Yıprandım

Çok terbiyesiz ve bencil bir insansınız. Kimsenin ne yaşadığını bilemezsiniz. Üslup diyorsunuz kendinize bakar mısınız? Ben uyuyamıyorum yalnızım hiçbir yere gidemiyorum diye konu açmışım cevabiniza bakın. Hayatım hakkında en ufak bir fikriniz var mı hayır? Peki bu cevabınız nedir? Gerçekten hayretler içindeyim. Şu an bebeğim hâlâ uyumadı geberiyorum uykusuzluktan. Sürekli uyanıyor.Gel yardım et diyecegim kimse yok. Yorgunluktan can sıkıntısından ölüyorum ama burada insanlara açıldım dettlestim belki çözüm sunani olur diye yazdım ve sen gelip beni bu şekilde yargılayacaksin haa cahil?

Hayır bide öyle bi yazmışsınızki; tükenmekten benlik kaybetmekten, hayatın bitmesinden vs. bahsetmişsiniz, dehşet içinde okudum ya.

Lohusa depresyonundan bahsetmedimi size kimse?

Bu ne karamsarlık, ne isyankarlık. Yazık.
Gerçekten çok yazık.

Ya yazık diyorum size, seviyesiz kelimeler kullanmadan kendini anlatamayan aciz insanın birisiniz anlaşılan.
Size Tükettiğim her kelimeye yazık oldu gerçekten

Hayatımız bire bir aynı mı peki? Kimsem yok annem kız kardeşim teyzem halam kimsem yok. Bırak çocuğuma 5 dk bak işimi göreyim diyeceğim dertlesecegim kimse yok. Hayatım hep zorluklarla geçti. Tam eşimle mutluyum artık ben de bebeğimle eşimle gezip tozacam derken eve tıkıldım. Her gün yapayalnızim eşim işten gec geliyor.
Varsayın ki aynı sizin kadar güçlü olmak zorunda mıyım? Yorulamaz miyim bunalamaz mıyım?

Allah seni de sinasin hiçbir şey söylemiyorum...

Herkes kendi çocuğu için elbet en iyisini ister ama akıl, mantık süzgeci diye bir şey var.
Bir doktor çocuğuma ilaç verdiğinde başka yerlerden araştırıyor, prospektüsünü internetten bulup okuyor, ikinci bir görüş için başka bir doktoru arıyor ve bilimum şey daha yapıyorum.

Biz kendimiz uyuyamadığımız, mutsuz ya da yorgun olduğumuzda ilaç kullanıyor muyuz?
Her şeyi geçtim, su bile vermiyoruz yahu bebeklere ne ilacı ya...
Hasta ve tedavisi ilacıyla olacaksa elbet verilecek ama yok huzursuz yok ağlıyor, olur mu öyle şey!
Benimkilere her gün 1 şişe dayamam lazımdı o zaman, el kadar canlının bünyesi ilaca bağışıklık aynı zamanda alışkanlık kazanıyor, akıl karı bir iş mi?
İsterse ordinaryus olsun, bunu kim savunuyorsa milyon kere yazık ona!

Karaktersizliğini ilk cevabında hakarete başvurarak gösterdi, konuyla ilgisi yok.

Sizde alakanız olmayan bi konuya gereksiz yorumunuzla ne kadar karakterli oldugunuzu gösterdiniz, tebrik ederim.

Konunun bende bıraktığı dehşet verici etki isyankarlıktan, karamsarlıktan başka birşeyden bahsedilmemesi.

Herkesin Yaşadıkları tabi kendine zor maalesef sizinle hemfikirim, ancak bi durumu bu kadar yerin dibine sokmak çok fazla geldi. Ki bu durum herkesin karşılaşabileceği fazlasıyla normal bi durum.

Senin çocuğun var mı? Hayatında herhangi bir derdin var mı?

Şuan ağlamak istiyorum hepde araşdırdım aslında ama devamlı aileden olsun çevre olsun ver ya nolcak yazık onun canı neyki ağrı hisetmezsin dediklerinde bende otomatikman uyguluyordum anne yüreği işte ne bilim dayanmıyor ağlamasına

Evet, hayatınızla ilgili anlattığınız her şey aynı. Hatta benim ayrı iki şehirde tıpkı bunları yaşayan iki bebekli arkadaşım daha var. Çocuktan önce çok sosyal biriydim, yaşadığım ani ve radikal değişimi anlatsam hayret edersiniz. Tabii ki herkes aynı değil. Beklentilerinizi düşürün bir süreliğine. Bana üç yaşına kadar diyorlar genelde. Üç yıl uyuma gibi beklentim yok zaten. Kronikleşti hatta, fırsat bulunca bile nasılsa birazdan uyanır diye uyuyamıyorum. Sosyal medyada anne sayfalarında bunlarla ilgili komik capsler dolaşıyor. Onları görünce yalnız olmadığımı daha iyi anlıyorum ve içim rahatlıyor. Demek ki zombi gibi gezmek kaderimizde var. Kabullenirseniz çok daha rahat olur sizin için. Parasına bakmayın, psikoloğa gidin mutlaka. Biraz fazla etkilemiş sizi bu durum.

