Yıprandım

Margaret Hale i yanlış anlıyorsunuz aslında.
Biraz huysuz, huzursuz, uykusuz kısaca sorunlu bebeklerin anneleri olarak maalesef ki hepimiz aynı durumdayız ve bunların çözümü yok.
Olsa inanın bulurdum ben ama yok.
Çocuğun mizacını kabullenmek ve o doğrultuda bir hayatı yeniden şekillendirmek gerekiyor.
Eskiyi, eskiye özlemi bırakıp, bugün şu halinizle ne kadar keyifli ve sorunsuz bir sistemi kurabilirsiniz, ona odaklanmanızı söylüyor.

Eskiden 8 saat uyurdunuz mesela, unutun onu, şimdiki hedefiniz 4 saat kesintisiz uyku olsun.
Eskiden bir diziyi bir akşamda izleyebilirken şimdi bir bölümü bitirdiğiniz için mutlu hissetmeniz lazım.
Sıcak yemek, sıcak çay, ayak uzatma bir kenara zorunlu duş, wc varsa bayağı iyiyim diyebilmelisiniz.
Kısaca, madalyonun öbür yüzünden bakmalısınız dünyaya.
Elbet çok zor ve bitmeyecek bir durum annelik, ne kadar erken şartları kabullenirseniz o kadar kolay adapte olursunuz.

şu süreçte herkes ayni.
ben 17 km otedeki anneme bile gidemiyorum dogru duzgun 1.5 senedir 3 kez gittim pandemiden dolayi.
dogdugundan beride ilk 40 gun haric tek basima bakiyorum.
sizi cok iyi anliyorum bende annemin evine gitmek biraz huzur bulmak istiyorum.
en azindan bir sabah cocuga biri baksinda biraz uyuyayim yada rahat bir cay iceyim istiyorum ama bunlari yapamiyorum diye kendimi bunaltmiyorum, sizde bunaltmayin geçecek.
hatta hatirlamayacaksiniz bile şuan çok zormuş dediginiz çoğu seyi.

Benim bebeğimin Corona dönemine gelmesi çok yıprattı beni. Bir de kimsesizligim.. eşim yardımcıdır sağolsun ama onun da iş şartları zor çok görülüyor kıyamıyorum da. Evet kahve içmek bile iyi gelirdi. Ama bugünlerde her şey çok üst üste geldi depresyona girdim hiçbir şey zevk vermez oldu

bakın hala hanımefendi diyorum, neden bu kadar abarttığınızı anlayamadım. insanlara “buna üzülemezsin, buna kızamazsın, buna sitem edemezsin” deme hakkınız yok.
ayrıca kafanıza göre kimsenin karakterine sallayamazsınız.
karakterli olanların yorum yasağı mı var da haberimiz yok??? değişik değişik konuşmayın ya.

Yaaa ne kadar komiksinn. Sen kaç yaşındasın çocuğun var mı?

Sizler beni yanlış anlıyorsunuz. Ben tek derdimin bebegimin uykusu falan olduğunu söylemedim. Ben yalnızlıktan da yoruldum. Hayatımda o kadar problemim var ki onların içinde bir de bebeğimin zorluk çıkarması yıprattı beni

Üzülmek, sitem etmek, kızmak mı gerçekten?
Böyle anladıysanız ben hiçbirşey söyleyemem size. Daha algıyamamışsınız, ne denirki?

Sizin tabirinizle Kafama göre kime ne konuda sallayacağım benim tercihimdir, sizi asla alakadar etmez.

Ben annemi arayabilmeye bile razıyım keşke hayatta olsaydı da kardeşimin babamın ve geri kalan her şeyin yükü omzumda olmasaydı. Keşke hayatta olsaydı da kayınvalidem bu zaten kimsesiz deyip ezmeseydi. Annenize gidin hayat kısa pandemi olabilir ama nereye kadar gormeyeceksiniz

Hayyy ağzına sağlık kurban olduğum yaaa

Sen bı sayfanı açsana bakayım ne derdin varmış ne konular açmışsın. Çocuğun var mı bı cevao versene

başı ağrıyordur yavrucagin, beyinleri buyudugu icin baslari cok agrirmis oyle okumustum.
hafif hafif masaj yapsaymışsiniz keşke şakaklarina alnina falan
her agriya ilac verin diyen dr da enteresan yani

bana sallıyorsan pekala beni alakadar eder. biraz mantık.

Sen bı sayfanı açsana bakayım ne derdin varmış ne konular açmışsın. Çocuğun var mı bı cevao versene
Hanımefendi iyice seviyesizleştiniz.
O kadar vaktiniz yoktu, o kadar isyan ediyordunuzki başınızı kaşıyamıyor durumdaydınız hayrettir ki burda laf yetiştirmek için zaman yarattınız.

Sizinle dertmi yarıştıracağım, ne münasebet?
Kendinize gelin haddinizi bilin.

başı ağrıyordur yavrucagin, beyinleri buyudugu icin baslari cok agrirmis oyle okumustum.
hafif hafif masaj yapsaymışsiniz keşke şakaklarina alnina falan
her agriya ilac verin diyen dr da enteresan yani
Ay gerçekden mi baş ağrısı mı oluyor o yavrum benim ya bide Konak oldu meğer kaşınıyormuş ben onu öğrenince oturup ağladım hep annemi dinledim Google açıp da akma gereği duymadım ya bi bakim okim dedim meğer ağlaması hep kaşınıyormuş diye sabaha kadar ağladım eşim zor yatışdırmışdı beni tecrübesizlik ne kötü bişi. Ama bazi anneler görüyorum sanki 10 çocuk yetiştirmiş gibi cin gibiler nasıl imreniyorum kedimi bazen çok beceriksiz apdal hissediyorum

Çok teşekkürler ciddiye alacam dediklerinizi

Benim sohbetimden çıkar mısınız?? Ve siz de filmdelisi gidin başka konulara yorum yazın...

zamanla alisiyorsunuz merak etmeyin, neye ne icin agliyor az cok cozuyorsunuz.
her yaş ayri bir acemilik zaten.
yaşı gectim her ay ayri bir acemilik :)
belki daha once cocuk bakmis birileri olursa tecrubeli oluyorlar biraz daha.

4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olur
16 aylıkta aynı şartlarda olan bebeğim resmen değişti esinizde yardımcı olsa o zamana kadar yada yardımcı birini tutsanz ev işleri için yada bir komşuya rica etseniz 10 dakika da olsa yemek yaparken gelse. Ki ben pandemi falan dinlemedim yardımcı abla tuttum yoksa yorgnlktn ne halde olrdm. Her şey para değil insan olan komşu varsa 10 dakika korona falan dinlemez gelir siz istemezsnz orası başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…