Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Hanımlar yok mu yöresel yemek yapan52:

Usha ocakta yemeğim fırına göndericem sonra da diyordu gelip gelip bakıyorum ama yok paylaşmamış. Bende bugün yapamadım az biraz ev işi yaptım ağrım oldu dedim ya histereskopi oldum salı günü diye hala tam iyileşmedim. Yarın inşallah yapabilirim bilemiyorum. :26:

Evet Usha'dan ses çıkmadı
Hayırlısı olsun canım yorma kendini

Evet Usha'dan ses çıkmadı
Hayırlısı olsun canım yorma kendini

Yormadan yavaş yavaş yapıcam yarın başka işim yok zaten ama umarım çok ağrım olmasın. Çok istiyorum o yemeği yapmayı yani ne zamandır sadece yarışma için değil şimdi bu yarışma olunca da bahanesi olsun dedim.

Kolay gelsin canım sahiden çok merak ediyorum

Günaydınlaaarr:119:

Yemeği yaptım, sonra ailecek yedik, sonra beni aldı bir sancı

Yemekten kaynaklı değil ama yanlış anlaşılmasın

Şimdi şikayetlerimi buraya yazmayayım ama cumartesi sabahına kadar kötüydüm, gözümü açamadım, sonrada baktık geçmiyor hastaneye gittik. Her yurdum insanı gibi serum takılınca iyileşme gücüm olduğundan hemen toparladım.Sonra birkaç gel git daha yaşadım onlarda uyuyunca geçti

Şimdi yemek fotoları hazıııır amma ve lakin çok lezzetli olan(eşimin fikri) ve oldukça da güzel görünen yemeğim meğer hiç fotojenik değilmiş

O kadar emek verdim şimdi fotolara bakıyorum bana bile çok hoş görünmüyor sanki:26:
Ne yapsam başka bir yemek mi denesem bilemedim

Canım çok geçmiş olsun. Bence ekle yeniden yorulma zaten yeni toparlanmışsın bence güzel olduğu resimlere de yansımıştır sen bilirsin tabii nasıl içine siniyorsa öyle yap.

Ben dün biliyorsunuz biraz ev işi yaptım sonra da ağrım olunca dinleneyim işim kalmadı nasılsa bugün yaparım dedim ama eşimin teyzesi gelmiş İzmit'ten kaynanamla bana gelmek istiyorlarmış dün akşam aradılar tabii geri çeviremedim bir haftasonum var zaten birkaç gün kalıp gidecekmiş o yüzden sanırım bugünde yapamıcam ne diyim şimdi siteye yemek mi yapıcam diyim. Erken giderlerse denerim dicem ama kaynanam zaten 4 ten önce gelmez biliyorum daha hazırlık yapıcam poğaça börek kek halimde kalmaz. Haftaiçine kayacak sanırım ya uğraştırıcı birşeyi de haftaiçi yapmak istemiyordum ama başka çarem yok

Seda canım geçmiş osun , ağrılarım demişsin , önemli bir şey değildir umarım .

Yarışmaya mı katılacaktın Merakla bekliyorum , diğer hafta sonuda yapabilirsin istersen , pazar gecesine kadar vaktin var nasıl olsa

Geçmiş olsun canım.Ben de çok merak ettim yemeğini.O kadar uğraştın ekle bence de.O kadar da kötü değildir sanırım.Tabi yine de sen bilirsin.

Canım çok geçmiş olsun. Bence ekle yeniden yorulma zaten yeni toparlanmışsın bence güzel olduğu resimlere de yansımıştır sen bilirsin tabii nasıl içine siniyorsa öyle yap.

