- 8 Mart 2015
- 25.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.195
- 598
Benim tek derdim uyumamasi değil hanımefendi. Ben yalnızım. Eşimi çok seviyorum. Evladıma ölüyorum. Rabbim yokluklarini göstermesin. Ama başka kimsem yok. Kendimi yalnız hissediyorum. Bir sürü derdim sıkıntım var. Bunca derdimin arasinda bebeğimin uyumamasi durmaması beni yıpratıyor. Baba evine gidip bir günlüğüne çocuk olabilmek istiyorum. Aile sevgisi istiyorum. Hayat yorgunlugum var ama siz çok emin konusuyoesunuz. Hiç kimsenin yaşadıkları aynı değildir. Ben sanki orada sanki sadece bebeğim uyumuyor mutsuzum yazmışım. Varsayın ki öyle yazdım bu nasıl bir üslup
şu süreçte herkes ayni.Hayatımız bire bir aynı mı peki? Kimsem yok annem kız kardeşim teyzem halam kimsem yok. Bırak çocuğuma 5 dk bak işimi göreyim diyeceğim dertlesecegim kimse yok. Hayatım hep zorluklarla geçti. Tam eşimle mutluyum artık ben de bebeğimle eşimle gezip tozacam derken eve tıkıldım. Her gün yapayalnızim eşim işten gec geliyor.
Varsayın ki aynı sizin kadar güçlü olmak zorunda mıyım? Yorulamaz miyim bunalamaz mıyım?
Benim bebeğimin Corona dönemine gelmesi çok yıprattı beni. Bir de kimsesizligim.. eşim yardımcıdır sağolsun ama onun da iş şartları zor çok görülüyor kıyamıyorum da. Evet kahve içmek bile iyi gelirdi. Ama bugünlerde her şey çok üst üste geldi depresyona girdim hiçbir şey zevk vermez olduIlk bebekten sonra bende sizin gb olmuştum annem.yakinimdaydi beni dinlendirmek icin gelirdi uyumazdım sırf sohbet etmek icin (eşimde sohbetli biri degildir aksam.eve geldiğinde sıradan bir konuşma geçer aramızda) insana hasret kalmıştım çalışıyordum bbekle birlikte sosyallik bitti eve kapanmıştim. sonbaharda doğdu kizim ilkbahara kadar evde vakit geçirdik bu süreçte bebeğim cok az uyurdu sık sık uyanırdı reflüsü vardi anne sütünü bile kusardı psikolojim alt üst.oldu .
2. Bebegim oldu insan yaşadığı sıkıntıları çabuk unutuyor bu sefer cok takılmıyorum bebek uyuduğunda ablası ile ilgilenmek iste yemegi yetiştirmekle uğraşıyorum birde eşim 2.de daha destek oluyor en azindan 1/2 saat bebe gi alıp uyutmaya calisiyor bizde kizimla ya uyuyoruz ya da vakit geciriyoruz. Pandemi nedeniylr hafta ici bazı günler eşim evden çalışıyor bazen ise gidiyor yalnızlık yaşamıyorum anlayacağın.
Eşinizle konuşun esinizden destek.olmasini isteyin o bebekle vakit geçirsin siz kendinize 1 saatte.olsa vakit ayırın kahve icin banyo yapın size iyi gelecek birseyler yapin en basitinden iste oje sürmek bile rahatlatiyor insanı
Karaktersizliğini ilk cevabında hakarete başvurarak gösterdi, konuyla ilgisi yok.
Sizde alakanız olmayan bi konuya gereksiz yorumunuzla ne kadar karakterli oldugunuzu gösterdiniz, tebrik ederim.
Konunun bende bıraktığı dehşet verici etki isyankarlıktan, karamsarlıktan başka birşeyden bahsedilmemesi.
Herkesin Yaşadıkları tabi kendine zor maalesef sizinle hemfikirim, ancak bi durumu bu kadar yerin dibine sokmak çok fazla geldi. Ki bu durum herkesin karşılaşabileceği fazlasıyla normal bi durum.
bakın hala hanımefendi diyorum, neden bu kadar abarttığınızı anlayamadım. insanlara “buna üzülemezsin, buna kızamazsın, buna sitem edemezsin” deme hakkınız yok.Şu yazdıklarınıza bakarsanız kişilik bozukluğuna sahip olacak bi kişiliğiniz bile olmadığını göreceksinizde, o bile zor.
Bu kategorideki konulara hiç yorum yapmamışımdır, ama yazdıklarınız beni ne denli dehşete düşürdüyse artık dayanamadım. Yazık diyebiliyorum şuan sadece.
Acilen bi yardım almanız gerekiyor. Ellerinizde büyüyen cocugu düşünmek bile istemiyorum.
Yaaa ne kadar komiksinn. Sen kaç yaşındasın çocuğun var mı?Şu yazdıklarınıza bakarsanız kişilik bozukluğuna sahip olacak bi kişiliğiniz bile olmadığını göreceksinizde, o bile zor.
