• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoruldum

Zor bir durum.
Ablanız hata yapmış,ama madem o çocuğu doğurmuş o da sizin kanınız artık.Yanında olun.Çocuğun bir suçu yok.
Umarım ablanız bir sonraki adımlarını daha dikkatli atar artık.

Adamın eşi boşanmadı diye sizin ablanız ahlak abidesi olmuyor. Al birini vur ötekine. Ablanız da adam da aynı derecede suçlu. Evli bir erkekle yatmak ne tebrik edilecek bir durum ne de hoş görülecek, olan olmuş zaten denilecek bi durum. Aynı şekilde evli olduğu halde başkasından çocuk prydahlamak aynı oranda aynı derecede aynı ağırlıkta bir suç. Kimse cinsiyet ayrımı yapmasın. Ablanızı burada alttan alttan aklayıp paklamaya asla çalışmayın. Ablan ve o adam gibileri Allah her evden uzak tutsun. Dilerim ikisi de yaptıklarının bedelini her iki cihanda fazlasıyla çeker. Çocuğa yazık, böyle berbat anne babadan (!) dünyaya gelmesine çok üzüldüm. Umarım onlar gibi ahlaksız kişilikler arasında büyümez tertemiz bir insan olur. Burada kimse ablaya karşı acıtasyon yapmasın. Böyle bir ahlak yoksunu kadın evimize dadandığında kimse kadın hakkında güzel şeyler düşünmez. Allah böyle erkekleri de kadınları da bildiği gibi yapsın. Bu olayda ahlaksız iki kişi varsa o da ablan ve o adam. Cesaret deyip de kimse iğrenç zihniyetini ortaya dökmesin!!!
sen hamilesin ve ağzından ruhundan ne kötü sözler çıkıyor, ben ablamı aklamaya çalışmıyorum. pis kaka o tamam mı? oldu mu böyle berbat anne derken, içinize ruhunuza esenlik diliyorum, allah sizi ablamgil gibilerden uzak tutsun

Çocuğa yazık olmuş.
Böyle berbat bir baba.
Evli bir adamla ilişki yaşayıp "ben bu çocuğu doğuracam" diye güçlü kadın ayakları yapan bir kadın.
Ama o işler öyle olmuyor işte.
Kimsenin hakkı yok böyle bir ilişkiyle çocuk sahibi olmaya.

Olan olmuş madem umarım bundan sonra istediğiniz gibi olsun, bebeği dede anneanne anne ve teyzeler olarak büyütün.
Hep bir yanı eksik olacak belki ama güzel bir ortam sunulursa iyi yetişebilir.
Babanız umarım kaldırır bu durumu.
Malesef sizi baya zor günler bekliyor ailece.

Keşke olmasaydı ,keşke yasanmasaydi..belki inanmak istedi adama belki sürüklendi bir şekilde. Bu hiç kimseyi ilgilendirmez.sistemsel zaten çok doğru yaptı demiyor ablası için. .37 yıllık yasamimda şunu öğrendim" asla "demeyeceksin..herkesin çöcugu yeğeni var..ellâlem lafı dinlemeyen bir anne ve 3 kardes..sizin sırtınız yere gelmez..Umarım babanız da kabulenir en yakın zamanda.ablanız da bu kadar buyuk hatalar yapmaz geri kalan yasan tisinda. bence yaşadığınız yer akrabalarla sık sık görüştüğünüz bir yerse abla larınız gelmesin.o adam da ben istemiyorum diyemez..alacak nüfusuna paşa paşa, nafaka sini da ödeyecek. .

Farkli bir sehirde yeni bir baslangic dusunsun ablaniz. Siz de destek olursaniz normal bir hayat surebilirler.
Nefret soylemlerine gerek yok, ortada bir cocuk var, ablaniz bundan sonra duzenli bir hayati olsun ki bebegine iyi baksin.
Ama ayni sehirde veya sizin sehrinizde cevre tanir bilirken zor olur bence.
Yeni bir yere gidip bosandim desin en iyisi.

Ve elbette babaligi karsi taraf kabul etmek zorunda, aksi suc degil mi zaten? Ben mi yanlis biliyorum. Kisinin soy agacini.dogru belirtmek yasal olarak zorunlu diye biliyorum. Nafaka isteyebiliyorsa da istesin. Sonucta madem dogurdu her seyde cocugub iyiligini dusunmeli.

