Çorbalar Yöresel Çorba Tarifleri III

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    1.095
  • Anket Kapalı .
Gamzeeli Gamzeeli merhaba:) orda yazmayalım burası daha iyi:) hahahahah birden alıntıyı görünce yazdığınızı görünce gülümsettiniz beni :KK48:
Pilav yaparken ıslatmadıysanız önceden bir bardak pirinç için aynı orandaki bardakla iki bardak su ayarlayın. Ben sıcak su kullanırım. Islatma olduysa önceden bir bardak pirinç için bir buçuk bardak sıcak su kullanıyorum. Yağ olarak sıvı yağ ve tereyağını karıştırıyorum. Pirinci uzun süreli kısık ateşle kavuruyorum. Altını orta derecede tekrar açıp suyunu ekleyip kaynamaya başlayınca yine altını kısıyorum. Suyunu çekince altını kapatıp kapağı kaldırıp bir kağıt havlu koyup üzerine tekrar kapağını kapatıyorum. Bu kadar uğraşmama rağmen hala olmuyorsa o pilav kendinin terbiyesizliği diyip üstünde çok durmuyorum :KK48: hayırlı pilavlar dilerim Gamzeeli Gamzeeli hanımcığım :KK60:

Nevoş ablam, mercimek alıp yürür gider mi yine ne diyorsun :KK53:
Hamsi tava gibi bu da klasik tarif sayılıyor mu:KK45:
Mercimeğin o kadar oy almasında ekmekle sunumunun da etkisi var bence.:KK66:
Daha öncesinde ,kelle paça çorbası ve de erişte çorbası ekmekle sunum olmuş,Onlar da 1.olmuş.
Bu kategoride göreceğiz artık,keramet çorbada mı?ekmekte mi?:KK53:

Mercimeğin o kadar oy almasında ekmekle sunumunun da etkisi var bence.:KK66:
Daha öncesinde ,kelle paça çorbası ve de erişte çorbası ekmekle sunum olmuş,Onlar da 1.olmuş.
Bu kategoride göreceğiz artık,keramet çorbada mı?ekmekte mi?:KK53:
Ben önceki yarışmayı görmemiştim canım. Mercimek birinci oldu diye okudum sadece burada. Dün gördüm eski yarışmanın konusunu, hiç beklemiyordum ama görünce çok şaşırdım:-)

O arkadaşın sunumu da çok leziz görünüyordu :kk77::KK200:

Gamzeeli Gamzeeli merhaba:) orda yazmayalım burası daha iyi:) hahahahah birden alıntıyı görünce yazdığınızı görünce gülümsettiniz beni :KK48:
Pilav yaparken ıslatmadıysanız önceden bir bardak pirinç için aynı orandaki bardakla iki bardak su ayarlayın. Ben sıcak su kullanırım. Islatma olduysa önceden bir bardak pirinç için bir buçuk bardak sıcak su kullanıyorum. Yağ olarak sıvı yağ ve tereyağını karıştırıyorum. Pirinci uzun süreli kısık ateşle kavuruyorum. Altını orta derecede tekrar açıp suyunu ekleyip kaynamaya başlayınca yine altını kısıyorum. Suyunu çekince altını kapatıp kapağı kaldırıp bir kağıt havlu koyup üzerine tekrar kapağını kapatıyorum. Bu kadar uğraşmama rağmen hala olmuyorsa o pilav kendinin terbiyesizliği diyip üstünde çok durmuyorum :KK48: hayırlı pilavlar dilerim Gamzeeli Gamzeeli hanımcığım :KK60:
Zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim canım :KK19:
Ben her zaman ıslarım pirinci , biraz tuz ve bi kaç damlada limon suyu sıkar 15 dakika kadar bekletirim .
5 dakiks kadarda dediğin gibi kısık ateşte kavuruyorum ama sadece sıvı yağ ile tereyağ pek tüketmiyoruz
Eşim yemek türü sevmez pilav vs ama ben pilac çok severim
Ama tutmadığı içinde nedense hiç yapmıyorum
Bazen bir heves geliyor ve o kadar dikkat etmeme rağmen sonuç yine aynı
Sanırım elimin lezzeti yok benim :olamaz:

X