- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- 133
Adam suçlu demeye ne gerek var? Adamın şerefsiz olduğunu herkes biliyor illa yazmak mı lazım.Adam suclu diyen olmuş mu peki? Cildirttiniz beni yeminle. Oturun bi yorumlarimi okuyun iki saattir ben ne konuşmuşum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adam suçlu demeye ne gerek var? Adamın şerefsiz olduğunu herkes biliyor illa yazmak mı lazım.Adam suclu diyen olmuş mu peki? Cildirttiniz beni yeminle. Oturun bi yorumlarimi okuyun iki saattir ben ne konuşmuşum.
Söylemeden önce kapıda ambulans bekletin, kalbine iner insanınMerhabalar,
üzücü bir durumla karşı karşıyayız,
2 bekar ablam var ikisi de bizden farklı şehirde beraber yaşıyorlar,
ablam evli bir adamdan bebek dünya ya getirdi kendisi 35 yaşında, (bu bebeği doğurmayı çok istedi)
adam klasik eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz, sorunlarımız var boşanıcaz zaten.... bebeğin 40 ı çıkana kadar doğum dahil görüştüler, sabah işe gitmeden dahi gitmiş görmüş bebeği, az kaldı 2 ay sabret herşeyi yoluna koyucam diye oyalamış, ya da bizimki ona inanmak istedi,
bu arada 2 ablam da çalışan kendi kendi ayakları üstünde duran kişilerdi, hamilelikle birlikte adam çalışmasına müsaade etmedi, kesinlikle adamın maddi anlamda bi desteği olmadı kabul etmediler,
adam oyalamasa dahi bu bebeği doğurmayı göze aldı yani.
şuan ki nokta;
adam istemiyorum diyor, eşi de bebeği biliyor, beraberler, kadın ilişkilerini de biliyordu zaten,
adamdan bi beklenti yok ipler koptu. ancak babalık davası açmaya hazırlanıyor.
asıl bizi endişelendiren kısım;
doğumun olacağı gece kız kardeşim anneme durumu anlattı, öncesinde diyemedik, doğum bu annem bilsin istedik,
tabii evli adam durumunu da söyleyemedik, yarım yamalak anlattık, annem kızımın arkasındayım dedi, belki de doğum anında söylediğimiz için duygusal yaklaştı bilemicem ama bu yük anneme çok ağır.
Elalem lafı yapan biri değildir annem sağolsun. Reddedenlerden de değil. ancak hep bi nikahları kıyılsın gelsin babana anlatsın deyip durdu.
son durumu yani adamın bebeği istemediğini hala evli olduğunu da, bu hafta sonu söylemeyi düşünüyoruz.
babam nasıl kaldıracak, nasıl olacak, bilmiyorum endişe ediyorum.
içime atmaktan uykusuzluktan, olacakları düşünmekten yoruldum. çok yoruldum.
ablalarım biri anne biri baba rolüne büründüler, babama söyledikten sonra eğer ki kötü şeyler olmazsa gelmelerini bizimle yaşamalarını istiyorum. yeğenimi resim ve videolardan değil yanımda severek büyütmek istiyorum.
kötü yorumlar beni daha da aşağı çekecektir. bu konunun olumlu yorumu olur mu onu da bilmiyorum.
iç dökme diyelim,
Ablama hakaret edilmesine dayanabilir miyim? bi bunu düşündüm konuyu açarken
Kendi adiniza konusuyorsunuz, iki saattir laf anlatmaya calistigim uye agzini acip adama bir sey demedi. Anca kadina saldirdi durdu. Ben de bir saattir diyorum ki tek suclu kadin degil. Bebek haric herkes suclu. O kadinin tebrik edilecek tek yani -ki bence dogru bir hareket degil- herkese her seye ragmen bebegini dogurmus, aldirmamis. Bir saattir anlattigim sey bu. Ama masallah ahlaksiz da oldum her sey de oldum.Adam suçlu demeye ne gerek var? Adamın şerefsiz olduğunu herkes biliyor illa yazmak mı lazım.
