• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Günaydınlar:3::3::3:
Eki Görüntüle 878234 Eki Görüntüle 878235
Bu gün bunu yapmak istiyorum :52:bakalım kızım gece rahatsızlandı :5:iğleşirse yaparım :31:
Aşürem pişiyor :52:

Çok geçmiş olsun Efsercim umarım daha iyidir kızın:26:

Hani sen bana birgün demiştin ya sen bizi işimiz gücümüz yok mu sanıyorsun diye:53:

Yok anacım sizin işiniz gücünüz olsa böyle yemeklerle uğraşırmısınız ya:50:

Hem sabahtan aşure ocağa konacak hem sonra bu yemek yapılacak:44: eee evde yapılacak hiç mi başka işler yok:53:

kaç tane yardımcı var sizin köşkte :15::52::52:

Selamlar:3:
Yarışmaya katılmak isteyen yok mu:3::3::3::3:

:60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Selamlar:3:
Yarışmaya katılmak isteyen yok mu:3::3::3::3:

Bne tekrar katılayım istersen nevoşş maksat kalabalık olsun :9::27:

Hani sen bana birgün demiştin ya sen bizi işimiz gücümüz yok mu sanıyorsun diye:53:

Hem sabahtan aşure ocağa konacak hem sonra bu yemek yapılacak:44: eee evde yapılacak hiç mi başka işler yok:53:

Ehh kızım maharet, beceri böyle birşey işte. Eli hızlı olanlar yapar hemde çocuk varken :53: Ben bir akşam işten gelip analı kızlı yaptım pertim çıktı bugün tembelliğim üzerine daha süpürge çekmedim eve :18:

Son düzenleme:

Bizim için yemek iş değil eğlence:52::52::52:Benim canım sıkılsa kalkıp börek yaparım:60:Bana kalk kendin için birşey yap desen yemek yaparım:60:
Niye gülüyorsun belki yeni yarışmacılar buluruz:52:Hem ben açmadım daha konumu:33::52:

Ehh kızım maharet, beceri böyle birşey işte. Eli hızlı olanlar yapar hemde çocuk varken :53: Ben bir akşam işten gelip analı kızlı yaptım pertim çıktı bugün tembelliğim üzerine daha süpürge çekmedim eve :18:

Olmaz sen bir daha katılamazsın başka yarışmacılar gelsin:52:Med gelecek bugün bekleyelim:56::46:

Bizim için yemek iş değil eğlence:52::52::52:Benim canım sıkılsa kalkıp börek yaparım:60:Bana kalk kendin için birşey yap desen yemek yaparım:60:
Niye gülüyorsun belki yeni yarışmacılar buluruz:52:Hem ben açmadım daha konumu:33::52:

Nevoşş açsana konunu madem yemeğin var koyabileceğin. Ben pek kazanacağmı sanmıyorum yaptığım yemeği yine güzel sunamadım hiç beğenmedim tabağımı. :19:

Nevoşş bu arada konumu düzeltmişsin teşekkür ederim sayfanın sonunda başka resim eklenmiş yanlışlıkla aslında şöyle olmuştuı ben yanlışlıkla o resmi yüklemiştim ön izleme yapmıştım baktım yanlış resmi koymuşum sildim başka resim koydum ama o resim gitmiş konunun sonuna oturmuş silmişsin sağol bende nasıl silicem bunu diye düşünüyordum. Aslında o resimde içlerinde olabilirdi silmesemm öbürünü de eklesem olurdu ama ben küçük ve büyükleri ayrı ayrı ekledim zaten ikisinin yanyana gerek yok fazla olur diye düşündüm. Kaçmış gitmiş illa omak istemiş başlıkta bak sen :9:

Olmaz sen bir daha katılamazsın başka yarışmacılar gelsin:52:Med gelecek bugün bekleyelim:56::46:

Ohoo onun işi uzun sürer reyonları gezecek, tek tek resimleri çekecek. Hangisini alacğına karar verecek sonra o seçtiği yemekle ilgili resimler bulacak yükleyecek filan uzun iş yani menemen yapsın daha kısa sürer. Menemen deyip geçmeyin yani birinci olabilitesi yüksek yanii :9: Ay yapar mı sahiden bir yemek :26::18:

