- 16 Kasım 2014
- 1.088
- 953
-
- Konu Sahibi veronika_nika
Strres var ama cok degil yani çok daha kötü çok daha stresli donemlerim olmustu. Ailemde de kalp hastalari cok, bilmiyorum genetik faktor etkilimi ama çok çarpintim oluyor. Siz sanirim saglikcisiniz belki de doktorsunuz çok teşekkür ederim verdiiniz bilgi icinstres ve sıkıntılı bir dönemdeyseniz oda kalbi ettikliyordur stres bütün hastalıkların başıdır unutmayın size stres yapmayın demiyeceğim çünkü stressiz olmak imkansız
kalp hastalığında genetik faktörü çok etkilidir o yüzden ekg,eko çekimleri yapın kardiyolog size gerekli bilgiyi verecektir.Strres var ama cok degil yani çok daha kötü çok daha stresli donemlerim olmustu. Ailemde de kalp hastalari cok, bilmiyorum genetik faktor etkilimi ama çok çarpintim oluyor. Siz sanirim saglikcisiniz belki de doktorsunuz çok teşekkür ederim verdiiniz bilgi icin
Pulmenerin kaçta ney ney?İnşallah pulmoner değildir siz bir kardiyoloğa gidin ve pulmenerinizin kaçta olduğunu söyleyin anjio ve ekoyla belli olur ona göre tedavi ederler.Sakın ertelemeyin ...
neye gülüyorsunuz ben anlamadım?Pulmenerin kaçta ney ney?Anjio ve ekoyla ne belli olurmuş?
Aa ben doktor sanmistimPulmenerin kaçta ney ney?Anjio ve ekoyla ne belli olurmuş?
Şu pulmener neymiş kaçta oluyormuş bir açıklasanız da ben de aydınlansam.neye gülüyorsunuz ben anlamadım?
Cok tesekkur ederim en yakin zamanda doktora gorunecegimKonu sahibi geçmiş olsun. Hipotiroidinin en önemli belirtilerinden biridir yorgunluk, yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi.
Çarpıntınız bir ritm bozukluğu yaşadığınızı gösteriyor. Ritm bozuklukları geçici de olabilir ama bayılacak gibi olduysanız bu çok önemli bir belirtidir. Kardiyolojiye gidin, bunları da önemsiz demeden anlatın lütfen. Ritm bozukluğunuzun sebebi kullandığınız ilaç da olabilir ama kilonuz da kalp damarlarınızda tıkanıklık olma ihtimali açısından endişe verici.
Diyete başlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Zaten bugünki beslenme düzenimiz yüzünden çocuklarımız yirmili otuzlu yaşlarında diyabetten, kalp hastalıklarından muzdarip olacaklar. Fast food düzenine bizden önce geçmiş ülkelerde(ABD'de, Avrupa'da) 20'li yaşlarda obezite ve kalp hastalıkları oldukça sık görülüyor.
Tekrar geçmiş olsun.
Pulmoner arter hipretansiyon açılımı kısaca (PAH) da deniliyor.Genellikle ilk belirti merdiven çıkmak gibi günlük aktiviteleri yerine getirirken yaşanan nefes darlığıdır. Diğer belirtiler yorgunluk, baş dönmesi ve bayılmadır ve bu belirtiler fiziksel aktivite arttıkça kötüleşir.Şu pulmener neymiş kaçta oluyormuş bir açıklasanız da ben de aydınlansam.
Ah canım yalnız pulmoner değil "pulmonis" akciğer demek. Bu güzide "kopyala-yapıştır" çalışmanın çıktısını alıp çerçeveleteceğim. Baktıkça böyle yüzeysel bilgilerle 30 olası tanı arasında ilk akla geleni yazıp doktorculuk oynayanları hatırlayacağım.Pulmoner arter hipretansiyon açılımı kısaca (PAH) da deniliyor.Genellikle ilk belirti merdiven çıkmak gibi günlük aktiviteleri yerine getirirken yaşanan nefes darlığıdır. Diğer belirtiler yorgunluk, baş dönmesi ve bayılmadır ve bu belirtiler fiziksel aktivite arttıkça kötüleşir.
Belirtiler hastalığın erken evrelerinde ortaya çıkmaz. Tam tersine hastalığın ilerlediği ve tedavisinin gittikçe zorlaştığı bir dönemde belirtiler görülmeye başlanır ve astım gibi diğer hastalıklarla karışabilir. Bu nedenle tanı konulması ortalama 2 yıl kadar gecikebilir.
Hastalar ileri evrede merdiven çıkmakta, kısa bir yürüyüş yapmakta ve hatta giyinmekte bile zorluk çekebilirler.Genellikle bu hastalık her yaştan grupta görülebilir en çokta kadınlarda ve afrika bölgesinde yoğun olarak görülen bir hastalık...Konu sahibi yorulma ve baygınlık diyince birde ailesinde kalp hastalığı olduğunu söyleyince kardiyoloğa gitmesini söyledim...Gülmeden ve dalga geçmeden de bu hastalığın ne demek olduğunu sorabilirsiniz hıı pulmoner demek akciğer demek :) Pulmoner hipertansiyon (PH) :Yani akciğer tansiyonu demek umarım anlamışsınızdır...Sağlıklı günler diliyorum...
Tatar Ramazan benim!Ya anlamadim simdi hanginiz doktorsunuz
pulmoner hastaları hangi ilaçları kullanıyor onuda yazın o zaman çok bilgilisiniz ya :)Ah canım yalnız pulmoner değil "pulmonis" akciğer demek. Bu güzide "kopyala-yapıştır" çalışmanın çıktısını alıp çerçeveleteceğim. Baktıkça böyle yüzeysel bilgilerle 30 olası tanı arasında ilk akla geleni yazıp doktorculuk oynayanları hatırlayacağım.
ben doktor değilim ve sizede doktorum demedim zaten doktorculuk oynama niyetimde yok :)Ya anlamadim simdi hanginiz doktorsunuz
AAHAahahsgjfakgldmngöş<g...pulmoner hastaları hangi ilaçları kullanıyor onuda yazın o zaman çok bilgilisiniz ya :)
Tatar Ramazan benim!