Amin. Ne deyim ki. O görücü doneminde babam beni arayıp tartıştı . Bende babama baba insan sevmediği biriyle aynı yatakta yatar mi gibisinden bi laf ettim. Anlamı böyleydi. Babam bunu duyduğu halde halen aynı. Ki babalardan çekinir normalde kızlar evlilik konusunda . Bende cekinirim ama söylemek zorunda kaldım. Ona rağmen duymamazliktan geldi.Fena bi durum. Allah kolaylık versin kardeşim. İnsan sevmeden nasıl evlenebilir ki. Allah annene babana merhamet versin ne diyim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yine konum evlilik üzerine .
- Konu Sahibi elmas gzl
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ah işte bunlar o kadar saf mi. ? Hani dışarıdayken çocuk önden gidiyor diye anne kızar ya. 20 yaşındayım annem hala önden gitmeme kızar. Binada bile ondan önce aşağı insem kızar. Kaldı ki beni çalıştıracaklar .Iki ucu bklu degnek kaçıp gitsen ne olucak adam kötü çıkar filan çık dışarı iş bul hem paranın 200 300 lirasını atarsın bunlara maaşını az gösterirsin para verince onlar da ses etmezler
- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.490
- 358
Mevzu bu değil ki abla. Benim de hayallerim var. İnan çevremde nişanlanan kızların şımarmalarini gördükçe bi özeniyorum ki anlatamam. Tuvaletlerde ağlıyorum . Sevgilim de hayallerimi yaşatacak inşllah. Buna inanıyorum. Annemin babamın duasını almak istiyorum. Bende nişanlanmak sevgilime tuzlu kahve yapmak. Kinam da özel renkli gelinlik giymek istiyorum.
Tek duam inşallah herşey gönlümce olur sevdiğim le.
Aramızda cok az yas farkı var abla demene gerek yok canım :)
Anlıyorum ben seni, ama bak bu ailede zor bu isteklerin. Anca sevgilinin aşırı zengin olması lazım ki ailenin iştahı kabarsın.. açıktan universiteye baslayamaz mısınpeki? Ya da sevgilin ne zaman hazır olacak evlenmeye maddi olarak?
Evet evet farkındayım. Su anda gidip yarin arayın gelsinler desem direk ararlar . Bildiğin inatlaşma.Hmmm muhtemelen hala akılları o akrabada , seni bu şekilde caydırıp onunla evlendirmek düşünceleri .
Ben yine hoşuna gitmese de sana aynı şeyi yazacağım elmas , senin iyiliğin için .
Bir müddet evlilik olayını rafa kaldır .
Konusunu kapat .
20 yaş bırak geç olmayı , erken bile .
Şu an tek hayalin , tek hedefin evlilik olmuş .
Bu düşünceden biraz sıyrıl.
Abla benim su anda tek hedefim bu olmak zorunda. Çünkü açıktan okumayı millet okumadan saymıyor. Bile bile istemeye geliyorlar . Sonra ben görmeden yok deyince bu sefer akrabalar haklı olarak şüpheleniyor. Biz adını koymak istiyoruz artik. Ama nasıl olacak.
Hım tamam o zaman abla demeyim.Aramızda cok az yas farkı var abla demene gerek yok canım :)
Anlıyorum ben seni, ama bak bu ailede zor bu isteklerin. Anca sevgilinin aşırı zengin olması lazım ki ailenin iştahı kabarsın.. açıktan universiteye baslayamaz mısınpeki? Ya da sevgilin ne zaman hazır olacak evlenmeye maddi olarak?
Yok zenginlige bakmazlar bunlar. Mesele o değil . Birazda kendi başıma görüşüp konuşmuş olmam. Ya zaten herşey sebeb . Memurluk sınavına girecek. Kazanınca inşallah tam olarak istemeyi düşünüyorlar.
Zaten evimiz barkimiz ayrı olacak Allahın izniyle. Ailenin olmadığı arada olan bi şehir düşünüyoruz ama Allah gönlümüze göre versin.
- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
- 158
Hemen hemen aynı durumu yaşıyoruz canım seninle doğulu bir sevdiğim var anne baba o kadar sert tepki göstermese de abim tarafından konulmuş bir tavır var, anne babam da abimin sözüne çok değer verirler akılları yatacak gibi dursa da abim biraz bulandırıyor ortalığı. Mevzuyu aileme ilk açtığımda şaşkınlık ve öfke arasında gidip geldiler anlam veremediler, anlatmaya çalıştım ne kadar saygılı efendi biri olduğundan bana verdiği değerden bahsettim ama onlarin rızasını almadan görüştüm kendi başıma iş yaptım! Gibi düşündükleri için de iş uzadıkça uzadı. Böyle kolay yaşamış gibi anlatıyorum da yaz tatilim zehir oldu ve ağlamakla geçti günlerim, çöktüm gittim beni gören noldu hasta mısın diye soruyor vehameti siz düşünün. Zamanla olacak ben öyle inanıyorum canım, ailemin aklında muhtemelen benim için düşündükleri başka adaylar vardı ancak ben karşılarına sevdiğim var diye çıkınca bir de üzerine doğulu olunca geleceğe dair tüm planlar suya düştü ve haliyle öfkeye sebep oldu diye düşünüyorum. Sevdiğim kalktı 24 saatlik yolu çekip memleketime geldi kendini tanıtmak için ancak onu bilmediği şehirde otogarda öylece bıraktılar eve gelemedi. Senin ailen de muhtemelen benimkine yakın nedenlerden dolayı böyle yapıyorlar, sen vazgeçme korkma da, eğer sevdiğin adamdan eminsen dik dur kararlı ol ki ailen de senin vazgeçmeyecegini anlasın. Elbet kalpleri yumuşayacak ve tanımak isteyecekler. Ben kendim için de senin için de öyle olacağını düşünüyorum inşallah:)
- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.490
- 358
Hım tamam o zaman abla demeyim.
Yok zenginlige bakmazlar bunlar. Mesele o değil . Birazda kendi başıma görüşüp konuşmuş olmam. Ya zaten herşey sebeb . Memurluk sınavına girecek. Kazanınca inşallah tam olarak istemeyi düşünüyorlar.
Zaten evimiz barkimiz ayrı olacak Allahın izniyle. Ailenin olmadığı arada olan bi şehir düşünüyoruz ama Allah gönlümüze göre versin.
Insallah canım, allah yardımcın olsun.
İnşallah ya. Niye bu kadar katılar anlamıyorum. Görmedi bile. Doğu da o kadar değil ki. 5 saatlik yol. Bizim evde annem babamı yönetir her ne kadar babam yönetir gibi gelse de. Annem istese babamı biraz olsun yumuşatır. Ama yok. Korkuyorum daha kötü şeyler olacak diye.Hemen hemen aynı durumu yaşıyoruz canım seninle doğulu bir sevdiğim var anne baba o kadar sert tepki göstermese de abim tarafından konulmuş bir tavır var, anne babam da abimin sözüne çok değer verirler akılları yatacak gibi dursa da abim biraz bulandırıyor ortalığı. Mevzuyu aileme ilk açtığımda şaşkınlık ve öfke arasında gidip geldiler anlam veremediler, anlatmaya çalıştım ne kadar saygılı efendi biri olduğundan bana verdiği değerden bahsettim yine de tam ikna olmuş değiller. Böyle kolay yaşamış gibi anlatıyorum da yaz tatilim zehir oldu ve ağlamakla geçti günlerim, çöktüm gittim beni gören noldu hasta mısın diye soruyor vehameti siz düşünün. Zamanla olacak ben öyle inanıyorum canım, ailemin aklında muhtemelen benim için düşündükleri başka adaylar vardı ancak ben karşılarına sevdiğim var diye çıkınca bir de üzerine doğulu olunca geleceğe dair tüm planlar suya düştü ve haliyle öfkeye sebep oldu diye düşünüyorum. Sevdiğim kalktı 24 saatlik yolu çekip memleketime geldi kendini tanıtmak için ancak onu bilmediği şehirde otogarda öylece bıraktılar eve gelemedi. Senin ailen de muhtemelen benimkine yakın nedenlerden dolayı böyle yapıyorlar, sen vazgeçme korkma da, eğer sevdiğin adamdan eminsen dik dur kararlı ol ki ailen de senin vazgeçmeyecegini anlasın. Elbet kalpleri yumuşayacak ve tanımak isteyecekler. Ben kendim için de senin için de öyle olacağını düşünüyorum inşallah:)