Nevoşş açsana konunu madem yemeğin var koyabileceğin. Ben pek kazanacağmı sanmıyorum yaptığım yemeği yine güzel sunamadım hiç beğenmedim tabağımı. :19:

Nevoşş bu arada konumu düzeltmişsin teşekkür ederim sayfanın sonunda başka resim eklenmiş yanlışlıkla aslında şöyle olmuştuı ben yanlışlıkla o resmi yüklemiştim ön izleme yapmıştım baktım yanlış resmi koymuşum sildim başka resim koydum ama o resim gitmiş konunun sonuna oturmuş silmişsin sağol bende nasıl silicem bunu diye düşünüyordum. Aslında o resimde içlerinde olabilirdi silmesemm öbürünü de eklesem olurdu ama ben küçük ve büyükleri ayrı ayrı ekledim zaten ikisinin yanyana gerek yok fazla olur diye düşündüm. Kaçmış gitmiş illa omak istemiş başlıkta bak sen :9:

Yok canım eklemeyi düşünmüyorum benimkide pek güzel olmadı:9:Sen elinden geleni yaptın takdir arkadaşların bakalım neler olacak:34:
Canım resim orda duruyor:26:Silemem ama istersen içlerine ekleyebilirim:34:

Ohoo onun işi uzun sürer reyonları gezecek, tek tek resimleri çekecek. Hangisini alacğına karar verecek sonra o seçtiği yemekle ilgili resimler bulacak yükleyecek filan uzun iş yani menemen yapsın daha kısa sürer. Menemen deyip geçmeyin yani birinci olabilitesi yüksek yanii :9: Ay yapar mı sahiden bir yemek :26::18:

Menemeni sevmeyen yoktur katılsa birşeyler olur çok basite almayalım:52:Bilmem belli olmaz bu kategori olmasa belki başka kategoride olur:9:

Benim için zorunluluk. Zevk olması için çok canım çeken birşey yapmam lazım ama analı kızlıyı yaparken çok zevk aldım. Uğraştırıcı ama eğlenceli ya ortaya çıkacak sonucu düşününce güzel oluyor. Nevoşuım bir de hani içinin açılmış haldeki fotoğrafı var ya en kötü resimi koymuşum yaa ilk açıtğım oydu hiç genişletmemişim ve kalın olmuş öyle resim çektim sonra ben onnu yanlardan filan genişlettim incelttim ama resmini çekmedim. Koyulabilecek en kötü resimi koymuşum zaten son hallerinden belli incelttiiğim büyüttüğümde yine d güzel resim değil işte o saatten sonra kafa çalışmıyor kii :19:

Bunların durumu başka dejavu :53: Benim elimde hızlıdır hani geyik yapıyoruz o bir yana 1 günde evi kaldırır indirir yemeğimi de yaparım hatta arada çamaşırda atarım makineye (canım isterse faktörü var tabi:1:) ama Efserle Nevretseyi gizliden izle bak:40:hergün ekşınlı yemek yaparmı insan birgün de ayaklarını uzatmazmı şöyle:19:

Sen tamda bana komşu olacak insansın Nevreste:16:

Kapını çalıcam naber dicem ''iyiyim ama sana börek yaparsam daha iyi olacağım '' dicen :16: İşte mükemmel komşu :40:

İlk fırsatta malatyaya taşınayım ben:31:

Gülerim tabi son günde milletin 2 ayağını 1 pabuca sokma derdindesin :52::52::52:

Herkesi kendin gibi sanma bak sonra üzülürsün :60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Benim için zorunluluk. Zevk olması için çok canım çeken birşey yapmam lazım ama analı kızlıyı yaparken çok zevk aldım. Uğraştırıcı ama eğlenceli ya ortaya çıkacak sonucu düşününce güzel oluyor. Nevoşuım bir de hani içinin açılmış haldeki fotoğrafı var ya en kötü resimi koymuşum yaa ilk açıtğım oydu hiç genişletmemişim ve kalın olmuş öyle resim çektim sonra ben onnu yanlardan filan genişlettim incelttim ama resmini çekmedim. Koyulabilecek en kötü resimi koymuşum zaten son hallerinden belli incelttiiğim büyüttüğümde yine d güzel resim değil işte o saatten sonra kafa çalışmıyor kii :19:

Sen çalışıyorsun canım ben de çalışsam belki bende uğraşmam bilmiyorum:34:Evet canım incelttiğin diğer fotolarda belli hayırlısı olsun :16:Tek başına fotoları çekmekte zor:44:

Bunların durumu başka dejavu :53: Benim elimde hızlıdır hani geyik yapıyoruz o bir yana 1 günde evi kaldırır indirir yemeğimi de yaparım hatta arada çamaşırda atarım makineye (canım isterse faktörü var tabi:1:) ama Efserle Nevretseyi gizliden izle bak:40:hergün ekşınlı yemek yaparmı insan birgün de ayaklarını uzatmazmı şöyle:19:

Kapını çalıcam naber dicem ''iyiyim ama sana börek yaparsam daha iyi olacağım '' dicen :16: İşte mükemmel komşu :40:

Gülerim tabi son günde milletin 2 ayağını 1 pabuca sokma derdindesin :52::52::52:

Herkesi kendin gibi sanma bak sonra üzülürsün :60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Canım ben hemen hemen hergün uğraştırıcı yemek yaparım:27:Benim acele yemeğim hamur açıp keserim üzerine yoğurt kıymalı sos 1 saatte herkes masada:1:Yada pizza yaparım :27:
Canım ben Gaziantep'teyim oraya gel:29::9:
Yaparlar ya daha vakit var:52:

Edi kelle avında :60::60::60::60::60::60:

Bence onda o potansiyel yok:50: ama birgün evde kimse olmayabilir, dolapta domates ve biber dışında hiç birşey olmayabilir ve aynı anda açlık krizine girebilir.... Bu esnada yakın bakkal ve marketlerin tamamı kapatılmış ve en yakın hazır yemek 1 saatlik yürüme mesafesine ulaşmış ise... kimbilir belki kalkar ve menemen yapar :ssz::ssz:

Canım çok takılma ya benim fotolarda da birsürü sıkıntı var bak takıyomuyum ekledik bitti işte:21:

Pideyi keserken kaydırmışım ve yamuk kesmişim bak foto çekerken de fark etmemişim eklerken de en bariz olanı mesela :60::60::60::60::60::60:

Bence onda o potansiyel yok:50: ama birgün evde kimse olmayabilir, dolapta domates ve biber dışında hiç birşey olmayabilir ve aynı anda açlık krizine girebilir.... Bu esnada yakın bakkal ve marketlerin tamamı kapatılmış ve en yakın hazır yemek 1 saatlik yürüme mesafesine ulaşmış ise... kimbilir belki kalkar ve menemen yapar :ssz::ssz:

Canım çok takılma ya benim fotolarda da birsürü sıkıntı var bak takıyomuyum ekledik bitti işte:21:

Pideyi keserken kaydırmışım ve yamuk kesmişim bak foto çekerken de fark etmemişim eklerken de en bariz olanı mesela :60::60::60::60::60::60:

Evet size yaptırdım yemeği başkaları gelsin siz çekilebilirsiniz:60:

Canım ben hemen hemen hergün uğraştırıcı yemek yaparım:27:Benim acele yemeğim hamur açıp keserim üzerine yoğurt kıymalı sos 1 saatte herkes masada:1:Yada pizza yaparım :27:
Canım ben Gaziantep'teyim oraya gel:29::9:
Yaparlar ya daha vakit var:52:

Tamam sabitsin orada dimi geldimmi kapı duvar olmasın sonra :19:

Yemez benim eşim öyle:50:Yani ilk yaptığımı yer bir daha yapma bunu der:31: Mantı mantığındaki hiçbir şeyi sevmiyor:31:

Diyorum ya sana herkesi kendin gibi sanma:23:

Çocuk kaç yaşında senin, onuda mı çalıştırıyosun yoksa:53:

Evet size yaptırdım yemeği başkaları gelsin siz çekilebilirsiniz:60:

Çekilebiliyormuyuz gerçekten:27:

O da hayatımda bir ilk olur hemde ekşınlı olur bak:32::32:

Ben salı günü yarışmadan çekilebilirmiyim rezerve yapıyonuz mu:23:

Yok canım eklemeyi düşünmüyorum benimkide pek güzel olmadı:9:Sen elinden geleni yaptın takdir arkadaşların bakalım neler olacak:34:
Canım resim orda duruyor:26:Silemem ama istersen içlerine ekleyebilirim:34:

senin pek güzel olmadı dediğin yemek bizim için şaheserdir kesin nevoşşş :9: valla öyle yapabilirsen iyi olur aşağıda durmasından iyidir yanii o da olsun fazladan yan yana fotoğrafı.

