yolun başındayim önce 25 kilo...

arkadaşlar ben bazı kurallar oluşturdum bi incelyin önerilerinizi bekliyorum.okumayanlar için yazışmalrımızı da toparladım kuralları da :)

Necla82

Güzel fikir bencede önümüze hedef koyalım işte ne bilim haftada 1 kilo verilecek spor olarak günlük şu kadar olucak gibi yiyecek olarak yenilen yenilmeyenleri belirleyelim sanırım hepimiz emzikliyiz :) ona gore plan yapalım haftanın yıldızı seçelim 1. Olanı gibi

Kızlar o zaman şöyle yapalimmi 5 aylık bi sure koyalım vermemiz gereken kilo 20 olsun ve her ay 4 kilo vermemiz gerekir eğer mesela ocak ayında 4 kilo veremeyen kişi atiyorum 2 kilonu vermiş öteki ay bunu dengelemesi gerekir yaptığı yanlış vardır bu yanlışları düzeltmesi gerekir birbirimizden sorumlu olalım ve sürekli takip edelim ben bugün sabah kahvaltısında itibaren başladım kendime söz verdim ekmek kahvaltıda dahil yemiycem 1 ay boyunca şeker ve şekerli gıdalardan uzak durucam 1 ay sonra 1 gün kaçak yapabilirim dedim hatta bugünkü halimi fotoğrafladım

Fotoğraf bende koymak istemem ama 20 kilo verince belki fikrimiz değişir en azından yakınlarımıza gösteririz ne kadar degistigimizi haftada 1 kilo çok değil arkadaşlar yeterli isteyelim.evet bence hepimiz güncel kilosunu yazsin bugün 12.aralık.2015 te başlayıp inşallah 12.mayıs.2016 da bitirecek.benim güncel kilim 85.0 arkadaşlar sizlerde yazın kilonuzu her hafta tartilalim birbirimizi denetleyelim

Benim yuruyus yada spor yapma imkânım yok evde kendince birşeyler yaparım artık leslei filan olabilir.günlük yarım saat spor yeter birde akşam 19.dan sonra bisey yiyip içmemek sudan başka aramizdan biriniz kaptan olsun kuralları belirleyip çizelgeyi hazırlamak gerekir.Uzecim sanırım bu görev sana düşer
clip_image001.gif

Uze: o yüzden mesela herkes kendi vücuduna göre kilo sunu ayarlasin kafasında o kiloya kitlensin. Evet cnm mantıklı aslında çok haklisiniz hepiniz bakın ne kadar istekliyiz aslında. ALLAH izin verirse olur ınsaallh. Ben uyarım her ay 4 kilo vermeye hem coj ta değil çok iyi o zaman Mayıs a kadar değil mi.aslinda ben fotoğraf koymak isterim ama esim razı olmaz gibi geliyor ama isteyen koyabilir canlarim.

Mesevo: meraba arkadaşlar foto olayı kolay önemli olan onu koyabilmek için zayıflamak :) tamam bugünden itibaren öncelikle 12 ocağa kadar 4-5 kilo vermek hedefimiz olsun.hedef ulaşılabilir olunca daha kolay olur.bugünden itibaren yine her cuma tartılıp eski sistemde yazdığımız gibi yazalım.herkes aksi bi durum olmadıkça hergün girmeye çalışsın mazeretı olanlar ne bilim yarın bugün misafirim gelicek şehir dışı şehir içi falan önceden ya da o gün bildiribilirse iyi olur.yani arkadaşlar sorun şu burayı ihmal etmeyin. bu arada benm telde watsap yok arkadaşlar ama msj hakkım var ben de isterim telden görüşmeyi olmayan arkadaşlarımız da var onlarında görüşünü fikrini alsak iyi olurdu.bi arkadaşımız 10 günlüğüne şehirdışına çıkmıştı adını hatırlamıyorum ben de eğer yapabilirsem tablo yaparım haftalık kim kaç gr vermiş almış mı yerin de mi saymış bakalım . yarışma gibi yani .önerileriniz gelsin kurallarımızı koyalım. hergün su içilecek şu kadar yürünecek şu yenilecek şu içilecek diye tamm mı fıstıklar?

