Yıprandım

Açık söyleyeyim, bende iki tane var 1 yaş arayla.
Yaşadığımı kimsenin yaşamasını istemem, uyarıyorum yeniden emin misiniz, ben de dua edeyim mi
Et sıkıntı yok Allah kimin duasını kabul edecek bilir. Ben mesela kalbinizi kırmadım. Siz de konu açmıştiniz yanlış hatırlamıyorsam bunaldım falan diye gelip sen bir annesin bunalamazsin çocuğu olmayanlar var. Hepimiz de bunaldık bunu nasıl dile getirirsin yazmadim değil mi. Ben yeminliyim nerede bir hamile lohusa anne gorsem elimden geleni yapacağım diye çünkü ben çok yalnızdım. Hamileyken riskliydi durumum lohusayken sezeryanli halimle kimsem yoktu. İkisinde de hep bir tabak yemeğe muhtaçtım. Birisi kapımı çalsa bir kek dahi olsa verse ya da gelip biraz destek olsa diye çok ağladım. O yüzden buraya bunaldım yazan kimseye böyle kalp kırıcı bir şey aslaaa yazmamm. Kimin ne yaşadığını bilemem kimin ne yükü var bilemem. Elbette kimse evladından bunalmaz. Evladına bakmaya çalışırken yaşadıklarından bunalir. Benim dertleşmeye ihtiyacım vardi burnumdan heldi Allah'a havale ettim. Eski mesajlarına baktım herkesin üslup hepp aynı

Öncelikle, ben konu falan açmadım.
Şahsıma yönelik bir eleştiriniz varsa kendinizle alakalı kabul etmiyorum, kaldı ki konunuzda en fazla yardımcı yorumlar bana aittir.
Lakin, her serzeniş konusuna da diğer üyenin yazdığı gibi ‘senin şikayet ettiğine biz kavuşamıyoruz bile, kıymetini bil’ tarzı yorum atılır, bu böyledir.
Başka bir bakış açısı kazandırmak gibi düşünün.

Benim size verdiğim tepki, üslubunuzaydı.
Hala aynı fikirdeydim, herkes görüşünü yazabilir ama hakaret, kinaye, geçmişi deşelemek, iğnelemek hiç ama hiç hoş şeyler değil.
Basit, en iyi tanımı bu, basit bir tutum.

Yoksa bir anne her şeyden önce insandır, her türlü bunalma hakkı da mevcuttur.
1 gün her şeyi layığıyla yaparken ertesi gün totoyu devirebilir de, bitmeyen 24 saatlik ve ömür boyu bir mesai bu.
Hele de benim gibi zor çocuk anneleri, hiçbir anneye ahkam kesmez.
Sadece size bunların normal olduğunu, çocuğunuzdan değil hayatınızda ne varsa sıkılmanın çok ama çok doğal olduğunu anlatmaya çalıştık, siz bizi suçladınız çocuktan şikayet etmiyorum diye.
Pandemi hepimize var, çocuk sahibi olan her ebeveyn eve tıkılmış durumda, ailelerimizden, yardımcılarımızdan, dostlarımızdan hepimiz uzağız.
Şurada düşen burnunu almayan tipler, cam silmeye başladı, şahsen ben öyle oldum

Hepimizin hayatı kaydı kısaca ve bunu ne kadar erken kabul ederseniz o kadar kolay atlatırsınız, şuanki yaşam biçiminize göre çıkarınızın en üstte olduğu bir düzen kurun da dedim size.

Gönlünüz kırılmış olabilir bir şey diyemem, kırıldığınız kadar kırdınız da, ona sayarsınız.
Benlik bir şey yok ama yine de yardımcı olmaya çalıştığım bir konuda seviye düşünce ister istemez haksızlığa uğrayanı desteklerim, ben de böyleyim yapacak bir şey yok.

