Yine Türkiye'ye kin kustu

Gerilla lafını kim kullanıyor acaba?
Şehit(!) Olan gerillalar...
Kadın uyanıkmış hekal olsun...hem gerilla hem rol diye herkese mavi boncuk dağıtıyor...ne şiş yansın ne kebap oh!

Kadının bunu sanat için söylemediği besbelli
Kusura bakmayın ülkede geçen haftasında patlama oluyor
Kadın çıkıp böyle açıklama yapıyorsa kimse sanat içiiin aman kucak açayım demez
Kimse saf değil eğer safa yatıyorsa da belli ki altında desteklediği başka şeyler var

Ayrıca gerilla ile teröristi bağdaştırmak da ayrı bir kafa!

Genç kürtler dağdakinlere gerilla diyor terörist demiyorlar ve o dağdaki gerillaralarıyla övünüyorlar, çoğunun akrabası oluyor , yani onlara kurtarıcı gözüyle bakıyorlar gençlerin beyinlerini iyi yıkamışlar , biz terörist dedikçe onlar gerilya diyor
sonra bu gençlerde dağa çıkıyor içinde üniversitelilerde çıkıyor
Ayrıca gerilla ile teröristi bağdaştırmak da ayrı bir kafa!

Biliyorum ama kabul etmiyorum teröristler özgürlük savaşçısı yani öyle mi
Kendi özgürlükleri için gelip bizim masun gençlerimizi öldürebilirler ....bu nasıl bi anlayış..

Mehmetçik annesi olmak şereftir.Eğer kendine terörist annesi olmayı layık görüyorsa ne denir ki.Doğudaki halka cahil diyorsun,kandırılıyor diyorsun da,böylelerine ne demeli bilmiyorum.Aslında biliyoruz da işte ...

Yani kadın dolaylı yoldan bende sizdenim dedi anlayan anladı niye geri adım atmadı özür dilemedi , halende dikleniyor hem bu sözleri söyleyeceksin bu vatanın özelliklerin faydalanacaksın , ama insanların hasas olduğu duyguları önemsemeyeceksen sen ozaman sanatçı değilsin sanatçı dediğim duyarlı olur ,

Bu ülkedeki gerilla algısı terör dür. Ancak günümüzde dağda yaşayan kişi terörist olduğundan algı karıştırmalı birşey bu..
Çünkü bu ülkede terörün oluşması küçük gerilla hareketleri adı altında ile başladığından böyle oldu.
Gerilla ve terörist birbirinden farklıdır:
- Gerilla vatanının ekmeğini yediği için vatan adına savaşır.
-Terörist ellerin ekmeğini yediği için; besleyenleri adına savaşır.

Şuan dünyanın hiç bir yerinde gerilla diye birşey yok. Son örnekleri 1. ci ve 2. ci dünya savaşlarında kaldı. 60 lardan 80 lere kadar dünyanın değişik yerlerinde evet var.. Ama halen gerilla adı altında dünyanın her yerinde maalesef terör bağlantılı hareketler var..

Füsun Demirel, eğer bir Kuvayi Milliyeci annesi oynamak isterim, yada 80 darbesinde ki bir gencin, genç gerilla hareketçisinin hayatı dese net olurdu.
Dünyanın en büyük gerilla mücadelesi Kuvayı Milliye tarafından verilmiştir. Hem de Fransız, İngiliz, Yunan, İtalyan, Ermeni, Kürt ordu ve çetelerine karşı verilmiştir. Haklı mücadele olan Kurttuluş savaşımızın, en büyük askeri başarılarından biri olarak görülür Kuvayı milliye hareketi.

Yani kadın ak ım diyeceğine b.k um demiş.

Son düzenleme:
arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz.
güzide sanatçımızın zamanında dağa çıkmak isteyişi tamamen oyunculuğunu geliştirmek için!
terörist değil ayrıca onlar gerilla. terörist sizsiniz

Fusun Demirel ile ilgili haberde ya bir eksiklik var, yada kendiside terörist ve gerilla arasındaki farkı bilmiyor.
Eğer o röportajdaki yazılanlar aynen öyle ise, o sözünde iyi niyet görmüyorum. Yada tarih bilgisi eksik.
Yada halk gözünden bakamıyor olaylara.
Bu ülkede neler unutuldu, bu da unutulur.. Nihat Doğan ı affetme kampanyası var şuanda..
Kadını linç etmekte gereksiz aslında, bir anlık sinirle yardırmanın manası yok. Aslında çoğumuz gerilla ve terörist farkını bilmiyormuşuz. Ülke olarak ne nedir araştırmıyoruz, bildiklerimiz hep ezbere..

Sanmıyorum bu ülkede gerilla diye teröriste dediklerini herkes biliyor bir sanatçı olarak o kadar cahil cümleler kuruyorsa evet haklısın ama sanmıyorum.
Nihat doğana gelince o sütten adam biraz normal olmadığı için ciddiye de alamıyoruz affedilmesi ondandır.sonuçta herkes de kapasitesince değerlendirilir.