kızlar haydi grubumuza bi isim bulalım isim önerim kilo kaybedenler kulubü ya da sadece kaybedenler kulubü mesela :)

bence de aramızdan biri kaptan olmalı :) ama kim kim gönüllü olmak gerekiyor bence aa şöyle yapalım heray birimiz olalım olurmu hem yük olmamış olu ben başlayabilirim isterseniz aksi bi durum olursa diğerine devrederiz ama önce sıraya girmek lazım 1.ay bensem 2.ay mesela ipek zeynep gibi ... isme karar verdiğimizde uze yolun başındayım önce 25 kilo yazısını düzelterek grubumuzun ismini yazsın .. bu arada arkadaşlar sizce tartıldığımızda tartımızın da resmini koyalım mı sizce abartı mı olur güven meselesinden değil yani daha odaklanmak için ..

arkadaşlar p.tesi gününe kadar şartlarımızı belirleyelim önerilerinizi söyleyin.Bir de grubumuzun şartlarını gelen herkesin görebilmesi için ilk sayfaya nasıl koyacağız

tablo hazırlarsak en azından aramızda olup aktif olanlarla başlarız aramıza katılmak isteyen olursa şartlarımızı okur ona göre girer bu arada bazı şartlarda koyalım mı sizce hedefe daha odaklanmk adına mesela üst üste 3 hafta kilo veremeyene ceza verelim bir hafta diskalifiye olsun :) ya da başka önerisi olan?

olur bekleyelim o zamana kadar aklımızdakileri toparlayalım yazalım eksikleri fazlalıkları hesap edip ortaklaşa şartları hazırlayalım

tamm baklım hakkımızda hayırlısı olsun. biraz göz attım da mesela kaçamk yaptığınzda o yediğiniz şeyin kalorisi kadar spor yapmak zorunlu diyor bu bize uyar mı?

arkadaşlar okudum da diyet gruplarında rastgele bir grup oluşturulamıyormuş bilginize ne yapmamız gerektiğine siz karar verin ama kurallrımızı oluşturma namına görev uzeye düşecek ozaman.Bir de bundan sonra kilo bildirimimizi aşağıda şekilde yapalım.
Başlangıç kilosu;
Gecen hafta;
bu hafta:
Giden;
toplam giden; şeklinde daha iyi olur.

ipek Zeynep: Mesela bizim tartılma gunumuz çarşamba olsun geçmişe silgi çekip herkes çarşamba günü kilosunu yazsın ve bir dahaki hafta ki hedefini yazsın ve sıkı şekilde birbirimizi takip edelim birbirimizi kırmadan kızalım

Bide hedefimiz sadece kilo vermek olmasın her alanda kendimizi değiştirelim haftanın iki gunu kendimizle ilgilenelim mesela kendimize bakım yapalım ayda bir kitap bitirmek şart olsun gibi başka fikri olan var mı aklıma bunlar geliyo

Pazartesi gününe kadar bekleyelim pazartesi gunu faaliyete geçelim onlarında fikrini alırız olmasa onlarında onaylayacağını tahmin ediyorum sonuçta guzel şeyler yapıyoruz

Ben tablo işini yapamam ama çıkarma işi olmasın çünkü vucut bir sure sonra duracak belki bir ay vermeden alacağız ama ceza verelim iki ögun yesin mesela.

Arkadaşlar bunlara ek olarak aklıma gelen kurallar:

1. Her üye menülerini istediği zaman en geç ertesi gün olmak üzere bir mesaj içinde tüm yenilen içilenler yapılan sporlar ve süreleri olmak üzere paylaşmak zorundadır. 2)Her ay aramızdan düzenli olarak başta sıra oluşturularak takım kaptanı ve yardımcısı seçilecek .sonradan gelen arkadaşlar olursa katılım sırası ile olabilirler kimse zorlanamaz.

