Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Günaydın sanada dejavu yapar valla beceriklidir kendisi de
Gördüm senin yemeği manisa köftesi yapmışsın harika gözükğyordu

Bende öyle olduğunu düşünüyorum ama benim yemeğimi görünce gözü korkmuş olabilir

Vallaha ben tadından korkuyordum:26: ama oda çok iyiydi

Kuzu kıyma ağır olur ya normalde 1/3 oranında karışınca hem ete acayip bir lezzet veriyor hemde ağır olmuyor

Günaydınlar kim yapacak yemeği yarışma için belli 0oldumu

Abla 3 kişi var katılan inşallah bir aksilik çıkmazsa bende bu akşam yapıcam bakalım becerebilirsem :18:

Evet öyledir ama şişler güzelmiş. Ben dediğim yerde bunu yedikten sonra bir kere şöyle yapmıştım biftekleri alıp uzun şeritler halinde doğratmıştım sonra onları kavurdum kızarttım pideyi hazır tırnak pide aldım biraz soğumuştu fırında ısıttım dilimledim üzerine yoğurt onun üzerine sos sonra da etleri koymuştum süper oluyor tabi pidelerin üzerine bir de kızdırılmış tereyağ sos. Ben manisa kebabını da soslu yedim hem pideler ıslanmış oluyor lezzet arttıyor hem o kuruluğu gidiyor. Tabi senin zamanın olmamış olabilir öyle de dene benim dediğimi dene daha az uğraştırıcı hem.

Günaydın abla:2:

Dejavu yapacakta benden daha nazlı çıktı baksana

Ben iki yemek yaptım o hala düşünüyo

Yok canım düşünmüyorum yemeğim hazır kafamda biliyorsun ama aksilikler oldu haftaiçi de işlerim vardı ama yapıcam artk önce sizleri göreyim dedim benim yemeğim iki yemeğe bedel ama yaniii

Günaydın sanada dejavu yapar valla beceriklidir kendisi de
Gördüm senin yemeği manisa köftesi yapmışsın harika gözükğyordu

Teşekkür ederim ablacım teveccüğün valla kotarabilirsem ne ala ilk defa denicem de :18:

Ben yemeğimi yapacağım günü dün sen eklemeden önce söylemiştim zaten daha geçen haftasonu da söylemiştim hafta içinin sonuna doğru yapabilirim diye. Herkes kendi kısmetinin ekmeğini yer. Ama eğer becerebilirsem gerçekten zor bir tarif yapiciğimm.. Berecemezsem yandı gülüm keten helva

Eyvah eyvah rakipler çoğaldı tabi hepiniim yemekleri kesin çok güzel vede lezzetlidir
Köfte yaparken bende dana kuzu kıyma karılımından alıyorum lezzet veriyor tadına

Hadi canım bekliyoruz senden de sen yaparsın biliyorum beceriklsin zaten destekliyorum sonuna kadar seni
Sponsorun benim ona göre veriyorum gazı şimdidien :13:

Yaparsın sen biliyorum

Ohh ablacım valla acayip gaza geldim spronsorum sensen ben ne yapar eder o yemeği yaparım yani kaçarı yok. İki sponsor yazabiliyor muyuz acaba :26:

Canım yarışma diye hazır pide almadım ve orjinali bu diye yoğurt sosu hazırlamadım

Birde yoğurtlu da yedim ki ben ama yoğurt gerçekten tercih meselesi biz (özellikle de eşim) eti sade seviyoruz(bende ondan alıştım ), öyle lezzeti daha belirgin oluyor... Bende sana fırsatın olursa sade bir dene derim

3 kişi kim ki bu arada:26:

Ohh ablacım valla acayip gaza geldim spronsorum sensen ben ne yapar eder o yemeği yaparım yani kaçarı yok. İki sponsor yazabiliyor muyuz acaba :26:

Ohhh ne güzel bak gördünmü işe yaradı gaz vermek bekliyoruz ne mamalar hazırlayacaksın bakalım yazılır herhalde diye düşünüyorum

Takılıyorum canım ya

İlk yemeğim isteğim gibi görünmeyince ikincisini sadece yemek için yaptım açıkçası

Onda bir sorun çıksaydı köfteleri falan yansaydı mesela katılmayabilirdim bile

Ohhh sponsor bolluğu var maşallah

Benim asistan ben bakarım konuna dediydi ama ortalarda yok

Tabi yarışmada kendin yapmak lazım ben kolay yolunu dedim yani kendinize yapacağınız zaman. Yoğurt ve sos konusunda da genelde İskender de filan olur ya o şekil düşünerek yapıyorlar yediğim yerde öyleydi bende etle öyle yaptım. Sadesini de biliyorum tabii canım bazen İskender yemeye gittiğimde sos istemem mesela sade yerim ama bana sos ve yoğurt lezzetli geliyor görünüm açısından da daha renkli olurdu senin için yarışmada diye düşündüm yani valla acayip manisa kebabı çekti canıım gidip yicem haftasonu

Ohhh ne güzel bak gördünmü işe yaradı gaz vermek bekliyoruz ne mamalar hazırlayacaksın bakalım yazılır herhalde diye düşünüyorum

İnşallah ablacım altından kalkabilirsem elimden geleni yapıcam sadece yarışma için de değil ben o yemeği çok önceden beridir denemek istiyordum ama tembellik işte eli gitmedi hiç şimdide yöresel yemekler kategorisi olunca tam uyar dedim karar verdim acemi şansı denk gelirse güzel olur yoksa bilmiyorum yani. Topa tutacaklar beni burada tamam iki yazarım ben olacak canımm

Bence öbürüde güzel gözüküyor hani salça sosu olmamış onun biraz evet ama bir öyle bir de içini açıp gösterip iki fotoğraf güzel olurdu ama bu da güzel olmuş ve çok fena istettin canımı ben işyerinde nereden bulayım manisa kebabını şimdi hee

Aslında lokantada yapılan pek çok şeyin yağı fazla oluyor... Yoğurtta bu yüzden güzel gidiyor onların yanında... Asıl demek istediğim bu sanırım Evde tereyağını kendi zevkine göre ayarlayabilirsin etinde pişirirken yağının süzülmesini sağlayabilirsin dolayısıyla lokanta yediğinden daha hafif olur... Bende çok et sevmeyen biri olarak mutlaka soslu tercih ederdim et yemeklerini... Eşim et konusunda uzmandır diyebilirim (sülalesi kasap ) böyle dene diye diye bana sade etin lezzetini aşıladı resmen... Şimdi iskenderi de diğer et yemeklerini de sossuz ve yoğurtsuz yiyorum genelde

Olacak olacak ben sana güveniyorum

İçi de var dışı da var, içi görüneni de var 100 e yakın foto çektim çok uğraştım onun için Ama çok yoruldum son anda salça sosuyla batırdım resmen

Neredesin sen egedeysen neredeyse her yerde var Manisa kebabı, büyük şehirlerde de var (başka yerleri bilmiyorum)

Yok canım İskender de aranır hep yağla alakası yok her yerde soslu yenir genelde manisa kebabını iki kere farklı yerlerde ve farklı şehirlerde yedim. Yağlı değildi hiç hepsinde yoğurt ve sos vardı. Burada Eskişehir'deyim ben kırçiçeği var merkezi İzmir'de zaten malzemeleri oradan özel geliyor ustaları da özel süper yapıyorlar. Yağı sosu tam ayar bende yağlı yiyemiyorum zaten gastrit var bende mide bulantısı yaşıyorum her yerde kebab filan yiyemiyorum. Ben sadece görünüş açısından daha renkli gözükürdü anlamında söyledim yarışma için.

ben Ege'de değilim Eskişehirdeyim dediğim gibi İzmir merkezli bir yer burada açtı çok güzel misafirlerim geldiğinde oraya götürür manisa kebabı yediririm mutlaka bir de Balıkesir bizim memleket oraya gittiğimde yemiştim aynısıydı sosuyla filan ama ben burdakini daha çok beğeniyorum.

Bak işte tamda bundan bahsediyorum. İskender de bol tereyağı ile yapılır ve sunumu yoğurtlu olur. İskenderin olayı budur Ekstra yağlı et yemeklerinde yoğurt zaten mideyi rahatlatır ve genelde en vazgeçilmez garnitürdür...