- 17 Haziran 2013
- 1.950
- 2.772
- 333
Canim ben anne babanin rizasi olmadan yapilan evlilikte mutlulugun zor yakalanacagini dusunuyorum.Sen su an onlara cok kiziyorsun.Kendince haklisin.Seni de anliyorum ama diyelim ki aileni arkanda birakip evlendin ve mutsuz oldun, napicaksin? Bi yabanciya katlanmak ailene katlanmaktan kat kat beterdir. Diyelim ki evlendin ve mutlusun aileni ozlemeyecegini mi saniyosun? Hep bi eksiklik duyacaksin hep bi yarimlik. Onlar istemiyorsa bi uyumsuzluk sezmislerdir.Ben de zamaninda benzer bir durum yasadim.Annem istemedi ben zamana biraktim.Ailemi asla ezip gecemezdim ki benim annem de cok tepki vermisti.Iyi ki de zamana birakmisim.O insanin yanlis insan oldugunu kendim farkettim.Simdi bi baskasiyla evliyim ve iyi ki annemi ezip gecmemisim.
Gel sen acele etme.Ayril demiyorum devam et.Ama bi sure olc tart.Ailen belki razi olur,belki senin fikrin degisir.
Gel sen acele etme.Ayril demiyorum devam et.Ama bi sure olc tart.Ailen belki razi olur,belki senin fikrin degisir.
- 24 Eylül 2016
- 109
- 221
- 103
- 31
- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.062
- 358
- 32
Konularınızın bir kısmını biliyorum. Ama siz liseyi bile dışarıdan okuyup bakkala bile gitmenize müsaade edilmeyen bir kızsanız bu adamı nerede buldunuz? Hadi ilk okulda falan tanıştınız diyelim bu zamana kadar sürekli iletişim halinde olmanıza nasıl müsaade ettiler? Elinizde bir telefon var, internet paketiniz var, her akşam konuşuyorsunuz sevgilinizle ve aileniz de bildiği halde karşı çıkmak dışında müdahale etmiyor. Tabii psikolojik baskı vardır illaki ama elinizden telefonunuzu almıyorlar mesela. Yani demek istediğim bu kadar kendimizi paralayacağınıza kararınızı verip şartları hazırladıktan sonra karşılarına çıkıp ben gidiyorum, hayatımı yaşayacağım deseniz ya? Yanınızda olmazlar belki ama kaçıp gitmekten daha onurluca bir şekilde ayrılmış olursunuz. Derdiniz evlenmek olduğu için bu şekilde diyorum. Yoksa bana kalsa bu konuşmayı iş bulup çalışmak için yapmanızı önerirdim... Hakkınızda hayırlısı
- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
- 158
Senin yine iyimis beş saatlik mesafeyse o kadar bir farklılık yoktur örf adet gelenek bakımından hani onu sorun yapıyorlarsa, onun dışında evleneceğin insanı kendin buldun diye de sıkıntı çıkarmış olabilirler. Bunlar aslında aşılmayacak şeyler değil de aile işte kıyamıyor kız evladına korkuyorlardir kızımız mutlu olacak mı ki diye filan sen biraz zaman ver ailene, elbet görecek onlar da sendeki kararlılığı. Benim annemin mesela içi iyice ısındı sevdiğime onu da nasıl yaptım biliyo musun, iki güne bir yanına gittim diller döktüm oturttum karşıma belli bir yaşa geldiğimi, ömrümü geçireceğim kişiyi seçerken titiz davrandığımı,gayet aklı başında her şeyin farkında olarak tercih yaptığımdan bahsettim. Sevdiğimin huylarından bahsettim, çevresindeki insanların onun hakkında neler düşündüğünü anlattım, adet gelenek olarak aşamayacağım bir durum olmadığını söyledim filan. Bir dinlemedi iki dinlemedi ama sonra baktı ki korkacak kadar bir şey yok yumuşadı içi, bizim evde anne pasiftir abi baba daha baskındır annemin yumuşaması etkili olmadı ama benim içim rahata erdi az da olsa.hani sen de konuşmaya çalış, bağırsa çağırsa bile tatlı dilini esirgeme alttan al, ne derse desin anlatmaya çalış durumu.
