Günaydınlarkim yapacak yemeği yarışma için belli 0oldumu
Günaydın abla:2:
Dejavu yapacakta benden daha nazlı çıktı baksana
Ben iki yemek yaptım o hala düşünüyo
Günaydın sanadadejavu yapar valla beceriklidir kendisi de
Gördüm senin yemeği manisa köftesi yapmışsın harika gözükğyordu
Günaydınlarkim yapacak yemeği yarışma için belli 0oldumu
Evde orjinal Manisa kebabı yapmak teknik imkanları bağlamında çok zor (yaptım diye demiyorum gerçekten zor)
O yüzden evlerde genelde bu yapılıyor ama buda çok uğraştırıyor içi dışı sosu derken
Yüs puan sana gerçekten
Ama senin ne yapacağın konusunda benim en ufak bir fikrim yok:26:
Günaydın abla:2:
Dejavu yapacakta benden daha nazlı çıktı baksana
Ben iki yemek yaptım o hala düşünüyo
Günaydın sanadadejavu yapar valla beceriklidir kendisi de
Gördüm senin yemeği manisa köftesi yapmışsın harika gözükğyordu
Bende öyle olduğunu düşünüyorum ama benim yemeğimi görünce gözü korkmuş olabilir
Vallaha ben tadından korkuyordum:26: ama oda çok iyiydi
Kuzu kıyma ağır olur ya normalde 1/3 oranında karışınca hem ete acayip bir lezzet veriyor hemde ağır olmuyor
Bende öyle olduğunu düşünüyorum ama benim yemeğimi görünce gözü korkmuş olabilir
Vallaha ben tadından korkuyordum:26: ama oda çok iyiydi
Kuzu kıyma ağır olur ya normalde 1/3 oranında karışınca hem ete acayip bir lezzet veriyor hemde ağır olmuyor
Abla 3 kişi var katılan inşallah bir aksilik çıkmazsa bende bu akşam yapıcam bakalım becerebilirsem :18:
Evet öyledir ama şişler güzelmiş. Ben dediğim yerde bunu yedikten sonra bir kere şöyle yapmıştım biftekleri alıp uzun şeritler halinde doğratmıştım sonra onları kavurdum kızarttım pideyi hazır tırnak pide aldım biraz soğumuştu fırında ısıttım dilimledim üzerine yoğurt onun üzerine sos sonra da etleri koymuştum süper oluyor tabi pidelerin üzerine bir de kızdırılmış tereyağ sos. Ben manisa kebabını da soslu yedim hem pideler ıslanmış oluyor lezzet arttıyor hem o kuruluğu gidiyor. Tabi senin zamanın olmamış olabilir öyle de dene benim dediğimi dene daha az uğraştırıcı hem.
Yok canım düşünmüyorum yemeğim hazır kafamda biliyorsun ama aksilikler oldu haftaiçi de işlerim vardı ama yapıcam artk önce sizleri göreyim dedim benim yemeğim iki yemeğe bedel ama yaniii
Teşekkür ederim ablacım teveccüğün valla kotarabilirsem ne ala ilk defa denicem de :18:
Ben yemeğimi yapacağım günü dün sen eklemeden önce söylemiştim zaten daha geçen haftasonu da söylemiştim hafta içinin sonuna doğru yapabilirim diye. Herkes kendi kısmetinin ekmeğini yer. Ama eğer becerebilirsem gerçekten zor bir tarif yapiciğimm.. Berecemezsem yandı gülüm keten helva
Eyvah eyvah rakipler çoğaldı tabihepiniim yemekleri kesin çok güzel vede lezzetlidir
Köfte yaparken bende dana kuzu kıyma karılımından alıyorum lezzet veriyor tadına
Hadi canım bekliyoruz senden de sen yaparsın biliyorum beceriklsin zaten destekliyorum sonuna kadar seni
Sponsorun benim ona göre veriyorum gazı şimdidien :13:
Abla 3 kişi var katılan inşallah bir aksilik çıkmazsa bende bu akşam yapıcam bakalım becerebilirsem :18:
Evet öyledir ama şişler güzelmiş. Ben dediğim yerde bunu yedikten sonra bir kere şöyle yapmıştım biftekleri alıp uzun şeritler halinde doğratmıştım sonra onları kavurdum kızarttım pideyi hazır tırnak pide aldım biraz soğumuştu fırında ısıttım dilimledim üzerine yoğurt onun üzerine sos sonra da etleri koymuştum süper oluyor tabi pidelerin üzerine bir de kızdırılmış tereyağ sos. Ben manisa kebabını da soslu yedim hem pideler ıslanmış oluyor lezzet arttıyor hem o kuruluğu gidiyor. Tabi senin zamanın olmamış olabilir öyle de dene benim dediğimi dene daha az uğraştırıcı hem.