Bu kategorideki konulara hiç yorum yapmamışımdır, ama yazdıklarınız beni ne denli dehşete düşürdüyse artık dayanamadım. Yazık diyebiliyorum şuan sadece.
Acilen bi yardım almanız gerekiyor. Ellerinizde büyüyen cocugu düşünmek bile istemiyorum.
Sizler beni yanlış anlıyorsunuz. Ben tek derdimin bebegimin uykusu falan olduğunu söylemedim. Ben yalnızlıktan da yoruldum. Hayatımda o kadar problemim var ki onların içinde bir de bebeğimin zorluk çıkarması yıprattı beniMargaret Hale i yanlış anlıyorsunuz aslında.
Biraz huysuz, huzursuz, uykusuz kısaca sorunlu bebeklerin anneleri olarak maalesef ki hepimiz aynı durumdayız ve bunların çözümü yok.
Olsa inanın bulurdum ben ama yok.
Çocuğun mizacını kabullenmek ve o doğrultuda bir hayatı yeniden şekillendirmek gerekiyor.
Eskiyi, eskiye özlemi bırakıp, bugün şu halinizle ne kadar keyifli ve sorunsuz bir sistemi kurabilirsiniz, ona odaklanmanızı söylüyor.
Eskiden 8 saat uyurdunuz mesela, unutun onu, şimdiki hedefiniz 4 saat kesintisiz uyku olsun.
Eskiden bir diziyi bir akşamda izleyebilirken şimdi bir bölümü bitirdiğiniz için mutlu hissetmeniz lazım.
Sıcak yemek, sıcak çay, ayak uzatma bir kenara zorunlu duş, wc varsa bayağı iyiyim diyebilmelisiniz.
Kısaca, madalyonun öbür yüzünden bakmalısınız dünyaya.
Elbet çok zor ve bitmeyecek bir durum annelik, ne kadar erken şartları kabullenirseniz o kadar kolay adapte olursunuz.
Üzülmek, sitem etmek, kızmak mı gerçekten?bakın hala hanımefendi diyorum, neden bu kadar abarttığınızı anlayamadım. insanlara “buna üzülemezsin, buna kızamazsın, buna sitem edemezsin” deme hakkınız yok.
ayrıca kafanıza göre kimsenin karakterine sallayamazsınız.
karakterli olanların yorum yasağı mı var da haberimiz yok??? değişik değişik konuşmayın ya.
Ben annemi arayabilmeye bile razıyım keşke hayatta olsaydı da kardeşimin babamın ve geri kalan her şeyin yükü omzumda olmasaydı. Keşke hayatta olsaydı da kayınvalidem bu zaten kimsesiz deyip ezmeseydi. Annenize gidin hayat kısa pandemi olabilir ama nereye kadar gormeyeceksinizşu süreçte herkes ayni.
ben 17 km otedeki anneme bile gidemiyorum dogru duzgun 1.5 senedir 3 kez gittim pandemiden dolayi.
dogdugundan beride ilk 40 gun haric tek basima bakiyorum.
sizi cok iyi anliyorum bende annemin evine gitmek biraz huzur bulmak istiyorum.
en azindan bir sabah cocuga biri baksinda biraz uyuyayim yada rahat bir cay iceyim istiyorum ama bunlari yapamiyorum diye kendimi bunaltmiyorum, sizde bunaltmayin geçecek.
hatta hatirlamayacaksiniz bile şuan çok zormuş dediginiz çoğu seyi.
Hayyy ağzına sağlık kurban olduğum yaaabakın hala hanımefendi diyorum, neden bu kadar abarttığınızı anlayamadım. insanlara “buna üzülemezsin, buna kızamazsın, buna sitem edemezsin” deme hakkınız yok.
ayrıca kafanıza göre kimsenin karakterine sallayamazsınız.
karakterli olanların yorum yasağı mı var da haberimiz yok??? değişik değişik konuşmayın ya.
Sen bı sayfanı açsana bakayım ne derdin varmış ne konular açmışsın. Çocuğun var mı bı cevao verseneÜzülmek, sitem etmek, kızmak mı gerçekten?
Böyle anladıysanız ben hiçbirşey söyleyemem size. Daha algıyamamışsınız, ne denirki?
Sizin tabirinizle Kafama göre kime ne konuda sallayacağım benim tercihimdir, sizi asla alakadar etmez.
başı ağrıyordur yavrucagin, beyinleri buyudugu icin baslari cok agrirmis oyle okumustum.Evet gerçekden. Benim bebeğim doğduğundan beri süreli yüz üstü uyumak istiyor ve yüz üst yatırınca devamlı başını sağa sola çevirir bende bu ne noluyor buna diyip doktorlara götürdüm hepsinde ağrısı vaardor şurup ver diyip durdu ilk aylar vermedim sadece gazı sancısı olunca fitil veriyordum başka değil.. bu son 2 aydır vermeye başladım ağrı kesici ama hergün değil huzursuz oldugu zamanlarda ama ondan beri de o baş sallaması geçdi gitti. 2haftadır bırakdım şurubu tamamen gözlemledim düzeldi artık. Şimdide dişleri kaşınıyor diye doktor yine ağrınkesis şurubu ver dedi başda verdim sonra bırakdım yine kendi kararımla dediğin gibi onu öyle alışdırmak istemedim ama verirken de rahattı hep. Damaklarını parmağımla kaşıyorum yada bitkisel Toz var onu ağzına veriyorum rahatlaması için. Uzun oldu kusura bakmayın
bana sallıyorsan pekala beni alakadar eder. biraz mantık.Üzülmek, sitem etmek, kızmak mı gerçekten?