Menemeni sevmeyen yoktur katılsa birşeyler olur çok basite almayalım:52:Bilmem belli olmaz bu kategori olmasa belki başka kategoride olur:9:

Bence de ya ben bu yarışmada hiçbirşeyin hafife alnmaması gerektiğini öğrendim yani tamamen kişisel zevkler ve tercihler yani o yüzden hiç iddialı olmamak lazım. :34:

Canım işte diyorum ya o başka maharet beceri yani artık elleri alışmış onların yörelerinde yemek yapmak gerçekten zevkle yapılan birşey yedirmeyi içirmeyi misafir ağırlamayı severler. Benim halam Mersindeydi oraya giderdik yazları hr evde abartısız hergün lahmacunlar içli köfteler pişerdi yediğim lahmacunun tadını asla unutmam bir de tantuni aman Allahım güneydoğu, Doğu, İç Anadolu bayılır yemek yapmaya zaten gönül işi bu istemeden o yemekler çıkmaz ortaya. Benim analı kızlıya ben kaç saatimi ayırdım nevoş için nedir ki mesela. :27:

Sen çalışıyorsun canım ben de çalışsam belki bende uğraşmam bilmiyorum:34:Evet canım incelttiğin diğer fotolarda belli hayırlısı olsun :16:Tek başına fotoları çekmekte zor:44:

Evet çalışınca gerçekten zor ama bahane de değil hani haftasonu yapıp buzluğa atılabilir içli köfteler mantılar filan ama gerçekte iş güç derken vakitte olmuyor gözümde yemiyor yoksa istesem yaparım yani. İncelttim ama gittim en rezalet fotoyu koydum neyse artık. Zor evet hiçbir aşamamayı atlamamak. Ama eşimden de yardım aldım çünkü hamuru yoğururken ve açarken elim hamurlu olduğundan benim çekmem mümkün değildi.

Valla bilmiyorum med bu damarına basılınca herşeyi yapabilir hem kendini zorlayıp menemen de yapabilir ve sıkı rakip olabilir olmaz olmaz demeyelim yanii. Vaşşa hiç pide yamukluğu farketmedim ben kimsenin de farkettiğini sanmıyorum ama o açma kızmı benim yemeğimin en can alıcı noktası sürekli resim çekşip en iyisini koymalıydım ama gerçekten artık sonlarına gelmiştim çok yorulmuştum. :19:

Tamam sabitsin orada dimi geldimmi kapı duvar olmasın sonra :19:

Yemez benim eşim öyle:50:Yani ilk yaptığımı yer bir daha yapma bunu der:31: Mantı mantığındaki hiçbir şeyi sevmiyor:31:

Diyorum ya sana herkesi kendin gibi sanma:23:

Çocuk kaç yaşında senin, onuda mı çalıştırıyosun yoksa:53:

Yok kapı duvar olmaz gel her zaman beklerim:16:
Benim eşim çok iştahlı:nazar::1:Ben farklı şeyleri denemeyi seviyorum eğer beğenmezse yer ama bir daha deneme der:34:Ama bu çok nadir olur genelde beğenir:56:
İkiz kızların var 9 yaşındalar ama bana faydaları yok sabah 8de okula gidiyorlar öğleden sonra 2:30da geliyorlar yatana kadar ancak ders yapıyorlar:9:Ben de abah 7:30kalkıp onları hazırlıyorum sonra arabayla okula götürüyorum:10:Eşim uyumuyorsa iş yapıyorum:9:Sonra gidip onları alıyorum:9:Yemek hazırlıyorum.Derslerini kontrol ediyorum:51:Ufaklığım var onunla oyun oynuyoruz evcilik ,saklambaç :52:KK başında sadece oturduğum zamanlar oluyor başka hep ayaktayım:30:

Back