Ewet eşimi çok seviyorum onunla çok mutluyum ailemle de arasi mesafeli saygılı ama...ailem yapı itibariyle soğuk zaten samimi bi ortam yok yani..Peki simdi ailenle eşinin arası nasıl ve sen mutlu musun
- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.076
- 333
Yasin cok kucuk evlenmek icin..elin ekmek tutsun once bir..evlenecegim diye tutturmak yerine hayatini kurmaya bak. Namazinda niyazinda oglan demissinde kriterin bu olmasin bence fetocularda namazinda niyazinda ama olanlara bak..
Ben hep suna inanirim eger aileler birseye olmaz diyorsa kesin bir bildikleri vardir. Eminim kurt vs diye degildir o. O zaman her karsit gorus birbirini asagilasin ?! Oyle bir dunya yok tabi ki..ailen muhtemelen baska birsey gormustur.
Ben senin yerinde olsam gunlerimi ve hayat enerjimi oglani dusunup evliligi kafaya takarak degil hayata nereden baslayabilirim acabaya harcardim. Hakkinizda hayirlisi olsun E elmas gzl
Ben hep suna inanirim eger aileler birseye olmaz diyorsa kesin bir bildikleri vardir. Eminim kurt vs diye degildir o. O zaman her karsit gorus birbirini asagilasin ?! Oyle bir dunya yok tabi ki..ailen muhtemelen baska birsey gormustur.
Ben senin yerinde olsam gunlerimi ve hayat enerjimi oglani dusunup evliligi kafaya takarak degil hayata nereden baslayabilirim acabaya harcardim. Hakkinizda hayirlisi olsun E elmas gzl
- 28 Kasım 2010
- 41.694
- 138.197
- 798
Anne baba bir sey diyorsa vardir bir sebebi.
Hatta taaa buralardan ben bile hissediyorum sen bu adamla evlenince o ana babani mumla arayacaksin. Senden 12 yas buyugum ve once ise girip calismani oneririm. Anne babanin evinde onlarin ekmegini yerken onlarin kurallari gecerli ve sen de uymak zorundasin uzgunum. Calis para kazan,aradan 2-3 yil daha gecsin o zaman hala bu adami istiyorsan guzelce gider evlenirsin. Su anda paran yok,gitsen bu kocayla evlensen hata oldugunu anlayinca donup de gelecek bir evin olmayacak. Akilli davran ve kendini garantiye almadan sakin evlenme
Hatta taaa buralardan ben bile hissediyorum sen bu adamla evlenince o ana babani mumla arayacaksin. Senden 12 yas buyugum ve once ise girip calismani oneririm. Anne babanin evinde onlarin ekmegini yerken onlarin kurallari gecerli ve sen de uymak zorundasin uzgunum. Calis para kazan,aradan 2-3 yil daha gecsin o zaman hala bu adami istiyorsan guzelce gider evlenirsin. Su anda paran yok,gitsen bu kocayla evlensen hata oldugunu anlayinca donup de gelecek bir evin olmayacak. Akilli davran ve kendini garantiye almadan sakin evlenme
.
Eski konularımı bilen daha iyi anlar tabi beni.
Sevgilim askerden geldi 2 aya yaklaştı .