Kendi adiniza konusuyorsunuz, iki saattir laf anlatmaya calistigim uye agzini acip adama bir sey demedi. Anca kadina saldirdi durdu. Ben de bir saattir diyorum ki tek suclu kadin degil. Bebek haric herkes suclu. O kadinin tebrik edilecek tek yani -ki bence dogru bir hareket degil- herkese her seye ragmen bebegini dogurmus, aldirmamis. Bir saattir anlattigim sey bu. Ama masallah ahlaksiz da oldum her sey de oldum.

Biraz şöyle bakmak lazım sanırım.
Evliyken gelip biri sizinle birlikte olsa,
Ayrı yaşıyor vs önemli değil, kağıt üzerinde bile olsa bu adamın nikahları karısı var.
Ne kadar güvenirsiniz o adama?
O adamdan zaten her şey beklenir.
Konu sahibi ilişki içerisinde ablam evli olduğu öğrendi diyor, ona da eyvallah.
Peki böylesine yalancı, şerefsiz bir adamdan çocuk sahibi olmak sorumsuzluk değil mi?
Adamın pislik paçalarından akıyor zaten.
Ama çocuk adamın kararı değil.
Bu çocuğu bu ikilemde bırakan kadın.
Korunabilirdi, aldırabilirdi, bir cesaret doğurmaya karar verdi, şimdi babası olsun, soyadı olsun demenin çok da akla yatkın bir tarafı yok.
Babalık davası da bana göre bu yüzden yersiz.
Gitsin yazdırsın kendi babasının üzerine.
Kendine ve çocuğuna da yemiz bir hayat kursun.

Kadının niyeti hiç görüşmemek vs diye düşünüyor konu sahibi ama ben bunu da çok inandırıcı bulmuyorum nedense.
Laylaylom görüşmeselerde, şimdi değilse 5-6 ay sonra sular durulunca irtibata geçmeye başlayacaklardır.

Sabahtan beri yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama en sonunda kendimi tutamadım.
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, zira kınayıp başıma gelmiş şeyler var o sebeple öncelikle asla kınıyorum demiyorum, çünkü herkes kendi geçtiği yolları, kendi ayaklarına batan taşları bilir yürüdüğü yolda.
O sebeple ablan nasıl evli bir adamdan çocuk yapar tüüü kaka demiyorum, bence kimse de demesin bilemeyiz yaşananları. Elbette hepsi A'dan Z'ye zordur hem ablan için hem de adamın eşi için... Keşke böyle olmasaymış ama bence bundan sonra ne olacağına bakmak daha doğru bence...

Ablanın hamileliği sırasında annen baban durumu hiç sorgulamadı mı, peşine düşmedi mi, bebeğin babasıyla tanışmak istemedi mi söyleyeceklerimden önce bunu merak ettim.

Ablan bu bebeği gerçeği kabullenip doğurmak istemiş, hamileliği sırasında bebeği kabullenip hallolur her şeyşimdi kabullenmemesini anlayamadım ama velayet, yurt dışı ve ya bazen otel konaklamalarında bile izin isteme gibi durumlardan ötürü bence bu adamın çocuğu nüfusuna almaması daha mantıklı, ablan olaya şu an muhtemelen duygusal bakıyordur ama bence biraz mantıklı bakması için ikna edebilirsin.
Bunu söylüyorum ama eğer tabii ki babasından kalacak hanlar hamamlar yüklü bir miras yoksa ama anladığım kadarıyla o şekilde bir durum yok...
Adam nüfusuna alsa bile bakması gereken bir ailesi olduğu için mahkeme 200-250 taş çatlasın çok iyi kazanıyorsa 800-900 liraya kadar bir para bağlar ama bence ablanın çocukla özgür takılması daha önemli ciddi bir miras söz konusu değilse...
Neden olaya hep maddi bakıyorsun dersen, adamın eşi ve çocukları olduğu için hiç bir zaman ablanın bebeğiyle normal bir ilişkisi olmayacak, yani o şekilde bir beklentiniz varsa onu da silsin bence ablan aklından...

Ben bu durumda en çok annene ve babana üzüldüm...
Bunun saklanacak bir tarafı yok ama bence bu konu öncelikle medikal destek alınacak bir ortam hazırlanıp anne ve babayla paylaşılmalı...
Anne baba her zaman çocuğunun arkasında durur ama baban gurur yapıp adamı sıkıştırabilir ya da o anki üzüntüyle sağlık sorunu yaşayabilir.
Allah yardımcınız olsun, dilerim kırmadan dökmeden hallolur her şey...

