Merhaba,
Aşağıdaki konu bizzat çok yakın arkadaşımın kızının başına gelmiştir. Anlattığında şaka gibi geldi inanamadım. Arkadaşım nereye başvurduysa cevap alamamış ancak Ayşe Armanın konuyu gündeme getirmesi ve konuya ilgisi, arkadaşıma desteği olayın çözülmesinde çok büyük pay sahibi olmuş. Ona teşekkür ediyorum.
"Yoğun bakımda taciz olur mu?
Saat 11:45... Ağır epilepsi hastası olan çocuğunuzu kapıp hastaneye götürüyorsunuz çünkü başı dönüyor, bedeni uyuşuyor, kendini iyi hissetmiyor.
Diyorlar ki "Genel Bakım Ünitesi'ne alalım, takip edelim", e siz doktor değilsiniz, ama doktorlara, hastanelere güveniyorsunuz, "Tamam" diyorsunuz, muvafakat veriyorsunuz.
22:00... Üç kere ziyaret ettiniz gün içinde. Kızınız bir kolunda serumla yatıyor. Ama bilinci açık, odadaki diğer iki hastanın ise kapalı. Üç erkek sağlık görevlisi dikkatinizi çekiyor, "Kızım emin ellerde" deyip ertesi gün gelmek üzere eve gidiyorsunuz.
Ve ve ve...
Kızınız ertesi gün taburcu oluyor ama pek bir sessiz görünüyor, eve geldiğinde de katıla katıla ağlamaya başlıyor, "Anne, beni bir daha asla oraya götürme!" diyor.
"Dur sakin ol, ne oldu, anlat bana" diyorsunuz, o da anlatıyor.
Sağlık görevlilerinden biri, kolunda serum yatarken, sessizce yanına gelmiş, öpüp, okşamış, elle taciz etmiş. O tabii çok korkmuş. Görevli "Sakın sesini çıkarma" demiş, "Zaten çıkarsan da kimse inanmaz sana! Halüsinasyon görüyor ya da uyduruyor derim."
Anne de bana soruyor "Bu olay kızımı çok sarstı, akıl verin n'apim? Üstelik o yoğun bakımda bilinci kapalı hastalar da var ve o kişi hálá orada çalıştırılıyor..."
"Şikayetçi olmadınız mı?" diyorum.
"Olmaz mıyım?" diyor, "Dilekçe yazdım. Baş hekime gittim. Pişkin pişkin 'Hanımefendi, yeminli ifadesi var, benim personelim doğru söylüyor.
Kızınızı götürüp bir yerde tedavi ettirin, böyle bir şey yok. Hadi Allah'ın selameti başınızda olsun' diye beni yolladı."
inanamıyorumm.... yapmanız gereken hemen sağlık bakanlığına bir şikayet dilekçesi yazmak! benim ablam sağlık bakanlığında müfettiş,ondan bir çok konuda bir çok şey duydumda ama böylesi ilk ! gereken durum yapılıyor inanın...dr,hekim,başhekim dinlemeksizin cezaları yaşatılıyor,sürülüyor hatta bazen de meslekten men ediliyor! konuları çok detaylı araştırıp ,üzerine de günlerce uğraş veriyorlar! dedektif misali çalışıyorlar! mutlaka cezasız kalmamalı !!!!!
böylelerinin allah belasını versin..hastalara kadar gittiyse taciz çok yazık..başhekiminde personelini savunması hastaneye laf getireceğinden dolayıdır.ama kendi kızıda olabilirdi.sanmıyorumki bu ilk olsun yapan herkesede yapar..böyle insanlara en büyük cezaları verecekler...inanın anne olmadım ama daha içimde bi korku var nasıl koruyacam çocuğumu...artık herşey ulu orta gözler önünde.çocukların aklını bulandırıyorlar..14 yaşındaki kızlar erkek arkadaşımla birlikte oldum diyor.yada olmak istiyorum diyor.teknoloji ilerledikçe daha neler neler görecez.allah bin beterinden korusun...tacizciye gelincede hastaneye dilekçe değilde direk karokola gidip şikayet edilecek..ıspatlanamasa bile rezil olur belki utanırda bi daha yapmaz..
Tüyler ürpertici bir şey. Gerçekten şok içinde okudum.
Hemen hemen Sağlık Bakanlığına şikayet edilmeli ve soruşturma başlatılmalı...
İnsanlıktan uzak bu sapık zihniyetli insanları yaşatmayalım bu toplumda.
artık sağlık görevlilerinede güvenemeyeceksek kime güveneceğiz..
hastanede taciz olayını duydum,hırsızlığı duydum ama yoğun bakımda da olabileceğini duymamıştım..