O iki arkadaşın benim mesajıma ilk cevaplarına bakın ondan sonra üslup deyin lütfen. Asla bunaldım demeyen birine niye bunaldım demiyorum demem maşallah derim ne güzel derim. Deli miyim ben bunaldım sen de bunalacaksin diyeyim. Arkadaşların yazıları çok çirkin vay efendim çocuğuma yazikmis bilmem neymiş. Onların mesajlarına düzgün cevap vermem mümkün değil siz tam okumamıssiniz

biraz ayıp olmuyor mu?
bit kadar çocuğu dilinize doluyorsunuz.

Seni anlıyorum demeye geldim. İnanılma ama bu dönemde gerekli sabır özveriyi gösteirsen 2 3 yıla neredeyse eski hayatına yakın bir özgürlük seni bekliyor arkadaşım. Geçecek derlerdi inanmazdm. Geçiyor..

bence siz bu arabesk havadan kurtulun.
sizin yasadiginiz seyleri 100 kadindan 70 i yasiyor emin olun.
ben de bunlardan biriyim.
cevremde cok cocuklu arkadasim var sizin istediginiz sakin yapili cocuk 1 tane vardir.
yada her daim destekcisi olan da yine 1 tane vardir.
simdiki nesil boyle.
kendinizi sanki diger kadinlardan cok zor seyler yasiyormus gibi bir hava sokmussunuz oradan cikip tum bunlarin normal bir seyir oldugunu kabullenirseniz sıkıntılarınız hafifler dedik size ne dedik ??
inanin siz secilmis degilsiniz ...
her annenin yasadigi seyleri yasiyorsunuz sadece .

Peki efendim, uzatmayacağım.
Umarım yazılarımla biraz fayda sağlamışımdır size.
Hayat hepimiz için oldukça zor, birbirimize zorlaştırmayalım, olumsuzluklara takılıp kalmayalım.
İyi geceler diliyorum.

kizim 3 yasinda ben oyle bir ozgurluk gormedim henuz.
bos vaad gibi geliyor bana.
gercekci olmaktan yanayim her zaman.

İnsanın altı üstü böyle bir mesaja ihtiyacı oluyor ama insanın modunu düşüren bı sen değilsin bunları yaşayan o yüzden uzulemezsin bı de üşenmeden konu açmışsın bunu yaşayamayanlar var diyerek insanı sinir hastası eden insanlar var resmen.
Canım benim teşekkür ederim inşallah. Gece gece içimi açtın. Gecse de geçmese de teşekkür ederim desteğin için. Resmen senin bu mesajına bile bos vaad verme diye insanın modunu düşürmeye çalışanlar var gerçekten mutsuzlukla besleniyolar sanırım

4 yaş dönüm noktası bence her yıl da kolaylaşıyor. Kendi kendine oynadığı vakit artıyor. Baba anne üstündeki bir çok sorumluluğu alabiliyor. İlk yıllarda yapılan fedakarlıkların ekmeği yeniyor.
Benim bebeğim çok zordu. Hep kucak. Hep meme. 18 ay 4 saat aralıksız uyuduğumu bilmem. İlk kez 4 saat uyanmadan uyuduğunda 18 aylıktı not almşım o kadar sevinmişim düşünün.
Şuan kızım 5 yaşında hayatıma kattığı güzellikten başka birşey yok. Tuvalete bile gidemezdm tek başıma..

bebeklen çok uslu uyuyan gıkı çıkmayan bebeklern anneleri gittikçe zorlaştığını idda edebilir çünkü çocuk yürüyoe düşüyor diş çıkarıyor .. tabi ki öylece bıraktığın yerde duran bebe rahatlığı olmaz. Ama uyumayan ve kucak bebelerinin annesi için tam tersi.

sabredin geçecek. Sadece bu zor dönemler zaten zor hakkıyla geçirmeye çalışın tepkilerinizi kontrol edin sıkın dişinizi. Hayatım bundan sonra böyle algısına asla kapılmayın öyle birşey yok değişecek.

biraz ayıp olmuyor mu?
bit kadar çocuğu dilinize doluyorsunuz.
Çocuğun için üzülüyorum tedabi
Varsay kii boş vaad olsun varsay kii ben acıtasyon yapmış olayım kimsenin derdi yok bı benim var gibi davranayim varsay kii ben yoruldum. Ne var yani iki güzel cümle kursaniz ne var yani canım benim de aynı bak bu derdim var etrafındaki mutlu olanlara değil biraz da mutsuz olanlara bak deseniz nedir bu kin bu öfke???

