Ben kaydetmiştim Lisabella paylaştığında.
Kazen Usulü Portakallı Kabak Tatlısı..[IMG]
Tarif beyimden .Yapmak benden...[IMG]
PORTAKALLI KABAK TATLISI
- 1,5 kg kabak (Kabağın iyi olması bu tatlının en önemli sırrı )
-1 kg toz şeker
-2 portakal
-6-8 tane karanfil
Kabakları yıkayıp sert kısımlarını kesiyoruz.İri parçalar halinde doğruyoruz.Tencerenin en altına şeker ,üstüne kabak dilimlerini koyuyoruz.Eğer tencereniz geniş ve tek sıra olacaksa kabakların üstüne kalan şekerin hepsini döküyoruz.Ama tencere derin ve dar ise kabak birkaç kat olacağından her katın arasına şeker serpiştiriyoruz.Portakalın 1 tanesinin suyunu sıkıp kabakların üstüne döküyoruz.Diğer portakalı halka halka dilimliyoruz (3 dilim yeterli) ve karanfilleri portakal dilimlerine saplayıp kabakların üstüne o halde bırakıyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bu halde bırakıyoruz.Ertesi gün kabaklar fazlası ile sulanmış olacağından hiç su eklemeden önce yüksek ateşte,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte pişiriyoruz.Yaklaşık 50-55 dakika da kabaklar istenilen yumuşaklığa gelecektir.Yinede arada kontrol etmek gerekir.Kabağın cinsine bağlı olarak daha erken yada daha geç yumuşayabilir.Ama genel olarak 50-55 dakika yetiyor.Sonra kabakları şerbetin içinden çıkarıp bir servis tabağına alıyoruz ve şerbeti içinde portakal dilimi ve karanfillerle kaynatmaya devam ediyoruz.Şerbet hafif koyulaşıncaya kadar (Yaklaşık 20 dakika kadar ) kaynatmaya devam ediyoruz.Şerbeti kabakların üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz.Çok daha koyu kıvamda bir şerbet isterseniz bir iki damla limon damlatabilirsiniz.
2-3 saat soğuyan tatlımızı kaymak ve ceviz ile servis ediyoruz...
AFİYET,BAL,ŞEKER OLSUN[/QUOTE]
Teşekkür ederim kuzum kaydediyorum hemen bende :KK15::KK15::KK15: