Yok sayılmak...

Çifte eğlence diyelim. Bunu normal mi buluyorsunuz?
Evet bizde iki tarafli yapılır mesajımda açıkladım sabahtan beri anlatıyorum
İç anadolu da kiz ve ailesi farklı şehirdelerse kız tarafında kına+düğün
erkek tarafında da kına+düğün yapıldığına defalarca şahit oldum

bizde erkek tarafı kınası olur başka şehirlerde çetnevir ,bekarlığa veda partisi vs vs gibi erkekler için de adı var
bakın bu mesajımda

konu sahıbının 2 kez yemelı ıcmelı kına yapmak ıstedıgıne daır o kucuk ayrıntı :)
Yuhhhhh😳
Önceki yorumumu şiddetle değiştiriyorum. Erkek bence acilen senden boşanmalı canım kusuruma bakma valla yorumum hoşuna gitmeyecek. 🙈😂
Bende sanıyorum ki bir kona bir de düğün. Bu pamdemi de ve krizde sizinki de yani olmamış.
Yapın tek kına düğün çekilin evinize. Elalem de ne konuşuyorsa konuşsun.

O kadar param yok ama ben de cartier bileklik istiyorum ve almazsam çok mutsuz olucam. Eşime söyleyim de kredi çekip bana cartier alalım. Ölü taklidi yaparsa da buraya konu açarım 🙃

Parası olmamasına, daha beyaz eşya bile almamasına rağmen iki tane düğün diye tutturması en az bunun kadar mantıksız. Bu mantıksızlığı da eleştirmiceksek forumda hiçbir şeyi eleştiremeyiz

Sokakta kına yapmak istemesi zaten başlı başına fecaat ve pandemi nedeniyle yasak. Polis ceza kesiyor yapanlara.
cartier bileziği esra ceyda kardeşlerden öğrenen benim gibi ruhu fakirler napsın ahahahhaha

kapıda düğün kına nedir ya.

ilk önce bir nişan yapın bakalım. dereyi görmeden paçaları sıvamayın.

Bir de erkek tarafından az şey isteyenlerin kıymeti olmuyor kendinden bu kadar taviz verme diye yorumlar yapılmıştı (ne alakaysa) Ben konuyu tam okumamıştım şimdi okuyunca fark ettim 2 düğün istemiş. Allahtan az bir şey istemiş hee bir de çok istese 5 tane falan düğün isticek herhalde 🤗 konu sahibi 2 düğünü kesin yap kocan iki düğün yapınca kıymetini çok iyi bilir merak etme 👍🏻

Hayatta herkesin öncelikleri farklı, konu sahibesi yeni eşya yerine düğün tercih ediyorsa bu onun kendi seçimi saygı duymak zorundayız. Neden eşya istemiyorsun diye burda taşlayamayız, paranı harcama diyemeyiz, düğünü bırak eşya al yazamayız. Konu sahibesi zaten eşyamız var onları koyup kullanıcam demiş.

Bunu beştir yazıyorum artık, konu sahibesi düğün seviyor yapmak istiyor. Konu da konu sahibesainin parayı nereye yatıracağı değil ki burası bizi hiç ilgilendirmez, adamın içinde bulunduğu acaip tavırlar.
Herkes yanlış anlamış afhjk konu sahibi bır kapı önünde kına istiyor bırde kendi tarafında düğün istiyor. Erkek tarafıda ayrı düğün yapsın diyor. Adamda kısaca sen kıma yap ama ıkı kere düğün parası masrafı nıye yapıyoruz yapma ıkınciye ne gerek var diyor. Yani konu sahibi kıma ve iki düğün istiyor

Hayatta herkesin öncelikleri farklı, konu sahibesi yeni eşya yerine düğün tercih ediyorsa bu onun kendi seçimi saygı duymak zorundayız. Neden eşya istemiyorsun diye burda taşlayamayız, paranı harcama diyemeyiz, düğünü bırak eşya al yazamayız. Konu sahibesi zaten eşyamız var onları koyup kullanıcam demiş.

Bunu beştir yazıyorum artık, konu sahibesi düğün seviyor yapmak istiyor. Konu da konu sahibesainin parayı nereye yatıracağı değil ki burası bizi hiç ilgilendirmez, adamın içinde bulunduğu acaip tavırlar.
Adam da yeni eşya istiyor işte üçüncü düğün yerine. Hiç düğün kına yapmayalım demiyor. Oraya harcanacak parayla ya gezeriz ya yeni eşya alırız, bunlar eski gittikçe pahalanıyor ne alsak bizim için kar diyor. Adama cimri muamelesi yapmayın gözünüzü seveyim. Evlenen sadece kız değil adam da evleniyor, onun isteklerinin düşüncelerinin neden önemi yok? Diğer konuları bilmem bu konuda adam haklı. Tepkisi yanlıştır o konuda bir şey diyemem ama tepki verdiği konuda haklı.

tamam zaten normal dugun yapılacak
salonda kına da yapılacak
adam ekstra kapı onunde kına yapılmasın ne gerek var dıyor
bu gercekten mantıklı degıl mı ?