Ohh ablacım valla acayip gaza geldim spronsorum sensen ben ne yapar eder o yemeği yaparım yani kaçarı yok.İki sponsor yazabiliyor muyuz acaba :26:
Yok canım düşünmüyorum yemeğim hazır kafamda biliyorsun ama aksilikler oldu haftaiçi de işlerim vardı ama yapıcam artk önce sizleri göreyim dedim benim yemeğim iki yemeğe bedel ama yaniii
Teşekkür ederim ablacım teveccüğün valla kotarabilirsem ne ala ilk defa denicem de :18:
Ben yemeğimi yapacağım günü dün sen eklemeden önce söylemiştim zaten daha geçen haftasonu da söylemiştim hafta içinin sonuna doğru yapabilirim diye. Herkes kendi kısmetinin ekmeğini yer. Ama eğer becerebilirsem gerçekten zor bir tarif yapiciğimm.. Berecemezsem yandı gülüm keten helva
Ohh ablacım valla acayip gaza geldim spronsorum sensen ben ne yapar eder o yemeği yaparım yani kaçarı yok.İki sponsor yazabiliyor muyuz acaba :26:
Canım yarışma diye hazır pide almadım ve orjinali bu diye yoğurt sosu hazırlamadım
Birde yoğurtlu da yedim ki ben ama yoğurt gerçekten tercih meselesi biz (özellikle de eşim) eti sade seviyoruz(bende ondan alıştım), öyle lezzeti daha belirgin oluyor... Bende sana fırsatın olursa sade bir dene derim
3 kişi kim ki bu arada:26:
Ohhh ne güzel bak gördünmü işe yaradı gaz vermekbekliyoruz ne mamalar hazırlayacaksın bakalım yazılır herhalde diye düşünüyorum
Takılıyorum canım ya
İlk yemeğim isteğim gibi görünmeyince ikincisini sadece yemek için yaptım açıkçası
Onda bir sorun çıksaydı köfteleri falan yansaydı meselakatılmayabilirdim bile
Ohhh sponsor bolluğu var maşallah
Benim asistan ben bakarım konuna dediydi ama ortalarda yok
Tabi yarışmada kendin yapmak lazım ben kolay yolunu dedim yani kendinize yapacağınız zaman. Yoğurt ve sos konusunda da genelde İskender de filan olur ya o şekil düşünerek yapıyorlar yediğim yerde öyleydi bende etle öyle yaptım. Sadesini de biliyorum tabii canım bazen İskender yemeye gittiğimde sos istemem mesela sade yerim ama bana sos ve yoğurt lezzetli geliyor görünüm açısından da daha renkli olurdu senin için yarışmada diye düşündüm yani valla acayip manisa kebabı çekti canıım gidip yicem haftasonu
İnşallah ablacım altından kalkabilirsem elimden geleni yapıcam sadece yarışma için de değil ben o yemeği çok önceden beridir denemek istiyordum ama tembellik işte eli gitmedi hiç şimdide yöresel yemekler kategorisi olunca tam uyar dedim karar verdim acemi şansı denk gelirse güzel olur yoksa bilmiyorum yani. Topa tutacaklar beni buradatamam iki yazarım ben olacak canımm
Bence öbürüde güzel gözüküyor hani salça sosu olmamış onun biraz evet ama bir öyle bir de içini açıp gösterip iki fotoğraf güzel olurdu ama bu da güzel olmuş ve çok fena istettin canımı ben işyerinde nereden bulayım manisa kebabını şimdi hee
Aslında lokantada yapılan pek çok şeyin yağı fazla oluyor... Yoğurtta bu yüzden güzel gidiyor onların yanında... Asıl demek istediğim bu sanırımEvde tereyağını kendi zevkine göre ayarlayabilirsin etinde pişirirken yağının süzülmesini sağlayabilirsin dolayısıyla lokanta yediğinden daha hafif olur... Bende çok et sevmeyen biri olarak mutlaka soslu tercih ederdim et yemeklerini... Eşim et konusunda uzmandır diyebilirim (sülalesi kasap ) böyle dene diye diye bana sade etin lezzetini aşıladı resmen... Şimdi iskenderi de diğer et yemeklerini de sossuz ve yoğurtsuz yiyorum genelde
Olacak olacak ben sana güveniyorum
İçi de var dışı da var, içi görüneni de var100 e yakın foto çektim çok uğraştım onun için Ama çok yoruldum son anda salça sosuyla batırdım resmen
Neredesin sen egedeysen neredeyse her yerde var Manisa kebabı, büyük şehirlerde de var (başka yerleri bilmiyorum)
Yok canım İskender de aranır hep yağla alakası yok her yerde soslu yenir genelde manisa kebabını iki kere farklı yerlerde ve farklı şehirlerde yedim. Yağlı değildi hiç hepsinde yoğurt ve sos vardı. Burada Eskişehir'deyim ben kırçiçeği var merkezi İzmir'de zaten malzemeleri oradan özel geliyor ustaları da özel süper yapıyorlar. Yağı sosu tam ayar bende yağlı yiyemiyorum zaten gastrit var bende mide bulantısı yaşıyorum her yerde kebab filan yiyemiyorum. Ben sadece görünüş açısından daha renkli gözükürdü anlamında söyledim yarışma için.