Memeleketinde para biriktirmeye çalışıyor. Ailesi falan biliyor gidelim isteyelim dese gelirler . Hatta beni sıkıştırıyor sevgilim söyle falan diye.
Ama benim ailemi az çok tanıdınız .
Zaten o günlerden sonra babamla aram kalmadı . Konuşuyoruz ama eskisi bağ bitti annemle de öyle tabi . Ailem hala çok sinirli kesinlikle yok tarafındalar . Konu da açılmıyor zaten. Açılsa durum bu biliyorum . Usandım iyice zaten annemin hergun beni bu sebebden ignelemesinden hakaretlerinden. Yani aslında her gün bu konu var ama annem söylüyor ben ağlıyorum olayım bu. Yeni merak edenler vardır. Sevgilimle evlenmek istiyorum. Engel; yaşım değil kesinlikle ve maddi durumda değil . Bu ikisini unutun . 20 yaşındayım onu da hatirlatiyim .
Soruyorum hiç tanımadığınız biri için hakaretler edip iki dünya bir araya gelse vermem der misiniz? . Ama kim kimlerden demeden. Daha annem bile bakın bile diyorum kim bu oğlan me iş yapar bile demiş insan değil. Birşeylere kendileri inanıyor ve ak a kara dedilerse karadır o artık ölsen degistiremen . Kapalıyim okumadım 20 yaşındayım liseyi kendi cabamla açıktan bitirdim . Simdi evlenince sevgilimle ikimizde açıktan okumayı düşünüyoruz .
Siz hiç tanımadığınız birine kürtdur onlar bilmem ne der misiniz?
Sadece doğu tarafındalar diye bu muamele de.
Ve yine bilen bilir ben gastrit oldum sırf stresten. Doktor dedi. Çok zor günlerdi . Gece yarıları acile zor yetisiyordum . Şimdide üzülsem yine kriz tutuyor . Annem beni sürünerek iki tane sırtıma ve mideme koyduğum tulumla gezdiğimi görünce sen daha çok ağrı çeken beyinsiz diye bağırmıştı . Simdi kendinde egzama çıktı . Bugün dedi ki stresten olurmuş . Bende dedim her hastalık stresten diye.
Vel hasıl bu konuyu açmama sebeb biraz önce kapıdan duyduklarım.
Benden konuşuyorlardi. Sonra tam anlayamadım annem kısık sesle bisey dedi babam da sen kafana takma ben hallederim dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü . Hani insan hissediyor.
Bilmiorum yarın bir gün ne olacak ama kesinlikle bisey olacak .
UZun uzun anlatmak isterim ama eski konumu okuyun yeter . Ne annemle ne babamla olan hayat şeklim değişti. Herşey ayni.
Ve ben korkuyorum babamın yapacaklarından .
Soğudum iyice ikisinden de.
Biliyorum annesi babası olmayan insanlar var. Ah ama ya yaşarken ölenler?
İnanın, inanın bi tanısanız beni hak verirsiniz. Herkez böyle hak veriyor artık bana.
Simdi ben napiyim bunaldım iyice.
Kaçıp gideceksin bende seni kaydım dan sildireceğim diyen bi babam var .
Yok o olmaz dersen omur boyu dizimin dibinde eşşek gibi duracaksın işimi yapacaksin diyen bi annem var.
Ki bunlar çok hafif laflar.
Bunaldım iyice.
Sevgilimden yana sıkıntım yok. Efendi çalışkan namazını Kılan biri.
Ama yok işte hani deseler ki tanışıp biz oğlanın şusunu sevmedik. Ordan yürürüm, ama kapıdan içeri adam atamazlar falan ne tehditler görseniz.
Ne yapayım şaştım vallahi .
20 yaş evlenmek için çok küçük, üniversite okumak için ideal bir yaş. Bence okuma seçeceğini değerlendirmelisiniz. Okumak, şu anda yapacağınız erken evlilikten çok daha önemli. İleride pişman olmamanız için sıralamayı değiştirmemelisiniz.