3)Aramıza her yeni gelen kişiyi grubumuza katmamak adına en az 2 hafta deneme süresi olmalı (istediği zaman girip istediği zamn çıkmasın bize bi külfet olmaması adına .bu deneme süresi sonrası takım kaptanı ve yardımcısı adayı aralarına alıp almamakta karar verebilir..Deneme süresindeki amaç bizimle paylaşımda bulunuyor mu takım kurallarına uyuyor mu olmalıdır. Takıma geldiği gün bilgilerini aşağıdaki gibi yazmalıdır

4)Her gün mutlaka spor yapmaya gayret gösterilecektir(bu takım kuralı olduğu için değil,sağlığımız ve hedefimize hızlı ulaşmak icin yapılmalıdır)

5)Günde en az 5 mesaj yazma zorunluluğu vardır. Paylaşım ve destek ne kadar çok olursa motivasyonun o kadar yüksek olacağı unutulmamalıdır

6)Diğer arkadaşların listelerine isteyenler yorum yapacak ve kendimizce doğru ve yanlısları yazılacaktır.

7)Yapılan her kaçamağa üye kendisi ceza verecektir,örnek verirsek o gün dışardaydınız ve canınız hamburgermi istedi ,veya çok çikolata yemek istediniz ve yediniz,afiyet olsun ama bu yediklerinizin kalorisi kadar spor yapılacaktır,cezaları uygulamak mecburidir bu kişinin kendi yararınadır. Bunu gerçeklestiremeyen üye amacına ulaşamaz.

8)sağlıklı beslenmeye gayret gösterilecek ve öğün atlamamaya çalışılacaktır...

9)Kilo bildirimi Çarşamba günü en gec saat 15:00’a kadar tartı resmi ile birlikte yapılmalıdır. Kilo bildirimi yapamayacaklar , gerekçesi ile birlikte (baskül arızalı, nete giremeyeceğim,misafirim var vb.) Çarşamba gününden önce ve ya Çarşamba günü 15:00 a kadar bildirmelidir.

10)Her üye haftalık hedef en az kilosunun %1,2 sini buda 90 kilo birisi için 1,08 gr yaparki bu da bir haftada verilebilecek bir rakamdır)hedef olarak belirlemeli ve hedefine ulaşmalıdır. Bunu gerçeklestiremeyen üyeye ceza verilmeyecek çünkü üye amacına ulaşamayacağı için zaten en büyük cezayı çekecektir.

11)O hafta en çok kiloyu veren haftanın yıldızı seçilecek .o hafta içinde bir gün kendisine hediye olarak istediği birşeyi yiyecek bu bir tatlı,İskender ,hamburger olabilir.

12)Üst üste 3 hafta kilo veremeyene nasıl bi ceza vereceğiz onu düşünelim

13)Ay sonunda her üye ay başındaki kilosunun % 5 ini vermek zorundadır( buda 90 kilo birisi için 4,5 kg ki bu bir ayda verilebilecek bir rakamdır)bunu gerçeklestiremeyen üyeye ceza verilmeyecek çünkü üye amacına ulaşamayacağı için zaten en büyük cezayı çekecektir.

14)O ay en çok kiloyu veren haftanın yıldızı seçilecek . O ay içinde seçtiği bir gün kendine felekten bigün çalacaktır. J

15)Uzun süre takıma uğrayamayacak durumda olan kişi mutlaka bildirmelidir. İzinli sayılacaktır.

16)Takım üyeleri kendileri de isterse haftanın 1 yada 2 gününü kendine ayıracak istediği bakımdan birini kendisine yapıp bunu bizimle paylaşacaktır. Yüz maskesi,saç maskesi vb.

17)Kendisini ve bizi bilgilendirecek aydınlatacak notları da bizimle paylaşmalıdır.

18)Takıma katılmak isteyen kişilerin ‘’ …….kulubünün şartlarını okudum ve kabul ettim ‘’ diyerek bilgilerini
Gecen hafta;
bu hafta:
Giden;
toplam giden; şeklinde yazarak foruma mesaj atmalıdır.Mesaj attığı tarihten itibaren deneme süresi başlar 2 hafta sonunda takım kaptanı ve yardımcısının onayı ile gruba alınır.