ben Ege'de değilim Eskişehirdeyim dediğim gibi İzmir merkezli bir yer burada açtı çok güzel misafirlerim geldiğinde oraya götürür manisa kebabı yediririm mutlaka bir de Balıkesir bizim memleket oraya gittiğimde yemiştim aynısıydı sosuyla filan ama ben burdakini daha çok beğeniyorum.
Bak işte tamda bundan bahsediyorum. İskender de bol tereyağı ile yapılır ve sunumu yoğurtlu olur. İskenderin olayı budurEkstra yağlı et yemeklerinde yoğurt zaten mideyi rahatlatır ve genelde en vazgeçilmez garnitürdür...
Ancaaak Manisa kebabının da en önemli özelliği bol tereyağı üzerine sumaktır. Lokantalarda her türlü yersin, ticari kaygılarla birçok şeye benzetebilirlerDüşün ki bu kebabın köftesini sadece dana kıymadan yapsan yada içine azıcık soğan katsan adı Manisa kebabı olmaz... Manisa da bile dediğin şekilde servis eden yerler var... Ama birde sadece Manisa kebabı yapan kebapçılar var ki zaten orjinalini ancak oralarda yiyebiliyoruz artık Sunumda da haklısın belki daha hoş görünebilirdi ama sırf kategori yöresel yemekler olduğu için orjinalini bozmak istemedim
Peki canım demek ki ben iki yerde de öyle yediğim için öyle düşünüyorum ne bileyim kebab deyince hep öyle geliyor aklıma ben öyle yemeği sevdiğim için belki de yani bu şekilde pideler yavan kalıyor gibi geliyor seviyorum ama eşim mesela sade sever. Arada sosla sever. Etli yaptığımı misafirlerim gelince denemiştim çok beğenmişlerdi İskender gibi olmuş ama etlisi demişlerdi. Ben yemekte sosu yoğurdu severim konulabilecek şeylerde. Renk katması açısından da dedim işte dedim ya hem İzmir'in şubesi olan burada hem Balıkesir'de bir de bir yemek programında bir şef yapmıştı o da etle yapmıştı şişle değil o da sos filan dökmüştü bende ondan esinlenmiştim. Yarışmada başarılar diler ushacığım akşam benim mesaim başlayacak çok heyecanlıyım umarım bir aksilik olmadan yüzümü gözüme bulaştırmadan yapı ekleyebilirim emeğim de boşa gitmez şu an kazanıp kazanamayacağımı değil yemeği yapıp sunup sunamayacağımı düşünüyorum. :18:
İskender de keramet varNe yaparsak yapalım iskendere benzediği sürece beğenilir
Ama öyle düşünmekte haklısınHep pazarlama tekniği bunlar Düşünsene adam orjinali getirse belki beğenmeyeceksin ama iskendere yakın bir lezzet getirirse önüne beğenme ihtimalin artıyor
Ben sana birşey itiraf edeyim mi geyik yapıyordum ben hakikaten yarışma gibi bir düşüncem yoktu
İşsizlik başıma vurdu sanırım2 yıldır hiç tam bir ev hanımı gibi olamadım Daha fazla ev hanımına benzersem -hani tam alışırsın bir duruma ve o durum aniden değişir ya - öyle bir şey olup güzel bir iş teklifi almak umuduyla hızlandırılmış ev hanımı modumu aktifleştireyim istedim ... Tabi bir de gelecekteki iş arkadaşlarımla''biliyormusun ben işsizken internette bir yemek yarışmasına bile katıldım sıkıntıdan'' muhabbeti yapabilmek için
Hem ayrıca pro üye olmayan birinin kazanmasını istiyor gönlüm
Beklediğim 2 oy var onlar gelse yeterince mutlu olurum zaten
Yani yemeği yaptım ekledim olayım bitti
Şimdi hızlandırılmış ev hanımı modunda 2. aşamaya geçiyorum ve görümcemin 3 yaşındaki ikizlerine süveter başlayacağım(dünde başlayacaktım hala başlayamadım gerçi )
Hedef: 3 günde 2 süveter
Örnek: Selanik
Neden 3 gün : Haftaya belki bir işe başlarım umudu yüzünden
Bu arada örgü yarışması olursa ona da katılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?