Son resime kadar herşey güzeldi ama son resimde gülümsememiş kötü çıkmış
Aslında iki tarif arasında kararsızdım bana göre zor olanı tercih etmiştim. Daha kolay olanı mı denesem diye düşünüyorum:26:

Şu ansızın tüm planları bozan kayınvalidelerin haşlaması çok güzel oluyormuş diyorlar

Fazla zorlamamak lazımmış bünyeyi uygulamalı olarak görmüş oldum ben
Daha zaman çok bende baştan alacağıma göre yetişiriz sıkma canını

Dejavu sana da geçmiş olsun.Bir şeyi çok istersin olmaz ya seninki o hesap olmuş.Daha vakit var yapar eklersin.Senin yemeğini de merak ediyorum.

Geçmiş olsun canım.Ben de çok merak ettim yemeğini.O kadar uğraştın ekle bence de.O kadar da kötü değildir sanırım.Tabi yine de sen bilirsin.

Sağol canım geçti gibi gibi

Yemekte içi, dışı, üzeri derken epey uğraştırdı beni... Son hali buradan bakınca iyiydi aslında ama foto çekince kötü göründü...
Eşimde aynı fikirde olunca vazgeçtim sanırım eklemekten

Başka bir tarif deneyeyim diyorum ama yetiştiremezsem eklerim yine bunu
Ama bununla yarışmaya girersem görüntü itibari ile ben bile kendime oy vermem kesinlikle

Foto da önemli tabi.Ama yapılış aşamasını güzel çektiysen o da olur.Yenisini yapamazsan ekle.Bu kadar iddaalı bir yemeği görmek isterim:)

Canım benim sağol. Histereskopi oldum salı günü kolay bir işlem ama hataiçin yaptırmak zorunda olduğum için belli günlerde yapılası gerekiyor sonrada işe gittim yoruldum dünde evişi malum ağrılarım oldu. Bugün de kaynana işte teyzeye demiştir gelince operasyon geçirdi diye operasyonda sayılmazda görmek istemiş eh birşey hazırlamadan da olmaz. Evet haftaya haftasonu da var ama o zamanda çok kısıtlı zaman olacak son dakika gerilirim ben hafta içi ayarlamaya çalışıcam.

Canım bence olmuştur hem yapım aşamaları filan da önemli oradan da nasıl bir tarfi olduğu anlaşılıyor insanlar tarafından zaten zahmeti filan yani tek başına sunum birşey değiştirmez. Ben kötü göründüğünü sanmıyorum yani tekrar zahmet etme bence.

Valla sorma canım huyudur kaynananın zaten kardeşi gelmiş beni görmek istiyormuş ne diyim ben şimdi. Geçen haftada kayınpederle yemeğe çağırdım gelemedi hastalanmış inan bir gün evişlerini yaptım yemekleri hazırladım bittim bir telefon gelemiyoruz diye pazar günü de yazlık kışlıkları ayırdım hiçbişey anlamadım bu seferde böyle işte umarım bu sefer gelebilir. Alacaksın baştan yani sne bilirsin bende haftaiçi yapmaya çalışıcam bir şekilde akşam gelip.

Dejavu sana da geçmiş olsun.Bir şeyi çok istersin olmaz ya seninki o hesap olmuş.Daha vakit var yapar eklersin.Senin yemeğini de merak ediyorum.

Evet aynen öyle teşekkür ederim ben bu kadar etkileyeceğini düşünmedim operasyonun kısa ve önemsiz birşeydi ama işte işe gidince sonrasında vücut yoruldu dün ev işi fila ne güzel bugün işim yok diyordum direkt yemeği yaparım bu sefer de misafirlik işi çıktı keki koydum pişiyor, poğaça hamurunu yoğurdum ve inanılmaz başım ağrıyor. umarım yapabilirim adracımm ilk defa denicem elime yüzüme bulaştırmazsam iyidir. :18:

Canım ellerine sağlık hayırlısı olsunEğer içine sinmiyorsa vaktin ve imkanın varsa yeniden yap

Canım çok geçmiş olsun yorma kendini hayırlısı olsun

Aus sende katılacağım demiştinBekleyelim mi tarifini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…