Şuan ağlamak istiyorum hepde araşdırdım aslında ama devamlı aileden olsun çevre olsun ver ya nolcak yazık onun canı neyki ağrı hisetmezsin dediklerinde bende otomatikman uyguluyordum
Ben doktor, sağlıkçı falan değilim.
2 çocuğu olan bir anneyim, aynı zamanda profesyonel de hastayımdır, hayatım hastanelerde geçti, söylediği ilke edinilecek biri değilim yani ama...
O bahsettiğiniz türde insanlar şundan 20 30 sene önce bebeği deliksiz uyusun diye anason içirir, ağzına rakı damlatanlar oluyor.
İlk haftadan bebeğe ek gıdalar, emziği pekmeze şekere banmalar vs vs, anlatabildim mi?
Günümüzde ise bebeklere sadece 6 ay anne sütü diyoruz, su bile yok.
Bebek eğer mama ile besleniyorsa pamukçuk olmaması adına her mama sonrası 1 2 çay kaşığı su ve ek gıda en küçük 4 ayda başlıyor, o da ya protein ya sebze.
Eskisi gibi ekmekler, pirinç unları falan da yok.

Özellikle anlattım ki o ilaçla, bitki çayıyla, ağzına anason damlatmayla bebeği uyutmanın, 20.yy da kaldığını örnekleyebilmek için.

4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olur
emeklemeye baslayinca kollarinizin agrisi gecer her yasin ayri zorlugu var ama o kol agrisi rezil bir sey biliyorum.
emeklemeye baslayincada pesinde dolanmaktan ayaklariniz agriyor

Benim tek derdim uyumamasi değil hanımefendi. Ben yalnızım. Eşimi çok seviyorum. Evladıma ölüyorum. Rabbim yokluklarini göstermesin. Ama başka kimsem yok. Kendimi yalnız hissediyorum. Bir sürü derdim sıkıntım var. Bunca derdimin arasinda bebeğimin uyumamasi durmaması beni yıpratıyor. Baba evine gidip bir günlüğüne çocuk olabilmek istiyorum. Aile sevgisi istiyorum. Hayat yorgunlugum var ama siz çok emin konusuyoesunuz. Hiç kimsenin yaşadıkları aynı değildir. Ben sanki orada sanki sadece bebeğim uyumuyor mutsuzum yazmışım. Varsayın ki öyle yazdım bu nasıl bir üslup

Senin de benim konumla bir alakan yok. Senin çocuğun var mı? Ya da herhangi bir derdin. Bayağı bir kişilik bozukluğun var

Şu sayfanı aç da daha önceki konularına bakalım. Bakalım ne önemli dertlerin varmış

Ilk bebekten sonra bende sizin gb olmuştum annem.yakinimdaydi beni dinlendirmek icin gelirdi uyumazdım sırf sohbet etmek icin (eşimde sohbetli biri degildir aksam.eve geldiğinde sıradan bir konuşma geçer aramızda) insana hasret kalmıştım çalışıyordum bbekle birlikte sosyallik bitti eve kapanmıştim. sonbaharda doğdu kizim ilkbahara kadar evde vakit geçirdik bu süreçte bebeğim cok az uyurdu sık sık uyanırdı reflüsü vardi anne sütünü bile kusardı psikolojim alt üst.oldu .
2. Bebegim oldu insan yaşadığı sıkıntıları çabuk unutuyor bu sefer cok takılmıyorum bebek uyuduğunda ablası ile ilgilenmek iste yemegi yetiştirmekle uğraşıyorum birde eşim 2.de daha destek oluyor en azindan 1/2 saat bebe gi alıp uyutmaya calisiyor bizde kizimla ya uyuyoruz ya da vakit geciriyoruz. Pandemi nedeniylr hafta ici bazı günler eşim evden çalışıyor bazen ise gidiyor yalnızlık yaşamıyorum anlayacağın.
Eşinizle konuşun esinizden destek.olmasini isteyin o bebekle vakit geçirsin siz kendinize 1 saatte.olsa vakit ayırın kahve icin banyo yapın size iyi gelecek birseyler yapin en basitinden iste oje sürmek bile rahatlatiyor insanı

Senin de benim konumla bir alakan yok. Senin çocuğun var mı? Ya da herhangi bir derdin. Bayağı bir kişilik bozukluğun var
Şu yazdıklarınıza bakarsanız kişilik bozukluğuna sahip olacak bi kişiliğiniz bile olmadığını göreceksinizde, o bile zor.

Bu kategorideki konulara hiç yorum yapmamışımdır, ama yazdıklarınız beni ne denli dehşete düşürdüyse artık dayanamadım. Yazık diyebiliyorum şuan sadece.

Acilen bi yardım almanız gerekiyor. Ellerinizde büyüyen cocugu düşünmek bile istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…