Allahım islah etsin böyle sütü bozukları..
yapılması gereken şey hastaneyi birbirine katmak..o başhekimede ben olsam gösterirdim Allahın selameti nasıl oluyormuş..:mymeka:
bu yaşanan şey kesinlikle iğrenç.doktorun pişkinliğine bakar mısınız.bencede kamera olmalı yoğun bakım ünitelerinde.yakınlar bile alınmıyor.nasıl bir dünyada yaşıyoruz artık.inanın çocuklarımızın sonunu çok düşünüyorum.bu kadar kötü insanların içine çocuklarımızı nasıl bırakacağız.en güvenilir olması gereken yerde kızın başına gelinlere bakınca.
Nedense hiç birşey tuhaf gelmiyor artık..Silkinin artık özdeğerlerinin yitip kaybolduğu hoşgörünün bittiği şu toplumda az kendinimize gelelim..Nasıl kalper taşınıyor şu bedenlerde nereye gidiyoruz anlamıyorum..Bir oğlum var sizlere yemin ederim ona tacizi tecavüzü ufacık yaşta anlattım neler olabileceğini yanına kimsenin yaklaşmaması gerektiğini vsvsvs..
Nedenmi?Mecburiyetten biz taşınmadan bundan 6 yıl öncesinde bir erkek çocuğuna tecavüze kalkıştıklarından..Ben anlattığım halde psikolojimiz bozuldu birde yaşayanı düşünün heleki yaşayan ufacık bir bedense!
Elbette güvenlikte oldukça zayıfız,kötülerin artığı şu dönemde tedbiri asla ve asla elden bırakmayacağımız bir zamandayız ve daha fazlasına doğru ilerliyoruz..Bana göre bireysel yapabileceklerimiz herzamanki gibi önplana çıkıyor..
Öncelikle yetiştiriğimiz çocuklarımızın en yakın takipçisi olmalıyız..Hem korumak amaçlı hemde ileride kötü biri olmaması için!
Sonrasında ev güvenliği,yaya güvenliği,sağlık güvenliği,bireysel güvenlik vs..Bunların içlerinde kendi yapabileceklerimizde var birleşip devletten isteyebileceklerimizde..Sonuçta yukarıda yaşananda şunu görüyoruz canımızı teslim ettiğimiz yerde cangüvenliğimiz yok!!
Lütfen kalbi güzel olanlara bu sesim..."Birlikteliğin herşekilde tam zamanıdır"Sadece filmlerde değil iyiler herzaman kazanır..İlahi adalet!
korkunçç:1shok: bu ne rezillik yaa ülkemizin bu kadarmı çivisi çıktıı hastanede hasta iken en aciz durumda üstelik bu bir çocuk yaaa vicdansızlıktan başka bişi diil bence arkadaşınız bu durumu kamera yolu ile kanıtlamalı iyi bir organizasyonla bu yapılabilir kii o insan diyemiyorum yaratığın işine son verilsin
yada başhekimle olmuyorsa bir üste çıkılsın mutlaka değerlendirecek biri olmalıı bu ülke için umutlarım artık iyice tükenmeye başladı
savunmasız bır hastaya bu yapılıyorsa yazıklar olsun.....
kendı cocuklarına bu tacız yapılsa kıyametlerı koparırlar....
allahtan korkusu olmayan herseyı yapar...
evet gızlı kameralar konucak..her yere...
şikayetler yapılacak en ust makamalara....
ayrıca kız anlattıgı halde ınanmayıp fahatsızlıgı öne surulmus....
allah kahretsın...canımızı teslım ettıgımız ve guvendıgımız kişiler bunları yapıyor...
allaha havale...
Yoğun bakım ünitesindede 24 saat güvenlik kamerası olmalı bi kere sadce taci için değil heran gibi beklenmedik olaya karşı kasta karşıda önemli.. Çok şaşırmış durumdayım. Bu hastanenin eksikliği..
kesinlikle hem başhekimi,hem de hastane personelini
Sağlık Bakanlığına şikayet etmeleri gerekiyor...
Bu nasıl bir zihniyet,bu nasıl bir sapıklık..
Allah o insanların cezasını verecektir inanıyorum...
ama lütfen Bakanlığa oradan da olumlu haber gelmezse
İnsan Haklarına şikayet edilmeliler...
bu bizim duyduğumuz,daha neleri vardır kimbilir.
aslında hasta odalarında en azından hastayı görebilecek yerde kameranın olması gerekiyor
diye düşünüyorum...
Allah herkesi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın,inşallah...
sevgiler...
Ölülere bile gıkları çıkmadan, arlanmadan tecavüz ettiklerine göre bu olayı duymak nedense hiç anormal gelmedi bana. Ölü ya, ne beklersinki ondan, ne zevk alırsınki, psikopat aşağılık:mymeka: Hayatta herşeyle karşılaşmak mümkün artık.:1closedeyes:
Bu olay burada kalmamalı elbette, yapılacak ne varsa yapılmalı. Yok öyle elini kolunu sallaya sallaya başkasından yararlanmak. Yok öyle pişkinlik. Ben olsam heryere şikayet ederim. Gazetelere TVlere veririm. O pisliklere dünyayı dar ederim.Benim yavruma zarar veren ne olursa kim olursa olsun affetmem.