühela oluyoruz. Kendi düşüncemle cahil kalmayı tercih ederim. Ayrıca ben de sizi yorumlarınızdan dolayı alkışlıyorum
Çok teşekkür ederim, bazı kurallar evrenseldir dünyanın neresine gidersen git kabul görmez, kimse k bakmasın evli adamla beraber olan bir kadın, bir de utanmadan adamın karısıda biliyor bişey demiyor diye bazı ahlaksızlığa devam edilmesi dünyanın neresinde giderseniz gidin kabul görmez bırakın 3 5 kişi ablayı savunsun bu her yerde asla kabul görmeyecek bişey, ödül olarak bebek doğurduğunu söyleyen bir kardeş hangi zihniyet bikmyirıum ama burada konu sahibi abla diye düşünüyorum,yoksa bu kadar ayrıntıyı bilemez! Ayrıca erkek sonuna kadar suçlu ama evli barklı adamı kabul eden kadın da adamdan daha suçlu bunu anlamıyorlar işte ,

Erkek sonuna kadar suçlu ama onu evli barklı haliyle kabul eden kadın da erkekten daha suçlu, kadın onu öyle kabul edip beraber yaşadıktan sonra ben erkeğe suç bulmam , kadının aklı yok mu adam mı kalmadı da evli barklı adamlarla beraber olup, insanın yuvasını yıkıyor, Allah böyle kadınlardan ve erkeklerden korusun , hala kadın savunuluyor ne hale geldik biz ya kınamayın kınamayın bunun kınanacak hiç bir şeyi yok , bu sadece karakter meselesedir zikri bozuk olan her şeyi yapar, böyle bir kadını savunan insanların zikrinden şüphe ederim, evli barklı adamla beraber olmak çocuk doğurmak nasıl bir algıdır anlamıyorum.

Bir kadinin herseye ragmen çocuğunu dogurmak istemesi cesarettir.
Ayakta alkıslanacak bir cesaret evet doğru, böyle doğumlar yüzünden masum bir çocuk nasıl ithamlara maruz kalıyor hayatı boyunca ne laflar duyuyor bunu da biliyor musunuz, o meleğin suçu ne belki çok kötü bir hayatı olacak bunları da düşğn , kadın kendi emelleri için doğurdu kardesinşnd ediği gibi adamı karısından ayırmak için doğurdu bu bebegin sucu ne?

Ayakta alkıslanacak bir cesaret evet doğru, böyle doğumlar yüzünden masum bir çocuk nasıl ithamlara maruz kalıyor hayatı boyunca ne laflar duyuyor bunu da biliyor musunuz, o meleğin suçu ne belki çok kötü bir hayatı olacak bunları da düşğn , kadın kendi emelleri için doğurdu kardesinşnd ediği gibi adamı karısından ayırmak için doğurdu bu bebegin sucu ne?

Kürtaj mı olmalıydı peki ablası ? Merak ediyorum düşüncenizi.

Asla kürtajdan yana değilim en basında bu ilişki olmamalıydı adam ayrılsın diye doğurdunu söyleyen bir kardeş var

Ya işte,çözümünüz yok sayfalardır yazıyorsunuz.Bu da garip oluyor o zaman.
Olan olmuş,bir hata yapmış ablası tamam.Ee ortada bir çocuk kaldı onu ne yapsın ? Çözümünüz yok.Kürtaj olsun mu ? Hayır.Doğursun mu ? Hayır.Ne yapsın peki ? Bilmediğimiz 3.seçenek mi var nedir yani ?

Hayret ediyorum bazen forumdaki insanlara ya.Tebrik edenlerin bir tanesi bile ''ooh iyi ki hamile kalmış aferin ona'' dememişler.Olan olmuş zaten,kadın hamile kalmış,kürtaj da olabilirdi,ama olmamış çocuğunu dünyaya getirmek istemiş.Cesur diyenler de bunun için demişler,çünkü cidden bu kolay bir şey değil.Burada bile tanımayan onca insan yorum yapıyor,tanıyanlar arkasından neler diyorlardır kim bilir.Kadın tüm bunlara rağmen çocuğunu dünyaya getirmeyi seçmiş.Kimse iyi ki gitmiş evli adamla olmuş demiyor,herkes bunun yanlış olduğunun bilincinde.Israrla kelimeleri çekip çekip yazıyorsunuz,hayret bir şey gerçekten.

Ablanız hata üstüne hata yapmış ama bence bebeğin günahına girmeyerek daha büyük bir felakete yol açmamış
Babanızın olgunlukla karşılayacağını sanmıyorum umarım torununu kabul eder
Ablanız kendine çocuğu ile tertemiz bir sayfa açıp ordan devam eder
Bebeğinizin bahtı açık olsun sorunlarda kolayca çözülsün inşaAllah

Ablanizi asla kinamiyorum kim isterki evli bir adamdan cocuk yapıp hayati suregiden bir mücadeleyle yaşamayı dugunsuz gelinliksiz evden çıkmayı dogum yaparken sonsuz bir mutluluğu çok büyük bir hata yapıp derin bir mutsuzluğa hapsetmeyi dünyanın en tatlı haberi olan torun müjdesini ölüm fermani gibi ailesine sunmayı ...sevmistir ya çok sevmistir kendinden bile geçecek kadar çok sevmistir biz anlayamayiz....allah yardimciniz olsun anneni babanı taniyosun bizne desek boş misal benim ailem olsa beni mahfederdi o yüzden hayatta soylemezdim ...herşeye rağmen allahta kullarda o minicik yavrunun yüzü suyu hürmetine affederler

Kapi gibi dur ablanin yaninda. Ezdirme sakin. Ne ilk ne de son bekar anne olacak ablan. Desteginizle pasalar gibi buyur o bebis.

Evet zor bir durum ama bence anne babanızın yanında yasamamalılar
Benim ablam olsa ben her koşulda yanında olurdum
Ama babama gerçeği asla söyleyemezdik çünkü önce bizi sonra kendini vururdu

Back