Biraz şöyle bakmak lazım sanırım.
Evliyken gelip biri sizinle birlikte olsa,
Ayrı yaşıyor vs önemli değil, kağıt üzerinde bile olsa bu adamın nikahları karısı var.
Ne kadar güvenirsiniz o adama?
O adamdan zaten her şey beklenir.
Konu sahibi ilişki içerisinde ablam evli olduğu öğrendi diyor, ona da eyvallah.
Peki böylesine yalancı, şerefsiz bir adamdan çocuk sahibi olmak sorumsuzluk değil mi?
Adamın pislik paçalarından akıyor zaten.
Ama çocuk adamın kararı değil.
Bu çocuğu bu ikilemde bırakan kadın.
Korunabilirdi, aldırabilirdi, bir cesaret doğurmaya karar verdi, şimdi babası olsun, soyadı olsun demenin çok da akla yatkın bir tarafı yok.
Babalık davası da bana göre bu yüzden yersiz.
Gitsin yazdırsın kendi babasının üzerine.
Kendine ve çocuğuna da yemiz bir hayat kursun.

Kadının niyeti hiç görüşmemek vs diye düşünüyor konu sahibi ama ben bunu da çok inandırıcı bulmuyorum nedense.
Laylaylom görüşmeselerde, şimdi değilse 5-6 ay sonra sular durulunca irtibata geçmeye başlayacaklardır.
Bakin en basindan beri anlatmaya calistigim sey bu. Bence de dogurmasi mantiksiz. Ben bu forumda boyle konularda hep dedim ki aldir o cocugu, yapma etme. Bana yuklendiler ne demek aldirmak diye. Yabanci degil bunlar, burda bu konuda bu cocugu neden dogurmuş diyenler ben cocugu dogurma dedigimde bana saldirdi. Anlatabiliyor muyum butun derdim bu iki yuzluluk. Dogursa olmuyor, aldirsa olmuyor. Ne yapsin bu insanlar?
Bu kadin ne kadar ben yanliş oldugunu dusunsem de bu cocugu dogurmus ve takdir edersiniz ki boyle zorluklar icine bu cocugu doguruyosa her seyi goze almis demektir ve bu turkiye sartlarinda tebrik edilir ancak. Cocuk benim cocugum kime ne demiş dogurmuş.
Babalik davasina gelince burada anne gurur yapamaz. O kimlikte babanin adi yazacak bunun baska yolu yok. İlerde o cocugun bu toplumda bu insanlar sayesinde o kimlik yuzunden nasil sikintilar cekebilecegini tahmin edebiliyorsunuz degil mi?
Para almasin pul almasin destek gormesin ama o kimlige o babanin adini yazdirmak zorunda.

Merhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.

asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.

ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.

kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
Ablan 35 yaşında bir insan.Hamile kalırken,bebeği dünyaya getirirken,bazı şeyleri de düşünmüş olması gerekiyor.
Anne babasının nasıl etkileneceğini hesaba katmış olması lazım.
Bence bu olaya hiç müdahil olma.Yeğenini yanında büyütmeyi istemen,malesef sadece senin istemenle olmayabilir.Evli de olsaydı ayrı yuvası olacaktı.Ablana destek olabilirsin ama yanınıza geldiğinde,etraftaki tepkilere baban göğüs gerebilecek mi.Ya da gözünün önünde olan durumu kabullenebilecek mi.Bazı şeyler zamana bırakılmalı.

Adamın eşi boşanmadı diye sizin ablanız ahlak abidesi olmuyor. Al birini vur ötekine. Ablanız da adam da aynı derecede suçlu. Evli bir erkekle yatmak ne tebrik edilecek bir durum ne de hoş görülecek, olan olmuş zaten denilecek bi durum. Aynı şekilde evli olduğu halde başkasından çocuk prydahlamak aynı oranda aynı derecede aynı ağırlıkta bir suç. Kimse cinsiyet ayrımı yapmasın. Ablanızı burada alttan alttan aklayıp paklamaya asla çalışmayın. Ablan ve o adam gibileri Allah her evden uzak tutsun. Dilerim ikisi de yaptıklarının bedelini her iki cihanda fazlasıyla çeker. Çocuğa yazık, böyle berbat anne babadan (!) dünyaya gelmesine çok üzüldüm. Umarım onlar gibi ahlaksız kişilikler arasında büyümez tertemiz bir insan olur. Burada kimse ablaya karşı acıtasyon yapmasın. Böyle bir ahlak yoksunu kadın evimize dadandığında kimse kadın hakkında güzel şeyler düşünmez. Allah böyle erkekleri de kadınları da bildiği gibi yapsın. Bu olayda ahlaksız iki kişi varsa o da ablan ve o adam. Cesaret deyip de kimse iğrenç zihniyetini ortaya dökmesin!!!
Bir durumun yanlış olması,bu durumdaki insanların önce kendilerine ve sonra çevrelerine haksızşlık etmeleri,kimseye ama kimseye bu kadar ağır ithamlarla,olayı bedduaya getirecek kadar,doğmuş bir yavru için "peydahlanmak" gibi aciz bir söz söyleyecek kadar yargılama hakkı vermez.Hem de hamile olan bir anne adayıyken.
Evet durum yanlış.Evet insan kızıyor evet olmaması gerekiyor.Evet ahlaki boyutları da var.Evet toplumsal normlara uymuyor.Fakat hayatta siz yapmam dediğiniz şeye bir başkası aynı psikolojik duruşu sergilemeyebilir.Benim çocuğum yapmaz böyle yetiştirmem dediğiniz şeye bile bir başkasının çocuğunun şartları yaptırabilir.Bu hayatta herkesin imtihanı var.Kimi geçer kimi dirayet gösteremez sınıfta kalır.Can almak suçken bile hukukta nefsi müdafa şerhi varken,hiç kimseyi böyle bir dille bilmeden etmeden yargılamamak gerekir.Hayat bu,insan düşer,şaşar beşer yanılır inanır..Kimsenin ahlakını yargılamk kimsenin haddi de değildir.

Bakin en basindan beri anlatmaya calistigim sey bu. Bence de dogurmasi mantiksiz. Ben bu forumda boyle konularda hep dedim ki aldir o cocugu, yapma etme. Bana yuklendiler ne demek aldirmak diye. Yabanci degil bunlar, burda bu konuda bu cocugu neden dogurmuş diyenler ben cocugu dogurma dedigimde bana saldirdi. Anlatabiliyor muyum butun derdim bu iki yuzluluk. Dogursa olmuyor, aldirsa olmuyor. Ne yapsin bu insanlar?
Bu kadin ne kadar ben yanliş oldugunu dusunsem de bu cocugu dogurmus ve takdir edersiniz ki boyle zorluklar icine bu cocugu doguruyosa her seyi goze almis demektir ve bu turkiye sartlarinda tebrik edilir ancak. Cocuk benim cocugum kime ne demiş dogurmuş.
Babalik davasina gelince burada anne gurur yapamaz. O kimlikte babanin adi yazacak bunun baska yolu yok. İlerde o cocugun bu toplumda bu insanlar sayesinde o kimlik yuzunden nasil sikintilar cekebilecegini tahmin edebiliyorsunuz degil mi?
Para almasin pul almasin destek gormesin ama o kimlige o babanin adini yazdirmak zorunda.

Yaş 35 bencilliği mi kadındaki bunu ben de anlamadım.
Biyolojik saatim işliyor öyle yada böyle bir çocuğum olsun diyip bu kararı verdiyse ben tebrik edemiyorum.
Kadın ailesini de, doğacak çocuğunu da zor duruma soktu.
Ben de kimseye çocuk aldır demem ama bazen Şartlar farklıdır. Herkese hayatı zorlaştırmaktansa aldırmak bir seçenektir.
Ama yapmamış doğurmuş vay be ne güçlü kadınmış diye bir düşüncem asla yok.
Olsa olsa bencil ve düşüncesiz bir kadın olur benim gözümde.

Çocuk benim doğurdum diyen kadının babalık davası peşine düşmesini de hala anlamsız buluyorum.
Evet burası Türkiye. Evet o çocuk bunun için çok zorluklar yaşayacak.
Ama bu kadın Avrupa’da, Amerika’da yaşıyormuşçasına bir hayat sürüp, çocuk benim doğururum özgüveni ile çocuk doğuruyorsa, oradakilerin de yaptığını yapsın :)
Yaşantıya gelince her şey özgürlükçü, her şey serbest, sonuca vardığımızda ama burası Türkiye olmuyor bence.
Ama bu benim fikrim, genel geçer doğru budur demiyorum.
Kanun koyucular da bunu görmüş ki böyle bir hak vermiş, kullanılsın.