Böyle anladıysanız ben hiçbirşey söyleyemem size. Daha algıyamamışsınız, ne denirki?
Sizin tabirinizle Kafama göre kime ne konuda sallayacağım benim tercihimdir, sizi asla alakadar etmez.
Bence aldırma yazıp dursun. banlanırsın bende dün durduk yere banlandım bi an neye uğradığımı şaşırdımSen bı sayfanı açsana bakayım ne derdin varmış ne konular açmışsın. Çocuğun var mı bı cevao versene
Hanımefendi iyice seviyesizleştiniz.Sen bı sayfanı açsana bakayım ne derdin varmış ne konular açmışsın. Çocuğun var mı bı cevao versene
Ay gerçekden mi baş ağrısı mı oluyor o yavrum benim ya bide Konak oldu meğer kaşınıyormuş ben onu öğrenince oturup ağladım hep annemi dinledim Google açıp da akma gereği duymadım ya bi bakim okim dedim meğer ağlaması hep kaşınıyormuş diye sabaha kadar ağladım eşim zor yatışdırmışdı benibaşı ağrıyordur yavrucagin, beyinleri buyudugu icin baslari cok agrirmis oyle okumustum.
hafif hafif masaj yapsaymışsiniz keşke şakaklarina alnina falan
her agriya ilac verin diyen dr da enteresan yani
Hanımefendi idrak sorununuz mu var?bana sallıyorsan pekala beni alakadar eder. biraz mantık.
Çok teşekkürler ciddiye alacam dedikleriniziBen doktor, sağlıkçı falan değilim.
2 çocuğu olan bir anneyim, aynı zamanda profesyonel de hastayımdır, hayatım hastanelerde geçti, söylediği ilke edinilecek biri değilim yani ama...
O bahsettiğiniz türde insanlar şundan 20 30 sene önce bebeği deliksiz uyusun diye anason içirir, ağzına rakı damlatanlar oluyor.
İlk haftadan bebeğe ek gıdalar, emziği pekmeze şekere banmalar vs vs, anlatabildim mi?
Günümüzde ise bebeklere sadece 6 ay anne sütü diyoruz, su bile yok.
Bebek eğer mama ile besleniyorsa pamukçuk olmaması adına her mama sonrası 1 2 çay kaşığı su ve ek gıda en küçük 4 ayda başlıyor, o da ya protein ya sebze.
Eskisi gibi ekmekler, pirinç unları falan da yok.
Özellikle anlattım ki o ilaçla, bitki çayıyla, ağzına anason damlatmayla bebeği uyutmanın, 20.yy da kaldığını örnekleyebilmek için.
Benim sohbetimden çıkar mısınız?? Ve siz deHanımefendi iyice seviyesizleştiniz.
O kadar vaktiniz yoktu, o kadar isyan ediyordunuzki başınızı kaşıyamıyor durumdaydınız hayrettir ki burda laf yetiştirmek için zaman yarattınız.
Sizinle dertmi yarıştıracağım, ne münasebet?
Kendinize gelin haddinizi bilin.
zamanla alisiyorsunuz merak etmeyin, neye ne icin agliyor az cok cozuyorsunuz.Ay gerçekden mi baş ağrısı mı oluyor o yavrum benim ya bide Konak oldu meğer kaşınıyormuş ben onu öğrenince oturup ağladım hep annemi dinledim Google açıp da akma gereği duymadım ya bi bakim okim dedim meğer ağlaması hep kaşınıyormuş diye sabaha kadar ağladım elim zor yatışdırmışdı benitecrübesizlik ne kötü bişi. Ama bazi anneler görüyorum sanki 10 çocuk yetiştirmiş gibi cin gibiler nasıl imreniyorum kedimi bazen çok beceriksiz apdal hissediyorum
16 aylıkta aynı şartlarda olan bebeğim resmen değişti esinizde yardımcı olsa o zamana kadar yada yardımcı birini tutsanz ev işleri için yada bir komşuya rica etseniz 10 dakika da olsa yemek yaparken gelse. Ki ben pandemi falan dinlemedim yardımcı abla tuttum yoksa yorgnlktn ne halde olrdm. Her şey para değil insan olan komşu varsa 10 dakika korona falan dinlemez gelir siz istemezsnz orası başka.4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?