İç anadolu da kiz ve ailesi farklı şehirdelerse kız tarafında kına+düğün
erkek tarafında da kına+düğün yapıldığına defalarca şahit oldum

bizde erkek tarafı kınası olur başka şehirlerde çetnevir ,bekarlığa veda partisi vs vs gibi erkekler için de adı var
Benim eşime kınayı düğünde yaptılar. Bunu da tercih edebilirler illa 2 kına 2 düğün niye olsun.

Zalım bi de bana misilleme yaptı 2 elini de açmayıp kaynanamdan aldığım 2 altını annemden geri aldı :KK70:

Herkes yanlış anlamış afhjk konu sahibi bır kapı önünde kına istiyor bırde kendi tarafında düğün istiyor. Erkek tarafıda ayrı düğün yapsın diyor. Adamda kısaca sen kıma yap ama ıkı kere düğün parası masrafı nıye yapıyoruz yapma ıkınciye ne gerek var diyor. Yani konu sahibi kıma ve iki düğün istiyor
ya sankı bır kurenın ıcındeyım donup duruyorum hep basa hep basa aynı :KK70:

Yuhhhhh😳
Önceki yorumumu şiddetle değiştiriyorum. Erkek bence acilen senden boşanmalı canım kusuruma bakma valla yorumum hoşuna gitmeyecek. 🙈😂
Bende sanıyorum ki bir kona bir de düğün. Bu pamdemi de ve krizde sizinki de yani olmamış.
Yapın tek kına düğün çekilin evinize. Elalem de ne konuşuyorsa konuşsun.
bırde konu sahıbıgiller kına dugun pek sevmezlermıs kuzenlerınınkıne bıle gıtmemıs

yanı sevmıyor hali bu

Benim eşime kınayı düğünde yaptılar. Bunu da tercih edebilirler illa 2 kına 2 düğün niye olsun.

Zalım bi de bana misilleme yaptı 2 elini de açmayıp kaynanamdan aldığım 2 altını annemden geri aldı :KK70:
Bakın bende yapmadım kına ve düğünü aynı günde yaptım bana da gereksiz geliyor ama
isteyenede niye aynı gün yapmıyorsun gereksiz demek bana daha tuhaf geliyor çünkü benim kültürüme göre de normal olan bu

Evet bizde iki tarafli yapılır mesajımda açıkladım sabahtan beri anlatıyorum

bakın bu mesajımda
Sizin oralıların çok parası var demek ki saçmakta sakınca görmüyorlar. Bir kına bir düğün yeterli fazlası müsriflik diyen adam cimri değildir, sizin oralılar müsriftir.

Ben az once diger konuyuda okudum
Ikinizde bi fedakalirlikda bulunmak istemiyosunuz
Yasayacak yeriniz icin, o denizden vazgecmiyo sen onun istedigi sehri begenmiyosunuz
Umarim bu sorun hallolmustur
Onun uzerine birde kina dugun meselesi
E siz her etapda boyle bas agritacaksaniz evlilik olmaz
Ikinizde ortak yol nedir anlamiyorsunuz
Cok uzgunum ama bu sorunlarin ustesinden gelinecekse iki tarafda biyerlerde fedakarlil yapmali yoksa bu evlilik bi seye benzemeyen cifte eglenceli o sehirde 3yil bu sehirde 5yil kovalamacali biseye benzer

Kapı önünde düğün kına yapanlar kimler diye merak ediyordum, öğrendim.

Bence fazla ısrar etmişsiniz. Hem kına hem düğün gereksiz masraf bence. Sevgiliniz de fiyatlara değil gereksizliğe takılmıştır muhtemelen.

bu yoruma şunu eklemek istedim konu sahibesi ailem kabul etmez demişsiniz aileniz yapsın o zaman kapı önü kınasını.

Sizin oralıların çok parası var demek ki saçmakta sakınca görmüyorlar. Bir kına bir düğün yeterli fazlası müsriflik diyen adam cimri değildir, sizin oralılar müsriftir.
İşte kültür farklılığı deniyor buna kına gecesinde kadınlar toplanır o gece uyunmaz eğlence olur size göre müsriflik başkasına göre gerekli istenilen bir şey olabiliyor bnde istemedim ama isteyene yapamazsın demek bana yanlış geliyor bu gösteriş merakı değil çünkü yapılan normal bir etkinlik bana göre

Adamı haklı buldum, hem borcunuz var hem aile desteği yok, bu hâlde ne düğünü ne kınası? Hem de iki düğün? Varoş mahallelerdeki gibi kapı önü kınası? Kıyın sade bir nikâh geçin. Aileniz çok biliyorsa elini cebine atsın.

İşte kültür farklılığı deniyor buna kına gecesinde kadınlar toplanır o gece uyunmaz eğlence olur size göre müsriflik başkasına göre gerekli istenilen bir şey olabiliyor bnde istemedim ama isteyene yapamazsın demek bana yanlış geliyor bu gösteriş merakı değil çünkü yapılan normal bir etkinlik bana göre
Para yok para. Adam istemiyor öyle bir etkinliğe para harcamak. Konu sahibi kendi kültürüne uygun bunu saçma bulmayan birini bulacaktı o zaman kendi köyünden.

X