Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz ''Pınar Labneli Yemek Tarifi'' hangisidir?(2 oy )

• Beyti Kebabı

OY: 62 19,1%
  • Ali Nazik Kebabı

OY: 70 21,6%
  • Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köftesi

OY: 65 20,1%
  • Pizza

OY: 24 7,4%
  • Kayseri Yağlaması

OY: 146 45,1%
  • Çökertme Kebabı

OY: 51 15,7%
  • Sini Mantısı

OY: 110 34,0%
  • Kozalak Mantı

OY: 37 11,4%
  • Pideli Köfte

OY: 30 9,3%

• Ankete Katılan
    324
  • Anket Kapalı .
Hangi ara dinleneceğim🤣🤣
Sizin haberiniz yok, salçalarım içten mantar yaptı🙄
Dün biber getirttim, geceye kadar onunla uğraştım. Az evvel son işlemlerini bitirdim, ama bende bittim🙄
İş bitmiyor🤷🏻‍♀️Bende bugün daha yeni oturdum.Eşim birde zeytin getirmiş🤷🏻‍♀️Birazını kırdı gerisi bana kaldı😏

Nasıl kuruyorsunuz zeytini?👀
Kırıp tuzlu suya koyuyoruz canım. Daha sonra yediğimiz kadarını 10 gün kadar her gün suyunu değiştiriyoruz.Normalde suyunun değişimi bitince herkes tuz,limon,sirke falan ekliyor.Biz bir şey eklemiyoruz.tatlanınca çok sürmeden bitiyor zaten😃Azar azar tatlandırıyoruz.
Yerken çekirdeklerini ayırıyoruz.Üzerine yağ,tuz,susam,krkik,nane,pul biber ekliyoruz.Kahvaltıda minik bir kaseyi bitiriyorlar.Hazırlar gibi olmuyor😃🤩

Kırıp tuzlu suya koyuyoruz canım. Daha sonra yediğimiz kadarını 10 gün kadar her gün suyunu değiştiriyoruz.Normalde suyunun değişimi bitince herkes tuz,limon,sirke falan ekliyor.Biz bir şey eklemiyoruz.tatlanınca çok sürmeden bitiyor zaten😃Azar azar tatlandırıyoruz.
Yerken çekirdeklerini ayırıyoruz.Üzerine yağ,tuz,susam,krkik,nane,pul biber ekliyoruz.Kahvaltıda minik bir kaseyi bitiriyorlar.Hazırlar gibi olmuyor😃🤩
Bende tuz, sirke ve şeker ekliyordum. Seninki de farklıymış👀
Deneyeyim bir ara😌

Birde şu külleme denen zeytini çok merak ediyorum. Herkes çok methediyor 🤔
O nasıl canım🤔
Bizim buralarda pek yeşil zeytin bilinmez yeni yeni diyelim.Biz,Antep'te alıştık.Buraya Hatay'dan bir arkadaş getiriyor ondan alıyoruz.Salçamı falanda ondan alıyorum😁
Siyah zeytini orada zeytini alırdık.Yok böyle bir lezzet😃Ama bulmak zor. Diyahı denedim yapmayı acısını çıkaramadım🤔

O nasıl canım🤔
Bizim buralarda pek yeşil zeytin bilinmez yeni yeni diyelim.Biz,Antep'te alıştık.Buraya Hatay'dan bir arkadaş getiriyor ondan alıyoruz.Salçamı falanda ondan alıyorum😁
Siyah zeytini orada zeytini alırdık.Yok böyle bir lezzet😃Ama bulmak zor. Diyahı denedim yapmayı acısını çıkaramadım🤔
Antakya taraflarında meşhurmuş ve çok seviliyormuş canım.
Onu tadan bir daha vazgeçemiyormuş 👀
Bende zeytin delisi olduğum İçin merak ediyorum 🤷🏻‍♀️

O nasıl canım🤔
Yemeklik acı biber salçası, domates-biber karışık salça ve karışık üzüm pekmezim geldi Antep’ten.
Benim yaptığım salça, bizim buraların acikası için😌
Hatay’dan hiç getirtmedim şimdiye kadar, ama zeytin çeşitlerini çok övüyorlar 🤷🏻‍♀️

O nasıl canım🤔
İşte, sirke ve toz şeker o acısını çıkarıyor😌

X