Yukarıda belirtilen kurallarımız uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. Yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

HİÇBİR YEMEK OLMAK İSTEDİĞİMİZ BEDEN KADAR LEZZETLİ DEĞİLDİR…

clip_image002.gif
(Bazıları Cuma yarışması gruplarından alıntıdır.)

canim ya demek yanlis teshis koymus diger dr. havayi evde veriyosun dimi iyi oldumu bari ? dogru soyledin bak bunu ben de yarismalarin kurallarini nereye yazicaz diyodum topigi acan kisi ilk sayfada duzenleme yapabilecek mi mesela sen ilk sayfanda duzenlemeyapabiliyomusun kararlarda bi degisiklik olursa diye eger oyleyse acalim bi topik

Canım ALLAH IM A sukurler olsun iyi gibi yani oksurdu hep ama düne göre öksürüğü değişti artık saatlerce nefes almadan oksuruyi du :KK43:(evet ya yanlış teşhis olmuş bronşit mis ama işte enfeksiyon da varmış dün eve aldık hava makinası ni. Çok sukur evden devam ediyoruz.insaallah iyi olur dualarınizi bekliyorum:KK43:(
Benim söyle bi düşüncem var aranızda en az ben görebiliyorum ve pek sayfa da yükleme düzenleme bilmiyorum bence daha aktif biri topik açsın hem farklı başlıkta emziren anneler gelir daha faydalı olur ve en son ınsaallh buraya başarı öykülerine başardık diye yazalım olmazmi:))

Çok güzel olmuş kızlar elinize sağlık ceza işine gelince vermeyelim sıkı bir şekilde bu kurallara uyursak veririz zaten uymayan da biz verip o vermeyince kendini düzeltir zaten tabi bu benim fikrim

Canım ALLAH IM A sukurler olsun iyi gibi yani oksurdu hep ama düne göre öksürüğü değişti artık saatlerce nefes almadan oksuruyi du :KK43:(evet ya yanlış teşhis olmuş bronşit mis ama işte enfeksiyon da varmış dün eve aldık hava makinası ni. Çok sukur evden devam ediyoruz.insaallah iyi olur dualarınizi bekliyorum:KK43:(
Benim söyle bi düşüncem var aranızda en az ben görebiliyorum ve pek sayfa da yükleme düzenleme bilmiyorum bence daha aktif biri topik açsın hem farklı başlıkta emziren anneler gelir daha faydalı olur ve en son ınsaallh buraya başarı öykülerine başardık diye yazalım olmazmi:))
Öksürük için ayva kabuğu ve çekirdeğini kaynat içir bi belki iyi gelir ben kızıma bugun yaptım

Ceza kısmına bende İpekzeynep gibi düşünüyorum.zaten kılo verememek en büyük ceza olur :)kurallar iyi gibi ama fazla kural koymasak daha iyi olur çünkü ben sürekli giremem şunu yedim bunu yedim diye yazmak istemem yanı yediğimiz ictigimizi yazmak isteyen yazsin zorunlu olmasın önemli olan her hafta kilo vermek olsun bence buna odaklanalim diğer turlu zaten yarışma grupları var onada katılabilirdik bizim farkımız olmalı diye dusunuyorum ama yinede siz bilirsiniz

Ceza kısmına bende İpekzeynep gibi düşünüyorum.zaten kılo verememek en büyük ceza olur :)kurallar iyi gibi ama fazla kural koymasak daha iyi olur çünkü ben sürekli giremem şunu yedim bunu yedim diye yazmak istemem yanı yediğimiz ictigimizi yazmak isteyen yazsin zorunlu olmasın önemli olan her hafta kilo vermek olsun bence buna odaklanalim diğer turlu zaten yarışma grupları var onada katılabilirdik bizim farkımız olmalı diye dusunuyorum ama yinede siz bilirsiniz
herkese gunaydin arkadaslar mutlu bir pazar gununden... uzecim bu kurallari en azindan kendimizi duzenleyelim diye koyalim diyoruz bi amacimiz olmasi adina ama istemedigimiz seyleri yapamayacagimiz maddeleri kaldiralim bir oneriydi benimki .cuma yarismasi var dogrusun ama ordaki herkes farkli burada sadece hem dogum yapip hem yaklasik olarak ayni klioda olanlar var durumlar ve kriterler ayni olunca birbirimizi anlamamiz daha kolay bence dusunceleriniz onemli bence

