Türkiye yükselişin bedelini ödüyor

Diğer konulara girmiyorum, turizm üzerinden yuruyelim.

Iran degil miydi vatandaşlarına turkiyeye gitmeyin uyarısı yapan on onbeş gün önce?

Hepsini bir kenara bırakalım her ay bir patlama olan ülkeye hangi milletten olursa olsun kim gelmek ister ki? Suriye dünyanın en güzel, en ucuz ülkesi olsun mesela gider misiniz tatile?

Yunanistan ve ıspanya bizden kaçan turistlerle rezervasyonları fullediler. Biz ıranlı turistten medet umuyoruz.

Bir devlet düşün ki, g20de sıkışılan ellerin ardından turizm için ödenek arttırıp, sağlık alanında yapılanmaya gidiyor ve bir sene dolmadan, dört bir koldan ülkesinin patlatılmasına müsaade ediyor? Neden böyle bir şey yapılsın? Benim sorduğum nokta bu.

Yükselmek için atılan adımlar ile patlamaları aynı kefeye koyarsanız, tüm bu canlı bombaların devlet tarafından planlandığını söylemiş gibi bir şey olursunuz.

Konuyu tuttuğumuz yerin farkını gösterebildim mi bir tutam?

Zannedersem daha 20 - 25 gün kadar önce Al-Kharafi Grup, yatırım için Antalya'ya geldi.
Yunanistan'daki durum, bozuk ekonomilerinin ardından -güvenlikle- kazandıkları "ucuzluk" izdihamı.
Yunanistan Türkiye'den çok daha ucuz. İspanya da aynı şekilde fiyat kırıyor. Çünkü imajı zika virüsüyle sarsıldı ;)

Sizi anlıyorum:
Patlamalar konusunda "Nerede bu devlet! Neden önlem alınmadı! İstihbarat ne yapıyor! Niçin sokağa korkmadan çıkamıyorum!" diyorsunuz çünkü aynı şeyleri ben de söylüyorum, şehir dışındaki sevdiklerimi arıyorum. Ancak patlamalardan devleti sizin gibi 1. sırada değil, 2. sırada sorumlu tutuyorum. Anlaşamadığımız tek nokta bu.
Sizi anlamış mıyım?

Diğer konulara girmiyorum, turizm üzerinden yuruyelim.

Iran degil miydi vatandaşlarına turkiyeye gitmeyin uyarısı yapan on onbeş gün önce?

Hepsini bir kenara bırakalım her ay bir patlama olan ülkeye hangi milletten olursa olsun kim gelmek ister ki? Suriye dünyanın en güzel, en ucuz ülkesi olsun mesela gider misiniz tatile?

Yunanistan ve ıspanya bizden kaçan turistlerle rezervasyonları fullediler. Biz ıranlı turistten medet umuyoruz.
in vino veritas in vino veritas zaten zengini gelmiyor ki gelmezde zaten diğer kesim geliyor onlarda gelmesin bi zahmet...

Bir devlet düşün ki, g20de sıkışılan ellerin ardından turizm için ödenek arttırıp, sağlık alanında yapılanmaya gidiyor ve bir sene dolmadan, dört bir koldan ülkesinin patlatılmasına müsaade ediyor? Neden böyle bir şey yapılsın? Benim sorduğum nokta bu.

Yükselmek için atılan adımlar ile patlamaları aynı kefeye koyarsanız, tüm bu canlı bombaların devlet tarafından planlandığını söylemiş gibi bir şey olursunuz.

Konuyu tuttuğumuz yerin farkını gösterebildim mi bir tutam?

Zannedersem daha 20 - 25 gün kadar önce Al-Kharafi Grup, yatırım için Antalya'ya geldi.
Yunanistan'daki durum, bozuk ekonomilerinin ardından -güvenlikle- kazandıkları "ucuzluk" izdihamı.
Yunanistan Türkiye'den çok daha ucuz. İspanya da aynı şekilde fiyat kırıyor. Çünkü imajı zika virüsüyle sarsıldı :KK66:

Sizi anlıyorum:
Patlamalar konusunda "Nerede bu devlet! Neden önlem alınmadı! İstihbarat ne yapıyor! Niçin sokağa korkmadan çıkamıyorum!" diyorsunuz çünkü aynı şeyleri ben de söylüyorum, şehir dışındaki sevdiklerimi arıyorum. Ancak patlamalardan devleti sizin gibi 1. sırada değil, 2. sırada sorumlu tutuyorum. Anlaşamadığımız tek nokta bu.
Sizi anlamış mıyım?

Yok anlamamışsınız sanki.

Yükselmekten kasıt ülkenin yükselmesiyse aynı kefeye koymuyorum. Hükümetin yükselmesiyse biraz aynı kefeye koyuyorum. Ben bazıları gibi kendi kendilerini patlatmışlardır gibi bişey söylemiyorum zaten. Orada anlaşalım. Etki tepkiyi doğuruyor diyorum.

Anlaşamadığımız nokta da belli. Ben patlamalardan terör örgütünü sorumlu tutamam çünkü terör örgütü denen şeyin amacı zaten terör yaratmak ve bana karşı bir sorumluluğu yok. Bana karşı sorumlu olan taraf hükümet, benim muhatabım hükümet. Gidip terör örgütüne neden patlatıyorsun diyemem, hükümete neden önlem almıyorsun diyebilirim.

İspanyayı bilmiyorum yorum yapamam ama yunanistan turizm konusunda çok başarılı bence. Sahilde salaş bir balık lokantasında burda yediğiniz yarı fiyatına ve burda yediğinizin on katı kalitede balık yersiniz. Oteller sevimli keyifli yerlerdir genelde. Burdaki gibi devasa beton binalara herşey dahil sistemle tıkılmaz insanlar. Yani ucuzluk kalitesizlikten kaynaklanmıyor aksine çok daha kaliteli hizmete daha az ödüyorsunuz. Bizim sistemimiz köylü uyanıklığı üzerine kurulu. Kimi kazıklayabilirim, kime kalitesiz hizmeti ve malı fahiş fiyatla satabilirim mantığındayız. Zaten şimdi olmasa 10 sene sonra sırf bu sebepten bitecekti turizm. Yabancı turistin 20 euroya tuttuğu odaya ben 300 lira veriyorsam zaten baştan yanlıştır sistem. Ki bu sebepten biz de yurt dışına yöneliyoruz çoğu zaman. Bu sene yunan adalarında yer bulamadık. Bizim rezervasyonları yerlerde sürünen otellerimiz de hala fiyat kırmamakta ısrarcı. Böyle devam ederlerse yerli turisti de kaybedecekler. Hizmet kalitesi yükselmedikçe ve fiyatlar normal seviyelere gelmedikçe kaybetsinler zaten, turizmciye zerre üzülmem. Sadece turizm sektöründe alt kademede çalışıp işini kaybedenlere üzülüyorum.

Yanlış tahmin etmemişim, siz de gerekçenizi açıklamışsınız.
"Türkiye yükselişin bedelini ödüyor" başlığı altında, ben de hükumetin değil, ülkenin yükselişinden bahsediyorum.
Türkiye'nin -çürük temeller üzerindeki- yükselişinden :KK66: Eeen baştaki yazımda söylediğim gibi.

Bunun haricinde kullandığım suçlama sırası, diyalektik mantık: "Yapan suçludur" net. (Terör örgütü)
İkinci sırada ise "ortamı hazırlayanlar" suçlanır. (Açılım destekçileri ve Açılım kararı alanlar, yeterli istihbarat sağlayamayanlar vb.)

Yani ucuzluk kalitesizlikten kaynaklanmıyor aksine çok daha kaliteli hizmete daha az ödüyorsunuz. Bizim sistemimiz köylü uyanıklığı üzerine kurulu. Kimi kazıklayabilirim, kime kalitesiz hizmeti ve malı fahiş fiyatla satabilirim mantığındayız. Zaten şimdi olmasa 10 sene sonra sırf bu sebepten bitecekti turizm.

Bu sene yunan adalarında yer bulamadık. Bizim rezervasyonları yerlerde sürünen otellerimiz de hala fiyat kırmamakta ısrarcı. Böyle devam ederlerse yerli turisti de kaybedecekler.

Ucuzluk ile kalite kıyası yapmadım fark ettiysen :) "Yunanistan bizden ucuz" dedim. Benim dediğimi daha açık izah etmişsin teşekkür ederim. Hatta ekleyeyim, kazıklamaktan da öte tiksinç olaylar var. Seneler önceki bi olay mesela, ayrıntıları hatırlayamam da,Polonyalı bir kadın turisti taciz etmişler 4 ayrı çanta dükkanında Antalyada... Kadın turist ülkesinde gazeteci çıktı. Düşünebiliyor musunuz Türkiyenin imajını? Yeni yeni sıfırdan yapılandırdılar ilişkileri ama hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. HESler yüzünden sahillerin ekolojisi bozuldu. Biz hiçbir otel görmedik ki kıyı mühendisleriyle çalışsınlar.

Daha çok nüans var da, anlat anlat bitmez.
Diyorum ya kapılar "Araplara" açıldı diye, bi bakın son yıllarda Akdeniz'den Araplara konut satışı istatistiklerine...
Türkiyenin turizm çehresi - Turizm biçimi değişiyor..
Artı, EXPO 2016yı da araştırabilir meraklısı..

Şu siteye girmeye tövbe etmiştim. Sinirim bozuluyor, burada. Ama yine uzak kalamadım.
Üzerine alınma Amine, yukarıda yazdıklarım senin için değil. Ancak şunu görünce yazayım dedim.
Altay-Milli Tank- ancak 2018'de TSK envanterine girecek. Bu yüzden neye eşit neye denk bilmek mümkün değil.
Bizim başlı başına beyin göçü ve nitelikli eleman eksiğimiz var, Amine.
Bu giderilmeden de öyle iki tank satıp para kazanamayız.
Neden biliyor musun?
Atıyorum Moturu 100$'a alıyorsun.
O tankın projesi için bilmem kime bir 100$ daha ödüyorsun.
Böyle böyle Proje giderleri sıralanıyor
ve sen bu Tankı sattığında eline leblebi parası geçiyor.
Dünyanın hiçbir yerinde yerli üretim diye bir şey kalmadı.
Montaj sanayisi artık Türkiye gibi niteliksiz eleman bolluğu olan ülkelerle, Çin gibi, Hindistan gibi ülkelere kaydı.
Para kazanmanın esprisi nerede biliyor musun, Amine.
AR-GE'de.
Yani atıyorum tank üzerinden gidelim, sen piyasadaki hiçbir tankta olmayan bir özellik koyacaksın ki o tanka, diğerlerinin anası ağlasın.
Bunun dışında in vino veritas in vino veritas da yazmış.
Biz Tarım ülkesiyiz. Tarıma giren kazanır.
Önümüzdeki 20 yıl içinde korkunç bir açlık ve susuzluk sorunu baş gösterecek. Bir demet maydanozu yakında İPhone'dan daha fazla paraya alacağız.
Sizlerin şimdi herkeşin elinde ayponlar dediğiniz günler geçecek. Ekmek karaborsa olacak. Çünkü dünyanın kaliteli toprağı, kaliteli suyu azalıyor, korkunç bir karbon salınımı ve korkunç bir kirli su sorunu var.
Peki biz ne yapıyoruz?
O duple yollar için ağaç kesiyoruz, Torba yasalarla tarım alanlarını yok ediyoruz.
Aç kalacağız Amine.
O gün geldiğimizde dilerim Apple, yenebilir, içilebilir telefon yapmış olmayı akıl eder.

daha önce kurulmuş uçak fabrika Atatürkün sağlığında yani,ölümünden kısa süre önce yada 5 sene kadar sonra kapatılmış çok tarih var farklı sitelerde herkes kendi penceresinden yazmış,
neden kusura bakayım evet uçak fabrikaları kapatılmasaydı şu an çok daha farklı bi konumda olabilirdik peki neden kapatıldı acaba ? kıçık kırık tank dediğin şu an dünyadaki en iyi tanklarla eşit yada yakın bakmak lazım
artı evet keşke hiç tank-savaş uçağı silah üretilmese ama üretiliyor işte ülkemiz için üretilmek zorunda ...

Önümüzdeki 20 yıl içinde korkunç bir açlık ve susuzluk sorunu baş gösterecek. Bir demet maydanozu yakında İPhone'dan daha fazla paraya alacağız.
Sizlerin şimdi herkeşin elinde ayponlar dediğiniz günler geçecek. Ekmek karaborsa olacak. Çünkü dünyanın kaliteli toprağı, kaliteli suyu azalıyor, korkunç bir karbon salınımı ve korkunç bir kirli su sorunu var.

+1
Toprak ülkesiyken, sanayi ülkesi haline getiriliyoruz.
Enerjinin temizini elde edebilecek tüm imkanlara sahipken, 4 mevsim güneş gören akdenize nükleer kurulmasını tartışıyoruz!

Artan terör olaylarının istikrarlı bir hükümetin işbaşında olmasından dolayı iş dünyasında herhangi bir tedirginliğin yaşanmadığına dikkat çeken Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Terörle karşı karşıya gelen ülke sadece Türkiye değil. Tüm dünyanın şartları bu ve bu şartları biz ciddiye almıyoruz. Türkiye’de bir Kurban Bayramı günü bile trafikte günlük 150 kişi ölüyor ama hiç kimse trafikteki yolculuğunu tehir etmiyor. Biz iş dünyası olarak yaşanan olayları ciddi almıyoruz ve tüm yatırımlarımıza, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ülke çok büyük badireler geçirmiş bir ülke ve yine yaşadığımız sorunların üstesinden de Allah’ın izniyle geleceğiz. Türkiye bağımsız olmanın faturasını, bedelini ödüyor. Biz iş dünyası olarak Türkiye’nin terör örgütüne yönelik mücadelesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece şu paragraftan milyon tane mana çıkar.. Ki çıkmayacak gibi değil..
Bakış bu ise eğer.. Boşuna kendini kandırmasın kimse..
Dibe gidiyoruz, yükselenler sadece onlar..

Edepsizlik şu lafları söylemek başka bişey değil..

Şu siteye girmeye tövbe etmiştim. Sinirim bozuluyor, burada. Ama yine uzak kalamadım.
Üzerine alınma Amine, yukarıda yazdıklarım senin için değil. Ancak şunu görünce yazayım dedim.
Altay-Milli Tank- ancak 2018'de TSK envanterine girecek. Bu yüzden neye eşit neye denk bilmek mümkün değil.
Bizim başlı başına beyin göçü ve nitelikli eleman eksiğimiz var, Amine.
Bu giderilmeden de öyle iki tank satıp para kazanamayız.
Neden biliyor musun?
Atıyorum Moturu 100$'a alıyorsun.
O tankın projesi için bilmem kime bir 100$ daha ödüyorsun.
Böyle böyle Proje giderleri sıralanıyor
ve sen bu Tankı sattığında eline leblebi parası geçiyor.
Dünyanın hiçbir yerinde yerli üretim diye bir şey kalmadı.
Montaj sanayisi artık Türkiye gibi niteliksiz eleman bolluğu olan ülkelerle, Çin gibi, Hindistan gibi ülkelere kaydı.
Para kazanmanın esprisi nerede biliyor musun, Amine.
AR-GE'de.
Yani atıyorum tank üzerinden gidelim, sen piyasadaki hiçbir tankta olmayan bir özellik koyacaksın ki o tanka, diğerlerinin anası ağlasın.
Bunun dışında in vino veritas in vino veritas da yazmış.
Peki biz ne yapıyoruz?
O duple yollar için ağaç kesiyoruz, Torba yasalarla tarım alanlarını yok ediyoruz.
Aç kalacağız Amine.
O gün geldiğimizde dilerim Apple, yenebilir, içilebilir telefon yapmış olmayı akıl eder.

Yazıyoruz yazıyoruz yazıyoruz hep havanda su dövüyoruz. İki gün sonra baska bir konuda yine tanklar toplar duple yollar sıralanıyor.

Yazıyoruz yazıyoruz yazıyoruz hep havanda su dövüyoruz. İki gün sonra baska bir konuda yine tanklar toplar duple yollar sıralanıyor.

Ya bu adamlar bazı konularda öngörülü, bunu es geçemeyiz, işte turizm mevzu, diyorsun ya bitecekti zaten turizm. Bu yüzden alternatif pazar arayışındaydılar g20de. Sağlık turizmi, Araplar yeni bir soluk olacak. Çok stratejik davrandılar.
Ama izledikleri terör politikası yüzünden zora düştüler.

Neyse uzatmayalım.
Biraz daha anlaşıldım herhalde :)

marilyn monroe marilyn monroe :KK52:

Evet Dünya'da olup bitenlere konuşulanlara bakmak gerek biraz, bizim 2023 hedefimizle dünyanın 2023 hedefleri birbirini tutmuyor.
Neden Ortadoğu diye bir düşünülsün bop evet ama diğer büyük sebepte su, neden üretim üretim dediğimizde.

Su Savaşları'nın çıkacağı ve çıkacağı bölge hakkında araştırsınlar, tarımın neden önemli olduğuna da baksınlar.
Biz ülkemizin sularına, tarım arazilerine sahip çıkmıyoruz maalesef.

marilyn monroe marilyn monroe :KK52:

Evet Dünya'da olup bitenlere konuşulanlara bakmak gerek biraz, bizim 2023 hedefimizle dünyanın 2023 hedefleri birbirini tutmuyor.
Neden Ortadoğu diye bir düşünülsün bop evet ama diğer büyük sebepte su, neden üretim üretim dediğimizde.

Su Savaşları'nın çıkacağı ve çıkacağı bölge hakkında araştırsınlar, tarımın neden önemli olduğuna da baksınlar.
Biz ülkemizin sularına, tarım arazilerine sahip çıkmıyoruz maalesef.
Aynen Mune.
Biz tank top tüfek üretirken millet hobarey Mars'ta su bulduk, tarım kolonisi kuralım diye uğraşıyor.
Evet tank teknolojimiz de olsun, olsun tabii, keşke tank da üretsek araba da üretsek. Üretelim, üretmeyelim demiyorum, hobi olarak yine yapalım.
Ama az biraz yabancı sitelerde, gazetelerde dolaşanlar bilir ki adamlar susuz tarım, kullanma suyunu dönüştürme, damla sulamanın kalitesini geliştirme, daha az tohumdan daha çok ürün alma gibi şeylerin peşindeler.

Aynen Mune.
Biz tank top tüfek üretirken millet hobarey Mars'ta su bulduk, tarım kolonisi kuralım diye uğraşıyor.
Evet tank teknolojimiz de olsun, olsun tabii, keşke tank da üretsek araba da üretsek. Üretelim, üretmeyelim demiyorum, hobi olarak yine yapalım.
Ama az biraz yabancı sitelerde, gazetelerde dolaşanlar bilir ki adamlar susuz tarım, kullanma suyunu dönüştürme, damla sulamanın kalitesini geliştirme, daha az tohumdan daha çok ürün alma gibi şeylerin peşindeler.

Çünkü gıdanın, en büyük silah olduğunu biliyorlar.
İnsanoğlunun temel ihtiyacı, en temel savunmasızlığı.

Tohumlar normalde tüm dünya insanlarının ortak malıdır.
Ancak ufak oynamalarla daha çok ürün verdiren tohumlar ürettiler ve patent aldılar.
Bu ne demek? Tohumların artık sahipleri var demek.
Türkiyedeki mevcut tarım da "ithal tohum ile yapılıyor" ..
Toprak bu tohumlara alıştıkça verim kaybediyor.
Ekilen bir avuç toprak da çoraklaştırılıyor.

En İyi 10 Modern Ana Muharebe Tankı
Muharebe etkinliği azaldığı söylense de birçok ordu hâlâ kara savaşlarının en güçlü araçları olan tankları kullanmayı tercih ediyor. Bu bölümde silah gücü, zırh koruması, hız ve ağırlık gibi bazı teknik bilgilere göre çağımızın modern en iyi on tankını sıralayacağız.
http://zinzinzibidi.com/blog/genel/en_iyi_on_modern_ana_muharebe_tanki

........................................................................................................................

Türkiye'nin milli tankı olma özelliğini taşıyan Altay, ilk yurtdışı yolculuğuna çıkıyor. Henüz seri üretime geçmemesine rağmen Umman'da yapılan uluslararası bir ihalede büyük başarı göstererek son iki arasına giren modelin rakibi ise Alman Leopard 2. Seri üretime girdiğinde yılda 750 adetlik kapasiteye ulaşması planlanan Altay, bu başarıyla dünya savunma otoritelerinin de dikkatini çekti.

http://www.haberler.com/turk-tanki-altay-in-tek-rakibi-alman-leopard-oldu-6751858-haberi/

...............................................................................................................................................................

diğerleri içinde bakarız çıkmam lazım pc ısındı zaten zor açılıyor yine ...ne üretirsek gelişiriz üyeler ?
Madem en iyi tanki biz uretiyoruz peki neden en cok biz ölüyoruz? Bu sorunun yanitini ver bende inanayim yukseldigimize, gelistigimize.

geçen gün bir belgeselde "bilinç nakli" konusunu anlattılar.. şu an yoğun şekilde üzerinde çalışılan bir proje ve uygulamaya geçilirse insanlar öldükten sonra, bilinç nakli sayesinde avatar olarak farklı bir yapay bedende yaşamaya devam edecek.. tankı-topu geçtim ben, şu tarz konulara odaklansak keşke biraz.. bu konulara meraklı insanları başka ülkelere kaptırmasak, biraz da kendi belgeselimizi çeksek..

geçen gün bir belgeselde "bilinç nakli" konusunu anlattılar.. şu an yoğun şekilde üzerinde çalışılan bir proje ve uygulamaya geçilirse insanlar öldükten sonra, bilinç nakli sayesinde avatar olarak farklı bir yapay bedende yaşamaya devam edecek.. tankı-topu geçtim ben, şu tarz konulara odaklansak keşke biraz.. bu konulara meraklı insanları başka ülkelere kaptırmasak, biraz da kendi belgeselimizi çeksek..
Bence İlayda Şamlıgil'in ödülüne giden yola bir bakış bile bazı şeyleri anlamaya yeterlidir.
Şamlıgil kim mi? Tübitak'ın dereceye bile sokmayıp da Nobel'e İlk Adım ödülünü kazanan gencecik bir fizikçi kız.
Şamlıgil yazmışım, Şamilgil olacak.

Ya bu adamlar bazı konularda öngörülü, bunu es geçemeyiz, işte turizm mevzu, diyorsun ya bitecekti zaten turizm. Bu yüzden alternatif pazar arayışındaydılar g20de. Sağlık turizmi, Araplar yeni bir soluk olacak. Çok stratejik davrandılar.
Ama izledikleri terör politikası yüzünden zora düştüler.

Neyse uzatmayalım.
Biraz daha anlaşıldım herhalde :)

Anladım ben seni. Ama senin acindan bakamıyorum olaylara.

Yönetmek sanattır. Ülke yönetmek ise tarım, ekonomi, sağlık, turizm, güvenlik vs politikalarıyla bütündür. Devletin başındaki adamların onu yaptık da bu gözümüzden kaçmış, şu iyi oldu ama burda hata yaptık, kaldırıldık, yanlış yöne saptık deme lüksü yoktur. Gerçi şu şartlarda hata yaptık demelerine razıyım ben açıkçası, onu bile göremiyoruz.

Anladım ben seni. Ama senin acindan bakamıyorum olaylara.

Yönetmek sanattır. Ülke yönetmek ise tarım, ekonomi, sağlık, turizm, güvenlik vs politikalarıyla bütündür. Devletin başındaki adamların onu yaptık da bu gözümüzden kaçmış, şu iyi oldu ama burda hata yaptık, kaldırıldık, yanlış yöne saptık deme lüksü yoktur. Gerçi şu şartlarda hata yaptık demelerine razıyım ben açıkçası, onu bile göremiyoruz.

Doğru adımları inkar edemem, bütün olarak da düşünülür parça olarak da.
Zaten yargılarımız aynı, ancak süreci inceleme yöntemlerimiz farklı.
Ona bakacak olursan, iş hata yaptık demeye gelene kadar parti içinde bir bütünlük sağlanamadı, izlenen politikalarla mı bütünlük sağlayabileceklerdi? Onların zaferi ise muhalefetin yaptığı yanlış hamleler sonrası geldi. Çatı adayı gösterdikleri Ekmeleddin Bey? Şahsen benim gözümde muhalefet için ölümcül bir hatadır bu aday. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi zaten.

Allasen kim yanlış yönettik der, burası Japonya mı? Türkiye. Burada herkes haklı. :)

Evet enerji rezervi mız var fakat biz isletemiyoruz.Kaldı ki bizi kim kıskanacak.ama doğru bir noktaya değinmek oda pkk nin emperyalist güçler tarafından ic karışıklık çıkartmak için kullanıldığı tıpkı Suriye gibi.

Back