Yazdıklarınızı düşündüm de biraz patavatsız konuşmuş ama haklıymış. Tam bir cümbüş halinde çıkmışsınız evden
Öğretmen olunca saygı bekliyorsanız insanlar da sizden biraz özen bekliyor olabilir. Ayrıca özenli giyinmek gösteriş demek değildir. İnsanlar giyimiyle karşısındakine kendiyle ilgili fikir verir, zevkleri, yaşam tarzı, duruşu, vs... Size kimse marka giyinin demiyor. Uyumlu giyinseniz bile kafi.
Annemin babannesi 100 küsür yaşında vefat etti. Kadın şalvarının renginde örtü örterdi. Pembeli şalvar giymişse zinhar sarılı yazma örttüremezdin. Evden çıkmaz, köyde zaten. Gördüğü tek insanlar çocukları torunları. Yine de dikkat ederdi kadın. Estetiğin yeri ve zamanı olmak bana göre. Temizlik yaparken bile uyumlu olmaya çalışan biri olarak
Normalde kombinde 3 renk kuralına dikkat ederim ama siz yapamazsınız gibi geliyor, 2 renk size yeter. Yani üzerinizde en fazla o kadar renk olsun ama şöyle ki siyah yanına açık renk, kahve yanına krem gibi. Full yeşil-pembe, sarı-mavi falan değil. Mesela yazın beyaz artı bir renk olabilir.
Desenli sadece tek parça olsun ama modern bir desen olsun. Fistandan bozma gibi durmasın.
Kumaş pantolonun altına da sneaker sadece çöp atmaya giderken giyin. Vazgeçtim, onu bile yapmayın, terlik iyi. Klasik ayakkabı her türlü pantolonu kaldırır, onda sorun yok. (eşofman hariç)
Kaban nasıldı bilmiyorum ama üzerinizde emanet gibi durmadığından eminsiniz değil mi? Normalde bu tür şeyler denenerek alınır. Siz başkasının kabanını direkt giymişsiniz. Sonuçta kaban bir kez alınır bir kaç sene rahat giyilir. Tamam giyimden kısın ama mantodan da kısılmaz bence gerek yok. Aklıma da şey geldi, insan hamile diye mantosunu neden versin ki. Sonuçta ömür boyu sürmeyecek. Demek ki beğenilen bir model değil, onun da içine sinmemiş, siz nasılsa giyiyorsunuz diye vermiş. Bilemedim.
Çeşitli mecralarda yatırım gardrobu diye başlıklar var, aratın bulursunuz. Kaliteli birkaç şey alıp yanına çokta pahalı olmayan parçalarla kombin yaparsınız.