- 19 Ocak 2012
- 821
- 87
-
- Konu Sahibi veronika_nika
Geçmiş olsun. Hanımefendi, doktorum zaten size kendimi ispatlamaya ihtiyacım yok. Sizin hastalığınızın öyle bir belirtisi var diye herkeste öyle olacak diye bir şey yok. İnternet üzerinden tıbbi bilgi kirliliği oluşturulması beni çok rahatsız ediyor. Lütfen bilip bilmeden iddialı konuşmayalım. İnsanlar burada okuduklarını ciddiye alıyorlar.siz yazın bakalım pulmoner hipertansiyon hastalarının kullandığı ilaçlar nelerdir diye çıkıyor mu googledendenemişsinizdir de bulamayınca kaçtınız tabi bilip bilmeden konuşmak buna derler işte bana pulmoner hipertansiyon hakkında herşeyi sorabilirsiniz çünkü ben bu hastalıkla doğduğumdan beri savaşıyorum sanırım anlatabildim hııı kopyala yapıştır bölümünde bu hastalığın en çok kimlerde ve hangi bölgede olduğu yazmıyor o bilgileri bile okumadan direk kopyala yapıştır demişsiniz iyi kaçmalar size hoşçakalın...
Amin canim insallah. ArastirayimCanım dereotu troid e çok şifa imiş , benim Abim de de vardı , düzenli kullandı çok faydasını gördü, bi internetten araştırmanı tavsiye ederim , ben de stres yüklü iken nefesin kesiliyor çok yoruluyorum ama inş stresten değildir
Yok size anjio yapsın, yok eko yapsın... Doktor duruma göre belki gerekli görecek, belki görmeyecek. Bal gibi iddialı konuşuyorsunuz. Yaş kaç diye sormayacağım, yaş ilerlemişse bile belli ki hala ergenlik sürüyor. Sizinle polemiğe girmek yerine gidip biraz ders çalışayım. İyi günler...Ben iddialı konuşmuyorum kardiyologa gidin diyorum.İyi tamam kullandığımız ilaçları yazın doktor hanım
Tiroid yorgunluk yapar. Tiroid hastasiyim bende.Kalp çarpıntısi unutkanlık vs.Kızlar o kadar çabuk yoruluyorum ki artik korkmaya basladim. Cok kiloluyum 100 kiloyum önce bundan saniyordum ama bakiyorum bazi kilolular masallah pehlivan gibi her isi yapiyorlar.
Yakin zamanda troid hastasi oldugumu ogrendim kilomun sebeplerinden biriymis. Az calisan troid yorgunluk yaparmi bilmiyorum.
Mesela az once bulasik makinesini bosalttim, birazda hizli bosalttim cabucak bitsin diye. Resmen ellerim titremeye basladi yorgunluktan kalbim öyle hizli carpiyor ki oturdum hemen. Kalbim de bir sorun mu var acaba bilemedim ki. Bir fikri olan varmi
Türkiye ile yurtdışı tıp arasındaki farkı görecek kadar bilgin olmanız beni memnun etti. Umarım sizin gibi hastalarla karşılaşmam.Ekg çekmeden yada eko yapmadan bir insanın kalbinde ne olduğunu doktor nasıl anlayacak büyücü mü bu doktor gözüne bakarak mı anlayacak :) sonuçta konu sahibinin çarpıntıları baygınlıkları ve yorulmaları var kardiyologa gittiğinde illaki bir ekg veya eko çekilir ve bu sonuçlara göre karar verilir.Siz koca karı ilaçlarıyla hastalarınızı iyileştirin doktor hanımsize bu yakışır ama siz kesin şöyle yaparsınız gelen hastalarınıza aç ağzını bakayım aaa senin kalbinde üfürüm var türkiye ile yurtdışındaki tıp arasında uçurumlar kadar fark olduğu belli oluyor eğer doktorsanız tabi ben bunada inanmıyorum ya neyse iyi günler ...
Az çalışan değil çok çalışan tiroid yorgunluk yapar.Benimki az çalışıyor yorgunluk yapmıyor çok enerjiğim aksine .Sizin kilolu olmanız az çalıştığı yani metabolizmanızı yavaşlattığı anlamına geliyorKızlar o kadar çabuk yoruluyorum ki artik korkmaya basladim. Cok kiloluyum 100 kiloyum önce bundan saniyordum ama bakiyorum bazi kilolular masallah pehlivan gibi her isi yapiyorlar.
Yakin zamanda troid hastasi oldugumu ogrendim kilomun sebeplerinden biriymis. Az calisan troid yorgunluk yaparmi bilmiyorum.
Mesela az once bulasik makinesini bosalttim, birazda hizli bosalttim cabucak bitsin diye. Resmen ellerim titremeye basladi yorgunluktan kalbim öyle hizli carpiyor ki oturdum hemen. Kalbim de bir sorun mu var acaba bilemedim ki. Bir fikri olan varmi
Hadi ya ciddi misin? Hic aklima gelmemisti sagol canimbize değil doktora sorsan canım daha iyi olur
bu aralar konu acmada beni gececen canim kansizliktan demir eksikliginden olabilir kiloda halsizlik yaparPsikolojik olabilir. Kansizlikta var
Yook kimse senin eline su dokemez sen efsanesinbu aralar konu acmada beni gececen canim kansizliktan demir eksikliginden olabilir kiloda halsizlik yapar
Gecmis olsun canim evet kansizlik vardi yillarca kan ilaci kullandim ama son testte yukselmisti cok sukurben de tiroid hastasıyım ,çarpıntı yapıyor hem de epeyce..ayrıca kansızlık var bende..duble çarğıntı demek bu :):)
endokrin doktorunuza bilgi verirseniz çarpıntı için de ilaç verecektir.demir esksikliğine baktırdınız mı bilmiyorum,onun için de ilacı aynı doktor yazıyor.yorgunluk da triod sebebiyle oluyor ne yazık ki...
ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanın mutlaka tsh düzene girmeye başladıkça metabolizmnız rahatlayacaktır.
diğer kan testlerinize de bakıldı mı? şeker; b12 gibi???