vira bismillah kizlar bu arada necla senin yazdigini uze yazdi sandim k. bakmayin :)

canim cok gecmis olsun umarim en yakin zamanda sagligina kavusur kuzum . allah sana da guc versin insallah o hava iyi gelir duzelir en kisa zamanda insallah. bu arada dedigin de olabilir yeni bi baslik acmak onu bi dusunelim yada burdn devam ederiZ basligi sen degistirirsin yardimci oluruz merak etme bu sayfadan da ayrilmk istemiyom kiz burasi diger evim gibi oldu ugramadan edemiyorum :KK43:

Çok güzel olmuş kızlar elinize sağlık ceza işine gelince vermeyelim sıkı bir şekilde bu kurallara uyursak veririz zaten uymayan da biz verip o vermeyince kendini düzeltir zaten tabi bu benim fikrim
degil mi uymayan zaten hedefledigimiz ayda verecegimiz kiloya ulasamayarak kilo verme suresini uzatarak biz burda kilo verme haberlerini verdikce amacimiza ulastilca cezasini kendi cekmis olacak :) cook acimasiz degil mi :KK70:

Geçen hafta salı gününden başlamıştır dikkat etmeye azıcık vermisim ise yarıyor sanırım.

Eklentiler

• IMG_20151213_082436.jpg
    IMG_20151213_082436.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 96
Kızlar günaydın kızım hasta yeni geldik hastaneden bu hafta çok aktif olamam gibi öncelikle kızım için duâ edin yeni sızdı kaldı.
Tartım bozulmuş ama dun 81.200 düm. Akşamları mumkun oldukça yazarım aldığınız kararlara uyarım sorun olmaz. Kızım çok hasta dua edin lutfen

Eklentiler

• DSC_0050.JPG
    DSC_0050.JPG
    31,9 KB · Görüntüleme: 95
Kızlar günaydın kızım hasta yeni geldik hastaneden bu hafta çok aktif olamam gibi öncelikle kızım için duâ edin yeni sızdı kaldı.
Tartım bozulmuş ama dun 81.200 düm. Akşamları mumkun oldukça yazarım aldığınız kararlara uyarım sorun olmaz. Kızım çok hasta dua edin lutfen

Canım geçmiş olsun ALLAH sifa versin inşallah.neyi var kuzunun:KK43:(

Canım geçmiş olsun seninde biran önce iyilessin Yavrucuk bu arada hepimizin kilosu yakın birbirine eğer kararlı olursak kızlar 3 ayda 60 lari görürüz ve ben kendi adıma soylim ben inatciyimdir biraz gorecegime inanıyorum yanı mart ayında daha ince olucaz.

canim cok gecmis olsun umarim en yakin zamanda sagligina kavusur kuzum . allah sana da guc versin insallah o hava iyi gelir duzelir en kisa zamanda insallah. bu arada dedigin de olabilir yeni bi baslik acmak onu bi dusunelim yada burdn devam ederiZ basligi sen degistirirsin yardimci oluruz merak etme bu sayfadan da ayrilmk istemiyom kiz burasi diger evim gibi oldu ugramadan edemiyorum :KK43:

Inşallah canım mesevocum ALLAH A Şükur yavaş yavaş geçer yarın okula yollamicam bakalim tedavi yarım kalmasın.
Aynen yaa benimde aklım bu sayfa da :)) peki ne koyalım konunun adını bide nasıl değişecek :)))fotoğraf i bile nasıl koymuşum ya güldüm kendime :))

X