Ya hiç inanmıyorum ben o kınayınca başına gelir olayına.Ben sizin basiniza bire bir gelir demedim. Daha kinadigini kendinde ya da bir yakininda gormeyen insan bilmedim gormedim hic. Elbet herkes buyuk buyuk konustugu her seyin icinde buluyor kendini
☺ o çocukların içindeki eksikliği çok iyi biliyor gibisiniz... Ne kadar iyi buyurulurse buyutulsun anne yada babanın eksikliğini dolduramaz kimse... Eğer başkasını çocuğa baban bu diye kandirmazsaniz çocuk babasinin onereden biliyorsunuz?
toplumda evlilik disi dogmus, cok iyi yerlere gelmis, maddi ve manevi esenlik icinde buyutumlus cocuklar var. insanlari ne diye sartliyorsunuz?
Siz çocuğun icindekini nerden biliyorsunuz acaba... Belki dışarıya karşı iyi mutlu ama içinde eksiklik var muneccimmisiniz... Bir insanın dışarıya karşı mutlu iyi hayatı var diye içinde eksiklik yok diyemezsiniz belki gizliyo...nereden biliyorsunuz?
toplumda evlilik disi dogmus, cok iyi yerlere gelmis, maddi ve manevi esenlik icinde buyutumlus cocuklar var. insanlari ne diye sartliyorsunuz?
☺ o çocukların içindeki eksikliği çok iyi biliyor gibisiniz... Ne kadar iyi buyurulurse buyutulsun anne yada babanın eksikliğini dolduramaz kimse... Eğer başkasını çocuğa baban bu diye kandirmazsaniz çocuk babasinin o
Siz çocuğun icindekini nerden biliyorsunuz acaba... Belki dışarıya karşı iyi mutlu ama içinde eksiklik var muneccimmisiniz... Bir insanın dışarıya karşı mutlu iyi hayatı var diye içinde eksiklik yok diyemezsiniz belki gizliyo...
Ben ayni olayin bire bir ornegini gordum kinadigini 1 sene icinde kardeşinden nasil gordugunu. Ben yapmam demeyeceksin, kardesin arkadasin yapar sevdiginden gorursunYa hiç inanmıyorum ben o kınayınca başına gelir olayına.
Öyle kınayınca başa gelebilecek bir olay değil bu.
Hani kızı sorumsuz olan birini kınarsın senin de kızın sorumsuz olur falan başa gelir o tamam.
Ama bu olay öyle kınayarak başa gelebilecek bir olay değil. Aptal olmak lazım anca.
Bende yaşadım canım ok... Ben mutlu olmaz yada iyi yerlere gelmez kötü bir hayatı olmaz demiyorum zaten iyi okuyun.. Sadece eksikliği olur diyorum bu da basit birsey değil...gazeteciyim hanim efendi. kadin ve cocuk haklari uzerine yillarca calistim. sizin gibi koltugumun uzerinden insan hayatlarina dahil olmadim, o sebeple biliyorum.
Bir olayı dışardan dinlemekle yaşamak bir değil ok... ve Evet birtek çocuğa yazık... Bu dünyada birilerinin pişligini Masumlar çekmek zorunda değil...gazeteciyim hanim efendi. kadin ve cocuk haklari uzerine yillarca calistim. sizin gibi koltugumun uzerinden insan hayatlarina dahil olmadim, o sebeple biliyorum.
Bir olayı dışardan dinlemekle yaşamak bir değil ok... ve Evet birtek çocuğa yazık... Bu dünyada birilerinin pişligini Masumlar çekmek zorunda değil...
tebrik ne için evli adamdan çocuk yaptığı için mi? bu cesaretse sizin eşinizin o kadar cesur bir kadınla karşılaşmasını ister miydiniz?
Obosanmis bir anne baba cocuguyum. annem ve babamin nikah akdinin olmasi hayatimda herhangi bir farkli mana yuklemedi babama. ben de kendisini senelerce gormedim.
dolayisiyla baba yoklugunu yasamis bir cocuk olarak benim gibi ayrilik icerisinde buyumus cocuklarin millete ajitasyon malzemesi olmasini dogru bulmuyorum. buraya yorum yazan bircok kisiden cok daha kalifiye bir egitim aldim, cok daha kalifiye bir hayatim var. yani az evvel yukarida yorumladiginiz gibi manevi ve maddi aciz olmadim.
bir cocugun annesinin akli ve kalbi yere saglam basiyorsa o cocuk eksiksiz buyur. dolayisiyla konu sahibinin ablasina is dusuyor. kendine gelsin, adami ve durumu ardinda biraksin. cocuguyla dimdik yoluna devam etsin. insanlar hata yapabilirler. muhim olan hatadan alinan ders ile hatasizliga yol alabilmektir.