Ancaaak Manisa kebabının da en önemli özelliği bol tereyağı üzerine sumaktır. Lokantalarda her türlü yersin, ticari kaygılarla birçok şeye benzetebilirler Düşün ki bu kebabın köftesini sadece dana kıymadan yapsan yada içine azıcık soğan katsan adı Manisa kebabı olmaz... Manisa da bile dediğin şekilde servis eden yerler var... Ama birde sadece Manisa kebabı yapan kebapçılar var ki zaten orjinalini ancak oralarda yiyebiliyoruz artıkSunumda da haklısın belki daha hoş görünebilirdi ama sırf kategori yöresel yemekler olduğu için orjinalini bozmak istemedim

Peki canım demek ki ben iki yerde de öyle yediğim için öyle düşünüyorum ne bileyim kebab deyince hep öyle geliyor aklıma ben öyle yemeği sevdiğim için belki de yani bu şekilde pideler yavan kalıyor gibi geliyor seviyorum ama eşim mesela sade sever. Arada sosla sever. Etli yaptığımı misafirlerim gelince denemiştim çok beğenmişlerdi İskender gibi olmuş ama etlisi demişlerdi. Ben yemekte sosu yoğurdu severim konulabilecek şeylerde. Renk katması açısından da dedim işte dedim ya hem İzmir'in şubesi olan burada hem Balıkesir'de bir de bir yemek programında bir şef yapmıştı o da etle yapmıştı şişle değil o da sos filan dökmüştü bende ondan esinlenmiştim. Yarışmada başarılar diler ushacığım akşam benim mesaim başlayacak çok heyecanlıyım umarım bir aksilik olmadan yüzümü gözüme bulaştırmadan yapı ekleyebilirim emeğim de boşa gitmez şu an kazanıp kazanamayacağımı değil yemeği yapıp sunup sunamayacağımı düşünüyorum. :18:

İskender de keramet varNe yaparsak yapalım iskendere benzediği sürece beğenilir

Ama öyle düşünmekte haklısın Hep pazarlama tekniği bunlar Düşünsene adam orjinali getirse belki beğenmeyeceksin ama iskendere yakın bir lezzet getirirse önüne beğenme ihtimalin artıyor

Ben sana birşey itiraf edeyim mi geyik yapıyordum ben hakikaten yarışma gibi bir düşüncem yoktu

İşsizlik başıma vurdu sanırım 2 yıldır hiç tam bir ev hanımı gibi olamadım Daha fazla ev hanımına benzersem -hani tam alışırsın bir duruma ve o durum aniden değişir ya- öyle bir şey olup güzel bir iş teklifi almak umuduyla hızlandırılmış ev hanımı modumu aktifleştireyim istedim... Tabi bir de gelecekteki iş arkadaşlarımla''biliyormusun ben işsizken internette bir yemek yarışmasına bile katıldım sıkıntıdan'' muhabbeti yapabilmek için

Hem ayrıca pro üye olmayan birinin kazanmasını istiyor gönlüm

Beklediğim 2 oy var onlar gelse yeterince mutlu olurum zaten
Yani yemeği yaptım ekledim olayım bitti

Şimdi hızlandırılmış ev hanımı modunda 2. aşamaya geçiyorum ve görümcemin 3 yaşındaki ikizlerine süveter başlayacağım (dünde başlayacaktım hala başlayamadım gerçi)

Hedef: 3 günde 2 süveter
Örnek: Selanik
Neden 3 gün : Haftaya belki bir işe başlarım umudu yüzünden

Bu arada örgü yarışması olursa ona da katılırım

Hadii hadii şimdi bırak kıvırmayı benden gözün korktu dimii hani çok iddialıydın yaparsan başka kimse iddialı olamazdı katılmak istemezlerdi ne oldu şimdii hem hediye istiyorum been diyordun

Şaka yapıyorum tabii ki deee bence şartlar ve şanslar eşit bu yarışmalarda kime kaç oy gideceği hiç belli olmaz o yüzde baştan birşey demek zaten doğru değil beklenti içinde olmadan yapmak gerekiyor yemekleri yoksa hayal kırıklığı olur mesela ben becerebilirsem güzel bir yemek yapıcam ama illa kesin oy alırım diyemiyorum diyemem de. Herkesin damak tadı, tercihleri farklı insanların neyi beğenip oy vereceğini bilemezsin belki çok emek verdiğin bir yemek yaparsın ama o kişiye göre değildir oy vermez.

Bende çalışıyorum valla alengirli yemek yapamıyorum haftaiçi zor atıyorum eve kendimi zaten bakliyat, sebze tavuk vs. yapıyorum yada köfteyi bir akşam önceden yoğurup öbür gün kızartıyorum gibi şeyler ama genelde et ürünleri zahmet isteyen şeyler haftasonu yapılıyor haliyle. Bu yapacağım ise hiç yapmadığım sadece defalarca yapılışını izlediğim ve okuduğum bir yemek ve yapabilecek miyim meçhul :26::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…