Türkiye yükselişin bedelini ödüyor

Of'lu birde bunları oku hayatım ;)
http://www.milliyet.com.tr/-iyi-dur...zar/haberdetay/17.05.2015/2060289/default.htm
http://www.aktifhaber.com/akp-tarim-ulkesinde-ithalati-yuzde-409-arttirdi-1168444h.htm
http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Patates_sogan_ithal_ederiz_ama_tarim_ulkesiyiz/24669

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiye-tarim-urunu-ithalatina-servet-odedi-122175h.htm

Birde bu bölümde bakanın tarım arazileriyle ilgili haberini de okumalısın.
Pilav pişirirken pirinci Hindistan'dan mı yoksa Çin'den mi ithal ediyoruz düşünmeni isterim, zira pirinçte ithal.

Ah evet tarım ürünlerinde lideriz taze soğanın kilosunu 14 liradan alıyor vatandaş.

Ülke yükseliyor; ama bizim haberimiz yok.

Ülke yükseliyor; ama her gün bir terör eylemi oluyor. Doğu’yu hiç ele almıyoruz bile. Kendi topraklarımıza sahip çıkamıyoruz.

Ülke yükseliyor; ama bizim maaşlar %4 artıyor. Diğer giderler katlanarak gidiyor.

Önce can ve toprak güvenliği sağlanamayan ülkenin yükselişi nasıl olacak ki? Şunların hepsi ters orantılı kavramlar.

ben sana kısaca yazayım, öncelikle beyin göçünü önleyeceksin Amine.. bütün zekalar toplanıp yurt dışına gitmeyecek.. tabi bunun için de öncelikle hakkı olmayan insanlara sadece "dıdısının dıdısı" diye makam-mevkii vermeyeceksin.. örn: tubitak..
eğitimli insanları, eğitimsizlerin alt kadrosunda çalıştırmayacaksın mesela.. insanlar yılıp, bıkıp kaçmayacak.. daha sonra onları tatmin edeceksin.. gerek maaş olarak, gerek yaşam olarak.. onlara her türlü imkanı sağlayacaksın, alan vereceksin daraltmayacaksın.. Daha üretim aşamasına gelmedik bak, daha hala insani kısmındayız işin :)

ha "ne üretmeliyiz"e gelince.. kendi işletim sistemimizden tut da, kendi bilgisayarımıza, kendi programlarımıza kadar bir sürü şey ile başlanır, ardından atom bombasına kadar üretirsin.. ama zamanı ve teknolojiyi takip ederek yaparsın bunu.. yani adamların attığı an ayağa kalkmana fırsat vermedikleri tırt bombasına karşılık sen tank üretmezsin :)

İyi de turizm mi kaldı şu aşamada? Ne kültür ne doğa ne deniz turizmi yok şu an ülkede. Son on senedir ülke ekonomisinin temelini oluşturuyordu turizm, o da gitti şimdi ne yapacağız bilen yok. Otellerin doluluk oranı %30'larda, çoğu otel bu yaz açmayı düşünmüyor. Ruslar, almanlar elini eteğini çekti, ingilizler evlerini satmaya başladı. Satılık otelleri bir araştırın neler çıkacak karşınıza. Butiğinden koca tesisine kadar onlarca satılık otel ilanı var.

Enerji olayına hiç girmeyelim, girersek çıkamayız. Gelişmiş ülkelerin 20 sene önce terk etmeye başladığı şeyleri biz mükemmel yenilikmiş gibi getiriyoruz. Doğanın da insan sağlığının da hiç önemi yok.

Bombalar için sebep aramaya dış güçlere, petrole bağlamaya gerek yok. Tek sebep hükümetin yürüttüğü politikalar, cumhurbaşkanının başkanlık sistemi hevesleri ve bizi seçmezseniz kaos olur düşüncesinin hayata geçmiş hali.

ya işte bu yaklaşımı seviyorum ,düşüncelerinizi insanı irite etmeden savunmanızı ve katılıyorumda ;)

Şu siteye girmeye tövbe etmiştim. Sinirim bozuluyor, burada. Ama yine uzak kalamadım.
Üzerine alınma Amine, yukarıda yazdıklarım senin için değil. Ancak şunu görünce yazayım dedim.
Altay-Milli Tank- ancak 2018'de TSK envanterine girecek. Bu yüzden neye eşit neye denk bilmek mümkün değil.
Bizim başlı başına beyin göçü ve nitelikli eleman eksiğimiz var, Amine.
Bu giderilmeden de öyle iki tank satıp para kazanamayız.
Neden biliyor musun?
Atıyorum Moturu 100$'a alıyorsun.
O tankın projesi için bilmem kime bir 100$ daha ödüyorsun.
Böyle böyle Proje giderleri sıralanıyor
ve sen bu Tankı sattığında eline leblebi parası geçiyor.
Dünyanın hiçbir yerinde yerli üretim diye bir şey kalmadı.
Montaj sanayisi artık Türkiye gibi niteliksiz eleman bolluğu olan ülkelerle, Çin gibi, Hindistan gibi ülkelere kaydı.
Para kazanmanın esprisi nerede biliyor musun, Amine.
AR-GE'de.
Yani atıyorum tank üzerinden gidelim, sen piyasadaki hiçbir tankta olmayan bir özellik koyacaksın ki o tanka, diğerlerinin anası ağlasın.
Bunun dışında @Sephoraa da yazmış.
Biz Tarım ülkesiyiz. Tarıma giren kazanır.
Önümüzdeki 20 yıl içinde korkunç bir açlık ve susuzluk sorunu baş gösterecek. Bir demet maydanozu yakında İPhone'dan daha fazla paraya alacağız.
Sizlerin şimdi herkeşin elinde ayponlar dediğiniz günler geçecek. Ekmek karaborsa olacak. Çünkü dünyanın kaliteli toprağı, kaliteli suyu azalıyor, korkunç bir karbon salınımı ve korkunç bir kirli su sorunu var.
Peki biz ne yapıyoruz?
O duple yollar için ağaç kesiyoruz, Torba yasalarla tarım alanlarını yok ediyoruz.
Aç kalacağız Amine.
O gün geldiğimizde dilerim Apple, yenebilir, içilebilir telefon yapmış olmayı akıl eder.

yavv madem o gıcık lafların bana değil ne alıntı yapıyon maruly monreo:63:

Back