Siz anne babanızı gördünüz biliyorsunuz... Size kötü davrandilarmi peki bosanmalarini geçin... Bu cocuk babasını bilerek tanıyarak büyürse bu baba bu çocukla pek ilgilenmicek umursamicak kendi evli karisindan olan cocuklarla daha çok ilgilenck bu durumda çocuk illa kıyaslama yapcak üzülecek... babayı tanımaz bilmezse illa ki bunun yokluğunu yaşar... tanıdığınız çocukların dışardan mutlu görünmesi içinde bu yokluğu yasamadigi anlamına gelmez... Sizin anne babanız ayrılmış size olan sorumluluklarını yerine getiriyorlarsa problem yok bu onların arasındaki durum... Sizin olayının farkli... Ben burda bir anne yada babanın tamamıyla yoklugundan yahut var olup kötü bir anne yada olmalarından bahsediyorum ki bu baba çocuk tarafından bilinirse çocuğa pek iyi ilgili davranacağını zannetmiyorum... babanın tamamiyle yokluğu çocukta illa ki eksiklik oluşturur... Evet hata yapmış ama bile isteye yapmış... Ben babasız bir evlat dogururken kırk kere düşünmek zorundayım acaba çocuğum böyle bir hayat istermiydi kabul edermiydi diye... yaşım geçti diye bir insanın çocuk doğurmasi normal değil...
O
ben değilim böyle bir şeyi yapıp ablam diye anlatacak karakterde değilim, duamız bir ömrü bahtı güzel olsun meleğinSon bir şey söylüycem konu sahibi ben ce o abla sizsiniz ve yaptığınız ahlak dışı bir şey, o masum meleğin Rabbim yardımcısı olsun ilerde inşaallah çok iyi bir hayatı olur, o adamdan da baba ne olmaz, o adamın soyadını taşısa ne taşımasa ne o meleğin yolu bir ömür acık olur inşallah..
Zaten bende bundan bahsediyorum eksiklik olacağından yani... tabiki bende çok iyi buyutulmez kötü hayatı olur demedim ki olanlarda var tabi bu da ihtimal... Ama evli iki bireyin çocuğu olmakla böyle bir hatanın çocuğu olmak farklı şeyler... Hemen hemen aynı şeyden bahsediyoruz zaten... 0llhic merak etmeyin benim de babam en az bu durumdaki baba kadar yoktu.
ben eksiklik olmaz demiyorum. insan tabii ki yasayan ve ortalikta gorunbeyen bir ebeveynin yoklugunu sorgulayabilir; eger ki onu kaybederse.
ama hic var olmazsa ve o cocuga onun eksikligini aratmayacak yogunlukta (maddi ve manevi) bir hayat sunumursa cok mutlu bir birey olabilir.
konu uzar, ortak bir kerte de bulabilecegimizi zannetmiyorum. mevzu zaten cocugun ileride ne olacagi da degil. cocugunun haklarini korusun konu sahibinin ablasi. baska da bir oneri bize dusmez.
S sistemsel
bu arada, dava acilirken dava ve avukat ucretleri; dogum ve hamilelik giderleri; maddi ve manevi tazminat da ekleniyor dava dilekcesine.
hamile sevgiliyi, imam nikahliyi yani yasal bagi olmayan hamile bir kadini terk etmek yasada suc. dolayisiyla ablaniza bu sebeple tazminat hakki doguyor.
diger taraftan adamin aylik geliri uzerinden bir nafaka belirleniyor. ablaniz bunu talep etmese de hakim bunu veriyor. ablaniz kullanmayacak olsa dahi olsa bu rakami alsin ve cocugu adina yatirim olarak kenara koysun.
ve ablaniz onune baksin. allah guzelleri karsisina cikarsin.