Ellerine yüreğine sağlık vallahi yorumunuzdan dolayı canı gönülden tebrik ediyorum, bu kınanacak bir olay değil kimse k.bakmasın evli bir adamla beraber olup çocuk doğurmak ahlaklı bir insan davranışı değil zaten, Allah akıl vermiş neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmek için başka söze gerek yok

Yaş 35 bencilliği mi kadındaki bunu ben de anlamadım.
Biyolojik saatim işliyor öyle yada böyle bir çocuğum olsun diyip bu kararı verdiyse ben tebrik edemiyorum.
Kadın ailesini de, doğacak çocuğunu da zor duruma soktu.
Ben de kimseye çocuk aldır demem ama bazen Şartlar farklıdır. Herkese hayatı zorlaştırmaktansa aldırmak bir seçenektir.
Ama yapmamış doğurmuş vay be ne güçlü kadınmış diye bir düşüncem asla yok.
Olsa olsa bencil ve düşüncesiz bir kadın olur benim gözümde.

Çocuk benim doğurdum diyen kadının babalık davası peşine düşmesini de hala anlamsız buluyorum.
Evet burası Türkiye. Evet o çocuk bunun için çok zorluklar yaşayacak.
Ama bu kadın Avrupa’da, Amerika’da yaşıyormuşçasına bir hayat sürüp, çocuk benim doğururum özgüveni ile çocuk doğuruyorsa, oradakilerin de yaptığını yapsın :)
Yaşantıya gelince her şey özgürlükçü, her şey serbest, sonuca vardığımızda ama burası Türkiye olmuyor bence.
Ama bu benim fikrim, genel geçer doğru budur demiyorum.
Kanun koyucular da bunu görmüş ki böyle bir hak vermiş, kullanılsın.
Sonuna kadar katılıyorum hem çocuk onun hem kendi Bş basına doğuruyor hem kimseye muhtaç değil hem de babalık davası peşine düşüyor, adamın soyadını taşısa ne taşıması ne böyle bir adamdan baba olmaz

Cocuk peydahlamak ne demek ya. Ahlak dersi verirken bari cocuklara karsi belli bir seviye koruyun.

Ben ayni olayin bire bir ornegini gordum kinadigini 1 sene icinde kardeşinden nasil gordugunu. Ben yapmam demeyeceksin, kardesin arkadasin yapar sevdiginden gorursun
Kardeşim arkadaşım yapabilir. Onlardan görünce ben yapmış olmuyorum sonuçta. Zaten onların yapmayacağının garantisi yok. Ama kendimden eminim ne kadar büyük de konuşsam bu yapılabilecek bir hata değil. Karakter meselesi benim karakterim buna yatkın değil yani.

adamın eşi de sizin zihniyetinizde olduğu için boşanmadı zaten güzel kardeşim bi çocuk doğurup kocasını ödüllendirecek, benden hiç gitme diye, şimdi ablam ahlaksız, sizin mantığınız çok ahlaklı diğmi oturun ödüllendirin böyle kocaları
Konu sahibi allah aşkına adam gitmesin diye çocuk mu yapılır? Yanlış anlamışımdır inşallah savunduğunuz şey bu değildir.
Erkeği elde tutmak için çocuk yapmak nedir yani ne kadar basite alınıyor ya doğacak olan bir can var ortada. Erkeği elde etmek için bir araç olmamalı bebek...
Ve siz bunu savunamazsınız.

Iki medeni insani secimlerinden dolayi ben yargilayamam. Iki kadinin durumunu da kimse yasamak istemez. Siz cok fazla buyuk konusup,kinamamayi ogrenin. Kimseyi yargilamak bizlere dusmez!

yargılayın diyen yok ama cesaret deyip de tebrik de etmeyin bi zahmet şu durumu. durum dediğime bakmayın terbiyemi bozmuyorum sadece.

sen hamilesin ve ağzından ruhundan ne kötü sözler çıkıyor, ben ablamı aklamaya çalışmıyorum. pis kaka o tamam mı? oldu mu böyle berbat anne derken, içinize ruhunuza esenlik diliyorum, allah sizi ablamgil gibilerden uzak tutsun
Çokça aminnnn

Back