Ahhh senin umut dolu ellerini güzel kalbini karşındakinin insan olduğunun farkında olan kalbini yiyeyim bacım valla nazik insana hasret kaldım

Bu biraz şans, biraz çocuğun mizacı meselesi.
Elbet bebekliğindeki o yoğun tempo, saatlerce ayakta durmaktan oluşan kramplar kalmıyor ama iki evladım var, hala büyükten yakınırım ben.
Küçük çok aksi, huysuz, sinirli ve aşırı yaramaz olsa da büyük 5 yaş olmak üzere, nazı kaprisi ve ağlaklığı hiç ama hiç değişmedi

Ama bana göre de çocuk büyütürken en zor yıl ilk 1 sene.
Konuşamıyor, ağlıyor, hep kucak, ek gıdası, dişi, gazı, koliği vs vs.

zaten cogu kisi sizin bu soylediklerinizi yazdi size.
tabi siz tam olarak dogru tabirle saga sola cemkirmeden onceydi bu.
biraz hatayi kendinizde arayin bence.
burda tanimadigimiz birinin tribini niye cekelim ?

Reactions: H M
zaten cogu kisi sizin bu soylediklerinizi yazdi size.
tabi siz tam olarak dogru tabirle saga sola cemkirmeden onceydi bu.
biraz hatayi kendinizde arayin bence.
burda tanimadigimiz birinin tribini niye cekelim ?
Yaa komik olmayın yaa lütfen. Bana böyle söyledi dediğiniz arkadaşın ilk mesajı çocuğu olmayanlar var bi de üşenmeden konu açmışsın. Bu nasıl bir cümle bu mu nezaket. Ben bana nazik olan hiçkimseye kaba yaklaşmam ve özellikle o iki kişiden asla nezaket görmedim suçlayıcı üslup gördüm kimse beni suclayamaz yargilayamaz. Sizden de mesajları okumadan anlamadan taraftarlık gördüm hoşuma gitmedi. Bence muhattapligimiza burada son verelim. Benim bebeğimin derin uykuya geçme saati geldi bu saate kadar 10 kere uyanıyor diye yatamıyorum. İyi geceler...

Ahhh senin umut dolu ellerini güzel kalbini karşındakinin insan olduğunun farkında olan kalbini yiyeyim bacım valla nazik insana hasret kaldım
Yaşamayan bilmez.. sadece umut vermek için de söylemiyorum gerçekten öyle. Annelik ne zormuş... eleştirmek ne kolaymış hele anne olmadan önce ohooo... şu dünyada hakkıyla yapılan annelikten daha zor bişey yok net. Annelerin hakkı gerçekten ödenmezmiş..

tesekkur ederim
ama ben aydinlanmami dogumdan hemen sonra yasamistim.
lohusa depresyonu ve sebepsiz aglamalarla gunler gecirdim.
bir daha eski rahat hayatimi yasayamayacagimi biliyorum.
buyudukce bize fiziksel olarak bagimliliklari azalsa da baska baska cok daha buyuk sorumluluklari olacagini simdiden biliyorum.
onu hayata hazirlamak sadece kucakta tasimak veya meme vermek degil benim icin.
5 yasinda da olsa 10 yasinda da olsa birsey fark etmeyecek o sebeple bana gore.

Reactions: H M
Ahhh hem de nasıllll. Annem hayatta olsa da her gün ellerini ayaklarını öpsem iyi geceler

“onu hayata hazirlamak sadece kucakta tasimak veya meme vermek degil benim icin.”

Mesajınızın bu kısmı çok kırıcı ve suçlayıcı. Yazabilecek çok şey var ama gerek görmüyorum. Ömür boyu kolaylıklar diliyorum bu çileli yolculuğunuzda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…