Füsun Demirel çok beğendiğim bir sanatçıdır, konuşmayı bulup izlemeden yorum yapmayacağım

Ya toplumumuzun genelinde var bu denilen şeyin nerelere gideceğini öngörememek ve sonucunun asla silinmeyecek olaylara neden olabileceğini görememek sorunu.
Hadi diyelim bazı arkadaşların dediği gibi sanatsal açıdan söylemiş olsun.
Fakat ağır bir toplumsal bunalım geçirirken şu tutumu normal karşılanmaz.
Hitler devrinin ardından, o dönem zarar görmüş toplumda gidip de gestapoyu oynamak istiyorum deseydiniz bakalım ne olurdu?
Şu olaya sadece Türk toplumu üzerinden bakmamak gerekir diyorum, nerede olursanız olun anlayışla karşılanmaz bu.

ben taş yiyeceğim ama;

insanların ellerine silah alıp masum kişilere çevirmedikleri sürece istedikleri düşünceyi savunabileceklerini düşünüyorum.
bu durumda bir gerilla annesini oynamak isteyebilir, buna sempatisi olabilir.
bu tarz bir film izlemek istemem muhtemelen destek de vermem,
ama burada geçen bazı terimleri de bu kişi için kullanmam.

ben aleni bir PKK reklamı ya da sempatisi görmedim.

Füsun Demirel anladığım kadarıyla mesleki gelişimi çok yüksek olan birisi, dili de var, bir çok ülkede iyi şartlarda mesleğini yapmaya devam edecektir. Bugüne kadar ülkemizde yaşadığı ve çalıştığı dönemde de kendisini terörle veya illegal örgütlerle içiçe görmedik.
yanlış zamanda yaptığı açıklamasının alınıp büyütülmesi olarak bakıyorum ben olaya.

elbette hoşlanmayanlar ve kınayanları ben anlayabilirim ama buradan alınıp iş karalamaya giderse doğru değil.
Bu konudaki açıklamasında mesela Türkiyeye kin kustu deniyor. Açıklama bana hiç o amacı taşıyormuş gibi gelmedi.

49. mesajda aralarındaki fark ve ülkemizdeki tarihlerini örnekledim. Yani gerilla kelimesini yanlış kullanıyoruz. Gerilla adı altında bu gün terör yumuşatılıyor, yani sanat camiasında bu böyle lanse ettiriliyor, yada hiç kimse aradaki farkı bilmek görmek istemiyor. Gerilla aslında tarihte kalmış bir şey. Yani eşkıya ile karıştırılıyor. Bunu bir sanatçının demesi, heleki çok kültürlü bir sanatçının demesi, en çokta şu günlerde demesi, işte bizlerde kavram karmaşasına yol açtırıyor.

biliyorum ben de onu diyorum
ama o da terörist anlamında kullanmış gibi duruyor?

"Dağa çıkacaktım babam engel oldu.''
Burada pkk sempatisi görülmüyor mu yeterince açık bir sekilde?

Ayrıca Türkiye'ye kin falan kusmamış. Ben de kızıyorum, eleştiriyorum. Ülke ne hale geldi, özgürlük bitti, yaşanmıyor bu ülkede diyorum mesela. Türkiye'ye mi kin kusmuş oluyorum yoksa yönetenlere mi sitem etmiş oluyorum? İkisi farklı şeyler, çarpıtmışlar yine. Ünlüleri taşlamak moda oldu, artık bu kadın ne dese aynı yöne çekilir.
Ama pkk sempatizanı olduğuna da inanıyorum. Masum bir kafa değil yani.

Şimdi ben olaya farklı açıdan bakıyorum müsadenizle, bu kadın 58 doğumlu, dağa çıkacaktım babam engel oldu dediğinde yaşı 20 olsa 78 yılı falan. PKK 74 yılında kuruldu, ilk kanlı eylemini 84'de yaptı, dağa çıkmalar bu tarihte başladı.

Ne bileyim kadın dağa çıkacağım dediğinde PKK dağlara konuşlanan, gerillaları olan bir oluşum değildir yani.

Belki de kadının dediği 70li yılların başında Deniz Gezmiş gibi gençlerin sosyalist hareketine göndermedir. Deniz Gezmiş falan da gerilla kamplarında kaldı sonuçta ama amaçları emperyalizm karşıtlığıydı, sanırsam bu kadın yaş itibariyle PKKyı kastediyor olamaz. Ben de o yıllarda yaşasam bir Deniz Gezmiş, bir gerilla olabilirdim

Yani şimdi gerilla kime deniyor değil doğru soru, bu kadın gençken kime deniyordu olmalı...

Bu da benim teoremim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…